İçeriğe atla

Östenbräun

Östenbräun
Death In June ve Les Joyaux De La Princesse stüdyo albümü
Yayımlanma1989 (1989)
TarzDeneysel, Post-Endüstriyel
Süre42:10
ŞirketLes Joyaux De La Princesse

Östenbräun Death in June ile Les Joyaux De La Princesse'in ortak çalışması sonucu ortaya koyulmuş albüm. Müzik Douglas P. tarafından The Wall of Sacrifice zamanlarında bestelenmişti. Erik Konofal bu müziği çaldı ve işledi. Douglas ile yapılan bir röportaj ikinci kasete eklenmiştir.[1]

Albüm içeriği

  1. Les Cavaliers Du Crépuscule
  2. Heilige...
  3. The Congress
  4. SB XXI
  5. Östenbräun (Collaboration I)
  6. Nichts
  7. Blood By Despair (Collaboration II)
  8. Östenmarsch
  9. Östenbräun
  10. Triumph Of The Will
  11. Interview with Douglas P.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2012. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Heavy metal, 1960'lı yılların sonlarında 1970'li yılların başlarında İngiltere ve ABD'de gelişen bir rock müzik türüdür. Kökenleri blues rock, psikedelik rock ve acid rock'a dayanan heavy metal grupları; kalın ve ağır bir ses, distortion, uzun gitar soloları ve yüksek ses gibi kendine özgü elementler geliştirmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Céline Dion</span> Kanadalı şarkıcı

Céline Marie Claudette Dion, Kanadalı şarkıcı ve iş insanı. Charlemagne, Québec'te geniş bir ailede doğdu. Menajeri ve gelecekteki eşi René Angélil, Dion'un ilk albümünü finanse etmek için kendi evini ipotek ettirdikten sonra Dion, Fransızca konuşulan ülkelerde çocuk yıldız hâline geldi. Dion'un uluslararası alanda tanınması, 1982 Yamaha Dünya Popüler Şarkı Festivali ile İsviçre adına yarıştığı 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanmasıyla gerçekleşti. 1980'lerde yayımladığı bir dizi Fransızca albümün ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde Epic Records ile anlaştı. 1990'da Unison adını verdiği ilk İngilizce albümünü yayımladıktan sonra Kuzey Amerika'da ve İngilizce konuşulan diğer ülkelerde bilinen bir pop sanatçısı oldu.

<span class="mw-page-title-main">Montreal</span> Kanadada belediye

Montreal ya da Fransızca Montréal, Québec eyaletinin en büyük, Kanada'nın ise ikinci büyük kentidir. Kent, Paris'in ardından dünyanın Fransızca konuşan en büyük ikinci kentidir. Kent merkezinin nüfusu 1,9 milyon olmakla birlikte, Montreal Metropoliten Bölgesi'nin nüfusu, 2011 yılı itibarıyla 3.824.221'dir. 1642'de Ville-Marie veya "City of Mary" olarak kuruldu, şehrin göbeğindeki üçlü tepeli tepe. Şehir, adını şehirle aynı kökenden alan Montreal Adası ve en büyüğü Île Bizard olan çok daha küçük birkaç çevre adasında merkezlenmiştir. Şehir, ulusal başkent Ottawa'nın 196 km doğusunda ve eyalet başkenti Quebec City'nin 258 km güneybatısındadır.

<span class="mw-page-title-main">Farslar</span> Çoğunlukla İranda yaşayan halk

Farslar, Persler veya Osmanlıcadaki tabirle Âcemler, çoğunlukla İran'da yaşayan İranî bir halktır.

<span class="mw-page-title-main">Michael Douglas</span> Amerikalı film yapımcısı ve sinema oyuncusu

Michael Kirk Douglas, Amerikalı oyuncu ve yapımcı.

<span class="mw-page-title-main">Kirk Douglas</span> Amerikalı sahne sanatçısı (1916 – 2020)

Kirk Douglas, Amerikalı oyuncu ve film yapımcısıdır. Douglas, "Spartaküs" gibi 20. yüzyılın en önemli filmlerine imza atmış, önemli bir oyuncudur. oyuncu Michael Douglas'ın babasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bruno Coulais</span> Fransız besteci (d. 1954)

Bruno Coulais 1954'te Paris'te doğmuştur. Klasik müzik bestecisi olan Coulais, daha çok, yaptığı film müzikleriyle tanınmaktadır.

Bağımsız rock ya da Indie rock, kendi deneysel müziklerini yapıp herhangi bir plak şirketinin himayesine girmeden kendi yöntemleriyle müziğini dağıtan rock müzik gruplarının tarzına verilen isimdir. Indie kelimesi independent kelimesinin kısaltılmış halidir. Independent kelimesi ise özgür ya da bağımsız anlamına gelmektedir.

En İyi Ses Miksajı Akademi Ödülü en hoş ve ahenkli ses miksajı veya kaydını belirleyen ödüldür ve kazanan filmde miksajı yapan kişiye verilir. Bu ödülü En İyi Ses Kurgusu Akademi Ödülü ile karşılaştırabilirsiniz. Aşağıdaki listede bu kategoride ödül ve adaylık kazananlar yıllara göre sıralanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Michel Legrand</span> Fransız besteci (1932 – 2019)

Michel Jean Legrand, üç Oscar ödüllü Fransız film müzikleri bestecisi, aranjör, caz piyanisti, orkestra şefi.

<span class="mw-page-title-main">Engelbert Humperdinck (şarkıcı)</span>

Engelbert Humperdinck, asıl adı Arnold George Dorsey. Anglo-Hint kökenli şarkıcı ve söz yazarı. 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Birleşik Krallık'ı temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Douglas Osheroff</span> Amerikalı fizikçi

Douglas D. Osheroff "Helium-3 süperakışkanlık buluşları için" Robert C. Richardson ve David Morries Lee ile Fizik 1996 Nobel Ödülü'nü kazanan Amerikalı fizikçi.

Syndicat national de l'édition phonographique (SNEP) Fransa müzik endüstrisi temsil eden ticaret birliğidir. 1992'de kurulan SNEP'in bünyesinde 48 şirket bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Adult contemporary müzik</span>

Kuzey Amerika müziğinde adult contemporary müzik (AC), radyoda çalınan bir pop müzik türü olup 1960'ların vokal ve 1970'lerin soft rock türlerinden günümüzün duygusal balad ağırlıklı müziklerine kadar birçok türü içine alır. Çeşitli ölçülerde easy listening, pop, soul, rhythm and blues, quiet storm ve rock etkileri barındırır. 1960'lar ve 1970'lerdeki easy listening soft rock tarzının birtakım değişiklikler geçirmiş devamı olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Emilio Segrè</span> İtalyan fizikçi (1905 – 1989)

Emilio Gino Segrè, İtalyan fizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Michel Serres</span> Fransız filozof, felsefe ve bilim tarihçisi

Michel Serres Fransız filozof, felsefe ve bilim tarihçisi, teorisyen ve yazardır. Çalışmalarında bilim, zaman ve ölüm temalarını araştırdı ve daha sonra bunları düzyazı olarak birleştirdi. 1955 yılında felsefe doçenti oldu. 1956-1958 arasında deniz subayı olarak görev yaptı: 1968 yılında doktora tezini verdi. Felsefe ile birlikte bilim tarihiyle de ilgilendi. Pozitif bilimler ile toplumsal bilimler arasındaki ilişkiyi sorgular. 1990 yılında Fransız Akademisi'ne seçildi ve Légion d'honneur nişanı aldı. Stanford Üniversitesi'nde tarih dersleri verdi. 1990'da çıkan Doğayla Sözleşme adlı kitabı postmodern doğa felsefesi olarak nitelendirildi. Çevre sorunlarının küreselleşmesine itiraz etti. Toplumun iniş çıkışlarını insan evriminin sürekliliğine dahil eder. Doğayla Sözleşme adlı çalışması Turhan Ilgaz çevirisiyle Türkçede yayımlanmıştır. Michel Serres, Doğayla Sözleşme

Jean-Pierre Sauvage, Fransız bilim insanı ve kimyager.

<span class="mw-page-title-main">Daz Sampson</span>

Darren "Daz" Sampson şimdilerde İngiliz profesyonel futbol menajeri / avcı, eskiden müzik yapımcısı ve yayıncı. Sampson ticari dans müziği ve televizyon görüntüleri ile tanınıyordu. O, on üç Top 30 İngiltere şovunu çizdi.

<span class="mw-page-title-main">Mýa</span> Amerikalı şarkıcı

Mýa Marie Harrison, Amerikalı şarkıcı ve oyuncu. Müzisyen bir babanın kızı olan sanatçı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 1998 yılında Interscope Records'tan yayınladı. Ülkesinde büyük beğeniyle karşılanan albümden çıkan ilk single "It's All About Me", listelerde ilk ona girmeyi başardı. 2000 yılında piyasaya çıkardığı Fear of Flying adlı ikinci albümüyle bir kez daha listelerde üst sıralarda yer aldı. Labelle grubunun hit şarkısı "Lady Marmalade"i P!nk, Christina Aguilera ve Lil' Kim ile birlikte seslendirdi ve 2002 yılında En İyi Pop Vokal İş Birliği dalında Grammy kazandı.

<span class="mw-page-title-main">İş birliği</span>

İş birliği, bir görevi tamamlamak veya bir hedefe ulaşmak için birlikte çalışan iki veya daha fazla kişi veya kuruluşun sürecidir. Emektaşlık da denilmektedir. İş birliği ortak çalışmaya benzemektedir. Çoğu iş birliği liderlik gerektirir, ancak liderlik biçimi merkezi olmayan ve eşitlikçi bir grup içinde sosyal olabilir. İş birliği içinde çalışan ekipler, sınırlı kaynaklar için rekabet ederken genellikle daha büyük kaynaklara, tanınma ve ödüllere erişir.