İçeriğe atla

Zoom (yazılım)

Zoom
Geliştirici(ler)Zoom Görüntülü İletişim
İlk yayınlanmaEylül 2012 (12 yıl önce) (2012-09)
Güncel sürüm5.17.11 / 8 Mart 2024 (7 ay önce) (2024-03-08)
İşletim sistemiMicrosoft Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Türvideotelefon
LisansÖzel mülk yazılım
Resmî sitesizoom.us

Zoom, Zoom Video Communications tarafından geliştirilen uçtan uca şifreleme kullanan bir videokonfreans platformudur. Görüntülü sohbet hizmeti sağlar. üç veya daha fazla katılımcının bulunduğu ücretsiz hesaplar için 40 dakikalık zaman kısıtlaması ile aynı anda 100 cihaza kadar toplantılara ücretsiz katılmaya izin verir.[1]

Kullanıcılar, planlarından birine abone olarak yükseltme seçeneğine sahiptir, en büyüğü zaman kısıtlaması olmaksızın aynı anda 1.000 kişiye kadar izin verir.

COVID-19 pandemisi sırasında Zoom, uzaktan çalışma, webinar, uzaktan eğitim ve çevrimiçi sosyal ilişkiler için kullanımda büyük bir artış gördü.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2020. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ücretsiz yazılım</span> yazılım ücretsiz olarak dağıtılır ve kullanılır, diğer hakları hala saklıdır

Ücretsiz yazılım ya da freeware, herhangi bir özellik ve süre kısıtlaması olmadan ücretsiz olarak kullanılabilen, çoğunlukla özel mülk bir lisans ile lisanslı yazılımlara verilen genel addır. Kullanıcının belirli bir süre sonra yazılımı kullanmaya devam etmek için ücret ödemek durumunda olduğu sharewareden farklı olarak tamamen ücretsizdir. Terimin kabul edilmiş açık bir tanımı yoktur.

<span class="mw-page-title-main">OneDrive</span> Microsoftun sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti

OneDrive, Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler. Halka açık olarak paylaşılan OneDrive dosyalarına erişim için üyelik gerekmemektedir. 2014 yılının ocak ayında Microsoft'un İngiliz medya kuruluşu BSkyB ile olan isim hakkı davasını İngiliz yüksek mahkemesini kararı sonucu BSkyB'nin kazanmasıyla Microsoft bu hizmetin adını 19 Şubat 2014 yılından Microsoft OneDrive olarak değiştirmiştir. OneDrive eskiden Windows Live olarak bilinen çevrimiçi hizmet paketinde bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Instagram</span> sosyal medya platformu

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.

<span class="mw-page-title-main">Outlook.com</span> Microsoftun 2012de tanıttığı bir e-posta servisi

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.

tvOS apple işletim sistemi

tvOS Apple tarafından geliştirilen dördüncü nesil Apple TV dijital medya oynatıcısı için bir işletim sistemidir. Ancak 4.nesil Apple TV-de bulunur. Ondan öncekiler bu sistemi desteklemiyorlar. tvOS sistemi 4. nesil Apple TV ile birlikte, "Apple Eylül 2015" etkinliğinde 9 Eylül 2015 tarihinde ilan edildi. 26 Ekim 2015 günü, 4. nesil Apple TV ön siparişleri başladı ve gönderiler sonraki hafta başladı. tvOS iOS bazında yaratılmıştır. Şu ana kadar Apple TV için ayrıca iOS sürümleri yayınlanırdı, fakat iOS 9 - dan itibaren resmi olarak Apple TV için tvOS tanıtıltı.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone Mağazası</span> Microsoft Windows Phone işletim sistemindeki uygulama mağazası

Bu madde Windows Phone Store ile ilgilidir. Microsoft Windows için Windows Store sayfasına bakın.

