
Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçeyi incelemek ve Türkçenin gelişmesi için çalışmak amacıyla 12 Temmuz 1932'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan kurumdur. Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan kurum, Türk dili üzerine çalışmaların yapılıp yayımlandığı bir merkezdir. Türk Dil Kurumu 1955'ten başlayarak çeşitli dallarda ödüller verdi. Ödüller her yıl 26 Eylül Dil Bayramı'nda Ankara'da yapılan törenle sahiplerine verilirdi. Ödül verilen dallar farklı yönetmeliklere göre zaman zaman değişirdi. 1983'te Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine alındıktan sonra Türk Dil Kurumu ödülleri kaldırıldı. Günümüzde "Türk Diline Hizmet Ödülleri"ni vermektedir.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.

Bilim ve Teknik, TÜBİTAK'ın Ekim 1967'den beri yayımlanan aylık popüler bilim ve teknik dergisidir ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından lise ve dengi okullara; Genelkurmay Başkanlığı tarafından Silahlı Kuvvetler personeline tavsiye edilmiştir.

Nature, İngiltere'nin Londra şehrinde kurulan ve merkezi bulunan, haftalık bir bilimsel araştırma dergisidir. Çok disiplinli bir yayın olarak Nature, öncelikle olarak bilim ve teknoloji alanlarında, çeşitli akademik disiplinlerden hakemli araştırmaları içerir. Springer Nature, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'da çekirdek editöryel ofislere sahiptir. Nature, 2022 Dergi Atıf Raporları'nın Bilim Baskısı tarafından dünyanın en çok atıf yapılan bilimsel dergilerinden biri olarak belirtilmiştir bununla birlikte dünyanın en çok okunan ve en prestijli akademik dergilerinden biri olarak kabul edilmektedir. 2012 itibarıyla, aylık yaklaşık üç milyon benzersiz okuyucuya online erişimi olduğunu düşünülmektedir.

atv, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde Türkiye'de yayın yapan ulusal televizyon kanallarından biridir. Tüm Türkiye'ye yayın yapan ulusal kanal, genelde dizi ve filmleriyle ön plana çıkmaktadır.
Türk Dili, Türk Dil Kurumunun Ekim 1951'den beri çıkardığı aylık dil ve edebiyat dergisi.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.

Ulus, 10 Ocak 1920 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan haftalık gazete.

Miki, 1962-1965 yılları arasında Pulhan Yayınları tarafından Türkiye'de yayımlanmış çizgi roman ve çocuk dergisidir.

Tarih ve Toplum: Aylık Ansiklopedik Dergi, 1984 - 2003 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık resimli tarih ve araştırma dergisidir.
Phytotaxa, bitki, su yosunu ve mantar taksonomisi üzerine bilimsel yayın yapan ve akran denetimi olan uluslararası hakemli bilimsel dergi. Magnolia Press tarafından yayımlanır. 2009 yılında kurulan derginin ilk sayısı ekim ayında yayımlanmıştır. Kâr amacı gütmeyen kuruluş (non-profit) olup editörleri gönüllülük esasına göre çalışır. Yayınlarına İnternet ortamında erişim hibrit açık erişim olup yazarları açık erişim seçeneği için kuvvetle teşvik edilir.

Yalçın Akdoğan, Türk siyasetçi, gazeteci, yazar ve eski başbakan yardımcısı. Başbakan Yardımcılığı görevini Erdoğan'ın 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti, 63. Türkiye Hükûmeti ve 64. Türkiye Hükûmetinde 2014-2016 yılları arasında da sürdürmüştür.

Park Jae-Sang bilinen adıyla PSY Güney Koreli şarkıcı ve söz yazarı. 15 Temmuz 2012'de yayınlanan hareketli şarkısı "Gangnam Style" ile iTunes'da 31 ülkenin ilk sırasına yerleşti. Ayrıca Youtube tarihinde ilk defa 1 milyar izlenmeyi geçen video oldu. Şarkı YouTube'da, 20 Eylül 2012'de en fazla beğenilen video olarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Gangnam Style'ın PSY'nin Hyuna ile de söylediği değişik versiyonları da vardır. "Gangnam Style" adlı şarkısı 5,2 milyardan fazla tıklanma ile YouTube'da en çok izlenen K-pop videosu olmaya devam ediyor. Ayrıca aynı video MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2012'de En iyi video dalında ödül kazandı. 12 Nisan 2013 tarihinde yayımlanan ''Gentleman'' şarkısı YouTube'da 1,6 milyardan fazla tıklanmaya ulaşmıştır. 8 Haziran 2014 tarihinde "Hangover" adlı yeni şarkısı Youtube üzerinde yayınlandı ve yılın yaz aylarına doğru "Daddy" adlı yeni şarkısının çıkacağı haberleri verildi ve ''Daddy'' isimli şarkısı 30 Kasım 2015'te yayınlandı. 25 Mart 2015 tarihinde ''Father'' adlı yeni şarkısı Psy'nin Youtube sayfasında yayınlandı. Daha sonra ise 29 Nisan 2022 tarihinde That That adlı şarkısını Youtube üzerinden yayınladı. Kısa bir zaman sonra 3 Mayıs 2022 tarihinde Celeb MV adlı şarkısını yayınladı. Ve bu başarılardan dolayı Psy birçok ödül aldı, rekor kırdı ve Youtube tarihinde ilkleri gerçekleştirdi.
Türk Yurdu, 1911 yılından beri yayını aralıklarla devam eden milliyetçi fikir dergisidir. Günümüzde Türk Ocakları Genel Merkezi aylık yayın organı olarak Ankara'da yayımlanmaktadır.

Mahmut Özer Türk Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, akademisyen ve bürokrattır. Özer, halen Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı görevini yürütmektedir. Eski Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanıdır. 4 Haziran 2023 tarihinden beri AK Parti 28. Dönem Ordu Milletvekilidir.
İbrahim Tenekeci, Türk şair.
Cazim Gürbüz, Türk gazeteci, yazar, siyasetçi ve yeminli mali müşavir. Hak ve Eşitlik Partisi Eski Genel Başkanı.
İngilizce "science fiction" olan türün adını Türkçeye "bilimkurgu" olarak kazandıran kişi yazar Orhan Duru'dur. 1 Ocak 1973 tarihli Türk Dili ve Edebiyatı dergisinde science fiction kelimesinin Türkçe karşılığı olarak "bilim-kurgu" ismini önerir. O tarihe kadar Yalçın İzbul’un ortaya attığı “kurgubilim” sözcüğü kullanılıyordu ancak Orhan Duru bu terimin “edebi bir türü yansıtmaktan çok bilim türünün adı” gibi olduğunu savunmuştu. TDK'nın Orhan Duru’nun önerisini sahiplenmesi ile bugün kullandığımız bilimkurgu kelimesi Türkçeye kazandırılmış oldu.
TRT EBA, 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de COVID-19 salgınında ilk vakaya rastlanması sonucunda, ilk ve orta düzeydeki okulların tatil edilmesiyle okula gelinmesine gerek kalmadan bir uzaktan eğitim platformu oluşturma amacıyla Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle 19-20 Mart 2020 tarihinde TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise şeklinde 3 ayrı kanal olarak test yayınına başlayıp daha sonra 23 Mart 2020'de normal yayına başlayan kanallara verilen isimdir.