İçeriğe atla

Ördek Howard (film)

Ördek Howard (film)
Howard the Duck
Howard the Duck film posteri
YönetmenWillard Huyck
Yapımcı
Yazar
  • Willard Huyck
  • Gloria Katz
UyarlamaHoward the Duck
–Steve Gerber
Oyuncular
Müzik
  • John Barry
  • Sylvester Levay
  • Şarkılar:
  • Thomas Dolby
Görüntü yönetmeniRichard H. Kline
Kurgu
  • Michael Chandler
  • Sidney Wolinsky
StüdyoLucasfilm
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i1 Ağustos 1986 (1986-08-01)
Süre111 dakika[1]
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$30–37 milyon[2][3]
Hasılat$38 milyon[2]

Ördek Howard (İngilizce özɡün adıylaː Howard the Duck) (Fransa'da Howard: Yeni Bir Kahraman Türü olarak bilinir), Willard Huyck tarafından yönetilen ve Lea Thompson, Jeffrey Jones ve Tim Robbins'in başrol oynadığı 1986 yapımı bir Amerikan süper kahraman komedi filmidir. Aynı isimli Marvel Comics karakterinden uyarlanan filmin yapımcılığını Gloria Katz üstlendi, senaryosu Huyck ve Katz tarafından yazıldı, George Lucas ise baş yapımcılığını üstlendi. Senaryonun başlangıçta bir animasyon filmi olması planlanmıştı ancak film uyarlaması, sözleşmeden doğan bir yükümlülük nedeniyle canlı aksiyona dönüştü. Marvel karakterlerinin birçok TV uyarlaması yayınlanmış olsa da bu, 1944 tarihli Kaptan Amerika dizisinden bu yana sinemalarda yayınlanan ilk gösterimdi.

Lucas, American Graffiti'nin (1973) yapımının ardından çizgi romanın uyarlanmasını önerdi. Pek çok prodüksiyon zorluğundan ve test gösterimlerine verilen karışık tepkilerden sonra Howard the Duck, 1 Ağustos 1986'da sinemalarda gösterime girdi. Film vizyona girdikten sonra kritik ve ticari bir başarısızlıkla sonuçlandı ve mizahı, performansları, tutarsız tonu ve baş karakterin dış görünümü nedeniyle eleştirildi, ancak efektler ve film müziği çoğunlukla övüldü. O günden bu yana, şimdiye kadar yapılmış en kötü filmler arasında sayıldı ama aynı zamanda bir kült takipçisi de geliştirdi.[4][5] Yedi Razzie Ödülü'ne aday gösterildi (dördünü kazandı) ve 30-37 milyon ABD Doları bütçesine kıyasla yaklaşık 38 milyon ABD Doları (yurt içinde 16,3 milyon ABD Doları) kazandı.[6]

Konusu

Ördek Howard, Dünya'ya benzeyen ancak antropomorfik ördeklerin yaşadığı Ördek dünyası'nda yaşamaktadır. Bir gece koltuğu onu apartmanından dışarı, uzaya fırlatır; Howard, Dünya'ya, Cleveland, Ohio'ya iner. Vardığında, iki serserinin saldırısına uğrayan bir kadınla karşılaşır ve çete elemanlarını benzersiz bir dövüş sanatları tarzı kullanarak yener. Beverly Switzler adlı kadın, Howard'ı evine götürür ve geceyi burada geçirmesine izin verir.

Ertesi gün Beverly, Howard'ı, kendi dünyasına dönmesine yardım edebileceğini umduğu bilim adamı Phil Blumburtt'a götürür. Phil ise sadece laboratuvar asistanıdır. Bu yüzden Howard, Dünya'daki yeni hayatına razı olur ve bir spa merkezinde temizlikçi olarak iş bulur ancak sonunda işi bırakır ve Beverly'nin de dahil olduğu Cherry Bomb adlı müzik grubuna katılır.

Beverly, Howard'ı yeni menajeri olmaya ikna eder. İkili flört eder ve yatağa girerler, ancak Phil ve iki meslektaşı ortaya çıkar ve icat ettikleri bir lazer spektroskopunun Howard'ın gezegenini hedef aldığını ve etkinleştirildiğinde onu Dünya'ya ɡönderdiğini keşfederler. Bu sürecin tersine çevrilmesiyle Howard'ın kendi dünyasına geri gönderilebileceğini teorileştirirler.