<span class="mw-page-title-main">Windows Phone 7</span> 2010da yayımlanmış, Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümü

Windows Phone 7 Microsoft tarafından tanıtılan Windows Phone mobil istemci işletim sisteminin ilk sürümüdür. Microsoft Windows Mobile 6.5 sürümü ile Windows Mobile işletim sisteminin son versiyonunu yayınlamış ve bununla işletim sistemine son vermiştir. Bundan sonra Microsoft yeni işletim sistemini yaratmaya başladı, 21 Ekim 2010 tarihinde dünya çapında Windows Phone Store ile birlikte ve 8 Kasım 2010 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlandı. Versiyon birden fazla büyük güncellemeler aldı, son hali Ocak 2013 yılında piyasaya sürülen Windows Phone 7.8 oldu. Versiyonun güncellenme yöntemi Zune yazılım aracılığı iledir. Buna özelleştirilebilir başlangıç ekranı olarak birkaç özelliği eklendi. Tam yeni "Metro" isminde tasarım sistemine dayalı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil yazılım platformu Windows Phone Store'dur. Microsoft bu sürümdeki mobil cihazlar için ücretsiz online eş hizmeti vermek için özel olarak "My Windows Phone" hizmetini kullanıma verdi.

<span class="mw-page-title-main">Zune yazılım</span> Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımı

Zune yazılım Microsoft Windows için bir medya yönetim yazılımıdır, bir kütüphane ile tam bir medya oynatıcı uygulaması, Zune Marketplace için bir arayüz, hem de bir medya akışı sunucusu olarak çalışır. Yazılım Zune işlevselliği ile Zune 4, 8, 16, 30, 80, 120, Zune HD, Windows phone 7, and Microsoft Kin de dahil olmak üzere tüm cihazlarla senkronize etmek için kullanılır. Zune cihazları Zune yazılımı ile çalışır ve Microsoft'un Metro tasarım dilinin birçok tasarım ilkelerini uygular.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile 6.1</span>

Windows Mobile 6.1 Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 6. sürümüdür. 1 Nisan 2008 yılında Windows Mobile 6.0-ın ardılı olarak tanıtılmıştır. Microsoft 6.1 sürümüne 6.5 ve 6.0 sürümü ile birlikte 8 Ocak 2013 tarihinde desteklemeye son verdi.

Windows Server Essentials, Microsoft'tan entegre edilen çalışma ağ altyapısı için tasarlanmış sunucu paketidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler 25 kullanıcı veya 50 cihazlardan daha fazlasına sahip değil. Uygulama sunucusu teknolojileri sıkıca sağlamak için entegre edilmiştir ve örneğin, Uzak Web Çalışma ve tümleşik kurulum, gelişmiş izleme, birleşik Microsoft Management Console ve uzaktan erişim gibi teklif yönetiminden yararlanır. SBS 2003 sunulduğundan beri, Windows Server veya diğer sunucu ürünleri için aynı hizmet paketleri OS güncellemek için kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">My Windows Phone</span> Microsoftun sunduğu bir servis

My Windows Phone Windows Phone mobil platformu için Microsoftun ücretsiz online arkadaşı hizmetidir. 21 Ekim 2010 tarihinde Windows phone 7 sürümü ile birlikte piyasaya hizmete girdi. Bu, kablosuz olarak İnsanlar, Outlook.com Takvim ve Microsoft OneDrive dahil olmak üzere bir çeşitli sıkıca entegre olan Windows Live hizmetleri ile kişileri, takvim randevularını, fotoğrafları ve Microsoft OneNote not defterlerini senkronize ederek ücretsiz bir cep telefonu yedekleme çözümü sağlıyor. Kullanıcılar, Microsoft Account kullanarak bir parola korumalı çevrimiçi portal üzerinden kendi Windows Phone cihazlarında saklanan kendi bilgilerine erişe ve onları yönetebilirler. Hizmet ayrıca Internet üzerinden veya mesajlar tarafından kayıp ya da çalıntı telefonun izlemesini kolaylaştıran "Find My Phone" hizmetini içerir. Çeşitli adlar altında benzer telefon bulucu hizmetleri de diğer akıllı telefon aileleri için kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Yönetim Merkezi</span>

Windows Live Yönetim Merkezi, Microsoft'un Windows Live hizmetlerinin bir parçasıydı. Kullanıcılara kendi alan adlarında, Outlook.com'a ve tüm özelliklerine sahip olmasına izin verir. Kasım 2007'den önce "Windows Live Custom Domains" isminde idi. 11 Nisan 2014 tarihinde Microsoft, hizmeti Office 365 yazılımı artı hizmet programı lehine kullanmadı.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft ailesi özellikleri</span>

Microsoft aile özellikleri Windows 10 işletim sistemi ile birlikte verilen Windows 10 PC ve Mobile'de bulunan ücretsiz bir ebeveyn denetimi özellik kümesidir. Ebeveynler, bu özelliklerin ayarlarını account.microsoft.com/family adresinden yönetebilir.

