İçeriğe atla

Şagadam Stadyumu

Koordinatlar: 40°00′52″K 52°59′17″D / 40.01444°K 52.98806°D / 40.01444; 52.98806
Şagadam Stadyumu
Harita
YerTürkmenbaşı, Türkmenistan
Koordinatlar40°00′52″K 52°59′17″D / 40.01444°K 52.98806°D / 40.01444; 52.98806
Yenileme2015
Kapasite5.000
Kullanıcılar

Şagadam Stadyumu Türkmenistan'ın Türkmenbaşı şehrinde bir stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır. İçinde 5.000 kişi yer alabilir. Şagadam Türkmenbaşı takımı maçlarını burada oynar.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">BJK İnönü Stadyumu</span> 1947 - 2013 yılları arasında Beşiktaş JK futbol takımı tarafından kullanılan stadyum

BJK İnönü Stadyumu, İstanbul Boğazı kıyısında, Beşiktaş ile Kabataş semtleri arasında 1947 ile 2013 yılları arasında hizmet vermiş stadyum. Stadyum 2004 yılında yenilenerek, kapasitesi 32.086'ya çıkarılmıştır. Uzun yıllar Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının maçlarında kullanılan stadyum, Beşiktaş'ın yeni stadyum projesi kapsamında 2013 yılında yıkılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Saparmurat Niyazov</span> Türkmenistanın ilk cumhurbaşkanı

Saparmurat Atayeviç Türkmenbaşı (Niyazov), 1985-1991 yılları arasında Türkmenistan'ı fiilen yönetmiş, 1991-2006 yılları arasındaki 15 yıl boyunca Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu</span> İzmirde bir futbol stadyumu

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu, önceki adıyla Alsancak Stadyumu, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan bir futbol stadyumudur. 1929'da hizmete giren stadyum, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015'te yıkıldı ve 2017-2021 yılları arasında yeniden inşa edildi.

<span class="mw-page-title-main">Ankara 19 Mayıs Stadyumu</span> Ankarada stad

Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 19.209 kapasiteli stadyumdu. Kapasiteye göre Ankara'nın en büyük 4. stadyumuydu. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç saha maçlarına ve resmî kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanıldı.

Stadyum veya stat, çeşitli spor müsabakalarının yapılabilmesi için özel olarak yapılmış spor tesisleri.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Atatürk Stadyumu</span> İzmir, Türkiyede bir stadyum

İzmir Atatürk Stadyumu, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan çok amaçlı stadyum. 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilmiştir. Adını ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ten almaktadır. 51.337 kişilik kapasitesi ile ülkedeki en büyük ikinci olimpik stadyumudur. Yerine Yeni İzmir Atatürk Stadyumu yapılması planlanmaktadır 2020 yılında stadyumun Passolig sistemi sökülmüş ve hâlen âtıl vaziyettedir.

<span class="mw-page-title-main">Türkmenbaşı (şehir)</span>

Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehir.

<span class="mw-page-title-main">Wembley Stadyumu (1923)</span>

Orijinal Wembley Stadyumu, resmi şekliyle İmparatorluk Stadyumu, şu an yerinde 2007'de açılan yeni Wembley Stadyumu bulunan, kuzeybatı Londra'nın banliyölerinden Wembley'deki eski futbol stadyumu. Eski Wembley Stadyumu, FA Cup finallerine, 5 kez Şampiyonlar Ligi finaline, 1948 Olimpiyatları'na, 1966 FIFA Dünya Kupası finali'ne, 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası finaline ve 1985 Live Aid konserine ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Stadyum hakkında Pelé, "Wembley futbolun katedralidir. Futbolun başkenti ve kalbidir." ifadelerini kullanmış ve yapının, dünyanın en ünlü futbol stadyumu olduğu olgusunu desteklemişti. İkiz kuleler, 2003'te yıkılmadan önce, İngiltere ve Wembley için bir sembol olmuş; yıkım halkın birçok kesiminde üzüntüyle karşılanmıştı.

