İçeriğe atla

İncesaz (anlam ayrımı)

İncesaz, aşağıdaki anlamlara gelebilir:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cengiz Onural</span> Türk müzisyen, besteci, makine mühendisi ve yüksek işletme mühendisi

Mustafa Cengiz Onural, Türk müzisyen, besteci, makine mühendisi, yüksek işletme mühendisi.

<span class="mw-page-title-main">Klasik Türk müziği</span> müzik türü

Klasik Türk müziği, klasik Türk mûsıkîsi, Osmanlı'daki adıyla mûsıkî veya günümüzde kullanılan adıyla Türk sanat müziği; Türk kültürüne has makamlı bir müzik türü. Klasik batı müziği ve Hint müziği ile beraber dünya üzerinde süreklilik ve gelenek oluşturma bakımından mevcut birkaç klasik müzikten birisi olarak kabul edilir.

Mustafa Vedat Sakman, Türk şarkıcı, şarkı yazarı, müzik yapımcısı ve gitarist.

Erol Sayan, Türk bestekâr.

Mazi Kalbimde Bir Yaradır; 1928 yılında sözlerini Necdet Rüştü Efe'nin yazdığı, Necip Celal Andel tarafından bestelenen tango.

<span class="mw-page-title-main">Yeni Türkü</span> Türk müzik grubu

Yeni Türkü, 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'ın Ankara'da kurduğu müzik topluluğudur. Topluluğun isim babalığını şair ve yazar Yaşar Miraç yapmıştır. Yeni Türkü, sadece Yaşar Miraç'ın 1979'da Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çıkan edebiyat dergisi değil, ayrıca halk türkülerinin yeniden yorumlanmasına dayanan Güney Amerika orijinli bir müzik akımıdır. Bu akımın dünyadaki temsilciliğini Şilili topluluk Inti Illimani yapmıştır. 1979'da ilk albümü Buğdayın Türküsü'nü çıkaran grup 10 stüdyo albümü, 2 film müziği albümü, 2 de konser albümü yayınladı. Yıllar içinde Eftal Küçük, Tuncer Tercan, Cengiz Onural, Fuat Oburoğlu, Murat Buket gibi müzisyenleri barındıran grubun kuruluşundan bu yana her zaman kadroda bulunan tek elemanı Derya Köroğlu'dur.

İkinci Bahar, aşağıdaki anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">İncesaz</span> müzik grubu

İncesaz, 1997 yılında Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural tarafından oluşturulan bir müzik grubu.

<span class="mw-page-title-main">Melihat Gülses</span> Türk ses sanatçısı

Melihat Gülses, Klâsik Türk müziği yorumcusudur.

<span class="mw-page-title-main">Dilek Türkan</span> Türk müzisyen ve dansçı

Dilek Türkan, Klasik Türk müziği ve Tango yorumcusu.

<span class="mw-page-title-main">Derya Türkan</span> Türk müzisyen

Derya Türkan, Türk kemençeci.

<span class="mw-page-title-main">Murat Aydemir</span> Türk tamburi ve lavtavi

Murat Aydemir, Türk tamburi ve lavtavidir.

<span class="mw-page-title-main">Akın Aral</span>

Akın Aral, basgitar ve kontrbas sanatçısı.

<i>İkinci Bahar</i> (albüm)

İkinci Bahar, İncesaz ile Vedat Sakman'ın 26 Haziran 2000 tarihinde çıkan albümleridir. Albümde İkinci Bahar dizisinin müzikleri toplanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Lavta</span> Mızrapla çalınan, gövdesi uttan küçük bir Batı müziği ve Türk müziği çalgısı

Lâvta, mızrapla çalınan, gövdesi uttan küçük bir Batı müziği ve Türk müziği çalgısı.

<span class="mw-page-title-main">Türk halk müziği</span> Türkçe yöresel etnik müziklerin tümü

Türk halk müziği ya da kısaca Türkü, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı ağızlar ve formlarda söylenen Türkçe yöresel etnik müziklerin tümü. Yapısal olarak folklorun bir parçası olan Türk halk müziği, sözlü halk müziği ve sözsüz halk müziği olmak üzere ikiye ayrılır. Sözlü halk müziğine genel olarak türkü adı verilir. Sözsüz halk müziğine ise ezgi adı verilir. Klasik Türk halk müziği, çeşitli yörelerden derlenmiş birçoğu anonim olan türkülerden ve sözsüz halk müziklerinden oluşur, anonim eserlerin sözü ve bestesinin kime ait olduğu bilinmez ve yöreye mâl olmuştur. Modern Türk halk müziği ise, 1970'li yıllardan sonraki dönemde eski yöresel müzik kalıpları örnek alınarak oluşturulmuş, sözü ve bestesi belli olan halk müzikleridir. Türk halk müziği, halk oyunları ve halkbilim ile de yakından ilgilidir. Bunun dışında genel karakteristiğine göre; bektaşi, halay, teke, zeybek gibi türlere ayrılır. Ayrıca il bazında türküler kategorilendirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Kemençeci Vasilaki</span>

Kemençeci Vasilaki, Rum asıllı klasik kemençe virtüözü. Asıl adı "Vasil"dir. Müzisyenliğe küçük yaşlarda başladığı için "Vasilcik" anlamına gelen "Vasilaki" adıyla tanındı.

Refik Şemseddin Fersan, Türk sanat müziği bestecisi, tanbur sanatçısı ve şarkı sözü yazarı.

Mehmed Fahri Kopuz, Türk müziği bestecisi ve ud virtüözü.

Riyaset-i Cumhur Musiki Heyeti, İstanbul’da padişaha bağlı olarak görev yapan ve Nisan 1924’te kaldırılan Mızıka-yı Hümâyun’un yerini alan orkestra.