<span class="mw-page-title-main">USB-C</span> 24 pinli, tamamen geri çevrilebilir bir fiş USB bağlantı düzeni

USB-C ayrıca USB Type-C olarak da bilinen 24 pinli, tamamen geri çevrilebilir bir fiş USB konnektördür. Bu sistem veri ve enerjinin taşınmasına izin verir. Son versiyonlar 2010 yılında sunulan USB 3.0 versiyonu, 29 Ağustos 2019 tarihinde, USB Implementers Forum tarafından sunulan USB4 versiyonudur.

Güvenli kabuk,, ağ hizmetlerinin güvenli olmayan bir ağ üzerinde güvenli şekilde çalıştırılması için kullanılan bir kriptografik ağ protokolüdür. En iyi bilinen örnek uygulaması bilgisayar sistemlerine uzaktan oturum açmak için olandır.

Zoom Video Communications, Inc. (Zoom), merkezi San Jose, California'da bulunan bir Amerikan iletişim teknolojisi şirketidir. Bulut tabanlı eşler arası yazılım platformu aracılığıyla görüntülü telefon ve çevrimiçi sohbet hizmetleri sağlar ve telekonferans, Webinar, uzaktan çalışma, uzaktan eğitim ve sosyal ilişkiler için kullanılır. Zoom'un iş stratejisi, rakiplerinden daha kolay bir ürün sağlamanın yanı sıra altyapı düzeyindeki hesaplama maliyetlerini en aza indirmeyi ve yüksek derecede çalışan verimliliğine sahip olmayı içeren maliyet tasarrufuna odaklanmaktadır.

Windows 10'da, tümü çeşitli özellikleri, farklı kullanım örnekleri veya özel cihazlar için bulunan edisyonlar bulunmaktadır. Belirli sürümler yalnızca doğrudan orijinal ekipman üreticisinin (OEM) cihazlarına dağıtılırken, Enterprise ve Education gibi edisyonlar yalnızca toplu lisans kanalları aracılığıyla kullanılabilir. Microsoft ayrıca, IoT cihazları ve daha önce pazarlanan akıllı telefonlar için Windows 10 Mobile dahil olmak üzere belirli cihaz sınıflarında kullanılmak üzere Windows 10 sürümlerini cihaz üreticilerinin kullanımına sunmaktadır.

Facebook Messenger Rooms, Facebook Messenger'ın, kullanıcıların video konferansa gitmesine izin veren yeni bir özelliğidir. Bu özellik ile, Facebook şirketinin Microsoft şirketinin Skype ve Microsoft Teams hizmetleri, Zoom Görüntülü İletişim'e ait olan Zoom yazılım'ına rakip olduğu iddia edildi. Kullanıcıların bir seferde 50 kişiye kadar eklemesine olanak tanır. Kişiler, toplantı sırasında istedikleri zaman diğer bir toplantıya katılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung Galaxy S20 FE</span>

Samsung Galaxy S20 Fan Edition, Samsung Electronics tarafından tasarlanan, geliştirilen, pazarlanan ve üretilen Samsung Galaxy S serisi'ne ait Android tabanlı bir phablet'tir. Cihaz, 23 Eylül 2020'de Samsung'un Galaxy Unpacked Etkinliğinde temel Samsung Galaxy S20'nin daha ucuz bir modeli olarak duyuruldu. Cihaz, Samsung Galaxy S10 Lite'in halefi ve Samsung Galaxy S21 FE'nin selefidir.

Windows 11'in sürümleri şunlardır: