İçeriğe atla

Ziyafet salonu

Ziyafet salonu, düğün salonu, resepsiyon salonu veya etkinlik salonu, sosyal ve iş etkinliklerine ev sahipliği yapmak için kullanılan özel amaçlı bir oda veya binadır. Tipik olarak bir ziyafet salonu, yüzlerce kişiye aynı anda yemek servisi yapma kapasitesine sahip olabilir.[1] En yaygın yapılan etkinlikler partiler, ziyafetler, düğün resepsiyonu, yas ve anma törenleri, tanıtımlar veya diğer sosyal etkinliklerdir.

Ziyafet salonları bar, kafe, gece kulübü, pub, otel veya restoran şeklinde de bulunur.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Akün Sahnesi</span> Ankarada bulunan bir tiyatro sahnesi

Akün Sahnesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir tiyatro sahnesidir. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen temsillere ev sahipliği yapan ana mekanlardan biri olarak hizmet verir. Şinasi Sahnesi ile aynı binada yer alan sahneye, Atatürk Bulvarı üzerindeki girişten ulaşılır. Uzun yıllar boyunca sinema salonu olarak hizmet veren bir mekânın yenilenmesiyle tiyatro ve müzikal gösterimlerine uygun hâle getirilen sahne, 361 koltuk kapasitelidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Fen Lisesi</span> Ankarada kurulu bir lise

Ankara Fen Lisesi (FL), Türkiye'de bilime katkıda bulunmuş birçok mezunu bulunan Türkiye'nin ilk fen lisesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Atatürk Anadolu Lisesi</span> Ankarada bir anadolu lisesi

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ya da kısaca AAAL, 1971 yılında kurulmuş olan ve Türkiye'nin üniversiteye öğrenci verme bakımından en başarılı ve en eski Anadolu liselerinden biri. 2020-2021 öğretim yılı itibarıyla 1049 öğrencisi ve 92 öğretmeni vardır. Son 30 yılda 8 kez ÖSS Türkiye birincisi çıkarmıştır. Okul, liselere girişte Ankara'da ilk tercih edilen ve en yüksek taban puanına sahip Anadolu liselerindendir.

<span class="mw-page-title-main">Börek</span> Türk ve Osmanlı mutfağından hamur işi

Börek, yufkanın yuvarlama, doldurma ve/veya katlama işlemleri ile hazırlanan, yapımında yaygın olarak beyaz peynir, ıspanak, kıyma, patates gibi çok değişik iç harcı kullanılan, katmanlanmış lezzetli hamur işi. Bazı yörelerde yufkasız olarak yapılan bazı yemeklere de börek denilmektedir. Örnek Afyon patlıcan böreği verilebilir. Börekler yemek menülerinde "ara sıcaklar" kategorisinde yer alır. Börek, açlığı giderme amacıyla tüketilir veya çeşitli sosyal etkinliklerde ikram edilir. İç harcına ve pişirme yöntemine göre çok fazla çeşitlilik gösterir.

<span class="mw-page-title-main">Konser</span> Sanatçıların müzik eserlerini bir topluluk önünde çalması veya söylemesi

Konser, bir dinleyici topluluğu önünde bir şarkıcı ya da müzik grubunun; müzisyenlerin seyirci önünde müzikal anlamda gösterdikleri canlı performansıdır. Birkaç gün süren ve birden fazla müzisyeni kapsayan ve festival olarak da adlandırılan konserler dizisine örnek olarak Woodstock, Oxegen, Bath ve Salzburg gösterilebilir.

<span class="mw-page-title-main">İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi</span>

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Ayazağa yerleşkesinde yer alan kültür merkezidir. İçerisinde konferans salonu, toplantı salonu, çalıştay odaları, atrium, bar, restaurant, cafe bulunmaktadır. İTÜ'deki sosyal ve kültürel etkinliklerin birçoğu burada gerçekleştirilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Arel Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5656 sayılı Yasa ile kurulan, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak kuruluşunu tamamlayan, Yükseköğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan vakıf üniversitesidir. İstanbul Arel Üniversitesinde eğitim dili genel olarak İngilizcedir. Öğrencilerin isteğine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı da tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ülker Spor ve Etkinlik Salonu</span> İstanbul, Türkiyede bir spor salonu

Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yer alan çok amaçlı kapalı spor salonu.

Wildcard,, Wild cardlar, spor etkinliklerinde yeterlilik kurallarını karşılamayan sporcuların veya takımların da etkinliğe, turnuvaya ya da yarışmaya katılabilmelerine izin vermek için kullanılır.

Antalya Oyuncak Müzesi, 23 Nisan 2011'de açılan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir oyuncak müzesidir.

<i>Düğün Dernek</i> 2013 yapımı Türk komedi filmi

Düğün Dernek, 2013 yapımı, komedi türündeki Türk filmi. Yapımcılığını BKM'nin üstlendiği filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir yaptı. Filmin başrollerinde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Devrim Yakut ve Barış Yıldız yer aldı. Düğün Dernek filminin çekimleri İstanbul, Sivas ve Erzincan'da gerçekleştirildi. Çekimler için Erzincan'ın Kemaliye ilçesi seçildi. Film, Sivas'ın Esenyurt köyünde yaşayan İsmail'in yurt dışından dönen oğlu Tarık'a düğün yapma çabasını ve başlarına gelen komik olayları konu almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Augustusburg ve Falkenlust Sarayları, Brühl</span>

Augustusburg ve Falkenlust Sarayları, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletindeki Brühl'de yer alan bir tarihi yapı kompleksidir. 1984 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Binalar, Schlosspark'ın geniş bahçeleri ve ağaçlarıyla birbirine bağlanır. Augustusburg Sarayı ve parkları Brühl Sarayı Konserleri için de bir mekandır. Max Ernst Müzesi yakınlarında yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu</span> Samsun ilinde bir spor salonu

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu, Türkiye'nin Samsun ilinin İlkadım ilçesinde bulunan çok amaçlı kapalı spor salonu. Serbest güreşte iki kez olimpiyat, üç kez dünya şampiyonu olan millî sporcu Mustafa Dağıstanlı'nın adını taşıyan salonda birçok uluslararası etkinlik düzenlenmiş olmakla birlikte günümüzde Samsunspor kadın voleybol takımına ev sahipliği yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Baht Köşkü</span>

Baht Köşkü, Türkmenistan'ın başkenti Aşgabat'ta bulunan bir saraydır. Köşk, 2011 yılında inşa edilmiş olup Türk inşaat şirketi Polimeks tarafından gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Parti</span> sosyal etkinlik

Bir parti, bir insan topluluğudur. Bir etkinlik ve festivalin parçası veya özel bir günün anma törenidir. Toplumsallaşma, sohbet, eğlence amacı ile ev sahibi tarafından davet edilir. Bir partide tipik olarak yiyecek ve içecekler, genellikle müzik, dans veya diğer eğlence türleri yer alır. Pek çok Batı ülkesinde, gençler ve yetişkinler için partiler bira, şarap veya damıtılmış içkiler gibi alkollü içkilerle ilişkilendirilir.

<span class="mw-page-title-main">Düğün resepsiyonu</span>

Düğün resepsiyonu, genellikle bir nişan merasimi ve evlilik töreninin tamamlanmasından sonra düzenlenen bir partidir. Burada esas çiftler - gelin ve güvey'dir. Düğün pastası popüler olmasına rağmen, ev sahipleri farklı yiyecek ve içecek seçimleri sağlar. Düğün töreninden sonra konukları eğlendirmek çoğu toplumda gelenekseldir ve yarım saatten birkaç saate, hatta günlere kadar sürebilir.

<span class="mw-page-title-main">Tüpçü Fikret</span>

Tüpçü Fikret, Selçuk Aydemir'in oluşturduğu Ahmet Kural'ın Düğün Dernek serisinde canlandırdığı hayalî karakterdir.

<span class="mw-page-title-main">Düğün videografisi</span>

Düğün videografisi, bir videografi ve video üretimi türüdür. Düğün resepsiyonu zamanı bir düğünü videoya kaydeder. Düğün videografisi, modern video kameranın icadından öncesine kadar 8mm ve 16mm filmler aracılığıyla video ürettiler.

Dünya Okçuluk Şampiyonası Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından organize edilmektedir. İlk Dünya Okçuluk Şampiyonası 1931'de düzenlenmiştir.

Bir Ziyafet Defteri, Sultan Bâyezid ve Sultan Cihangir'in 1539 yılındaki sünnet düğününü anlatır. Bu düğündeki ziyafette yer alan yemeklerin listesi verilmektedir. 1998 yılında ilk basımı yapılmıştır. Semih Tezcan tarafından yazılmıştır.