
Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Üniversite bünyesinde 18 fakülte, 12 enstitü, 4 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Akademik birimlerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça olmak üzere beş dilde eğitim verilmektedir, bu özelliği ile Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversitedir.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

Gazi Üniversitesi, Ankara'da bulunan köklü bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile Ankara'da temelleri atılan Gazi Üniversitesi, cumhuriyetin ilk üniversitesi olma ünvanını da elinde bulundurur.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 1992 yılında Tokat'ta kurulmuş bir devlet üniversitesi.

İnönü Üniversitesi 3 Nisan 1975 tarihinde Malatya'da kurulan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla fiilen eğitim ve öğretime başlandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Muğla'da kurulmuş olan devlet üniversitesidir.

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul'da yer alan bir vakıf üniversitesi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla Burdur ilinde kurulmuş bir üniversitedir. İsmini Türk yazar Mehmet Akif Ersoy'dan almaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak Rize ilinde açılan üniversitedir.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), 2007 yılında Bilecik'te kurulan devlet üniversitesidir.
İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, 1883 yılında kurulan Hamidiye Ticaret Mektebi’nin devamı niteliğinde bir öğrenim kurumu olarak 1959 yılından itibaren hizmet vermiş; 1982’de kurulan Marmara Üniversitesi’nin temelini oluşturmuş olan kurumdur. 1982’de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi‘ne bağlanmıştır.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi'ne bağlı, bünyesinde gazetecilik; halkla ilişkiler; radyo televizyon ve sinema bölümleri olmak üzere üç bölümden müteşekkil fakültedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuş vakıf üniversitesi. YÖK istatistiklerine göre 2007-2016 yılları arasında aday öğrencilerin en çok tercih ettiği vakıf üniversitesi olurken, 2015-2016 yılında da en fazla uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü vakıf üniversitesi olmuştur.
İstanbul Eczacılık Yüksekokulu
Ankara Eczacılık Yüksekokulu. 1968 yılında Anadolu Eczacılık Özel Yüksekokulu olarak faaliyete başlamıştır. 1971 yılında 1472 sayılı yasa ile devletleştirilerek Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile birleştirilmiş. 1979 yılına kadar Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Yüksekokulu olarak eğitimini sürdüren okul, 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Eczacılık Fakültesi adını almıştır. 1982 yılında ise Gazi Üniversitesi bünyesine Eczacılık Fakültesi olarak alınmıştır.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kuruluş işlemleri yürütülmüş ve 28.02.2009 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 2809 sayılı Kanun'un 109. ek maddesi ile İstanbul ilinde kurulan vakıf üniversitesidir. 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlamıştır.
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1968 yılında kurulan Ankara Dişhekimliği Yüksekokulu olarak kurulmuştur. 1978 Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlanmış ve adı Diş Hekimliği Fakültesi olarak değiştirilmiş; 1982 yılında ise Gazi Üniversitesine bağlanarak Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi adını almıştır. Dişhekimliği Fakültesi Gazi Üniversitesi Emek Kampüsünde dört binada hizmet vermektedir: dekanlık ve idari büroların bulunduğu A binası, Anabilim Dallarına ait klinikler, laboratuvarlar ve konferans salonu ile amfilerin bulunduğu B, C ve D binalarıdır. Toplam 4 adet amfi, 3 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet oral patoloji laboratuvarı, 9 adet öğrenci kliniği, 8 adet öğretim elemanı kliniği, 2 adet Ağız-Diş-Çene Hastalıkları Cerrahisi Anabilim Dalı Kliniği'ne ait ameliyathane, 1 adet Periodontoloji Anabilim Dalı Kliniği'ne ait ameliyathane, 1 adet Konferans Salonu ve 1 adet Seminer Salonu bulunmaktadır.
İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, "Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu" olarak 9 Eylül 1944 tarihinde İzmir'de kurulmuştur. Kuruluş kadrosunda 12 öğretim üyesi 392 öğrenci ile öğretime başlayan okul, 8 Haziran 1959 tarihinde kabul edilen 7334 Sayılı Kanunla "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" haline getirilmiş ve öğretim süresi 3 yıldan 4 yıla çıkartılmıştır. Artan öğrenci sayısı ve bina yetersizliği nedenleri ile Akademi 1966-1967 öğretim yılına bugünkü Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında başlamış ve öğretim üyesi kadrosu genişletilmiştir. Yüksek öğrenimde uluslararası gelişmeler gözönünde tutularak 8 Mayıs 1969 yılında Akademi 1170 Sayılı Kanunla Ege Üniversitesine bağlanarak "İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi" adını almıştır.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep, Türkiye'de bulunan devlet üniversitesi. 2016 yılında kapatılan Zirve Üniversitesinin kampüsünde kurulmuştur.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul'da bulunan Marmara Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan siyasal bilgiler fakültesidir. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 1982 yılında kurulan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ayrılarak 5 Mart 2012 tarihinde Siyasal Bilgiler Fakültesi adı altında kurulmuştur.