İçeriğe atla

Üç Harfliler: Marid

Üç Harfliler: Marid
Filmin afişi
YönetmenArkın Aktaç
YapımcıMurat Toktamışoğlu,
Serkan Balbal,
Alper Mestçi
SenaristMurat Toktamışoğlu
OyuncularGülseven Yılmaz,
Özgür Özberk,
Serap Üstün,
Taner Ertürkler,
Ufuk Aşar,
Kayra Simur
MüzikReşit Gözdamla
Görüntü yönetmeniMuharrem Dokur
KurguGoncagül Aköz
StüdyoDada Film, Örümcek Yapım
DağıtıcıTiglon
TürüKorku
RenkRenkli
Yapım yılı2010
Çıkış tarih(ler)i24 Eylül 2010[1]
Süre80 dk.
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe
Hasılat1.069.429 TL[2]
Devam filmiÜç Harfliler 2: Hablis

Üç Harfliler: Marid, yönetmenliğini Arkın Aktaç, senaristliğini Murat Toktamışoğlu'nun üstlendiği 2010 Türk yapımı bir korku filmidir .[1] Film, Türkiye sinemalarında 139 bin 875 kişi tarafından izlenmiştir.[2]

Hikâye

Ayla, eşi Serkan ile beraber mutlu bir hayat sürmektedir. Küçük yaşlarda yaşadığı üç harfli ziyaretini, üzerinden ayırmadığı muskasıyla bertaraf etmeyi başarmıştır. Gün gelir bu koruyucu nesne ortadan kaybolur. Serkan eşini rahatlatması ve yeni bir muska hazırlaması için, bu konularda isim yapmış İzzet Hoca'yı evlerine davet eder. Fakat gece hiç de beklendiği gibi geçmeyecektir.

Kaynakça

  1. ^ a b "Vizyondakiler / Üç Harfliler: Marid". Sabah. 23 Eylül 2010. Erişim tarihi: 3 Mayıs 2012. []
  2. ^ a b "Box Office Türkiye". 11 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Serkan Balcı</span> Türk futbolcu

Serkan Balcı, eski Türk millî futbolcudur. Profesyonel kariyerine başladığı Gençlerbirliği'nde daha çok orta sahada oynamış, daha sonra ise genellikle defansın sağında forma giymiştir.

<span class="mw-page-title-main">Petek Dinçöz</span> Türk şarkıcı ve oyuncu

Petek Dinçöz Büyükbayrakdar veya doğum adıyla Diğdem Ezgü, Türk şarkıcı, manken, oyuncu ve sunucu.

<span class="mw-page-title-main">Kazan, Tataristan</span>

Kazan, Rusya'ya bağlı Tataristan'ın en büyük şehri ve başkentidir. Volga ve Kazanka Nehirlerinin birleştiği noktada yer alan şehir, 425,3 kilometrekarelik bir alanı kaplamakta olup, nüfusu 1,3 milyonun üzerinde ve büyük metropol bölgesinde yaklaşık 2 milyona ulaşmaktadır. Kazan, Volga Federal Bölgesi'nin yanı sıra Volga üzerindeki en kalabalık şehir olarak Rusya'nın beşinci büyük şehridir.

<span class="mw-page-title-main">Türkan Şoray</span> Türk sinema sanatçısı

Türkan Şoray, Türk oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazardır. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

<span class="mw-page-title-main">Serkan Kırıntılı</span> Türk futbolcu

Serkan Kırıntılı, kaleci mevkiinde oynayan Türk millî futbolcu. En son Süper Lig ekiplerinden Ümraniyespor'da forma giydi.

Serkan Çalık, Türk eski futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">2010 Türkiye Süper Kupası</span>

2010 Türkiye Süper Kupası, 2009-10 sezonu Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor arasında oynanan 5. Süper Kupa maçı. Üç büyükler’in dışında Anadolu'dan iki takımın da finalde yer aldığı ve 7 Ağustos 2010 Cumartesi günü İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor 3-0'lık skorla kazandı. Karadeniz temsilcisi böylece 2006 yılından itibaren yeni adıyla tekrar başlayan kupayı ilk kez, toplamda ise 8. kez müzesine götürdü.

<span class="mw-page-title-main">Serkan Yanık</span> Türk futbolcu

Serkan Yanık, Türk futbolcudur. Sağ bek pozisyonunda görev almaktadır.

Serkan Atak, Alman-Türk eski futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Serkan Keskin</span> Türk oyuncu, tiyatrocu

Serkan Keskin, Türk oyuncu, yönetmen ve müzisyen.

<span class="mw-page-title-main">Konak Camii</span> İzmir, Türkiyede bir cami

Konak Camii, bilinen diğer adıyla Yalı Camii, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan bir camidir. Konak ilçesinde, kent merkezindeki Konak Meydanı'nda konumlanır.

<span class="mw-page-title-main">Serkan Şirin</span> Türk futbolcu

Serkan Şirin Türk futbolcudur.

<i>Hayat mı Bu</i> 1972 yapımı Türk romantik dram filmi

Hayat mı Bu, yönetmenliğini Orhan Aksoy' un yaptığı 1972 yapımı romantik dram filmidir. Başrollerde Zeynep Değirmencioğlu, İzzet Günay, Semra Sar, Sertan Acar ve Serkan Acar'ın yer aldığı filmde, öz oğlunun kim olduğunu öğrenemeyen bir anne ile bir kıza âşık olan biri ölümcül hastalıklı iki kardeşin öyküsü anlatılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Koray Gençerler</span>

Koray Gençerler, Türk hakem. Süper Lig'de görev yapmakta. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Koray Gençerler, henüz 2 yaşındayken ailesiyle beraber Türkiye'ye dönüş yapmıştır. Aslen Manisalı olan Koray Gençerler, lise eğitimimin sonuna kadar Manisa'da okuduktan sonra Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nu bitirdi. Kuzeni Serkan ile 1994'te hakemlik kursuna yazılan Gençerler, o günden beri hakemlik yapmaktadır. 23 Mart 2008'e kadar birçok Süper Lig maçında 2., 3. ve 4. hakem olarak görev yapan Gençerler 23 Mart 2008 tarihinde Trabzonspor ile Kayserispor'un arasında yapılan maçta 1. hakem olarak düdük çaldı. Ligde oynanan Elazığspor-Denizlispor maçındaki yönetimi gibi zaman zaman TFF 1. Lig maçlarında da görev yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ermeni Kıpçakçası</span> İnsan dili

Ermeni Kıpçakçası ya da Ermeni harfli Kıpçak Türkçesi, Eski Kıpçakçaya giren ölü bir Türk dilidir. Hristiyanlığın Gregoryen mezhebine mensup Ermenilerin ve Gregoryen Kıpçakların Orta Türkçe dönemine ait 16-17. yüzyıllarda batı Ukrayna'da Ermeni alfabesini kullanarak Kıpçak Türk dilinde meydana getirdikleri vakayinameler (kronikler), dini ve hukuki belgelerle bilinir.

Kıpçakça, Eski Kıpçakça veya Batı Orta Türkçe; Orta Türkçe dönemine ait Deşt-i Kıpçak sahası ile Mısır ve Suriye'de 13. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar kullanılmış Türk dillerinin Kıpçak grubundan ölü dil. Eski Kıpçakça günümüzde Yeni Kıpçakça adıyla da anılan Kıpçak grubundan Türk dillerinin oluşumuna kaynaklık eden dillerden biridir. Günümüzde geriye dönük dil sınıflandırmalarında Eski Kıpçakça, Kıpçak grubunun Kıpçak-Kuman alt grubunda ele alınır.

Serkan Gençerler, Türk yardımcı hakem. Süper Lig'de görev yapmaktadır. İzmir bölgesi hakemidir. Asıl mesleği mühendisliktir.

<i>Muska</i> (film)

Muska, yönetmenliğini Özkan Çelik'in, senaristliğini Özkan Çelik ve Serhan Nasırlı'nın birlikte üstlendiği Türk yapımı bir korku filmidir. Film, Türkiye sinemalarında 117 binden fazla kişi tarafından izlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Güney Sudan'ın eyaletleri</span>

Afrika ülkesi Güney Sudan kendi içerisinde en üst idari yapı olarak 10 eyalete ayrılmış konumdadır.

ISO 639-3:2007 dil adlarının kapsamlı gösterimi için Alfa-3 kodudur. ISO 639 serisindeki dil kodları için uluslararası bir standarttır. Dilleri tanımlamak için üç harfli kodlar tanımlar. Standart, 1 Şubat 2007'de Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanmıştır. ISO 639-3, bilinen tüm doğal dilleri kapsamak amacıyla 639-2 alfa-3 kodlarını genişletir.