Laboratuvara vardıklarında lazer spektroskop arızalanır ve Dünya'ya başka bir şeyin nakledilme olasılığını artırır. Bu noktada Dr. Walter Jenning, uzayın uzak bir bölgesinden gelen bir yaşam formunun etkisi altına ɡirmiştir. Bir lokantayı ziyaret ettiklerinde yaratık kendisini "Evrenin Karanlık Efendisi" olarak tanıtır ve masayı, mutfak eşyalarını yok ederek gelişmekte olan zihinsel güçlerini ortaya çıkarır. Lokantadaki bir grup kamyoncunun Howard'a hakaret etmesi üzerine kavga çıkar. Lokantanın şefi tarafından yakalanır, ancak Karanlık Efendisi lokantayı yok eder ve Beverly ile birlikte kaçar.

Howard, Phil'in yerini bulur ve Karanlık Efendisini ve Beverly'yi aramak için kullanacakları hafif bir uçak bulurlar. Laboratuvarda Karanlık Efendisi, boyut makinesiyle kendi türünden bir başkasını Beverly'nin vücuduna aktarmayı planlar. Howard ve Phil oraya gelir ve bir nötron parçalayıcıyla Karanlık Efendisini yok eder, ancak yaratık yalnızca ele ɡeçirmiş olduğu Jenning'in vücudundan çıkar ve onlara gerçek haliyle saldırır. Howard, nötron parçalayıcıyı yaratığa ateşleyerek onu yok eder. Daha sonra lazer spektroskopunu yok ederek daha fazla Karanlık Efendisinin Dünya'ya gelmesini engeller, ancak aynı zamanda Ördek dünyasına geri dönmek için tek şansını da yok eder. Howard daha sonra Beverly'nin menajeri olur, Phil'i çalışan olarak işe alır ve onunla sahnede performans sergiler.

Oyuncular

  • Ed Gale, Ördek Howard olarak (takım elbise sanatçısı)
  • Jordan Prentice - Ördek Howard (ek kostüm sanatçısı)
  • Tim Rose, Steve Sleap, Peter Baird, Mary Wells ve Lisa Sturz - Ördek Howard (kuklacılar)
  • Chip Zien Ördek Howard rolünde (ses)
  • Lea Thompson - Beverly Switzler
  • Tim Robbins - Phil Blumburtt
  • Jeffrey Jones - Dr.Walter Jenning
  • David Paymer - Larry
  • Paul Guilfoyle - Teğmen Welker
  • Liz Sagal - Ronette
  • Dominique Davalos - Cal
  • Holly Robinson - K.C.
  • Tommy Swerdlow - Ginger Moss
  • Richard Edson - Ritchie
  • Miles Chapin - Carter
  • Paul Comi - Dr.Chapin
  • Richard McGonagle - İlk Polis
  • Virginia Capers - Coramae
  • Miguel Sandoval - Bar Eğlence Sorumlusu
  • William Hall - Memur Hanson
  • Richard Kiley - Kozmos (seslendirme)
  • John Fleck - Pimples
  • Brian Steele ("isimsiz") - Evrenin Karanlık Hükümdarlarının sesi

Geleceğin Nirvana ve Foo Fighters gitaristi Pat Smear figüran olarak karşımıza çıkıyor.

Yapım

Çekimler

Ana çekimler 11 Kasım 1985'te başladı.[7] ve Mart 1986'da tamamlandı.[8]

Özel efektler

Howard'ın başlangıçta tamamen bilgisayarda oluşturulan bir karakter olması amaçlanmıştı ancak bu girişimler başarısız oldu. Howard'ı tamamen kukla yapma fikri araştırıldı, ancak yapımcılar filmin büyük bölümünde onu canlandıracak özel kıyafetli bir aktöre ihtiyaç duyacaklarına karar verdiler.[9] Lucasfilm animatronik kostümler ve kuklalar üretti. Çekimin ilk gününde ekip, kuklanın ağzı açıldığında boynunun iç kısmının göründüğünü fark ettiler ve kaliteli olmadığının farkına vardılar. Howard ile Beverly'nin aşk sahnesi sırasında Howard'ın kafasındaki tüylerin dikleşmesinin etkisinin hazırlanması aylar sürdü.[10]

