Adana Havalimanı, Şakirpaşa, Seyhan'da bulunan Adana ile çevresindeki Mersin ve Osmaniye gibi yerleşim yerlerine hizmet veren bir sivil ve uluslararası havalimanıdır.
Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Çubuk ilçesi sınırları içindedir. 1955 yılında hizmete girdi. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.
Dalaman Havalimanı Muğla'nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde bulunan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 6 km güneyinde yer alan havalimanı; Milas-Bodrum Havalimanı ile birlikte Muğla'ya hizmet veren iki uluslararası havalimanından biridir.
Tokat Havalimanı 1987 yılında yapımına başlanılan ilk olarak 1995 yılında Tokat'ta hizmete açılan, 2018 yılında eski havalimanının kuzeydoğusunda inşası başlanarak 25 Mart 2022 tarihinde tekrar hizmete açılan bir havalimanıdır.
Trabzon Havalimanı, Türkiye'nin Trabzon iline hizmet veren uluslararası havalimanı. 1957 yılında hizmete girdi.
Nevşehir Kapadokya Havalimanı 1998 yılında hizmete girmiş olan havalimanı.
Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hizmet veren bir havalimanıdır. Alanya'ya 45 kilometre mesafede yer alır, 2 bin 144 metre kapalı terminal binasına ve 105 araçlık otoparka sahiptir. Yapımına 1991'de başlanan havalimanı, 1999'da Türkiye eski ulaştırma bakanı Arif Ahmet Denizolgun döneminde tamamlanmasına rağmen, aynı yıl yapılan genel seçimlerde iktidarın değişmesi sebebi ile bekleme salonundaki koltuklara kadar hazır olan havaalanının 11 senelik bekleyişi başlamıştır. Kapanan havaalanının tüm teçhizatı başka havalimanlarına gönderilmiştir. 2007 sonlarında havaalanı tekrar ihaleye çıkarıldı ve işletme hakkı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 4 Ocak 2008 tarihinde yapılan sözleşme gereği TAV Holding'e verildi. 13 Temmuz 2009 tarihinde tamamlanıp hava trafiğine açılan havaalanı, 150 kişilik yolcu uçaklarının inebileceği büyüklüktedir.
Erkilet Havalimanı, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesinin Erkilet semtinde bulunan havalimanı. IATA kodu ASR, ICAO kodu LTAU'dur. 1998 yılında sivil hava trafiğine açılmıştır.
Kars Harakani Havalimanı, Kars'ta bulunan sivil havalimanıdır. Daha önceden Kars Havalimanı olan ismi 20 Mart 2015 tarihinde Kars Harakani Havalimanı olarak değişmiştir.
Konya Havalimanı Konya ili sınırları içerisinde yer alan sivil-askeri kategoride bir havalimanıdır. 2000 yılında sivil hava trafiğine açılmıştır. Selçuklu ilçesi sınırları içinde bulunan ve 141.000 m²'lik alan üzerine kurulu olan Konya Havaalanı, DHMİ ile Türk Hava Kuvvetleri ortak yönetimindedir. 3. Ana Jet Üssü burada bulunmaktadır.
Denizli Çardak Havalimanı, Türkiye'nin Denizli iline ve Afyonkarahisar'ın Dazkırı, Evciler ve Başmakçı ilçelerine hizmet veren sivil-askerî kategorideki havalimanı. Çardak ilçe sınırları içinde olan havalimanının Denizli il merkezine 65, Çardak ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır. 1991'de hizmete giren havalimanının 16.890 m²'lik, yıllık 2,200,000 yolcu kapasiteli terminali mevcuttur.
Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, Türkiye'nin Kastamonu şehrinde bir havalimanıdır. Belli tadilat ve yenileme çalışmalarından sonra Temmuz 2013'te açıldı. Havalimanının yenilenmesi için 110 milyon TL harcanmıştır. Uzunyazı Havalimanı bölgenin en büyük havalimanıdır.
Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanı, 1998 yılında hizmete girmiştir.
Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 59 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bunların 18'i aynı zamanda askerî amaçla kullanılmaktadır. Ülkede ayrıca yalnızca askerî amaçla kullanılan 18 havalimanı vardır.
Muş "Sultan Alparslan" Havalimanı, Türkiye'nin Muş iline hizmet veren havalimanıdır. 1992 yılında hizmete girmiştir. Şehre uzaklığı 18 km'dir. Yolcuya açık alanlar 815 m² olup araç kapasitesi 40'tır.
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, askeri amaçlı kullanılmak üzere 1957 yılında hava trafiğine açılmış, 1990 yılında DHMİ tarafından inşa edilen 2217 m²'lik Terminal binasında sivil hava trafiğine hizmet vermeye başlamıştır.
Kahramanmaraş Uluslararası Havalimanı, Türkiye'nin Kahramanmaraş şehrinde hizmet veren havalimanıdır. 1996 yılında hizmete girmiştir. 22.300 m² Terminal binası ve 5 uçak kapasiteli aprona sahiptir. Kahramanmaraş Havalimanı 20.07.2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, Kahramanmaraş Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespit edilmiştir. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanının pisti 07/25 2300x45 boyutlarında olup, 430 Araçlık genel, 33 araçlık VIP Otopark alanı hizmet vermektedir. Havalimanı, 2016 yılında inşasına başlanarak 2019 yılında yenilenmiştir. Şehre uzaklığı 5 KM'dir.
Gökçeada Havalimanı ; Gökçeada, Çanakkale'de bulunan sivil havalimanıdır.
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı, Iğdır ili sınırları içinde bulunan Türkiye'nin en doğusundaki havalimanı. Iğdır şehir merkezine 16 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Zafer Havalimanı, Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan uluslararası havalimanı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi nedeniyle Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanıdır. Açıldığı tarih itibarıyla Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanıdır.