İo ( ), Yunan mitolojisinde Zeus'un ölümlü aşıklarından biriydi. Bir Argos prensesiydi. Perseus, Kadmos, Herakles, Minos, Lynceos, Kepheos ve Danaos gibi birçok kral ve kahramanın atasıydı. Astronom Simon Marius 1614'te Jüpiter'in ayına onun adını vermiştir. Erkek kardeşi Phoroneus olduğu için, İo, ayrıca Phoronis olarak da bilinirdi. İo bazen tanrıça Isis ile karşılaştırılmıştır ve bu durumda Mısırlı kocası Telegonus "Osiris"tir.

I. Attalos Soter ) ("Soter"=Kurtarıcı) (d. M.Ö. 269 Pergamon (günümüzde Bergama - ö. M.Ö. 197, Pergamon Pergamon Krallarından Attalos Hanedanı'nin üçüncü üyesi olarak M.Ö. 241– MO 197 yılları arasında hüküm sürdü.
Yunan mitolojisinde, Arkas sonradan Arkadya kralı olan bir avcıdır. İnsanlara ekmek pişirme, dokuma sanatını öğretmesi ve Arkadya'ya tarımı yayması ile tanınırdı.
Yunan mitolojisinde, Oecles (Οἰκλῆς<) veya Oecleus (Grekçe: Οἰκλεύς) Argos'un kralı, Amphiaraos'un babası, Antiphates'in veya Mantius'un oğlu ve Melampus'un torunu.
Yunan mitolojisinde, Ptous Böotya'daki Ptous Dağı'na ismini veren kişidir. Ptous'un Athamas ve Themisto'nun veya Acraepheus ve Euxippe'nin veya Apollon ve Zeuxippe'nin oğlu veya Athamas'ın kızı olduğuna inanılır.
Amphictyon, Yunan mitolojisinde, Deukalion ve Pyrrha'nın ikinci oğlu. Aynı zamanda Deucalion ve Pyrrha'nın oğlu olan Hellen'in oğlu olduğu da söylenir. Amphictyon Thermopylae'nin kralıydı ve Atinalı Cranaus'un kızıyla evliydi. Bazı söylentilere göre karısının ismi Atthis olmasına rağmen bu söylentiler Atthis'in bekar bir bakire olarak öldüğü söylentisiyle çakışır. Amphictyon Cranaus'u tahtan indirdi ve kendini Atina'nın kralı ilan etti.
Yunan mitolojisinde, Chromia Itonus (Ἴτωνος)'un kızı.Aynı zamanda, bazı yerlerde, Endymion'dan olma Aetolus, Paeon, Epeius ve Eurycyda'nın annesi olarak da belirtilir.
Itonus Poseidon'un oğlu olan Boeotus'un oğlu; Electryon, Hippalcimus, Archilycus (Areilycus) ve Alegenor'un babası.Troya Savaşı kahramanları Leitus, Peneleos, Prothoenor, Arcesilaus ve Clonius'un büyükbabasıdır.
Yunan mitolojisinde, Zeuxippe ismi birkaç kadına birden aittir.
- Teleon'dan olma Eribotes ve Butes'in annesi; nehir tanrısı Eridanos'un kızı Zeuxippe.
- I. Pandion'dan olma Erechtheus, Butes, Procne ve Filomela'nın annesi; Praxithea'nın kardeşi Zeuxippe.
- Coronus'un oğlu Lamedon ile Pheno'nun kızı; Sicyon'un karısı ve Sicyon'dan olma Chthonophyle'in annesi Zeuxippe.
- Hippocoon'nun kızı;Oecles, Amphalces ile Antiphates'in annesi Zeuxippe.
- Apollon'dan olma Ptous'un muhtemel annesi ve Athamas'ın kızı Zeuxippe.
Kardiya, Antik Çağ, Trakya Chersonese'nin ana kentidir ve Melas Körfezi'nin başında bulunur.
Teleclus veya Teleklos, MÖ 8. yüzyılda Sparta'nın 8. Agiad hanedanı kralı idı. Kral Archelaus'un oğlu ve Kral I. Agesilaus'un torunuydu.
Apaturia Yunan mitolojisi'nde birden fazla tanrıçaya verilen bir sıfat. Kelime anlamı olarak "aldatıcı" anlamına geliyor.
Yunan mitolojisinde, Pittheus Troezen kralıdır ve şehre kardeşinin adını vermiştir.

