
Mostar Köprüsü, Bosna-Hersek'in Mostar şehrinden geçen Neretva nehri üzerinde bulunan bir köprü. Orijinal köprü Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edildi ve 9 Kasım 1993'te Boşnak-Hırvat Savaşı sırasında Hırvat güçleri tarafından yıkılıncaya dek 427 yıl kullanıldı. Mimar Hayreddin, köprü için 456 kalıp taş kullanmıştı. Köprü, çevresindeki kente adını da verdi. Mostar, Hersek bölgesinin ana kenti oldu. Köprüyü yeniden inşa etmek için bir proje hazırlandı ve 23 Temmuz 2004'te yeni köprü hizmete girdi. Köprü, 2005'te UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edildi.

Laos resmî adı ile Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti, denize kıyısı olmayan bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Başkenti Vientiane'dir. Luang Prabang, Savannakhet ve Pakse diğer büyük şehirleridir. Laos, tek partili sosyalist bir cumhuriyet olarak yönetilir. Batıda Tayland ve Myanmar, doğuda Vietnam, kuzeyde Çin, güneyde Kamboçya tarafından çevrelenmiştir. Myanmar 235 km, Çin 423 km, Vietnam 2.130 km, Kamboçya 541 km ve Tayland'a 1.754 km sınırı vardır.

Malabadi Köprüsü veya orijinal adıyla Akarman Köprüsü, Silvan'a 23,2 km uzaklıkta Silvan ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Oğuz Türkleri'nden Artuklu beyliğinin önderi Hüsameddin Timurtaş tarafından yaptırılmış tarihi bir köprü. Silvan'dan rahatlıkla ulaşım imkânı vardır. Diyarbakır Tarihi Eserler Envanteri'ne kayıtlıdır. Malabadi Köprüsü 1989 yılında Silvan Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Malabadi Köprüsü Silvan Belediyesi'nin logosunu oluşturan ana unsurdur. Malabadi Köprüsü Silvan ilçesine ait bir köprüdür.

Alifuatpaşa köprüsü veya İkinci Beyazıt Köprüsü Sakarya'nın Geyve ilçesinde Alifuatpaşa kasabasında II. Bayezid tarafından inşa ettirilen köprü.
Vientiane, Laos'un başkentidir. Vientiane 760.000 nüfuslu bir şehirdir (2015). Vientiane ayrıca Laos'un en büyük şehridir. Vientiane şehrinin koordinatları 17°58' Kuzey, 102°36' Doğu şeklindedir.

San Francisco – Oakland Körfez Köprüsü, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya Eyaleti, San Francisco Kentinde bulunan; San Francisco Körfezi üzerindeki paralı köprüdür. Köprü San Francisco ve Oakland kentlerini ulusal karayolu üzerinden birbirine bağlar. Yıllık yaklaşık 270.000 araç bu köprüyü kullanmaktadır. Trafiğe 12 Kasım 1936'da, Golden Gate Köprüsü'nden 6 ay önce açılmıştır. Köprü iki katlıdır ve yukarıdaki beş şerit batıya, San Francisco'ya giderken; alt taraftaki 5 şerit doğuya, Oakland'a gitmektedir.
Laoca, Kra-Day dillerine ait bir tonlu dildir. Tayca ile karşılıklı anlaşılabilir. Laos'un resmî dilidir ve Tayland'ın kuzeydoğusunda da konuşulur. Laoların anadili olmakla birlikte Laoca, Laos ve Isan'da bir sürü etnik grubun bir önemli ikinci dilidir. Laos'taki her dil gibi Laoca, abugida yazı sistemi ile yazılır. Herhangi bir standardın bulunmamasına karşın Vientiane şivesi de facto standardı olarak sayılır.

Normandiya Köprüsü, Fransa'nın kuzeyinde Le Havre 28 Temmuz 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. ve Honfleur 2 Temmuz 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. şehirlerini birbirine bağlayan Seine Nehri üzerinde kurulu bir köprüdür. Motorlu taşıtlar için yapılmış olmasına rağmen yayaların ve bisiklet sürücülerinin ücretsiz geçiş yapabileceği yaya yolu ve bisiklet yolu vardır. Toplam uzunluğu 2.143.21 metre, genişliği 23.60 metredir. Köprü, Michel Virlogeux tarafından dizayn edildi ve mimarları François Doyelle ve Charles Lavigne idi. Yapımı 465 milyon dolara mal olan Normandiya Köprüsü, 1 Ocak 1995'te hizmete açıldı.

