İçeriğe atla

Þórhallur Sveinsson

Þórhallur Sveinsson
Kişisel bilgileri
Doğumu13 Haziran 1944(1944-06-13)
Siglufjörður, İzlanda
Spor
Ülkeİzlanda
SporKayaklı koşu

Þórhallur Sveinsson (13 Haziran 1944), İzlandalı kayaklı koşucuydu. 1964 Kış Olimpiyatları'nda yarışmıştır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Þórhallur Sveinsson Olympic Results". 17 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kökleri 1773 yılına dayanan İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Hayvan</span> çok hücreli ökaryotik organizmalar alemi

Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. Arapça "canlı varlık" anlamındaki ḥayevān sözcüğünden Türkçeye geçmiş olan "hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı, nefes alan ve hareket eden canlıları ifade etmek için kullanılsa da, biyolojik bağlamda insanı da içerir. Anadolu ağızlarında hayvan anlamında bav, bobos, böçü, çer, çokgal, dölük, evcimen, evlük, karaböcü, karaltı, medek, tereke, töm gibi sözcükler kullanılmaktadır. Hayvan sözcüğünün eş anlamlısı döngül sözcüğüdür. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Yunanca bilimsel terim de metazoa'dır (μετάζωα).

<span class="mw-page-title-main">Hong Kong</span> Çinin özel idari bölgesi

Hong Kong (Çince: 香港, Kantonca telaffuzu:

<span class="mw-page-title-main">Kıbrıs Cumhuriyeti</span> Akdenizde bir ada ülkesi

Kıbrıs Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz'de yer alan Kıbrıs'ta, fiilî olarak adanın güneyini, hukuki olarak adanın tamamını yöneten devlettir.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Standart Kitap Numarası</span> 1972de hazırlanan kitap numaralama sistemi

ISBN, 1972 yılında Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) tarafından hazırlanan kitap numaralama sistemidir. Kitap numaralarını standardize etmek, materyalin kimliğini tanımlamak amacıyla oluşturulmuştur. 1970 yılından önce basılan kitaplarda bu bilgi bulunmaz.

<span class="mw-page-title-main">Surrey</span>

Surrey, İngiltere'nin Güney Doğu İngiltere birinci seviyede yerel idarî birim olarak metropoliten olmayan ve krallık seremonileri için törensel bir county'dir.

<span class="mw-page-title-main">Avrupa ülkeleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Avrupa, Dünyanın 7 kıtasından birisidir, Asya ile birlikte Avrasya coğrafi ve yerleşim bölgesini oluşturmaktadır. Yaklaşık 10.180.000 km2'lik alanı ile dünya topraklarının %6,8'ini kapsamaktadır. 746,419,440 milyon kişi yani Dünya nüfusunun %11'ini barındırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kópavogur</span>

Kópavogur, İzlanda'nın en büyük ikinci şehridir. Nüfusu 2023 itibarıyla 39,810'dur. Ülke'nin güney-batısında kalan şehir başkent Reykjavík ve Garðabær şehri arasındadır. İzlanda'nın en büyük binası Kópavogur şehrin merkezindedir ve adı da Smáratorg-Tower'dır.

<span class="mw-page-title-main">Is It True?</span> 2009 Eurovision Şarkı Yarışmasında Jóhanna Guðrún Jónsdóttirin İzlanda adına seslendirdiği şarkı

"Is It True?", 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Jóhanna Guðrún Jónsdóttir'in İzlanda adına seslendirdiği şarkıdır. Şarkı, Óskar Páll Sveinsson tarafından yazılıp bestelendi. Şarkı, tekli olarak yarışma öncesinde yayımlandı ve İzlanda listelerinde zirveye kadar yükseldi. 12 Mayıs 2009'da düzenlenen birinci Eurovision yarıfinalinde ilk ona girerek finale yükselen şarkı, finalde yedinci sırada yarıştı. Finalde 218 puan toplayarak ikinci olarak yarışmayı tamamladı. Bu bağlamda şarkı, Eurovision'da 1999'dan beri İzlanda'nın aldığı en iyi derecedir.

<span class="mw-page-title-main">Avustralya Millî Kütüphanesi</span>

Avustralya Ulusal Kütüphanesi, Avustralya'nın en büyük kütüphanesidir. Canberra'da bulunan yapı 9 milyonu aşkın kitap barındırmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kongre Kütüphanesi Kontrol Numarası</span>

Kongre Kütüphanesi Kontrol Numarası, Amerika Birleşik Devletlerinin Kongre Kütüphanesindeki kayıtları seri numaraları ile kataloglandığı sistem.

<span class="mw-page-title-main">Bjarni Benediktsson (1908 doğumlu siyasetçi)</span>

Bjarni Benediktsson, İzlandalı siyasetçi. Benediktsson, Avrupa ülkesi İzlanda'da 1961 yılında kısa bir dönem ile 1963-1970 yılları arasında başbakanlık makamında bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Middlesex</span>

Middlesex, Güney Doğu İngiltere'de tarihi bir ilçedir. Artık tamamen Londra'nın daha geniş şehir alanına girmektedir. Anglo-Sakson sisteminde Orta Sakson topraklarından kurulmuş ve 1965 yılına kadar resmî bir birim olarak var olmuştur. Tarihi ilçe, Thames Nehri'nin kuzeyinde, 5 km doğudan Colne ve Lea nehirleri ile diğer sınırlardaki tepeler arasında Londra Şehri'nin batısında 17 mil (27 km) uzanan arazi içerir. 1831'de bölgenin en küçük ikinci ilçesiydi.

"Adieu" ("Hoşçakal") Jahn Teigen ve Anita Skorgan tarafından seslendirilen 1982 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Norveç'i temsil eden şarkı. Şarkı Norveççe dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Herodes Falsk tarafından yazılmıştır.

F.L.Y., Eurovision Şarkı Yarışması için kurulan Leton müzik grubuydu.

<span class="mw-page-title-main">Yılın Wikimedia Gönüllüsü</span> ödül

Yılın Wikimedia Gönüllüsü, Wikimedia Hareketi içindeki önemli başarılara dikkat çekmek ve Vikipedi editörleri ve Wikimedia projelerine katkıda bulunan kişileri onurlandırmak üzere Vikipedi'nin kurucu ortağı Jimmy Wales tarafından her yıl verilen bir ödüldür.

<span class="mw-page-title-main">Gunnar Bragi Sveinsson</span> İzlandalı politikacı

Gunnar Bragi Sveinsson, Merkez Partisi'nin İzlandalı bir politikacıdır.

<span class="mw-page-title-main">İzlanda-Türkiye ilişkileri</span>

İzlanda ile Türkiye arasında ikili ilişkiler NATO üyeliği çerçevesindedir.

<span class="mw-page-title-main">Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi</span> Birleşik Devletler hükümetinin federal kayıtlarını koruyan ve bunlara erişim sağlayan bağımsız ajans

Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi, Amerika Birleşik Devletler hükûmetinin hükûmet ve tarihi kayıtların korunması ve belgelenmesinden sorumlu bağımsız bir kurumudur. Aynı zamanda Ulusal Arşivi oluşturan belgelere halkın erişimini artırmakla da görevlidir. NARA, Kongre yasalarının, başkanlık direktiflerinin ve federal düzenlemelerin yasal olarak orijinal ve yetkili kopyalarını korumaktan ve yayınlamaktan resmi olarak sorumludur. NARA ayrıca Seçim Kurulunun oylarını Kongreye iletir.

Ulusal Biyoçeşitlilik Ağı , 2000 yılında Birleşik Krallık'ta kurulmuş, biyoçeşitlilik bilgilerini, NBN'nin veri arama web sitesi olan NBN Atlas aracılığıyla internet de dahil olmak üzere çeşitli ortamlar aracılığıyla kullanıma sunmayı taahhüt eden bir ortak girişimdir.