İçeriğe atla

Çaçağona Yaylası

Koordinatlar: 41°05′07″N 41°09′00″E / 41.08517°K 41.14998°D / 41.08517; 41.14998

Çaçağona Yaylası, Rize ilinin Ardeşen ilçesine 25 kilometre uzaklıkta konumlanmış, rakımı 1500 metre olan bir yayladır. Betonarma ve ahşap karışımı 20 evin bulunduğu yayla, Aşağıdurak (Zğem) köyü sakinleri tarafından kullanılmaktadır. Yaylada su, elektrik ve mescit bulunmaktadır.[1]

Etimoloji

Çaçağona, Lazcada "bataklık" anlamına gelmektedir.

Kaynakça

  1. ^ Mehmet Karayaman (16 Nisan 2011). "CIEPO ULUSLARARASI OSMANLI ÖNCESİ VE OSMANLI TARİHİ ARAŞTIRMALARI 6. ARA DÖNEM SEMPOZYUM BİLDİRİLERİ". academia.edu. 21 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2022. 

41°05′07″N 41°09′00″E / 41.08517°K 41.14998°D / 41.08517; 41.14998

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Gümüşhane</span> Gümüşhane ilinin merkezi olan şehir

Gümüşhane, Gümüşhane ilinin merkezi olan şehirdir.

<span class="mw-page-title-main">Slovakya</span> Orta Avrupada yer alan bir ülke

Slovakya (Slovakça: Slovensko ya da resmî adıyla Slovak Cumhuriyeti (Slovakça: Slovenská republika , Orta Avrupa'da bir ülkedir. Eski Çekoslovakya'nın bir parçasıydı. Başkenti ve en büyük şehri Bratislava'dır.

<span class="mw-page-title-main">II. Abdülhamid</span> 34. Osmanlı padişahı (1875–1909)

II. Abdülhamid, Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı, 113. İslam halifesi ve çöküş sürecindeki devlette mutlak hakimiyet sağlayan son padişahtır. Tahtta kaldığı "Hamidiye Dönemi" diye bilinen yıllarda imparatorluk, dağılma dönemini yaşadı; başta kısa süreli ilan ettiği I. Meşrutiyet ve Kânûn-ı Esâsî ile gelen bir özgürlük dönemine, Balkanlar olmak üzere çeşitli bölgelerde çıkan isyanlara ve Rus İmparatorluğu'na karşı kaybedilen 93 Harbi'ne, kapatılan parlamentoya, pek çok siyasi olaya, "İstibdat Dönemi" de denen ve basın da dahil çeşitli alanlardaki baskı ve sansür dönemine, sonrasında yine kendinin ilan etmek zorunda kaldığı II. Meşrutiyet'e, 31 Mart Ayaklanması'na ve kendinin dağılmayı engelleme başarısına ulaşamayan eğitim, ulaşım ve askeri alandaki reform girişimlerine tanıklık etti. Devrinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun 1.592.806 km² toprak ile en çok toprak kaybeden padişahlarından biri oldu. 31 Ağustos 1876'da tahta çıktı ve 31 Mart Vakası'ndan kısa bir süre sonra, 27 Nisan 1909'da, tahttan indirilene kadar ülkeyi yönetti. Meşrutiyet yanlısı Yeni Osmanlılar ile yaptığı anlaşma ve diğer yandan Tersane Konferansı'nda toplanacak büyük güçlerden gelecek baskıları engelleme amaçlı Tersane Konferansı'nın başlamasıyla aynı gün 23 Aralık 1876'da ilk Osmanlı anayasasını ilan etti ve böylece ülkenin demokratikleşme sürecini destekleyeceğini belirtmiş oldu. 93 Harbi'nde yenilen Osmanlı'nın sultanı II. Abdülhamid, meclisin yanlış kararlar aldığını iddia ederek 14 Şubat 1878'de bu harbin sonuna doğru meclisi feshetti.

<span class="mw-page-title-main">Birinci Meşrutiyet</span> Osmanlı Devletinde ilk anayasal monarşi dönemi (1876–1878)

Birinci Meşrutiyet, Osmanlı İmparatorluğu'nda 23 Aralık 1876'da II. Abdülhamid tarafından ilan edilen, anayasal monarşi rejiminin ilk dönemi. Bu dönemin anayasası Kanun-ı Esasi, yürütme organı padişah II. Abdülhamid, yasama organı ise Meclis-i Umumi'dir.

<span class="mw-page-title-main">Ankebût Suresi</span> Kuranın 29. suresi

Ankebût Suresi, Kur'an'ın 29. suresidir. Sure, 69 ayetten oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Ören, Bartın</span>

Ören, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Çerçiköy, Bayburt</span>

Çerçiköy, Bayburt ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Yolaltı, Bayburt</span>

Yolaltı, Bayburt ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Sadak, Kelkit</span>

Sadak, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Salördek, Kelkit</span>

Salördek, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Tütenli, Kelkit</span>

Tütenli, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Yeniyol, Kelkit</span>

Yeniyol, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Yeşilova, Kelkit</span>

Yeşilova, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Arkaköy, Borçka</span>

Arkaköy, Artvin ilinin Borçka ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Ermenistan-Türkiye ilişkileri</span> ikili ilişkiler

Ermenistan-Türkiye ilişkileri, Ermenistan ile Türkiye'nin 1918 yılından bu yana sürdürdüğü uluslararası politikaları içerir.

<span class="mw-page-title-main">Limonata</span> limondan yapılan içecek

Limonata , limon suyu, şeker ve sudan yapılan bir içecektir. Limonata dünyanın hemen hemen her ülkesinde yapılır ve içilir. Limonun her tarafıyla yapıldığı da olur, özellikle dışarıda büfe ve lokantalarda bu şekilde servis edilebilir. Bu tarife göre, limonlar dilimlenip üzerine şeker atılır ve bekletilir, bir gün gibi bir zaman içerisinde süzülüp posası atılır. 1 porsiyonu 41 kaloridir.

<span class="mw-page-title-main">Güns Kuşatması</span>

Güns Kuşatması veya Kőszeg Kuşatması, Osmanlı İmparatorluğu ile Avusturya Arşidüklüğü arasında yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Osmanlı İmparatorluğu</span> Güneydoğu Avrupa, Güneybatı Asya ve Kuzey Afrikada hüküm sürmüş eski bir imparatorluk (1299–1922)

Osmanlı İmparatorluğu ya da Osmanlı Devleti, resmî olarak Devlet-i Aliyye ve yine resmî olarak antlaşmalarda ve uluslararası kullanımlarda Türkiye, Batı kroniklerindeki kullanımlarda ise Türk İmparatorluğu, 1299 yılında Oğuz Türklerinden Osman Gazi'nin kurduğu Osmanoğlu Hanedanı'nın hükümdarlığında Orta Çağ'dan Yakın Çağ'a kadar varlığını sürdürmüş bir imparatorluktur.

<span class="mw-page-title-main">Arifiye Tren İstasyonu</span> Sakarya, Türkiyede bir tren istasyonu

Arifiye Garı ya da Arifiye Tren İstasyonu, Sakarya'nın Arifiye ilçesi Arifbey Mahllesi'nde yer alan TCDD'ye ait tren istasyonudur.

Sümeğiyatağı Yaylası, Rize ilinin Ardeşen ilçesine 18 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın yerleşim birimi olan Aşağıdurak (Zğem) köyüne 8 kilometre uzaklıktadır. Rakımı 1.550 metre olan yayla, Çaçağona Yaylası ve Zizeni Yaylası ile komşudur. Her yıl 15 Nisan ve 15 Ekim tarihleri arasında yaylacılık için kullanılmaktadır. Ahşap evlerin bulunduğu yaylanın otlak bölgeleri çayırlıktır.