İçeriğe atla

Özgür Masur

Özgür Masur, Türk tasarımcı. 1979 yılında İstanbul’da doğan Özgür Masur Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü’nde eğitim görmüştür. 2001 yılında Moskova’da düzenlenen Lesshow’da “Geleceğin Tasarım Yıldızı” ve 2002 senesinde İTKİB’in düzenlediği Genç Tasarımcılar yarışmasında üçüncülük ödülünü almasının yanı sıra katıldığı birçok yarışmadan da dereceyle ayrılmıştır.

Özgür Masur’un hayatı, 2008 yılında ilk defa Galata Moda Haftası’na katılmasıyla değişir. Standında mikro bir koleksiyon sergileyen ve festivalin yıldızı olan Masur, gördüğü büyük ilginin de etkisiyle -üniversite yıllarından beri aklında olan- kendi markasını yaratmaya karar verir. Hemen ardından Nişantaşı’nda, neredeyse her şeyini kendi elleriyle yaptığı, ev sıcaklığındaki atölyesini yaratmıştır.

Tasarımlarında daha çok şifon, krep, örgü ve ipek kullanmayı seven tasarımcı; tarzını “minimal parçalar üzerinde hikâyesi büyük detaylardan oluşan sofistike tasarımlar” şeklinde yorumluyor.

Tasarımlarıyla kısa bir süre içinde namı dört bir yana yayılan Masur, bugüne kadar birçok ünlü oyuncu ve tiyatrocuyu giydirmesinin yanı sıra diziler için de özel tasarımlar yapmaktadır. Ünlü modacı,Türk televizyon tarihinin en çok konuşulan yapımlarından Aşk-ı Memnu dizisi sanatçılarından Beren Saat, Nebahat Çehre ve Hazal Kaya’nın canlandırdığı karakterlerin, kadınlar arasında çok moda olan, gündüz ve gece kıyafetlerini tasarlamıştır. Dizi dışındaki hayatında da Özgür Masur tasarımlarını sıkça tercih eden Beren Saat, tasarımcının takipçileri arasındadır. Ayrıca Lale Devri’nde Emine Sandal ve Serenay Sarıkaya’nın da giysilerini de tasarlamaktadır. En son koleksiyonunda, oyunculuğun yanında mankenlik de yapan Serenay Sarıkaya ile çalışmıştır.

Kaynakça

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Endüstriyel tasarım</span>

Endüstri ürünleri tasarımı veya endüstriyel tasarım seri üretim için tüketici ihtiyaç ve sorunlarına yönelik, estetik, yaratıcılık, teknik avantaj, işlevsellik, ergonomi, malzeme bilgisi, pazarlanabilirlik, üretim yöntemleri ve olanakları gibi çeşitli kriterleri gözeterek, yenilikçi ve güncel ürünler tasarlamaktır.

<span class="mw-page-title-main">Cemil İpekçi</span> Türk moda tasarımcısı

Cemil İpekçi, Türk moda tasarımcısı.

<span class="mw-page-title-main">Emina Jahović</span> Sırp şarkıcı

Emina Jahović, Boşnak kökenli Sırbistan ve Bosna Hersek vatandaşı pop müzik şarkıcısı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Modern Sanat Müzesi (New York)</span>

Modern Sanat Müzesi, kısaca "MoMa", Orta Manhattan, New York'taki sanat müzesidir. Birçok kişi tarafından dünyadaki en önemli modern sanat müzesi olarak görülmektedir.

Yurdaer Doğulu, Türk müzisyendir.

<span class="mw-page-title-main">Beren Saat</span> Türk sinema ve dizi oyuncusu

Beren Saat, Türk sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. Başkent Üniversitesine gittiği dönemde katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci olarak Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekti ve böylece profesyonel oyunculuğa başladı.

<span class="mw-page-title-main">Haute Couture</span>

Haute couture kişinin özel siparişi üzerine hazırlanmış, özel dikim giysi anlamına gelen ve Fransızcadan gelen bir moda terimidir. Tam karşılığı ise "yüksek dikiş"dir. Buna karşın, her özgün ya da kişiye özel dikilen tasarım haute couture olarak sınıflandırılmaz Genellikle üst gelir seviyesinde elit müşterilerin ölçülerine ve beğenisine göre hazırlanan giyim türüdür. Yani kişinin kendi tercihlerine göre tasarımcının tasarımında değişiklikler yapılmasına olanak sağlar. Gelinlik buna bir örnek olabilir fakat haute couture sadece abiye değil müşterilerin günlük giyim ihtiyaçlarını da karşılar. Bir moda evinin Haute Couture Sendikası'na üye olabilmesi için hem abiye hem de günlük giyim üretiyor olması gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Kostüm tasarımcısı</span> bir film, sahne prodüksiyonu veya televizyon programı için kostüm tasarlayan kişi

Kostüm tasarımcısı, bir film, sahne prodüksiyonu veya televizyon şovu için kostüm tasarlayan kişidir. Kostüm tasarımcısının rolü, karakterlerin kıyafetlerini/kostümlerini yaratmak ve sahneleri doku ve renk vb. ile dengelemektir. Kostüm tasarımcısı tiyatro yönetmeni, sahne tasarımcısı, ışık tasarımcısı, ses tasarımcısı ve diğer yaratıcı personelle birlikte çalışır. Kostüm tasarımcısı ayrıca saç stilisti, peruk ustası veya makyaj sanatçısı ile iş birliği yapabilir. Avrupa tiyatrosundaki rolü ise biraz farklıdır. Çünkü tiyatro tasarımcıları genellikle hem kostüm hem de sahne öğeleri tasarlarlar.

Serenay Sarıkaya, Türk oyuncu ve modeldir.

<span class="mw-page-title-main">Gemeentemuseum Den Haag</span>

Gemeentemuseum Den Haag, Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan sanat müzesi.

<span class="mw-page-title-main">Vakko</span> Türk lüks giyim şirketi

Vakko, lüks hazır giyim ürünlerinin üretimi ve satışını gerçekleştiren bir Türk firmasıdır. 1934'te Şen Şapka ismi altında Vitali Hakko'nun girişimiyle Sultan hamamı'nda kuruldu. 1940'lardan sonra Vakko ismi altında üretimlerine devam etti ve 1962'de İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde ilk büyük mağazasını açtı. 1969'da Merter'de ilk Vakko Fabrikası inşa edildi. O dönemde Türkiye'de kendi sektörünün en büyüğü olma özelliğini taşıyordu. 1973'te Ankara'daki ve 1979'da İzmir'deki, ikinci ve üçüncü mağazaları faaliyete girince Vakko, mağazacılık ağını daha da genişletmeye başladı.

<i>Lale Devri</i> (dizi) Türk televizyon dizisi (2010–2014)

Lale Devri, yapımını Avşar Film'in üstlendiği, 2010-2014 yılları arasında yayımlanan dram türündeki Türk televizyon dizisidir.

ELLE Stil Ödülleri veya orijinal adıyla ELLE Style Awards, ELLE dergisi tarafından dağıtılan ödüllerdir.

<span class="mw-page-title-main">Serenay Aktaş</span> Türk oyuncu ve futbolcu

Serenay Aktaş, Türk dizi, sinema oyuncusu ve futbolcudur.

Zviad Tsikolia - Gürcü endüstriyel tasarımcı olduğunu. 2010 yılından bu yana Zviad bir lider olduğunu tasarım bürosu, Delta in-house tasarımcısı. Karısı, Marina Khorava, aynı Amanda Gürcü tasarımcı. onlar İki çocuğum var Birlikte - Buba ve Iva.

Türkiye'nin Yıldızları, 2004 yılında Show TV'de yayımlanan Türk yetenek yarışmasıdır. Yayınlandığı dönemde Türk sinemasına ve dizi sektörüne birçok yeni oyuncu kazandırdı. Özellikle, Beren Saat ve Engin Akyürek büyük başarılar elde etti. Programın 2021 yılında yeniden başlaması planlanmaktaydı.

Komedi Türkiye, 2015 yılında TV8'de yayınlanmış olan Türk yarışma programı. Programda ünlü isimlerin yanı sıra yeni yetenekler de boy gösteriyordu. Ünlü oyuncular koçluklarını yaptıkları yarışmacılarla sahneye çıkarak izleyenlere keyifli anlar yaşattılar. Türkiye'nin yeni komedyeni olma yolunda ilerleyen genç yarışmacıların yeteneklerini sergileyeceği Komedi Türkiye yarışması 18 Mart 2015 tarihinde yayımlanmaya başladı. Komedi Türkiye'de yeni yetenekler ünlü oyuncuların koçluğunda eğitildiler ve koçlarıyla birlikte sahneye çıktılar. Gülse Birsel ve Gani Müjde her hafta skeç yazdı. Her hafta ünlü biri skeçlerde konuk oldu. Komedi alanındaki yeteneklerini sergileyen yarışmacılar jüriyi etkileyerek finale kalmaya çalıştı. Jüriden geçer not alamayan yarışmacı elendi ve onun yerine yeni bir yarışmacı dahil oldu.

<i>İkimizin Yerine</i> 2016 yapımı Türk filmi

İkimizin Yerine, yönetmenliğini Umur Turagay'ın, senaryosunu Pınar Bulut'un, yapımcılığını Tunay Vural'ın üstlendiği, başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Nejat İşler'in bulunduğu 2016 yapımı Türk filmi. Başrolü Nejat İşler ile paylaşan Serenay Sarıkaya, ilk defa bir filmde başrol oynamıştır. 21 Ekim 2016'da vizyona giren film, 3 günde 330 bin kişiye ulaşarak Son on yılın en iyi açılış yapan aşk filmi oldu.

<span class="mw-page-title-main">Raimondo D'Aronco</span>

Raimondo Tommaso D'Aronco, Art Nouveau tarzındaki bina tasarımları ile ünlü İtalyan mimar. II. Abdülhamid devrinde 16 yıl saray mimarlığı yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bahar Korçan</span> İstanbul), Türk modacı

Bahar Korçan, Türk modacı.