<span class="mw-page-title-main">Saparmurat Türkmenbaşı Olimpiyat Stadyumu</span>

Aşkabat Olimpiyat Stadyumu Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bir çok amaçlı stadyumdur. Çoğunlukla futbol karşılaşmaları için kullanılır, ancak Maral İbragimova gibi Türkmen pop yıldızlarının müzik etkinlikleri için de ev sahipliği yapar.

<span class="mw-page-title-main">Şagadam Türkmenbaşı</span>

Şagadam Türkmenbaşı Türkmenistan'ın Türkmenbaşı şehrinde bulunan bir futbol ocağı. Türkmenistan'ın en üst ligi olan Yokarı Liga'da mücadele etmektedir. Maçları ise 5,000 kişilik Türkmenbaşı Stadyumu'nda oynanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Eryaman Stadyumu</span> Ankaranın Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman semtinde bulunan futbol stadyumu.

Eryaman Stadyumu, Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı Eryaman semtinde bulunan futbol stadyumu. 20.672 seyirci kapasitesine sahip stadyum, 1. Lig takımlarından MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği'nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

OSTİM Stadyumu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan futbol stadyumuydu. Başkent Gözgözler Akademi ve Çankaya'nın maçlarına ev sahipliği yapmış olduğu stadyum tümü koltuklu olmak üzere 4.271 seyirci kapasiteliydi. Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkılmasından dolayı Gençlerbirliği de iç saha maçlarını 2018/19 sezonunda geçici olarak bu stadyumda oynamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cebel Mağarası</span>

Cebel Mağarası, Türkmenistan'da, Sovyet döneminde Nebit Dag (Balkanabat) olarak bilinen Hazar Denizi'nin Krasnovodsk Körfezi'ndeki Balkan Bölgesi Türkmenbaşı yakınlarında bulunan bir arkeolojik sit alanıdır. Mezolitik, Neolitik ve erken Tunç Çağı eserlerini içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi</span>

Türkmenistan Devlet Kültür Merkezi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir kültür merkezidir. Merkez, Arçabil Bulvarı üzerinde yer almakta olup 2007 yılında açılmıştır. Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı tarafından kurulmuş olup çok çeşitli kültürel performanslar düzenlenmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Tarafsızlık Anıtı</span>

Tarafsızlık Anıtı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 1998'de Türkmenistan cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı tarafından ülkenin resmî tarafsızlık konumunu anması amacıyla inşa edilmiş olup üç ayaklı bir kemer şeklindedir ve 75 metre yüksekliğindedir.

Saparmurat Türkmenbaşı Baş Dram Tiyatrosu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir tiyatrodur. Tiyatro, Ekim 2005 tarihinde kurulmuş olup adını Türkmenistan'ın eski cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı'ndan almaktadır. Repertuvarı temel olarak Türkmen dilinde sunulan klasik ve modern Türkmen oyun yazarlarının oyunlarına dayanmaktadır. Tiyatro topluluğu Türkmenistan'ın halk ve popüler sanatçılarından oluşur.

Mahtumkulu Bulvarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir bulvardır. Bulvar, adını Mahtumkulu Firaki'den almakta olup başkentin en uzun ve en belirgin bulvarı olarak kabul edilir.

Büyük Saparmurat Türkmenbaşı Bulvarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir bulvardır. Bulvar, adını Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı'ndan almakta olup başkentin en uzun ve en belirgin bulvarı olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Türkmen Tarım Üniversitesi</span>

S. A. Niyazov Türkmen Tarım Üniversitesi, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir üniversitedir. 1930 yılında Sovyetler Birliği döneminde kurulmuş olup tarım alanlarında çalışmalar sunmaktadır. Adını Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı'dan almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Türkmenbaşı Tabiat Parkı</span> Tabiat Parki (05.01.0013)

Türkmenbaşı Tabiat Parkı, İstanbul ilinin Sarıyer ilçesinde bulunan bir tabiat parkıdır.