Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

Musa Eroğlu, Türk halk müziği sanatçısı. Repertuvarı Akdeniz Bölgesi türküleri ile özdeşleşmiş Türk halk müziği'nin "üstad"ları arasında kabul edilir.

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.
Yavuz Top, Türk halk müziği sanatçısıdır.
Ferda Anıl Yarkın, Türk pop müzik sanatçısıdır.

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.
Sarper Özsan, Türk müzisyen ve bestekâr. Yazdığı ve bestelediği 1 Mayıs Marşı ile tanınmıştır.

İbrahim Erkal , Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, şair ve oyuncu. "Fantezi Müziğin Kralı" olarak anılan sanatçı, 1990'lı yılların başından itibaren çıkardığı albümlerle fantezi ve arabesk müziğin en önemli sanatçılarından birisidir. Otuz yıldan fazla bir kariyeri olan sanatçının, yazdığı sözler ve yaptığı besteler onu fantezi ve arabesk müzik dalında oldukça ön plana çıkardı. İbrahim Erkal, birçok müzik türündeki sanatçıyı etkiledi. Ulus Müzik döneminde keşfettiği birçok sanatçıya albüm çıkardı ve sanatçılara verdiği eserlerle çok sayıda müzisyenin popüler hale gelmesini sağladı. Erkal, Türkiye ve dünya çapında 10 milyona yakın satışıyla, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir.
Süreyya Davulcuoğlu, ağırlıklı olarak Karadeniz türküleri söyleyen Türk Halk Müziği sanatçısıdır.

Gün Olaydı, Hasret Gültekin'in 6 Kasım 1987 tarihinde çıkardığı ilk albümüdür. Albüm Diyar Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. 1987 yılının yaz aylarında albümün kayıtlarına başlamıştır. Kayıtlar 1987 senesinin sonbaharına kadar sürdü. Hasret Gültekin albümü çıkardığında 16 yaşındaydı. 1980'li yıllarda yapılan en başarılı Türk halk müziği albümlerinden birisidir. Albümdeki bazı şarkı sözleri kendisine aittir ve bağlama kayıtlarının hepsini kendisi yapmıştır. Albümde yer alan "Sevgi Kuşun Kanadında", "Bak Ne Hale Gelmişim" ve özellikle de "Bir İnsan Ömrünü" adlı parça klasik türküler arasına girdi. Albümdeki hiçbir parçaya klip çekmedi. Mustafa Karaçeper'in yapımcılığını üstlendiği albüm Armoni Müzik tarafından, 2002 yılında CD olarak tekrar yayınlanmıştır.

Güler Duman '94, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Şubat 1994 tarihinde çıkardığı on birinci albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1993 yılının Ağustos ayında başlamıştır. Dört ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde bir parçanın söz ve müziği Güler Duman'a aittir. Duman, bunun dışında albümde Hasret Gültekin, Pir Sultan Abdal, Mahzuni Şerif ve Musa Eroğlu gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Albümle birlikte "Türkülerle Gömün Beni" adlı parçanın video klibi de yayınlanmış ve albümün satışlarını olumlu derecede etkilemiştir. 1 Mayıs 1994 tarihinde söz ve müziği Hasret Gültekin'e ait olan "Güle Yel Değdi" adlı ikinci video klibini yayınlamıştır.

Öl Deseydin Ölmez Miydim?, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Ekim 1997 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik halk müziği albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1996 yılının Aralık ayında başlamıştır. Altı ay kadar süren kayıtlar Haziran 1997 tarihine kadar devam etmiştir. Albümde Neşet Ertaş, Hasan Karakuş, Rıza Ergin, Erkan Yoksuli, Rıza Ergin, Gülizar Ergin ve Ahmet Çelik gibi sanatçıların eserlerini seslendirdiği albümde üç parçanın müziğini bestelemiştir. Albüm yayınlandığı hafta listelere girmeyi başarmıştır fakat albümdeki parçalara klip çekilmemiştir. Güler Duman'ın ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

Halis Erenoğlu, Türk şair, halk ozanı ve derlemecidir.

Yolcuyum Bu Dağlarda Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 13 Haziran 2002 tarihinde çıkardığı on dördüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Güler Duman'ın Öl Deseydin Ölmez miydim? (1997) adlı albümünden beş yıl sonra çıkardığı albümdür. 2001 yılının son ayında albümün kayıtlarına başlanılmıştır. 2002 Mayıs'ında biten albümün kayıtları beş ay kadar sürmüştür. Albümde Aliyar, Meçhuli, Seyit Meftuni, Sadık Doğanay, Raci Alkır ve Bilal Ercan gibi sanatçıların eserlerini yorumlamıştır. Güler Duman, on iki parça bulunan bu albümde hiçbir parçaya klip çekmemiştir. Fakat televizyon ve radyo programlarına sıkça konuk olmuştur.

Yüreğimden Yüreğinize Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 19 Ocak 2012 tarihinde çıkardığı on altıncı albümüdür.

"Niye Böyle Dargın Bakarsın", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın Musa Eroğlu ile birlikte yayınladığı Sazımızla Sözümüzle 2 albümünde yer alan parça. 27 Ekim 2004 tarihinde Duygu Müzik etiketiyle yayınlan albümde beşinci sırada yer aldı. Parçanın sözleri 17. yüzyılın en önemli halk ozanlarından birisi olan Karacaoğlan'a aittir. Müziğini ise Musa Eroğlu bestelemiştir. Albümle aynı tarihte video klibide yayınlandı ve albümden yayınlanan tek video klip oldu.
Sazımızla Sözümüzle Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın koleksiyon albüm projesidir. Koleksiyonda üç albüm bulunmaktadır ve albümlerin hepsi Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albümlerin yapımcılığını Sinan Çelik üstlenmiştir. Güler Duman albümdeki konuk sanatçı ile düetler yapmaktadır ve bir düet albümüdür. 18 Aralık 1990 tarihinde serinin ilk albümü olan Sazımızla Sözümüzle 1 albümünü Zafer Gündoğdu ile birlikte çıkarmıştır. Albümde on bir parça bulunmaktadır. Albümde "Derdim Çoktur", "Sen Ölme Yar", "O Yar Gelir" ve "Bülbül Yuva Yapmış" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. İkili albümde birde "Çayın Ortasında" adında bir uzun hava seslendirmişlerdir. Albümde Zafer Gündoğdu ve Güler Duman'ın yazdığı parçaların haricindeki diğer eserler anonimdir. "Çayın Ortasında", "Karakaş Boyanır Mı?", "Bülbül Yuva Yapmış" ve "Bu Kışlanın Kapısına" adlı parçaları Zafer Gündoğdu yazmıştır. "Kınamayın Aklım Yitirdiğime" ve "Seherde Uğradım Dostun Bağına" adlı parçaları ise Güler Duman yazmıştır. Güler Duman ilk albümden sonra projeye uzun bir ara vermiştir ve solo çalışmalarına ağırlık vermiştir. İlk projenin çıkmasından yaklaşık on dört yıl kadar bir süre sonra Musa Eroğlu ile birlikte projenin ikinci albümü olan Sazımızla Sözümüzle 2 albümünün kayıtlarına başladılar. Yaklaşık dört ay kadar süren stüdyo çalışmalarının ardından 27 Ekim 2004 tarihinde projenin ikinci albümü yayınlandı. Albüm yayınlandığı gün albümde yer alan "Niye Böyle Dargın Bakarsın" adlı parçada yayınlanmıştır. İkinci proje oldukça beğeni almıştır ve albüm Türk halk müziğinin en iyi düet albümleri arasına girmiştir. Albümde on iki parça bulunmaktadır. Çıkış parçasının haricinde "Bu Bağı Alemde", "Dağlar Dağımdır Benim", "Ömrüm Kadrini Bilmedim", "Muhabbet Küpünün Olsam Şarabı" ve "Sana Bir Nasihatim Var" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. Albümde Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Âşık Seyrani, Erzurumlu Emrah ve Muzaffer Şahin gibi isimlerin eserleri yer almıştır.
Özcan Türe Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, yapımcı ve sunucu. Dokuz yaşındayken bağlama ve zurna çalmaya başlamıştır. 1989 yılında babasının kendisine aldığı bağlama ile birlikte amatör olarak müzik yapmaya başlamıştır. 1990'lı yılların ortalarından itibaren profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başladı. Çeşitli mekanlarda sahne aldı ve albüm çalışmalarına katılmıştır. 1990'lı yılların sonunda çeşitli sanatçılar ile çalışmıştır. 2002 yılında İsmail Özden ve Erensoy Akkaya ile birlikte Gönül Ezgilerimiz 3 adlı albümü çıkardı. Albüm İber Müzik etiketiyle yayınlandı ve bu albüm ile birlikte Özcan Türe'nin profesyonel müzik kariyeri başladı. 2005 yılında çıkardığı ilk solo albümü Sürgün Sevdam ile birlikte asıl çıkışını yaptı. Kariyerinin en önemli albümlerinden birisi olan bu albümden "Sürgün Sevdam", "Senin İçin" ve "Neler Gördüm" adlı parçalar yayınlanmıştır. Albümden sonra sıkça sahne almaya ve radyo ile televizyon programlarına katılmaya başlamıştır. 2008 yılında Derde Bakın adlı ikinci albümünü yayınladı. "Bana mı Düştü", "Tükendim", "Çektiğim", "Derde Bakın" ve "Yüreğimin Başı" parçaları albümün ön plana çıkan parçaları olmuştur.

Sazımızla Sözümüzle 2 Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın Sazımızla Sözümüzle adını verdiği albüm serisinden yayınlanan ikinci albümüdür. Duygu Müzik etiketiyle yayınlanan albümü 27 Ekim 2004 tarihinde Musa Eroğlu ile birlikte çıkarmıştır.

Muhabbet 1, Türk halk müziği sanatçıları Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu ve Arif Sağ'ın birlikte yayınladıkları seri albümün ilkidir. Albüm Flaş Plak etiketiyle 23 Ekim 1982 tarihinde yayınlandı.