Gişe

Film, Amerika Birleşik Devletleri'nde 16.295.774 ABD Doları ve dünya çapında 21.667.000 ABD Doları hasılatla toplam 37.962.774 ABD Doları hasılat elde etti.[2]

Temmuz 1986'da Huyck ve Katz, bir devam filmi yapmakla ilgilendiklerini belirttiler.[11] Ancak filmin ɡişede başarısız olmasının ardından devam filmi ilɡili konuşmalar kesildi.[11] Gişe başarısızlığının ardından Huyck ve Katz, Hawaii'ye gittiler ve herhangi bir senaryoyu okumayı reddettiler.[12]

Ev medyası

Howard the Duck ilk olarak Ocak 1987'de VHS ve LaserDisc'te yayınlandı. 10 Mart 2009'da Universal Studios tarafından Özel Sürüm DVD'si olarak yayınlandı.[13] Film, 8 Mart 2016'da Blu-ray olarak gösterime girdi.[14] Daha sonra filmin 2021'deki 35. Yıldönümünü anmak için 4K Blu-ray olarak yayınlandı.

Yenilik

Ördek Howard'ın romanlaştırması eski National Lampoon editörü Ellis Weiner tarafından yazılmıştır.[15]

Miras

Filme gösterilen tepki, film nedeniyle başka projelerde çalışamayacak durumda olan oyuncu kadrosunu olumsuz etkiledi.[16] Açılış haftasonunda çıkan kötü basın, Lea Thompson'ın Some Kind of Wonderful'da bir rolü kabul etmesine yol açmıştı ama kendisi bunu daha önce reddetmişti çünkü şöyle demişti: "Başka bir filme geçmem gerekiyordu, eğer olsaydı bu filmi yapmazdım. Howard o kadar da bomba değildi." [17]

2014 yılında Los Angeles Times filmi tüm zamanların en pahalı gişe fiyaskolarından biri olarak listeledi.[18]

Video oyunu

1986'da ZX Spectrum, Commodore 64 ve Apple II için ve 1987'de ZX Spectrum ve Amstrad CPC için Arnative Software tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan bir video oyununun devamı yayınlandı.[19][20] Oyun genel olarak olumsuz eleştiriler aldı.[21][22][23]

Kaynakça

  1. ^ "HOWARD...A NEW BREED OF HERO (PG) (!)". British Board of Film Classification. 28 Ekim 1986. 4 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  2. ^ a b c "Howard the Duck (1986)". Box Office Mojo. 5 Temmuz 1988. 22 Haziran 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2019. 
  3. ^ "Howard the Duck (1986)". The Numbers. 7 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2020. 
  4. ^ Chipman, Bob. "DUCK FAILS HOLLYWOOD BETS IT ALL ON DUCK BONERS". Primer&Co. 27 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2021. 
  5. ^ "The Bizarre Reason 'Howard the Duck' is Suddenly Trending". 13 Ekim 2020. 16 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ Tim Dirks. "Greatest Box-Office Bombs, Disasters and Film Flops: The Most Notable Examples 1985-1986". FilmSite.org. 17 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2016. 
  7. ^ "AFI|Catalog". 22 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Mouseplanet - The History of Howard the Duck: Part One by Jim Korkis". 25 Mart 2015. 
  9. ^ Gaines, Caseen (11 Mart 2016). "'Howard The Duck': The Oral History". Decider. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2021. 
  10. ^ Huyck, Willard; Katz, Gloria (2009). "A Look Back at Howard the Duck". Howard the Duck. Universal Home Video. UPC-A 025195052306. Huyck, Willard; Katz, Gloria (2009).
  11. ^ a b Huyck, Willard; Katz, Gloria (2009). "A Look Back at Howard the Duck". Howard the Duck. Universal Home Video. UPC-A 025195052306. 
  12. ^ Huyck, Willard; Katz, Gloria (2009). "Releasing the Duck". Howard the Duck. Universal Home Video. UPC-A 025195052306. 
  13. ^ "Howard the Duck [DVD]". Amazon.com. 10 Mart 2009. 15 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  14. ^ "Howard the Duck Blu-ray". Blu-ray.com. 30 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2016. 
  15. ^ "Weird Things We Learned From The Howard The Duck Novel". Den of Geek. 3 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2016. 
  16. ^ Thompson, Lea; Jones, Jeffry; Gale, Ed (2009). "Releasing the Duck". Howard the Duck. Universal Home Video. UPC-A 025195052306. Thompson, Lea; Jones, Jeffry; Gale, Ed (2009).
  17. ^ Kit, Borys (7 Haziran 2016). "'Howard the Duck' Movie Star Returns for New Comic Version (Exclusive)". The Hollywood Reporter. 22 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 
  18. ^ Eller, Claudia (15 Ocak 2014). "The costliest box office flops of all time". Los Angeles Times. 15 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2018. 
  19. ^ "Howard the Duck". WorldofSpectrum.org. 13 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2015. 
  20. ^ "Howard the Duck: Releases". MobyGames. 6 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2015. 
  21. ^ "Howard the Duck: Reviews". MobyGames. 6 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2015. 
  22. ^ "Howard the Duck". Computer Game (23): 21. 1987. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2015. 
  23. ^ "Eine Ente geht "baden"". Aktueller Software Markt (3): 9. 1987. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2015. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Steven Spielberg</span> Amerikalı film yönetmeni

Steven Allan Spielberg, Amerikalı sinema yönetmeni, yapımcı ve senarist. Filmleri büyük gişe başarıları kazanmış, tüm zamanların en çok hasılat yapan yapımlarına imza atmıştır. Premiere dergisine göre Amerikan film endüstrisindeki en güçlü ve en etkili figürdür. Ayrıca Life dergisi yönetmeni, kendi jenerasyonundaki en etkili kişi olarak liste başı yapmıştır. 70’lerden 90’lara, üç önemli döneme damga vuran, uluslararası arenada popüler olup büyük gişe başarısı kazanan Jaws, E.T. ve Jurassic Park filmlerini yönetmiş, sinema endüstrisinin köşe başlarından birini tutan DreamWorks Pictures’ı kurmuştur. Filmlerinde birbirinden farklı temalar kullanmış, macera ve bilimkurgunun en başarılı örneklerine imza atmış, son yıllarda dramatik ögeler üzerine yoğunlaşmış, aile, savaş, ilişkiler ve terörizm konularında filmler çekmiştir. II. Dünya Savaşı konusu filmografisinde önemli bir yer tutmaktadır. Spielberg filmleri birçok kez Oscar'la ödüllendirilmiştir. Orijinal film müzikleri için çoğunlukla John Williams'ı tercih eden yönetmen, Tom Hanks, Harrison Ford ve Richard Dreyfuss gibi oyuncularla sık sık çalışmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Blu-ray</span>

Blu-ray Disc (BD), genellikle basitçe Blu-ray olarak bilinen, bir sayısal optik disk depolama biçimidir. DVD formatının yerini alması için ve birkaç saatlik yüksek çözünürlüklü ve ultra yüksek çözünürlüklü (2160p) videoyu depolayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Uzun metrajlı filmler gibi video materyaller ve PlayStation ve Xbox gibi oyun konsolları için hazırlanan video oyunlarının fiziksel dağıtımları Blu-ray'in ana uygulama alanlarındandır ve ayrıca üzerinde her türlü sayısal veri güvenli bir şekilde saklanabilir. "Blu-ray" adı, diski okumak için kullanılan mavi lazere atıfta bulunur ve bu, bilgilerin DVD'ler için kullanılan daha uzun dalga boylu kırmızı lazerle mümkün olandan daha yüksek bir yoğunlukta saklanmasına olanak tanır.

<span class="mw-page-title-main">Kevin Costner</span> Amerikalı film yönetmeni ve sinema oyuncusu

Kevin Michael Costner, Amerikalı oyuncu, yönetmen ve müzisyendir. İki Akademi Ödülü, üç Altın Küre Ödülü, bir Primetime Emmy Ödülü ve iki Ekran Oyuncuları Derneği Ödülü de dahil olmak üzere çeşitli ödüller aldı.

<i>Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği</i> Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi (2001)

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (İngilizce: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), Peter Jackson'ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin birinci filmidir ve 2001 yılında gösterime girmiştir. J. R. R. Tolkien'in aynı adlı fantezi roman üçlemesinin birinci kitabından uyarlanmış olan film, üçlemenin sırasıyla diğer iki filmi olan İki Kule ve Kralın Dönüşü filmleri ile eş zamanlı olarak, Yeni Zelanda'da çekilmiştir. Birleşik bütçeleri yaklaşık 270 milyon $ olan filmlerin çekimleri 15 ay, çekim sonrası aşamaları da yaklaşık bir yıl sürmüştür.

<i>Kara Kule</i> (seri) Stephen King tarafından yazılan fantastik, bilimkurgu ve korku türünde kitap serisi

Kara Kule, Amerikalı yazar Stephen King tarafından yazılan fantastik, bilimkurgu, korku ve western türlerindeki kitap serisidir. Seri, hayatta kalmış son silahşor Roland Deschain'ın gizemli Kara Kule'yi arayışını anlatmaktadır.

Criterion Collection, özellikle sinema tarihindeki önemli filmleri, sayısal işlemlerden geçirerek DVD formatında sinema severlere sunan bir Amerikan şirketidir. 1984'te kurulmuştur.

Lucasfilm Limited, George Lucas tarafından 1971 yılında San Francisco, Kaliforniya'da kurulan Amerikalı film yapım şirketidir. Lucas ayrıca şirketin başkanıdır. Şirket, 30 Ekim 2012'de 4.05 milyar $ karşılığında The Walt Disney Company tarafından satın alındı.

<i>Kıyamet</i> (film) Francis Ford Coppola’nın yönettiği 1979 yapımı film

Apocalypse Now, Vietnam Savaşı sırasında geçen, 1979 yapımı Amerikan savaş filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Eddie Murphy</span>

Edward "Eddie" Regan Murphy, Akademi ödülüne aday gösterilmiş oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Peter Jackson</span>

Peter Robert Jackson, üç kez Akademi Ödülü kazanmış Yeni Zelandalı film yapımcısı, senarist ve yönetmen. Kariyerinin ilk döneminde slasher türü filmler çekti. İlk filmi Bad Taste'i 1987 yılında çekti. Bu filmin aldığı olumlu yorumlardan sonra Meet the Feebles'ı (1989) yönetti; ancak bu film, Bad Taste kadar başarılı olamadı. 1993 yılında Weta Digital isimli şirketi kurdu. Cennet Yaratıkları filmi ile ilk Akademi Ödülü adaylığını kazandı. Kendisinin ilk büyük bütçeli Hollywood filmi olan Sevimli Hayaletler 1996 yılında gösterime girdi.

Altın Ahududu Ödülleri'nde "En Kötü Film" olarak seçilmiş filmlerin listesi.

<i>Av Partisi</i> (film, 2007) 2007 ABD Hırvatistan Bosna-Hersek ortak yapımı macera komedi filmi

Av Partisi, 2007 ABD Hırvatistan Bosna-Hersek ortak yapımı macera komedi filmidir. Özgün adı The Hunting Party olan film 3 Eylül 2007'de Venedik Film Festivali'ndeki ilk gösteriminden kısa bir süre sonra 14 Eylül 2007'de Türkiye'de gösterime girmişti.

<span class="mw-page-title-main">Gloria Swanson</span> Amerikalı sinema oyuncusu (1899 – 1983)

Gloria May Josephine Swanson, Amerikalı oyuncudur. 1950 tarihli Sunset Bulvarı filmindeki Norma Desmond rolü ile tanınır.

<i>Indiana Jones: Kamçılı Adam</i> Steven Spielbergün 1984 filmi

Indiana Jones: Kamçılı Adam, yönetmenliğini Steven Spielberg'in üstlendiği 1984 yılı yapımı macera, komedi filmidir. İngilizce özgün adı olan Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones ve Kıyamet Tapınağı anlamına gelmektedir. Harrison Ford'un "Indiana Jones" rolünü tekrarladığı yapımda rol aldıktan üç yıl sonra Steven Spielberg ile evlenen Kate Capshaw da "Willie Scott" rolündedir. Senaristliğini Willard Huyk ve Gloria Katz'ın yaptığı filmde Dan Aykroyd da kısa bir rolde yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Joe Dante</span> Amerikalı film yönetmeni

Joseph James "Joe" Dante, Amerikalı film yapımcısı ve yönetmeni. Gremlinler (1984), Gremlins 2: The New Batch (1990); Explorers (1985), Innerspace (1987), Amazon Women on the Moon (1987); The 'Burbs (1989), Matinee (1993), Runaway Daughters (1994), The Second Civil War (1997), The Warlord: Battle for the Galaxy (1998), Small Soldiers (1998) ve Looney Tunes: Back in Action (2003) filmleri ile tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Lea Thompson</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Lea Katherine Thompson, Amerikalı oyuncu ve film yönetmeni. Lea Thompson, Back to the Future filminde oynadığı Marty'nin annesi Lorraine Baines McFly rolüyle hatırlanmaktadır.

En Kötü Yönetmen Razzie Ödülü kazananların ve adayların listesi;

<span class="mw-page-title-main">John D. Rockerduck</span>

John D. Rockerduck, Scrooge McDuck Universe dünyasından bir kurgusal karakter'dir. Varyemez Amca'ın en büyük düşmanlarından birisidir. İsmi, Amerikan kapitalist ve hayırsever John D. Rockefeller'ın isminde yapılan oynamalarla ortaya çıkmıştır. Karakter Carl Barks tarafından yaratılmıştır. Barks, onu ilk kez Boat Buster ismiyle Aralık, 1961'de yayınlanmış bir hikâyede kullanmıştır. Bu hikâyede petrol işiyle uğraşan büyük iş insanı olarak tasvir edilmiştir. Ve diğer bir petrol ile uğraşan büyük iş insanı Varyemez Amca ile argümana girerken portre edilir. Rekabetleri ise hangisinin en iyi benzini ürettiğine dairdir. Bunu halletmek için Varyemez ve John yaklaşmakta olan yarışa bir bot ile girmeyi kabul ederler. Varyemez zafer kazanacağından o kadar emindir ki botunu süren kim olursa olsun yarışı kazanacağını söyler. Bunu kanıtlamak için, Varyemez John ile kavgalarını izleyen kalabalıktan rastgele birini seçer. Ama seçtiği kişinin Donald Duck olduğunu görünce kendine güvenini kaybeder. Zafer şansının artırmak için, Varyemez yarışta gördüğü diğer tüm botlara da kendi benzinini doldurur. Burada Donald'ın ve John'un saydığı yüz adet bot vardı. Sona yaklaşırken, Donald'ında içinde olduğu bazı botlar kaza yaptı ve motor itici kuvveti onların bitiş çizgisine birinci olarak girmelerine yetmedi. Varyemez zaferi kazandığını iddia etti ama Rockerduck ilk önce kazanan motorun içinde kimin benzini olduğunu bulmalarını gerektiğine işaret etti. Motorun John Rockerduck'ın benzini ile çalıştığı ortaya çıktı. Rockerduck birinciliğini kutladığı esnada Varyemez kızgın şekilde Donald'ı kovaladı.

<span class="mw-page-title-main">Henry Koster</span> Amerikalı film yönetmeni (1905 – 1988)

Henry Koster Almanya doğumlu bir film yönetmeniydi. The Bishop's Wife (1947) filmiyle En İyi Yönetmen Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. Aktris Peggy Moran'ın kocasıydı.

Willow, Ron Howard'ın yönettiği ve Nigel Wooll'un yapımcılığını üstlendiği 1988 yapımı bir Amerikan karanlık fantezi macera filmidir. Filmin baş yapımcılığını George Lucas üstlendi ve senaryosunu Lucas'ın hikâyesinden Bob Dolman kaleme aldı. Filmin başlıca oyuncuları Warwick Davis, Val Kilmer, Joanne Whalley, Jean Marsh ve Billy Barty.