Yunan mitolojisinde, Phoenix veya Phoinix kaçırılan kız kardeşi Europa'yı, diğer erkek kardeşleriyle birlikte bulmak ile görevlendirilmiş prenstir ve eponim olarak Fenike'ye ismini vermiştir.

Yunan mitolojisinde, Polydoros veya Polydorus Thebai kralıydı.
Lacedaemon ya da Lakedaimon, Lakonya'nın efsanevi kralıydı ve Yunan mitolojisinde, Pleaides'ten biri olan Taygete ve Zeus'un oğluydu. Eurotas'ın kızı prenses Sparta'dan, Sparta'nın kralı Amyclas ile Argos'un kraliçesi Eurydice'nin babası olmuştur. Taygete, daha önceki mitolojik anlatımlarda, Artemis ile bir ilişkilendirilmiştir.

Yunan mitolojisinde, Sparta, onun onuruna adlandırılan antik Sparta kentinin kraliçesiydi. Lakonya kralı Eurotas'ın iki kızından biriyd; kız kardeşi Tiasa idi. Pausanias'ın kaydettiği hikâyelere göre, babasının hiçbir erkek vârisi olmadığı için krallığını Lakedaimon'a miras bırakmıştır. Lakedaimon kral olduğunda, ülkenin adını Lacedaemon'a ve sakinlerini Lacedaemonianlar olarak anılacak şekilde değiştirdi ve karısının adını verdiği Sparta Şehri'ni kurdu. Lakedaimon'dan Amyclas ve Eurydice'nin annesi olmuştur. Eurydice de, Argos Kralı Acrisius'un karısıdır. Sparta, Apollon ve Zephyros tarafından sevilen, ancak bir disk atma oyunu sırasında Zephyros'un kıskançlığı nedeniyle ölen Hyacinthos'un büyükannesi oldu. Ayrıca Sparta Kralı Tyndareos ve kardeşi İkarios ile onların çocukları Clytemnestra, Kastor ve Penelope'nin de atasıydı.
Pankration, MÖ 648'de Yunan Olimpiyat Oyunlarında başlayan, çok az kuralı olan, çıplak elle yapılan bir boyun eğme sporuydu. Sporcular, modern karma dövüş sanatlarına benzer şekilde boks ve güreş tekniklerinin yanı sıra, tekme, tutuş, eklem kilitleri ve yerde boğma gibi diğer teknikleri de kullandılar. Terim Yunanca παγκράτιον [paŋkrátion], yani 'gücün tümü', πᾶν (pan) 'hepsi' ve κράτος (kratos) 'kuvvet, kudret, güç' kelimelerinden gelmektedir.

Iaso ya da Ieso; Yunanca: Ἰησώ, Iēsō), Yunan mitolojisinde hastalıklardan iyileşme tanrıçasıdır. Asklepios'un kızıdır ve dört kız kardeşi vardır: Akeso, Aglæa/Ægle, Hygieia ve Panakea. Beşi de sağlık veya iyileşmenin bazı yönleriyle ilişkilendirilmiştir. Iaso'nun soyağacı hakkında daha fazla bilgi için bkz. Panakea.
Kekrops, Attika bölgesinin efsanevi kralı ve geleneksel olarak ilk Atina kralıdır. Atinalılara evlenmeyi, okuma ve yazmayı, cenaze törenini öğretmiş olduğu söylenirdi. Kekrops bölgenin yerlisiydi ve üstü insan, alt tarafı ise yılan biçimindeydi. Kekrops’un krallığı sırasında tanrılar yeryüzündeki şehirleri aralarında paylaşmaya karar vermişlerdi. Atina’ya Poseidon ve Athena talip olmuşlar ve armağanlar yarışmasına girmişler, yargıç olarak aldıkları Kekrops da Poseidon’un Akropol’ün üstünde yarattığı tuz gölünü beğenmeyip zeytin ağacını diken Athena’yı galip ilan ederek ödül verince, Poseidon, öfkesinden Afrika’yı sular altında bırakmıştır.