İçeriğe atla

Élmer Lábog

Élmer Lábog
MilliyetFilipinli
Vatandaşlık Filipinler
EğitimFilipinler Los Baños Üniversitesi
MeslekSiyasetçi

Élmer Calagui Labog, Filipinli bir sendikacı ve politikacıdır.[1][2]

Erken yaşam

Élmer Labog, gençliğinde öğrenci iken inşaatta çalışmak zorunda kalmıştır.[1]

Kariyer

Siyaset

Élmer Labog 2022 seçimlerinde Filipin Senatosu adayıdır.[3] Analizlere göre, son yıllarda seçimlerde Labog, Norberto Gonzales, Leodegario de Guzmán, Sonny Matula ve Luke Espiritu gibi politikacıların öne çıkması, Filipin siyasi sisteminin parçalanmasıyla örtüşmektedir.[2][4]

Kaynakça

  1. ^ a b "Ka Bong Labog, the Workers' Senatoriable". Bulatlat. 20 Ekim 2021. 20 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ a b "Are Elections a Right Option for the Left?". BusinessMirror. 19 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Who Is Running for Senator in the 2022 Philippine Elections?". Rappler. 1 Ekim 2021. 1 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "The Philippine Left Has an Opportunity to Break the Country's Political Mold". Jacobin. 1 Mart 2022. 1 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Filipinler</span> Güneydoğu Asya ülkesi

Filipinler, resmî adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısındaki coğrafyada konumlanan bir Güneydoğu Asya devletidir. Ülke irili ufaklı 7.641 adet ada ve adacıktan oluşur. Ancak ülkeyi oluşturan üç ana coğrafi kara parçası vardır. Bunlar Luzon, Visayas ve Mindanao'dur. Ülkenin başkenti Manila iken, en kalabalık şehri Quezon City'tir. Bu iki kent de Büyükşehir Manila yönetimsel birimine bağlıdır.

Ulusal Birlik Partisi, genel başkanı Ünal Üstel olan, 11 Ekim 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından kurulan siyasi partidir. Partinin merkezi Lefkoşa'dadır. Parti, kuruluşundan 2003 seçimlerine kadar 1994-1996 yılları dışında iktidardaydı.

<span class="mw-page-title-main">İzlanda Sol-Yeşil Hareket</span> İzlandada bulunan feminist, çevreci ve sosyalist bir parti

İzlanda Sol-Yeşil Hareket, İzlanda'da bulunan feminist, çevreci ve sosyalist bir partidir. Parti 1999 yılında kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Milliyetçi Hareket Partisi</span> Türkiyede bir siyasi parti

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'de etkinlik gösteren bir siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "MHP" şeklindedir. 9 Şubat 1969 tarihinde Alparslan Türkeş liderliğinde kurulan partinin simgesi üç hilaldir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kurulan 67. Hükûmeti destekleyen 50 milletvekiliyle bir grubu bulunur. Genel başkanı Devlet Bahçeli olan parti ideoloji olarak; aşırı sağcı, aşırı milliyetçi ve Avrupa şüphecisidir. Parti genellikle neo-faşist olarak tanımlanır ve bazı şiddet yanlısı paramiliter gruplar ve organize suç örgütleri ile bağlantılıdır.

<span class="mw-page-title-main">Filipin-Amerikan Savaşı</span>

Filipin-Amerikan Savaşı (1899-1902) tarihlerinde bağımsızlığını ilan etmek isteyen Filipinler ile ABD arasında gerçekleşen savaştır. Emilio Aguinaldo önderliğinde başlatılan bağımsızlık savaşı Filipinler'in yenilgisiyle resmi olarak 4 Temmuz 1902 tarihinde sona ermiştir. Ancak Filipin Ordusu, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu ile 1913 yılına kadar çatışmıştır. Filipinler, 1.5 milyon insanın ölümüne neden olan bu savaşı bir soykırım olarak nitelendirmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Adil Rusya-Gerçek İçin</span>

Adil Rusya-Gerçek İçin Rusya'daki sosyal demokrat bir siyasi partidir.

Boyun Eğmeyen Fransa 10 Şubat 2016'da kurulmuş Fransız siyasi parti. Sol veya aşırı solda konumlandırılan parti, ideolojik olarak eko-sosyalist, demokratik sosyalist, anti-liberal ve sol popülisttir.

<i>Giden Kadın</i>

Giden Kadın 2016 Filipin yapımı drama sinema filmidir. Siyah-beyaz görüntü yönetimi, senaryo, yapım, kurgu ve yönetim Lav Diaz tarafından üstlenilmiştir. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Altın Aslan ödülü kazanan ilk Filipin filmi olmuştur.

Muhalefet Platformu - Yaşam İçin Ukrayna'da 2018 Aralık'ta, 2019 Ukrayna cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından 2019 Ukrayna parlamento seçimlerinde yarışmak amacıyla kurulan, sosyal liberal ve Rusya yanlısı bir siyasi partidir. Parti, 1999'dan 2016'ya kadar eski adıyla Tüm Ukrayna Birliği "Merkez"'in devamı niteliğindedir. Başlangıçta Aralık 1999'da tescil edilmiştir. 2019 Ukrayna parlamento seçimlerinde parti ülke çapındaki parti listesinde 37 sandalye ve 6 seçim bölgesi sandalyesi kazandı. Bu, mevcut Ukrayna'nın ikinci en büyük siyasi gücüdür.

<span class="mw-page-title-main">2021 Suriye devlet başkanlığı seçimi</span> Suriyenin cumhurbaşkanını belirleyen seçim

Suriye'de 26 Mayıs 2021 tarihinde devlet başkanlığı seçimleri yapıldı ve gurbetçiler 20 Mayıs'ta yurt dışındaki bazı büyükelçiliklerde oy kullanabildi. Üç aday görevdeki başkan Beşşar Esad, Mahmud Ahmed Marey ve Abdullah Sallum Abdullah idi. Seçimlerin özgür ve adil olmadığı düşünülüyordu. Birleşmiş Milletler seçimleri "yetkisi olmayan" gayrimeşru bir süreç olarak kınadı; Baas rejimini BM'nin 2254 sayılı kararını baltalamakla ve uluslararası gözetim altında "özgür ve adil seçimler" yapılmasını öngören BM destekli siyasi çözümü engellemekle suçladı.

<span class="mw-page-title-main">2020 Suriye parlamento seçimleri</span>

Suriye Halk Meclisi üyelerini seçmek için 13 Nisan 2020'de Suriye'de parlamento seçimlerinin yapılması planlanıyordu. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle 14 Mart'tan 20 Mayıs'a ertelendi. 7 Mayıs'ta seçimlerin 19 Temmuz'a ertelenmesine karar verildi. Suriye'de parlamento seçimleri, sonuncusu 2016'da olmak üzere dört yılda bir yapılır.

<span class="mw-page-title-main">Bir sonraki Libya cumhurbaşkanlığı seçimi</span> Libya devlet başkanlığı seçimi

Libya cumhurbaşkanlığı seçiminin başlangıçta 10 Aralık 2018'de yapılması planlanmış, ancak Halife Hafter'in Batı Libya Taarruzu nedeniyle ertelenmişti. Seçimin daha sonra 24 Aralık 2021'de yapılması planlanmıştı ancak Yüksek Ulusal Seçim Komisyonu (YUSK) başkanının ülke çapındaki seçim komitelerinin feshedilmesi emrini vermesinin ardından süresiz olarak ertelendi.

<span class="mw-page-title-main">Bir sonraki Libya parlamento seçimleri</span>

Libya'da 2021 yılından bu yana parlamento seçimlerinin yapılması planlanıyor. Başlangıçta 10 Aralık 2021 olarak planlanan seçimler, Libya'da devam eden siyasi kriz nedeniyle birçok kez ertelendi.