Isan Tayland'ın kuzeydoğu bölgesidir. Khorat Platosu üzerinde yer alır, sınırları kuzey ve doğuda Mekong Nehri, güneydoğuda Kamboçya ve Nakhon Ratchasima'nın güneyindeki Prachinburi dağları ile çizilmiştir. Batıda Kuzey ve Orta Tayland'dan Phetchabun dağ sırasıyla ayrılır.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Laos ziyaretçileri, Laos'un dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Laolar, Laos başta olmak üzere Çin'de, Vietnam'da Kamboçya'da ve Tayland'ın kuzeydoğusunda yaşayan etnik grup.

Mukdahan, Tayland'ın illerinden biridir. İl, doğuda Laos ile komşudur. Yüzölçümü 4,339.8 km² olan ilin nüfusu 2014 yılı itibarı ile 346,016'dır. İlin merkezi Mukdahan'dır.

Birinci Tayland-Laos Dostluk Köprüsü, Mekong üzerinde bulunan, Tayland'ın Nong Khai ilini ve Nong Khai şehrini Laos'un Vientiane Vilayeti ile bağlayan bir köprü. Vientiane şehrine 20 km uzaklıktadır. 1.170 metre (0,73 mil) uzunluğundaki köprü, 3,5 m genişliğinde iki araç yolu, 1,5 m genişliğinde iki yaya yolu ve ortasında 1000 mm hat açıklığı olan tek hat demir yolu bulundurmaktadır.

Pakse, Laos'un Çampasak ilinin merkezidir. İlçe, Sedon ve Mekong nehirlerinin birleştiği noktada yer almaktadır. Bu bölgede bulunan Si Phan Don önemli turistik yerlerden biridir. Şehrin nüfusu 88.000 olup ülkenin ikinci en büyük ilçesidir. İlçe 1946 yılına kadar Çampasak Krallığı'na başkentlik yapmıştır.
Laos kadın millî ragbi birliği takımı ilk kez 2007 yılında Güney Doğu Asya liginde oynadılar ve üçüncü oldular. 2009'da Kamboçya'ya karşı oynadılar ve 2010'da Tayland ve Filipinler'in de yer aldığı bir turnuvayı kazandılar. İlk tam denemeleri 2011 yılında oldu.

Vientiane Özel Yönetim Bölgesi Laos'un kuzeybatısında bulunan özel bir idari bölgedir. Ülkenin başkenti olan Vientiane'nın yer aldığı bu bölge, 1989 yılında Vientiane ilinden ayrılarak kurulmuştur. Mekong Nehri'nin kıvrımında yer alan bu bölge Tayland ile sınır komşusudur. Yüzölçümü 3.920 km2'dir. Vientiane şehri 16. yüzyılda Kral Saysettatirat tarafından kurulmuştur. Şehrin eski binalarını antik dönemlerden kalan tapınaklar, müzeler, anıtlar ve parklar oluşturmaktadır.

Savannakhet (Laoca:ສະຫວັນນະເຂດ) Laos'un bir ilidir. İsmin türediği, "cennet gibi yer" ve "tarıma uygun verimli topraklar" anlamına gelen Savanh Nakhone bölgenin orijinal ismidir.

Savannakhet, 2005 yılından beri resmî olarak Kayson Fomvihan daha önce Kantaburi (ຄັນທະບູລີ) veya Kantabuli olarak da bilinen, Laos'un Savannakhet bölgesinde yer alan bir ilçe. Toplamda 125.760 kadar nüfusuyla (2018) Laos'un Vientiane'den sonra en büyük ikinci ilçesidir.

Laos-Türkiye ilişkileri Laos ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Diplomatik ilişkiler ilk olarak 1947'de kuruldu, ardından 1958'de büyükelçilik rütbesine yükseldi. 27 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Laos'un başkenti Vientiane'de yerleşik bir büyükelçilik kurdu.

Laos arması, Laos'un resmî devlet armasıdır.