
Almanca, Hint-Avrupa dil ailesine ait, ağırlıklı olarak Orta ve Batı Avrupa'da konuşulan bir Batı Cermen dili. Avrupa Birliği'nin resmî dillerinden biri ve en çok konuşulanıdır. Özellikle Almanya, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre'nin büyük bölümü, İtalya'nın Güney Tirol bölümü, Belçika'nın doğu kantonları, Polonya ve Romanya'nın kimi bölgeleri ve Fransa'nın Alsas-Loren bölgesinde konuşulmaktadır. Dünyanın yaygın lisanlarından biridir. Almanca içinde Fransız kelime kökenli sözcükler taşır.

Prusya Krallığı (Almanca: Königreich Preußen, [ˈkøːnɪkʁaɪç ˈpʁɔʏsn̩] olarak telaffuz edilir) 1701 ile 1918 yılları arasında Alman İmparatorluğu'nun Prusya eyaletini oluşturan bir krallıktı. 1866'da Almanya'nın birleşmesinin arkasındaki itici güçtü ve 1918'de dağılıncaya kadar Alman İmparatorluğu'nun önde gelen devletiydi. Adını Prusya denilen bölgeden alsa da merkezi Brandenburg Margravlığı'ydı. Başkenti Berlin'di.

Palma de Mallorca Havalimanı, Palma de Mallorca'nın yaklaşık olarak 8 km. güneyinde bulunmaktadır. Önceden Son Sant Joan Havalimanı veya İspanyolca:Aeropuerto de Son Sant Joan olarak bilinirdi. Madrid Barajas Uluslararası Havalimanı ve Barselona Uluslararası Havalimanı'ndan sonra İspanya'daki üçüncü büyük havalimanıdır. Yaz mevsimi boyunca Avrupa'daki en kalabalık havalimanlarından olmaktadır. Havalimanı Alman nakliye şirketi Air Berlin için merkez olmuştur. Palma de Mallorca Havalimanı'nın alanı 6.3 km²'dir. Yolcu sayısının çabuk artmasından dolayı Terminal A (1965) ve Terminal B (1972) ye biraz daha altyapı yapılmıştır. Bu ana terminal yerel mimar Pere Nicolau Bonet tarafından dizayn edildi ve resmi olarak 12 Nisan 1997'de açıldı. Havalimanı şimdi dört kapıdan oluşmaktadır:Terminal B,C ve D uluslararası trafik için kullanılırken Terminal A çoğunlukla iç hatlar için kullanıldı. Havalimanını yıl başına 25 milyon yolcu kullanır, gönderme kapasitesi ise saat başına 12.000 yolcudur. Havalimanının gelecekteki planları; yolcu kapasitesini 2010'da 32 milyona, 2015'te 38 milyona çıkarmaktır.

Kursk., Rusya'nın Merkez Rusya Federal Bölgesi'nde yer alan Kursk Oblastı'nın merkezi olan şehir. Şehrin nüfusu 2009 yıl itibarıyla 409.450 'tür.

Fuerteventura Havalimanı İspanya'nın Fuerteventura Adası'ndaki Puerto del Rosario belediyesindedir.

Zweibrücken Havalimanı Almanya'nın Zweibrücken kentindedir. 2010 yılında 264.247 yolcu kullanmıştır. 03/21 doğrultusunda, 2,950 metre uzunluğunda beton kaplamalı pisti vardır.

Bavyera Krallığı, 1805'ten 1918 yılına kadar varlığını sürdürmüş, Bavyera Elektörlüğü'nün ardılı olan bir devletti. 1871'de Almanya'yla birleşmesinin akabinde krallık, yeni kurulan imparatorluğun içinde yer alan bir federe devlet hâline dönüştü. Güç, zenginlik ve yüzölçümü bakımından, yönetici devlet olan Prusya Krallığı'nın hemen ardında ikinci sıradaydı.

Jonas Hector, defans pozisyonunda görev yapmış Alman eski millî futbolcudur.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kamerun ziyaretçileri Kamerun'un diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.
Tufan Tosunoğlu, orta saha pozisyonunda görev yapan Türk-Alman futbolcudur.

Boulogne-sur-Mer, Fransa'nın Hauts-de-France bölgesinde yer alan bir şehirdir. Karşı kıyıdaki İngiltere'nin Folkestone kentine 45 km uzaklıktadır.

Guildo Horn, Alman şarkıcıdır. Çoğunlukla, çirkin kıyafetler ve çok dışadönük performanslar içeren eksantrik sahnesiyle ünlüdür.

Freddy Quinn, Alman şarkıcı ve Almanca dilinin dünyadaki popülaritesine katkı sağlayan 1950 ve 1960'ların sonlarında yükselen aktördür.

Almanca: Ostsiedlung veya Almanların doğuya doğru genişlemesi, Orta Çağ'da Almanca konuşan halkların Kutsal Roma İmparatorluğu'nun güney ve batı kısımlarından Orta Avrupa’nın, Batı Doğu Avrupa’nın ve Baltıklar'ın az nüfuslu bölgelerine yerleşmesini tanımlar. Etkilenen bölge kabaca kuzeyde Estonya'dan güneyde Slovenya'ya kadar, doğuda ise günümüz Romanya'sında yer alan Transilvanya'ya kadar uzanmıştır. Kısmende olsa Almanca: Ostsiedlung, İmparatorluğun ve Töton Şövalyeleri'nin genişlemesini takip etmiştir.

Vasa Hanedanı 1523'te İsveç'te I. Gustav tarafından kurulan erken modern bir kraliyet hanedanıdır. 1523-1654 yıllarında İsveç Krallığı, 1587-1668 yılları arasında Lehistan-Litvanya Birliği ve 1610-1613 yıllarında da Rusya Çarlığı'na hükmeden hanedanlık.

Palatinate-Zweibrücken Hanedanı 1654'ten 1720'ye kadar hüküm sürmüş İsveç Kraliyet ailesi. 1611 - 1632 yılları arasında İsveç kralı II. Gustaf Adolf'ın kızı Christina'nın 1654'da tahttan indirilmesinden sonra X. Karl Gustav'ın İsveç tahtına çıkmasıyla hanedanlık tanındı.

Palatin Kontu John Casimir, Zweibrücken kontu I. John ve Düşes Magdalene'nin oğlu olan Alman soylu. John'un soyu sık sık İsveç'e dayandırılırdı, Wittelsbach Hanedanı ve Palatinate-Zweibrücken Hanedanı, İsveç kraliyet hanedanlarının alt koluydu.

II.Charles, 1775'ten 1795'e kadar Zweibrücken Dükü idi. Wittelsbach Hanedanı'nın bir kolu olan Zweibrücken Birkenfeld Hanedanı'nın bir üyesi, Bavyera'nın ilk Kralı I.Maximilian ve Saksonya Kraliçesi Amalia'nın ağabeyiydi.

Wittelsbach hanedanı Bavyera, Pfalz, Hollanda ve Zelanda, İsveç, Macaristan, Bohemya, Köln Elektörlüğü, Yunanistan ve diğer bazı prens-piskoposluklara hükmetmiş olan Alman hanedandır. Atalarının toprakları olan Pfalz ve Bavyera toprakları birer elektörlüktü ve ailenin üç üyesi Kutsal Roma İmparatorluğu'nun imparatorlarını ve krallarını seçti. 1805'te kurulan ve 1918'e kadar varlığını sürdüren Bavyera Krallığı'na da hükmettiler. Hanedandan olan ilk Bavyera dükü I. Otto dur. 1180'de Bavyera Dükalığı'nın Aslan Heinrich'ten alınmasıyla Bavyera dükü oldu. II. Otto, Pfalzlı Agnes ile evlenmişti. Agnes, Ren Pfalz kontu V. Heinrich'in kızı ve Aslan Heinrich'in torunuydu. Bu evlilikle Wittelsbach hanedanı Pfalz'ı da aldı.
Bavyera Dükü, Primogenitür'ün kurulduğu 1506 yılından beri, Wittelsbach Hanedanı'nın tüm üyeleri tarafından kullanılan bir ünvandı, Bavyera Dükü hariç. Örneğin 16. yüzyılın sonlarında Charles I, Zweibrücken-Birkenfeld Kont Palatine ve Palatinate-Birkenfeld Hanesi'nin patriğinin ünvanı: "Rhine Kontu Palatine, Bavyera Dükü, Veldenz ve Sponheim Kontu". Zweibrücken-Birkenfeld-Gelnhausen Palatine Kontu Wilhelm'in 19. yüzyılın başlarında bu unvanı birincil unvanı olarak kullanmaya başlamasıyla unvanın önemi artmıştır. Bavyera Dükü Wilhelm'dir.