<span class="mw-page-title-main">Libya'da seçimler</span>

7 Temmuz 2012'de, Libya İç Savaşı'ndan bu yana iktidarda olan Geçici Ulusal Konsey, Konsey'in yerini alacak 200 üyeli bir Genel Ulusal Kongre için demokratik seçimleri denetledi. Meclis, bir başbakan seçecek ve 2013'te parlamento seçimleri yapacaktı. Anayasa yazma süreci de belirlenecekti. Silahlı milisler, etnik azınlıklar ve radikal grupların neden olduğu huzursuzluk, Muammer Kaddafi'nin devrilmesini takip eden yıllar boyunca süreci ve hükûmeti baltaladı. Demokratik reformlara yönelik iç ilgisizlik süreci yavaşlatırken Avrupa Birliği gibi dış organlar, 2014 sonundan önce gerçekleşecek yeni bir anayasa taslağının hazırlanması için konsensüs oluşturmak için ulusal bir diyalog kurulması için hâlâ baskı yapıyorlardı. Ülkede istikrarı sağlamak ve huzursuzluğu bastırmak amacıyla parlamento seçimlerinin 25 Haziran 2014'te yapılması planlanıyordu.

<span class="mw-page-title-main">2014 Libya Anayasa Meclisi seçimleri</span>

20 Şubat 2014'te Libya'da Anayasa Meclisi seçimleri yapıldı. Kurucu meclis seçimleri için adaylıklar 6 Ekim 2013'te başladı. 11 Kasım 2013 tarihi itibari ile meclise aday kayıtları sona erdi. Meclis, Libya'nın üç bölgesinden 20 üyeden oluşacak: Trablusgarp, Sirenayka ve Fizan. Komitenin çalışmalarının Mart 2014'ten Temmuz 2014'e kadar sürmesi bekleniyor. Daha önce iktidarda olan Ulusal Geçiş Konseyi tarafından Ağustos 2011'de sunulan anayasa bildirgesi, komisyonu Kongre'nin kendisinin atayacağını belirtti; ancak Genel Ulusal Kongre (GUK) bunun yerine, anayasa komisyonuna bireylerin seçilmesi için bir seçim yapılması yönünde oy kullandı. Anayasa komisyonu anayasayı hazırlayacak ve daha sonra referandumda oylanacak. 2014 Ocak ayı başı itibarıyla 1.001.910 seçmen SMS ile kayıt yaptırmıştır.

<span class="mw-page-title-main">2014 Libya yerel seçimleri</span>

2014 yılında Libya'da yerel seçimler yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">2019-2021 Libya yerel seçimleri</span>

Mart ve Nisan 2019'da Libya'da 20 belediyede yerel seçimler yapıldı. Libya Merkez Belediye Meclisi Seçimleri Komisyonu, 2019 yılında toplamda 68 belediyede seçim yapılmasını hedefledi. 2019-20 Batı Libya Taarruzu'na ilişkin seçimlerin düzenlenmesinde yaşanan zorluklar nedeniyle, 2019'da seçimler tamamlanamadı. 2021 için planlanan en az 30 ek meclis için yapılan seçimlerle 2020 ve 2021'e kadar devam ettiler.

<span class="mw-page-title-main">Filip Kostić</span> Sırp futbolcu

Filip Kostić, orta saha pozisyonunda görev yapan Sırp millî futbolcu. Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Halk Partisi Ukrayna'da bir siyasi partidir. Daha önce Ukrayna Tarım Partisi olarak adlandırılmıştı. Parti Volodimir Litvin tarafından yönetiliyor. Eylül 2011'de partisinin üye sayısının yalnızca Bölgeler Partisi ve Yuliya Timoşenko Bloğu tarafından geçildiğini iddia etti.

<span class="mw-page-title-main">Bongbong Marcos</span> Filipinli politikacı

Ferdinand Romualdez Marcos Jr. (d. 13 Eylül 1957), Genellikle Bongbong Marcos (BBM) olarak anılır, Filipinler'in cumhurbaşkanı seçilen Filipinli bir politikacıdır. Daha önce 2010'dan 2016'ya kadar senatör olarak görev yaptı. Eski cumhurbaşkanı, diktatör ve kleptokrat Ferdinand Marcos Sr. ve eski first lady İmelda Marcos'un ikinci çocuğu ve tek oğludur.