Okmeydanı, İstanbul ilinin Kâğıthane, Şişli ve Beyoğlu ilçelerine bağlı bir semttir. Fatih Sultan Mehmet'in bu bölgede okçuluk müsabakaları için kurdurduğu ok meydanı ve okçuluk tekkesi nedeniyle bu ad verilmiştir. Yakın komşuluğundaki caddelerde uzun mesafelere atılan okların düştüğü yerleri belirlemek için dikilmiş menzil (nişan) taşları vardır. Okmeydanı semtinin tapuları Fatih Sultan Mehmet Vakfındadır. Bu nedenle zaman zaman Okmeydanı semtinin yıkılması söz konusu olmuştur. Vakıf zaman zaman yıkım için bölgeye gelmektedir. Ama yıkım şimdiye kadar gerçekleşmemiştir.
Fındıkzade İstanbul ilinin Fatih ilçesinde Topkapı ile Aksaray arasında şehrin sur içine girmek için kullanılan iki ana arteri olan Millet Caddesi ile Vatan Caddesi'ni birleştiren semtidir.
Unkapanı, İstanbul'da bir semt. Osmanlılar zamanında bazı satış yerlerinde Arapçada Kabban adını taşıyan büyük teraziler bulunduğundan, bu tip yerlere Kapan denirdi. O dönemde un ve tahılların muhafaza edildiği hanlar burada bulunuyordu. Bugünkü Unkapanı sahiline buğday ve arpa yüklü gemiler demirlediğinden, semt 19. yüzyılda bu ismi almıştır. Ayrıca kapanlara getirilen ürünlere göre yağkapanı ve balkapanı adını alan çeşitleri de vardır. Ayrıca Türkiye müzik piyasasının merkezi olan, plakçılar ve müzik yapımcılarının bulunduğu İMÇ Blokları için kullanıldığından, bu semt Unkapanı Plakçılar Çarşısı'dır.
Şişhane İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesine bağlı bir semttir.
Vefa, İstanbul sur içi diye tabir edilen tarihî yarımadada bulunan eski bir semttir. Vefa, Fatih sınırları içinde bulunmaktadır. Semt idari olarak "Molla Hüsrev" mahallesine karşılık gelmektedir. Bozasıyla meşhur olan semt, Vefa Spor Kulübü ile de bilinmektedir. Ayrıca hala eğitim-öğretime devam etmekte olan tarihi Vefa Lisesi bu semtte bulunmaktadır. Süleymaniye Camii ve Vefa Kilisesi bu semtte bulunmaktadır.
T1 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Kabataş son istasyonu ise Bağcılar olan ve 31 istasyondan oluşan 19,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.
Atatürk Bulvarı, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan bir yoldur. Tarihî yarımadayı Beyoğlu yakasına bağlayan anayollardan biridir. Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Gazi Mustafa Kemal Paşa caddelerinin kesiştiği noktada bir dörtyoldan başlayarak Unkapanı-Küçükpazar bölgesinde Haliç'i aşan Atatürk Köprüsü'ne bağlanarak sonlanır. Bulvarın sağ tarafında güneyden kuzeye Kemalpaşa, Kalenderhane, Mollahüsrev, Hacıkadın, Yavuzsinan; sol tarafında ise güneyden kuzeye İskenderpaşa, Zeyrek ve Cibali mahalleleri bulunur. Caddenin kuzey ucuna yakın bir noktada Saraçhane semtinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası ve Bizans döneminden kalma Bozdoğan Kemeri bulunmaktadır. Unkapanı bölgesinde kentin en eski organize ticaret alanlarından İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, tarihî Şepsefa Camii ve Zeyrek Camii bulunmaktadır.
Merkez, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Bağcılar ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Çınar; kuzeybatısında Sancaktepe batısında Yenigün; güneyinde Güngören ilçesine bağlı Güneştepe; ve Mareşal Çakmak doğusunda Gençosman, Sanayi ve Güngören ilçesine bağlı Merkez mahalleleri ile komşudur.
Emniyettepe, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Eyüpsultan ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Güzeltepe ve Alibeyköy; batısında Sakarya; doğusunda Kâğıthane ilçesine bağlı Nurtepe; güneyinde ise Beyoğlu ilçesine bağlı Örnektepe mahallesi ile Haliç bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk enerji santraline ev sahipliği yapar. Günümüzde İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından kurulan Santralistanbul kampüsü ve müzesi ile anılmaktadır.
Tarlabaşı Bulvarı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Taksim Meydanı'ndan başlayarak Tarlabaşı boyunca devam eden ve Tepebaşı, Refik Saydam Caddesi'nde sonlanan bulvar.
Millet Caddesi veya resmî adıyla Turgut Özal Bulvarı, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan bir caddedir. Cadde, ilçeyi ikiye bölmektedir. Caddeden Bağcılar-Kabataş tramvayı yanı sıra birçok İETT otobüsü geçmektedir.
Şişli'den geçen ulaşım hatları;
Fatih'ten geçen ulaşım hatları;
Beyoğlu'ndan geçen ulaşım hatları;
Bakırköy'den geçen ulaşım hatları;
Başakşehir'den geçen ulaşım hatları;
Bağcılar'dan geçen ulaşım hatları;
Bahçelievler'den geçen ulaşım hatları;
Küçükçekmece'den geçen ulaşım hatları;
Gaziosmanpaşa'dan geçen ulaşım hatları;