İçeriğe atla

İlke Hatipoğlu

İlke Hatipoğlu
İlke Hatipoğlu, Nefes Bile Almadan klip çekiminden (2008)
Genel bilgiler
Doğumİlke Hatipoğlu
4 Kasım 1978 (45 yaşında)
Tarzlarrock
MesleklerKlavyeci, besteci, İç mimar
ÇalgılarKlavye, Geri vokal
Etkin yıllar1996-günümüz
Müzik şirketiStardium, Pasaj Müzik, Sony Music - Arısta, Most Production-İmaj Müzik
İlişkili hareketlerRedd,Gökalp Baykal, Catwalk
Resmî sitewww.redd.com.tr
Önemli çalgılar

İlke Hatipoğlu (d. 4 Kasım 1978, İstanbul), müzisyen, Redd grubun klavyecisi, besteci, iç mimar.[1]

Hayatı

1996 yılında Ten grubunda Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Hatipoğlu ile birlikte çalmaya başladı. 1998 senesinde kardeşi Berke Hatipoğlu ile Oya Erkaya, Serkan Ayman 'ın da yer aldığı Catwalk grubu ile birlikte Gökalp Baykal'ın dört parçadan oluşan ve sınırlı sayıda basılan Günaydın Hüzün EP projesinde klavyeci, düzenlemeci ve şarkı yazarı olarak yer aldı. 2000 yılında Ten grubu ismi Redd olarak değiştirdi, grup bu dönemden sonra albüm için çalışmalara başladı. Redd'in 50/50, Kirli Suyunda Parıltılar, Plastik Çiçekler ve Böcek albümlerinde ve Gecenin Fişi Yok DVD'sinde, Prensesin Uykusu hammond organ ve piyano çalan İlke Hatipoğlu, 2009 yılında çıkan 21'de hammond, piyano yanı sıra "Synth (Kurzweil Music Systems)" kullanmıştır. 21 albümünde de diğer grup üyeleri ile birlikte besteci olarak yer aldı.

1996'da Mimar Sinan Üniversitesi'de bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İç Mimarlık bölümünü kazanan İlke Hatipoğlu. 1999 yılında çıkan Yavuz Çetin'in Satılık adlı albümünde hammond organ çaldı ve aynı zamanda bu dönemlerde bazı projelerde Rıza Erekli, Melih Kibar gibi yapımcılarla çalıştı.

Berke Hatipoğlu ile 1998 yılında Catwalk & Gökalp Baykal'ın ortak çalışması olan Günaydın Hüzün adlı EP projesinin albüm kapak ve kartonet ilüstrasyonlarını yapan İlke Hatipoğlu Kurzweil'in Türkiye'de endorsement verdiği ilk piyano ve klavye sanatçıdır. Halen serbest mimarlık yapmaya devam etmekte olan İlke Hatipoğlu 25 Haziran 2011'de İnci Özay evlenmiştir.

Ekipmanları

  • Hammond tr-200 "1967"
  • Hammond Chord Organ "1958"
  • Hammond B-200 "1969"
  • Leslie H 800 "1969"
  • Korg Cx3
  • Hughes Kettner Rotosphere
  • Kurzweil Pc3x
  • Kurzweil Pc161
  • Kurzweil Sp76
  • Fleet-flttl25b Metallophone

Kaynakça

  1. ^ "Workshop: İlke Hatipoğlu – SYNTHS STRIKE BACK (Roland TR)". 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2021. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Güneş Duru</span> Türk müzisyen, Redd grubunun gitaristi

Güneş Duru, Türk müzisyen, Redd grubunun gitaristi, arkeolog, köşe yazarı ve besteci.

<span class="mw-page-title-main">Redd</span> Türk rock müzik grubu

Redd, 1996 yılında Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından kurulan Türk rock müzik grubudur. Grup 2020 itibarıyla altı stüdyo albümü, bir soundtrack albüm ve bir DVD yayımladı. 2010 Ocak ayında askerden dönen Berke Özgümüş resmen gruba katıldı.

<span class="mw-page-title-main">Doğan Duru</span> Türk müzisyen, Redd grubunun solisti

Doğan Duru, Türk müzisyen, Redd grubunun solisti, ritim gitaristi, söz yazarı, besteci ve tenor.

<i>50/50</i>

50/50, Redd grubunun 1 Ocak 2005'te Stardium'dan çıkan, sözlerini Doğan Duru'nun yazdığı, müziklerini ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu bestelediği, düzenlemelerini ve müzikal prodüktörlüğünü de Redd ve Levent Büyük'ün üstlendiği 10 şarkıdan oluşan ilk albümüdür. Albüm yapımcısı Ahu Özışık, prodüktörü de Ceyhan Çandır'dır. Albümün kayıt, mix mastering Levent Büyük tarafından yapılmıştır. Kayıt asistanı Burak Karaca, yardımcı asistan Kerim Sedef'tir.

<span class="mw-page-title-main">Gökalp Baykal</span>

Gökalp Baykal, Türk müzisyen, mimar, öğretim görevlisi ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Berke Hatipoğlu</span> Türk müzisyen

Berke Hatipoğlu, müzisyen, besteci, söz yazarı, mimar.

<i>Plastik Çiçekler ve Böcek</i>

Plastik Çiçekler ve Böcek, Redd grubunun askere gitmeden önce 25 Temmuz 2007 tarihinde kaydettiği akustik stüdyo albümdür. 50/50, Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde yer alan bazı şarkılar bu albümde akustik olarak çalınmıştır. Albüm kaydı Modern Müzik Akademisi MMA Stüdyolarında sadece bir gün içinde kaydedilmiştir, albümde toplam on bir parça olup, albüme Senden Sonra isimli daha önce hiçbir albümde yer almamış bir şarkı da eklenmiştir. Albümde yer alan tüm sözler Doğan Duru'ya müzikler ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu'na aittir. Albüm mix, mastering'i, Erim Arkman tarafından, albüm kapak tasarım çalışması da Berke Hatipoğlu tarafından yapılmıştır.

<i>21</i> (Redd albümü) Redd albümü

21, Redd grubunun 14 Nisan 2009 tarihinde yayınlamış olduğu dördüncü stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Redd'in üstlendiği albümün kayıtları Mert Medeni ve Erim Arkman tarafından Modern Müzik Akademisi (MMA) ve Garaj Stüdyoları'nda kaydedilmiştir. Albüm mastering'i Michael Zimmerling tarafından Londra'da yapılmıştır. Albüm kartoneti tasarımı ve kapak grafiği art direktör Adnan Elmasoğlu tarafından hazırlanmıştır. 21'in miksleri de yine Erim Arkman tarafından stüdyolarında yapılmıştır.

<i>Gecenin Fişi Yok</i>

Gecenin Fişi Yok, Redd grubunun askere gitmeden önce 20 Temmuz 2007 tarihinde Ghetto’da verdiği unplugged konserin kaydıdır. 50/50, Kirli Suyunda Parıltılar albümlerinde yer alan şarkılar akustik olarak çalınmıştır. Redd'in geçmiş dönemde hazırladığı "Boşver" şarkısı da bu konserde çalınmıştır. Konser canlı olarak kaydedilmiş ve DVD olarak 15 Ocak 2008 yılında yayınlanmıştır. Albümde yer alan tüm şarkıların sözleri Doğan Duru'ya müzikleri ise Doğan Duru ve Berke Hatipoğlu'na aittir. Dvd kartonetinde yer alan fotoğraflar Dilek Gezer tarafından çekilmiş, kapak tasarım grafik çalışması Dilek Gezer ve Berke Hatipoğlu hazırlamıştır. Unplugged konser için özel olarak hazırlanmış olan sahnenin tasarımı Turhan Ülgür ve Berke Hatipoğlu tarafından yapılmıştır.

<i>Kirli Suyunda Parıltılar</i>

Kirli Suyunda Parıltılar, Redd grubunun ikinci stüdyo albümüdür. İlk albüm 50/50’in üzerinden bir sene geçmeden yeni albüm hazırlıklarına başlayan Redd bu albümü 24 Nisan 2006 tarihinde yayınladı. Redd bu albüm de ilk albüm 50/50’de çalıştığı şirketi Stardium ile yollarını ayırdı ve Pasaj Müzik ile anlaştı. Bu albümde Redd'e uzun süredir sahnede ve 50/50 albümünde eşlik eden Suat Ayyıldız resmen gruba katıldı. Albüm kayıtları ATM Stüdyoları'nda Erim Arkman tarafından hazırlandı. Albümün mixi Alp Turaç'a mastering'i ise Çağlar Türkmen'e aittir.

<span class="mw-page-title-main">Ege Göktuna</span> Türk müzisyen, hukukçu ve akademisyen

Ege Göktuna, Türk müzisyen, hukukçu, akademisyen.

<i>Günaydın Hüzün</i>

Günaydın Hüzün, Gökalp Baykal ve Catwalk grubunun Ekim 1998'de kaydettiği, Aralık 1998'de yayımladığı 4 şarkıdan oluşan albümdür. Zihni müzik tarafından sınırlı sayıda basılan albümde yer alan 3 şarkının sözü ve müziği Gökalp Baykal’a aittir. Albümde yer alan diğer şarkı da Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından bestelenmiştir. Albüm kayıt ve miksi Levent Büyük tarafından Stüdyo 18’de kaydedilmiş olup, albümün masteringi Barış Büyük tarafından yapılmıştır. Albüm kapak ve kartonet ilüstrasyonları Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından tasarlanmıştır.

<i>Prensesin Uykusu</i> yönetmenliğini Çağan Irmakın yaptığı film

Prensesin Uykusu, Çağan Irmak'ın yönettiği 2010 yapımı sinema filmidir. Çağan Irmak'ın, Redd grubunun 2006 yılında çıkan Kirli Suyunda Parıltılar albümünde yer alan "Prensesin Uykusuyum" şarkısından ilham alarak senaryosunu yazdığı filmin yapımcılığını Most Production ve İmaj üstlenmiştir. Film müzikleri de filme ismini veren şarkının yaratıcısı Redd tarafından hazırlanmıştır, soundtrack albüm Prensesin Uykusu 14 Ekim 2010'da yayınlanmıştır. Bu albümün filmle aynı adı taşıyan "Prensesin Uykusuyum" şarkısına Çağan Irmak tarafından 11 Eylül 2010'da klip çekilmiştir.

<i>Prensesin Uykusu</i> (albüm)

Prensesin Uykusu, Redd grubunun beşinci stüdyo albümü olup, grubun ilk soundtrack albümüdür. Çağan Irmak’ın, Redd grubunun Prensesin Uykusuyum şarkısından ilham alarak senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı Prensesin Uykusu filminin şarkıları Redd tarafından hazırlanmıştır. 14 Ekim 2010 tarihinde yayınlanan albümün yapımcılığını Most Production ve İmaj müzik üstlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Prensesin Uykusuyum</span>

Prensesin Uykusuyum Türk rock grubu Redd'in Prensesin Uykusu albümünde yer alan şarkıdır.

<i>Akustik Anılar</i>

Akustik Anılar, 1999 yılında Gökalp Baykal, Cenk Tarhan ve çeşitli sanatçıların eşlik ettiği akustik konserlerde çalınan şarkılardan oluşan albümdür. Albümün canlı kayıtları orijinalliğinden ödün vermeden yapılmış ve akustik konser havası yansıtılmaya çalışılmıştır. Kayıtlar Mine Erkaya, Sabih Cangil, Gökalp Baykal ve EKO TV tarafından yapılmıştır. Albüm masteringi Mine Erkaya tarafından hazırlanmıştır. Gökalp Baykal'ın 1999 yılında çıkan ve sınırlı sayıda yayınlanan Borusan Kültür ve Sanat Merkezi Konseri'nde çalınan şarkıların bazıları bu albümde ilk defa yayınlanmıştır.

"Tamam Böyle Kalsın", Redd Türk rock müzik grubunun 21 albümünde yer alan şarkı.

Redd Softcore konserleri, Redd grubunun 2010 yılında başlattığı ve günümüze kadar sürdürdüğü özel konserler serisinin adıdır. Bu özel konserlerde Redd kendi şarkılarını akustik olarak çalmanın yanı sıra, farklı şarkıcı ve grupların parçalarını da kendi yorumları ile seslendirmiştir.

<i>Hayat Kaçık Bir Uykudur</i>

Hayat Kaçık Bir Uykudur, Redd grubunun hazırlıklarına 2011 Eylül ayında başladığı beşinci stüdyo albümüdür. Prodüktörlüğünü Redd'in yaptığı albüm, Pasaj Müzik etiketiyle 2 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanmıştır. Albüm lansman konseri 5 Mayıs 2012 tarihinde Garajistanbul'da gerçekleşmiştir. 13 Şarkının bulunduğu bu albümde, Redd Plastik Çiçekler ve Böcek albümünde yer alan Senden Sonra ve Prensesin Uykusu albümünde çalınan Ormanda Kaybolmuş Bir Yaprak şarkıları tekrar seslendirilmiştir.

Hatipoğlu bir özel isim olup şu kişiler veya yerler kastedilmiş olabilir: