İçeriğe atla

Zune yazılım

Zune software
Geliştirici(ler)Microsoft
İlk yayınlanma20 Temmuz 2011 (13 yıl önce) (2011-07-20)
Geliştirme durumuAktif
İşletim sistemiWindows XP SP3
Windows Vista SP2
Windows 7
Windows 8/8.1
TürHizmet yazılımı
Resmî sitesiSitesi

Zune yazılım Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımıdır, bir kütüphane ile tam bir medya oynatıcı uygulaması, Zune Marketplace için bir arayüz, hem de bir medya akışı sunucusu olarak çalışır. Yazılım Zune işlevselliği ile Zune 4, 8, 16, 30, 80, 120, Zune HD, Windows phone 7, and Microsoft Kin de dahil olmak üzere tüm cihazlarla senkronize etmek için kullanılır.[1] Zune cihazları Zune yazılımı ile çalışır ve Microsoft'un Metro tasarım dilinin birçok tasarım ilkelerini uygular.

Yazılım 16 Ekim 2012 yılında kesildi ve (masaüstü uygulaması ve Windows Store uygulama versiyonları olarak her ikisi de kullanılabilir) Windows Phone App ile ve daha sonra Windows 10-da yerleşik "Telefon Companion" Uygulaması ile değiştirildi, Windows Phone 8 (Windows Phone 8.1 de dahil olmak üzere) ve Windows 10 Mobile çalıştıran cihazlar ile senkronizede kullanılır. Windows phone 7 sürümünün güncelleme yöntemi ise "Zune yazılım" aracılığı ile idi. Bir müzik ve video oynatıcı ve gerçek zamanlı aktarım servisi olarak yazılımın rolü Xbox Müzik (Groove) ve Xbox Video (Microsoft Movies & TV) tarafından almıştır.[2]

Zune çevrimiçi hizmetleri tamamen, 15 Kasım 2015 tarihinde kapatıldı, ancak Zune yazılımı, yine Windows phone 7 ve Zune cihazları ile kullanım için Windows Phone web sitesinden yüklenebilir, ancak Windows Phone 8 / 8.1 / Windows 10 Mobile için tasarlanmış yeni uygulamalar ile çalışmaz.[3]

İçerik

Bir medya oynatıcı olarak, Zune yazılımı aşağıdaki biçimleri destekler:

multimeyadesteklenen biçimler
AudioMP3, AAC (Low complexity), .mp4, .m4b, .mov, WMA (standard, pro ve kayıpsız)
VideoMPEG-4 (in .mp4, .m4v and .mov containers), H.264/MPEG-4 AVC (in .mp4, .m4v and .mov konteynerler), WMV, ASF, AVI (in .avi container)
FotolarJPEG

Zune yazılımı, kendi kütüphanesinde medyayı organize ve kullanıcılara CD'lerden ripleme ile kitaplığa eklemelerini, Zune cihazla senkronize ve Zune Marketplaceden indirmeyi sağlar. Zune yazılımı aynı zamanda bir şarkı Metadata düzenlemenize olanak sağlar. Bu kitaplığda otomatik olarak içerik için albüm kapağı ve metadata etiketi verileri indirebilirsiniz. PC'de Zune yazılımı diğer PC'ler, Xbox 360 ve diğer uyumlu cihazlara dosyaları akıdır. Zune yazılımı da Zune sosyal bağlanır ve diğer kullanıcılar ile dosyaları izler. Zune yazılımı sadece 32-bit Windows XP veya 32-bit / 64-bit Windows Vista / Windows 7-de çalışır. Windows XP Professional x64 Edition, desteklenmez. Zune yazılımı da Windows 8 ve Windows 10 ile uyumlu, böylece Zune aygıt kullanıcılarına yeni işletim sisteminde eski desteği devam edecekti.

Tarihi

Zune yazılımının 1.0 sürümleri Windows Media Player 11-in değiştirilmiş bir versiyonunu idi, 2.0-dan beri versiyonları AAC, MPEG4 ve H.264 için ek DirectShow kod çözücüleri ile bağımsız inşa edildi.[4] Yazılımın güncel sürümü 22 Ağustos 2011 tarihinde yayımlanan, 4.08.2345 oldu. Yazılımın çeşitli versiyonları piyasaya sürülmüştür. 16 Ekim 2012 itibarıyla, Zune Xbox müzik (Groove) olmuştur.

Zune Marketplace

Zune Marketplace müzik, podcast, TV şovlarını, filmleri, müzik videoları ve mobil uygulamalar sunan bir online mağaza oldu. İçerik Zune yazılımı yüklenen Windows PC'lerde, Zune cihazları, Xbox 360, Windows Phone telefonları veya Microsoft Kin telefonlarda incelene veya satın alınabilir. Zune Müzik Marketplace beri Xbox Musice değiştirildi.

Müzik

Başlangıçta 2 milyon şarkı sunan Zune Marketplace 14 milyon şarkı sunmak için büyüdü. Tümü 320 kbit / s'ye kadar MP3 formatında ve DRM-free olarak mevcuttur. Zune Marketplace Music dört büyük müzik grupları (EMI, Warner Music Group, Sony BMG ve Universal Music Group), yanı sıra küçük plak şirketleri tarafından sunulur. Zune Marketplacenin ana sayfasında, Microsoft tarafından seçilen özellikli müzik ve en popüler müzik göstermektedir. Kullanıcılar arama veya rock, pop, dans, kentsel ve diğerleri de dahil olmak üzere türlere göre filtreleme yapabilirler. Zune Marketplaceden önce müzik DRM-free oldu, şarkılar Windows Media D tarafından korundu, ancak Zune yazılımı yalnızca Zune Marketplaceden Zune cihazlara aktarılmak için WMDRM içeriğe izin verir. Zune Marketplace DRM içeriği diğer WMDRM uyumlu uygulamalar ve cihazlar tarafından oynanan olabilir.

Videolar

Zune Marketplace aşağıdaki şirketlerden televizyon programlarını sunmaktadır: A&E, Anime, Bravo, Cartoon Network, CBS, Discovery Communications, E!, Fox, G4, GamerTV, History Channel, Marvel, MLB, NBC, Paley Center, PBS, Spike, Starz, SyFy, TNA, USA Network ve Viacom. Paramount Pictures, Universal Studios, Warner Brothers, 20th Century Fox ve diğer çalışmalardan Filmler satın alma veya zaman sınırlı kiralama sunulmaktadır. Bazı filmler HD mevcuttur. Xbox 360 üzerinde Zune Marketplace üzerinden satın alınan seçili içerik ayrıca 5.1 surround ses sunuyor. Müzik videoları da satın almak için teklif edildi. Zune Video Marketplace Xbox Videoya değiştirildi.

Uygulamalar

Zune Marketplaceye uygulama ve oyun, Zune HD için indirilebilir olabilecek bir uygulama bölümü dahildir. Mağaza başlangıçta Microsoft tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak yayımlanan dokuz uygulamalar ile başlattı. Uygulamalar seçimi iki yılda altmış iki oyun ve uygulamalara genişletildi. mevcut uygulamalar çeşitli oyunlar, Facebook, Twitter ve Windows Live Messenger dahildir. Uygulamalar, ayrıca XNA Game Studio veya OpenJDK kullanılarak yapılan çeşitli bağımsız geliştiricilerden mevcuttur, sırasıyla C # ve C ++ kullanır. 31 Ağustos 2012 tarihinde, Zune Marketplace ve kullanıcıların medya koleksiyonları uygulamalar bölümleri yazılım içinde devre dışı bırakıldı. Zune yazılımı, kullanıcılara Windows Phone Marketplace, Windows Phone uygulamaları, gözden geçirme ve yüklemesine olanak tanır.

Platformlar

Windows PC'ler için Zune yazılımı müzik, podcast, video ve uygulamalar tüm yelpazesi sunar. Xbox 360 film ve müzik video indirme yanı sıra Zune Pass akışı sunuyor. Zune cihazları, Windows Phone cihazları ve Microsoft Kin telefonlar indirme ve müzik akışı izin verir; Windows Phone cihazları ayrıca uygulamaların yüklenmesini sağlar.

Fiyatlandırma

Alımlar aynı zamanda Windows Live pazarı için Xbox Live ve Oyunlar içerik satın almak için kullanılabilecek Microsoft Points parada, yapılır. Döviz sınıf 80 Microsoft pointe bir Amerika Birleşik Devletleri dolarıdır. Çoğu müzik parçaları 79 veya 99 puanla fiyatlandırılır.

Zune Müzik Pass

Zune müzik Pass, bir müzik abonelik hizmetidir, abonecilere abonelikleri aktif olduğu sürece şarkıları sınırsız sayıda indirmelerine izin veriyor. Zune Pass kullanarak indirilen şarkılar 192 kbit / s WMA formatındaki sağlanır ve DRM ile sınırlıdır. Amerika Birleşik Devletleri ve diğer belirli ülkelerde Zune müzik Pass abonecilere abonelikleri sona erenden sonra bile ayda 10 şarkı tutmak için izin verildi, ancak teşvik sonuçta kesildi. 3 Ekim 2011 tarihinde, Zune müzik Pass fiyatı 9,99 $ / ay düşürüldü ve 10 şarkı kredisi çıkarıldı. 15 Ekim 2012 tarihinde, Microsoft Xbox Music gibi Zuneni rebrand etti.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2008. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2016. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

iTunes Apple yazılımı

iTunes, Apple şirketinin ürettiği, Mac OS X, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista ve Windows 8 altında çalışabilen ücretsiz bir film ve müzik oynatıcı, ortam oynatıcısı, internet radyosudur. 9 Ocak 2001 yılında sunulmuştur. C++ dilinde yaratılmıştır. Müzik oynatmaktan, arşiv organize etmeye, hatta film ve müzik satın almaya kadar pek çok özelliği vardır. MacOS ve Microsoft Windows işletim sistemlerini çalıştıran kişisel bilgisayarlarda dijital müzik ve video indirme işlemlerini yürütmek, müzik indirmek ve düzenlemek için kullanılır.sayar Mac OS 9 için 2.0.4 sürümünden itibaren geliştirilmesi durdurulmuştur. iTunes Store, iPhone, iPad ve iPod Touch'da da mevcuttur.

Zune, Microsoft tarafından 2006-2011 yılları arasında üretilmiş dijital ortam cihazı ve taşınabilir medya oynatıcıdır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone</span> Microsoft tarafından geliştirilmiş akıllı telefon işletim sistemi

Windows Phone, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve Windows Mobile serilerinin devamı olan bir mobil işletim sistemidir. Windows Mobile işletim sistemine son verildikden bu sisteme geçiş yapıldı. 2010 Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde ilk kez duyurulan sistem; Windows Mobile'daki kurumsal kullanıcı kitlesine nazaran Windows Phone'da hedef kitlesi Microsoft tarafından sadece son kullanıcılar olarak belirlemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Groove Müzik</span> Microsoft tarafından geliştirilen bir dijital müzik akışı hizmeti

Groove, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir dijital müzik akışı hizmeti. Xbox Music Store üzerinden satın alma veya abonelik üzerinden müzik akışı sunmaktaydı. Web tabanlı ve Microsoft Windows ve Xbox ürün serileri yanı sıra Android ve iOS uygulamaları aracılığıyla da hizmet sunulmaktaydı. Groove kataloğu 38 milyondan fazla tracklar içeriyordu.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Mağazası</span> Microsoftun Windows için yarattığı bir uygulama mağazası

Microsoft Store, Microsoft'un Microsoft Windows için yarattığı bir uygulama mağazasıdır. Windows 8 ve Windows Server 2012'den başlayarak çalışır. Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sistemleri ve Windows Server 2008 sunucusunda desteklenmez. Bu, Evrensel Windows Platformu uygulamalarını dağıtmanın birincil yoludur. Hem ücretsiz, hem de 0,99 $ - 999,99 $ maliyet arasında değişen ücretli uygulamalar Microsoft Mağazası üzerinden dağıtılabilir. Ayrıca, Microsoft Mağazası Windows RT Metro arayüzeyli uygulamaları ve masaüstü uygulamaları satın almak ve indirmek için tek yoldur. Microsoft Mağazası ilk kez 29 Şubat 2012 yılında Windows 8 Tüketici Önizleme kullanımına Windows Mağazası adıyla sunuldu. Daha sonra 2015 yılında, Windows Phone Store, Microsoft Movies & TV ve Groove Music mağazaları Windows Mağazası içine birleştirilmiştir. Eylül 2017'de Microsoft, Windows Mağazası'nı dijital Microsoft Store olarak yeniden markalandırdı başladı ve Microsoft logosunu taşıyan yeni bir simge oluşturuldu. Xbox Game Store, platformun bu yeni sürümüne birleştirildi. Ekim 2021'de Windows 11 duyurulurken Microsoft Store için Win32 (.exe) ve web tabanlı uygulamalar ve Farklı Windows Mağazaları entegre etme özelliği için destek duyuruldu. Android uygulamaları, Windows 11'e Windows için Android Alt Sistemi indirildiği takdirde Amazon Appstore ile entegre çalışıp Microsoft Store'dan Android uygulaması indirebilecek.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone Mağazası</span> Microsoft Windows Phone işletim sistemindeki uygulama mağazası

Bu madde Windows Phone Store ile ilgilidir. Microsoft Windows için Windows Store sayfasına bakın.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 7</span> 2010da yayımlanmış, Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümü

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 8</span> Microsoft tarafından geliştirilen mobil cihazlar için piyasaya sürülen işletim sistemi

Windows Phone 8, Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sisteminin ikinci nesildir. İlk sürüm olan Windows Phone 7'nin devamı olarak yaratıldı. Bu, 29 Ekim 2012 tarihinde serbest bırakıldı ve selefi gibi, bu Metro tasarım diline dayanan düz bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Bu sürümün yerini 2 Nisan 2014 yılında açılan Windows Phone 8.1 mobil işletim sistemine bıraktı. Sürümün mobil medya yazılım ve dağıtım platformu Windows Phone Store-dir. Güncellenme yöntemi ise ilk sürümden farklı, Zune yazılım ile değil, "Firmware over the air" aracılığı iledir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 8.1</span> Üçüncü nesil Windows Phone mobil işletim sistemi

Windows Phone 8.1, Windows Phone 8'den sonra Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sisteminin üçüncü neslidir. "Firmware over the air" aracılığı iledir. 2 Nisan 2014 tarihinde, San Francisco, Kaliforniya'da Microsoft'un Build Konferansı'nda tanıtılmıştır. Bu, 14 Nisan 2014 tarihinde Windows Phone geliştiricilerine son şeklini yayınlandı ve 15 Temmuz 2014 tarihinde genel kullanılabilire varıldı. Windows Phone 8 sürümünü çalıştıran tüm Windows Telefonlar, Windows Phone 8.1'e yükseltilebilir. Sürümün güncellenme yöntemi "Firmware over the air" ve Windows Phone Store aracılığı iledir. Bu sürümde ilk kez hızlı ayarlar sağlayan ve kullanıcılara tüm hızlı ayarları gösteren Bildirim Merkezi - Eylem Merkezi tanıtıltı.

<span class="mw-page-title-main">Filmler ve TV (Windows)</span> Çevrimiçi video akış hizmeti

Microsoft Movies & TV Microsoft tarafından geliştirilen Full HD (1080p) film ve televizyon programı sunmakta olan bir dijital video hizmetiydi. Video Store'da kiralama veya satın alma için kullanılabiliyordu. Önceki ismi Xbox Video ve Zune Video idi. Hizmet Xbox 360 ve Xbox One konsollarında, Windows 8,Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayar işletim sistemlerinde, Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile telefon işletim sistemlerinde mevcuttu. Hizmete web üzerinden de erişilebiliyordu.

<span class="mw-page-title-main">Bing Audio</span> Microsoftun geliştirdiği müzik tanıma uygulaması

Bing Audio veya Bing Music Microsoft tarafından oluşturulan bir müzik tanıma uygulamasıdır. Windows Phone 8 dahil olmak üzere, 7.5 ve yukarı sürümünde çalıştıran Windows Phone telefonlarında yüklenir. Windows Phone 8.1 ve Microsoft Cortana ses asistanının mevcut olduğu bölgelerde Bing Müzik Cortana ile entegre edilmiştir ve müzik arama geçmişi Cortananın yönettiği "Notebook"un bir parçasıdır. Hizmet yalnızca kaydedilen şarkıları tanımak için tasarlanmıştır. Xbox Music Pass abonecileri hemen şarkıları kendi çalma listelerine ekleyebilir. Bing Araştırma şarkıları tanımlamak için bir parmak izi algoritması geliştirdi. Hizmeti Gracenote, Yahoo! Müzik, Shazam, TrackID, SoundHound gibi hizmetlerle rekabet aparmakdadır.

<span class="mw-page-title-main">Zune Social</span>

Zune Social Microsoft'un Zune girişiminin çevrimiçi bileşeniydi. Bir kullanıcının en çok oynadığı sanatçıları, favori ve en son oynatılan şarkıları, kullanıcıların arkadaşlarının bir listesini, arkadaşlarının neyi dinlediğini ve onlarla ilgili herhangi bir yorumu görüntüleyen bir sosyal ağ sitesidir. iLike ve Last.fm ile karşılaştırıldığında, kullanıcının oynadığı şarkıları izleyip görüntüler veya "tarar".

<span class="mw-page-title-main">Zune HD</span>

Zune HD, 15 Eylül 2009'da Microsoft tarafından piyasaya sürülen Zune ürün ailesine ait taşınabilir bir medya yürütücüsüdür. Apple'nin iPod Touch serisinin mobil cihazlarına doğrudan bir rakipti. Başlangıçta 16 ve 32 GB kapasitelerde çıktı. Zune Pad-dan bu modelde vazgeçildi. 64 GB'lık bir sürüm 9 Nisan 2010'da piyasaya sürüldü. Navigasyon için dokunmatik ekranlı bir arayüz var ve Wi-Fi, senkronizasyon, Zune Marketplace'ye erişim ve Web'de gezinme gibi özelliklere sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">MSN Müzik</span>

MSN Oyunlar, MSN'in web servislerinin bir parçasıdır. Müzik haberleri, müzik videoları, yeni müzikler, sanatçı bilgileri ve sanatçıların canlı performanslarıyla ilgili spotlar sunar. Web sitesi 2004'ten 2008'e kadar bir dijital müzik mağazası da yapıyordu.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Kin</span> kısa ömürlü bir cep telefonu hattı

Microsoft Kin Microsoft'un sosyal ağ kullanıcıları için tasarlanmış kısa ömürlü bir cep telefonu hattıydı. Microsoft, telefonların hedef yaş gruplarını 15-30 yaş arası kadın ve erkek olarak nitelendirdi. Sharp Corporation tarafından üretildi ve Verizon Wireless aracılığıyla satıldı.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Lumia 800</span> İlk Windows işletim sistemli telefon

Nokia Lumia 800, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Lumia serisine mensup bir Windows Phone sistemli akıllı telefondur. Windows Phone 7 sisteminde çalışır. Ilk olarak 26 Ekim 2011'de Nokia World 2011 etkinliğinde açıklandı. Lumia 800 cihazı, Ekim 2011'de Londra'daki Nokia World konferansında Nokia'nın CEO'su Stephen Elop tarafından Nokia Lumia 710 ile birlikte sunuldu. Sunumda cihazlarını 'ilk gerçek Windows Telefonları' olarak nitelendirdi. Nokia N8 modelinin ardılı oldu. Başlangıçta Windows Phone 7.5 "Mango" üzerinde çalışıyordu. Nokianın, Windows Phone işletim sistemini çalıştıran ilk cihazıydı ve şirketin akıllı telefonları için Symbian'dan geçişini sağladı. Kasım 2011'de Avrupa'da orijinal piyasaya çıktı.

Microsoft mobil hizmetler, özellikle mobil cihazlar için oluşturulmuş bir dizi özel mobil hizmettir, bunlar genellikle Windows Phone, Android, iOS, BlackBerry, Nokia platformları, BREW ve Java ME için mobil uygulamalar ve mobil tarayıcı aracılığıyla sunulur. Microsoft'un mobil hizmetleri genellikle bir Microsoft hesabı ile bağlantılıdır, genellikle Microsoft'un kendi mobil işletim sistemlerine önceden yüklenmiş olarak gelir ve diğer platformlar için çeşitli yollarla sunulur. Microsoft, 1996 yılında Windows CE lansmanı ile mobil bilgisayar platformları için geliştirmeye başladı ve daha sonra Nisan 2000'de Microsoft'un Pocket Office paketini PDA El bilgisayarlarına ekledi. Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar Microsoft, bir dizi kurumsal satın alma işlemi gerçekleştirdi Google Play ve App Store'da Acompli, Sunrise Takvimi, Datazen, Wunderlist, Echo Notification Lockscreen ve MileIQ aldı.

Microsoft Points, Microsoft tarafından Xbox ve Zune ürün hatlarında kullanılmak üzere yayınlanan bir dijital para birimidir. Puanlar, Xbox Live Marketplace'ten video oyunları ve indirilebilir içerik satın almak, Zune Marketplace'deki müzik ve videolar gibi dijital içerik ve Windows Live Gallery içeriğinden satın almak için kullanılabilir. Eylül 2013 itibarıyla, Xbox Rewards tanıtıldı.

<span class="mw-page-title-main">Xbox (yazılım)</span>

Xbox Console Companion, Xbox serisi video oyun konsoluları için eşlik eden uygulamalardır. Xbox Live topluluk özelliklerine, uzaktan kumandaya ve ayrıca seçilen oyunlara, uygulamalara ve içeriğe sahip ikinci ekran işlevselliğine erişim sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Xbox 360 sistem yazılımı</span> yükseltilebilir yazılım ve işletim sistemi

Xbox 360 sistem yazılımı veya Xbox 360 Dashboard, Xbox 360 için güncellenebilir bir yazılım ve işletim sistemidir. Daha önce 16 MB'lık bir dosya sisteminde bulunuyordu. Xbox One sistem yazılımının öncülü idi. Bununla birlikte, NXE Güncellemesi ile başlayarak, bir Sabit Sürücü takılıyken veya konsolun içine yerleştirilmiş yeterli flash depolama alanıyla konsolun daha sonraki revizyonlarından biriyle düzeltilen daha fazla depolama alanı bir gereklilik haline geldi. Sistem yazılımı, en fazla 32 MB sistem belleğine erişebilir, aksi takdirde Rastgele Erişim Belleği (RAM) olarak bilinir. Güncellemeler, Xbox Live hizmetinden doğrudan Xbox 360'a indirilebilir ve daha sonra yüklenebilir. Microsoft ayrıca, sistem yazılımı güncellemelerini kendi resmi Xbox web sitelerinden PC'lerine ve ardından güncellemenin sisteme yüklenebileceği depolama ortamlarına indirme olanağı da sağlamıştır.