
Ürdün bayrağı, ana hatlarını I. Dünya Savaşı boyunca Osmanlı Devleti'nden bağımsızlığı almak için başlatılan Arap İsyanı'nın simgesi olan bayraktan alır. En üstte siyah, ortada beyaz ve en altta yeşil renklerde üç yatay çizgi ve bunlar ile bağlantılı, bayrağın solunda kırmızı bir üçgenden oluşur. Bu renklere Pan-Arap renkleri adı verilir. Bayrakta bulunan üç dikey şeridin renkleri sırası ile Abbasî, Emevî ve Fatımî halifelerini simgeler. Kırmızı üçgenin simgesi ise Haşimiler ve Arap İsyanları'dır. Bayrağı Arap İsyanları'nın simgesi olan bayraktan ayıran tek fark kırmızı üçgenin uç kısmında bulunan yedi köşeli yıldızdır. Bu yıldızın da temsil ettiği iki farklı olgu vardır. Birincisi Kuran'daki ilk sure olan ve 7 ayetten oluşan Fatiha Suresi'ni temsil ettiğidir, ikincisi ise Arap halkının birliği umududur. Bazen bu yedi köşeli yıldızın her bir köşesinin başkent Amman'ın üzerinde kurulu olduğu yedi tepeyi temsil ettiği düşünülür.

Bahreyn bayrağı, Bahreyn Krallığı'nın resmi devlet bayrağıdır.

Zimbabve bayrağı, günümüzdeki kullanılan hâli ile 18 Nisan 1980 tarihinde göklere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Doğu Timor bayrağı ya da Timor-Leste bayrağı, Doğu Timor devletinin resmi bayrağı. 2002'den beri kullanımdadır.

Bosna-Hersek bayrağı, Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nin bayrağıdır.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti bayrağı, Güney Kafkasya'da yer alan de facto bir devlet olan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin 2 Haziran 1992 tarihinde kabul edilen resmî bayrağı. Azerbaycan'ın 19 Eylül 2023'teki operasyonunun ardından Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, 1 Ocak 2024'e kadar kendisini feshetmeyi kabul etti.

Bahamalar bayrağı, Bahamalar'ın resmi ulusal bayrağı.

Güney Sudan bayrağı, Afrika ülkesi Güney Sudan tarafından kullanılan, 9 Temmuz 2011 tarihinde İkinci Sudan İç Savaşı'nı sona erdiren Kapsamlı Barış Antlaşması'nın imzalanması ile kabul edilen bayraktır. Bayrak daha önce Sudan Halk Kurtuluş Hareketi tarafından da kullanılmıştır.

Tayvan bayrağı, sınırlı sayıda ülke tarafından tanınan Tayvan Cumhuriyeti'ne ait devlet bayrağı. Günümüzde kullanılan hâli ile 8 Ekim 1928 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.
LGBT sembolleri, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender birliğini göstermek ve cinsel kimlik ve cinsel yönelimleri tanımlamak için semboller kabul edilir, semboller gey gurur, değerler ve tanımlamaları temsil eder. II. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından kullanılan pembe üçgen de bir eşcinsellik sembolüdür ancak Nazi Soykırımı'ndaki çağrışımları yinelemektedir.

Ekvator Ginesi bayrağı ilk olarak 12 Ekim 1968 yılında göndere çekilmiş, 1973 ile 1979 arası kullanılan farklı armalı bayraktan sonra 21 Ağustos 1979 tarihinde günümüzdeki hâli ile yeniden ülkenin resmî bayrağı yapılarak kullanılmaya başlanmıştır.

Jamaika bayrağı resmî olarak 6 Ağustos 1962 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Komorlar bayrağı, Afrika ülkesi Komorlar tarafından güncel hâli ile 2002 yılında göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Saint Lucia bayrağı, Saint Lucia'nın resmi ulusal bayrağıdır. İlk olarak 1 Mart 1967 tarihinde kullanılmaya başlanmış, 1979 ve 2002 yıllarında yapılan ufak değişiklikler ile günümüzdeki halini almıştır.

Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti bayrağı, Afrika kıtasında bulunan ve tüm Batı Sahra'da egemenliğini ilan eden ancak kısmen tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nde bağımsızlığın ilan edildiği 27 Şubat 1976 tarihinde göndere çekilerek kullanılmaya başlanmıştır.

Arap İsyanı bayrağı, I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu'na karşı başlatılan Arap İsyanı sırasında Şerif Hüseyin ve müttefiki Arap milliyetçileri tarafından kullanılan bayraktır. Daha sonra Hicaz Krallığı bayrağı olarak da kullanılmıştır.

Åland bayrağı, Finlandiya'ya bağlı Åland Adaları'nın bayrağıdır. 1954 yılında kabul edilmiş olup İsveç bayrağı tasarımına ek olarak kırmızı şeritlere sahiptir.

Cebelitarık Bayrağı, 8 Kasım 1982'de kabul edilmiş olup hâlen günümüzde kullanılmaktadır. Bayrakta bulunan kale; Cebelitarık Kalesidir.

Jack, bir geminin pruvasında (önünde) cıvadra direği'nden dalgalanan bayrak türüdür. İlk kez 17. yüzyılda ortaya çıktı.

Bir flama, vinçte daha büyük görünen bir bayraktır. Üçgen, sivrilen veya üçgen kırlangıç kuyruğu ile birkaç şekle sahip olabilir. Flama, şekil olarak hanedan bayrağı'na benzer, ancak yalnızca yarısı boyutunda bir bayraktır. Herhangi bir arma içermez, sadece sloganlar, hanedan ve arma bilimi içerir.