İçeriğe atla

Zeynel Abidin (anlam ayrımı)

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cümbüş</span> telli Türk çalgısı

Cümbüş, Zeynel Abidin Cümbüş tarafından 20. yüzyıl başlarında geliştirilmiş olan telli bir müzik aletidir. Sap kısmı gövde ile bağlandığı noktadan ayrılabilmektedir. Bu şekilde yalnız telleri değiştirilerek mandolin, gitar gibi birçok enstrümana çevrilebilir. Genel yapısı banjoya ve uda benzer. Gövdesinin bazı kısımları alüminyumdan yapılır. Göğüs tahtası deriden bir sazla kaplıdır. Diğer telli sazlar gibi mızrapla çalınır.

<span class="mw-page-title-main">Zeynel Abidin Özmen</span> siyasetçi

Zeynel Abidin Özmen, Türk siyasetçi.

Dr. Zeynel Abidin Erdem,, Türk iş insanı ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı.

<i>2005 Özel: Of... Of... Albümü ve Remixler</i>

2005 Özel: Of... Of... Albümü ve Remixler, Gülşen'in dördüncü stüdyo albümü Of... Of... albümdeki şarkıların remixlerinden oluşan 27 Haziran 2005 tarihinde yayımlanan remix-derleme albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Zeynel Abidin Bin Ali</span> 2. Tunus devlet başkanı

Zeynel Abidin Bin Ali, Tunuslu siyasetçidir. 1987-2011 yılları arasında Tunus'un devlet başkanlığını yaptı.

Kedah Sultanlığı, günümüzde Malezya topraklarının bir kısmını oluşturan Malay Yarımadası'nda kurulan ilk Müslüman sultanlıklardan biri.

<i>Ne Şeker Şey</i>

Ne Şeker Şey, 1962 yapımı siyah-beyaz, yönetmenliğini Osman Fahir Seden'in yaptığı başrollerde Türkân Şoray ve Göksel Arsoy'ın oynadığı Türk filmi. Filmde Adanalı bir iş insanının üç kızının öyküsü anlatılmaktadır.

<i>Hastayım Sana</i> (Yıldız Tilbe albümü)

Hastayım Sana, Yıldız Tilbe'nin on dördüncü stüdyo albümüdür.

Zeynel Soyuer, Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Gençlerbirliği'nde uzun yıllar forvette oynayan ve "rüzgârın oğlu" lakabıyla tanınan Soyuer, kariyerine teknik direktörlük ile devam etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Buazizi</span>

Tarık el-Tayyib Muhammed Buazizi, Tunuslu seyyar satıcı. 17 Aralık 2010'da kendisini yakarak intihar girişiminde bulundu. Bu olayın tesiri ile Tunus halkının ayaklanması üzerine 23 yıldır ülkeyi yöneten Zeynel Abidin Bin Ali ülkeden kaçmıştır. Bu olay aynı zamanda diğer Arap ülkelerindeki ayaklanmaları teşvik etmiştir. Ölümünden sonra Tunus'ta Yasemin Devrimi başlamıştır. 17 Ocak 2011'de başkent Tunus'un en ünlü caddesi olan 7 Kasım Caddesi'nin ismi Muhammed Buazizi Caddesi olarak değiştirilmiştir. Paris belediye başkanı Bertrand Delanoë Paris'te de Muhammed Buazizi isimini bir caddeye vermek istediklerini söyledi, "onun direniş hareketi, demokrasi, adalet ve özgürlük için Tunusluların mücadelesinin sembolüdür.".

<span class="mw-page-title-main">Fuad Mebazaa</span>

Fuad Mebazaa, 15 Ocak 2011 - 13 Aralık 2011 tarihleri arasında Tunus Devlet Başkanı vekili olan bir Tunuslu politikacı. Gençlik ve Spor Bakanı, Sağlık Bakanı ve Kültür ve Enformasyon Bakanı olarak görev yaptı ve 1997 yılından bu yana Tunus Temsilciler Meclisi Başkanı oldu.

<span class="mw-page-title-main">Zeynel Abidin Atak</span>

Zeynel Abidin Atak, Türk siyasetçi.

Zeynel Abidin Yurdakul, Türk siyasetçi.

Abidin İnan Gaydalı ya da Zeynelabidin İnan, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">İmparatoriçe Aleksandra Rus-Müslüman Kız Mektebi</span>

İmparatoriçe Aleksandra Rus-Müslüman Kız Mektebi, Bakü’de Müslüman kızların eğitim görmesi için Hacı Zeynel Abidin Tağıyev tarafından kurulan ve 1901-1918 yılları arasında hizmet vermiş olan yatılı okuldur. Bakü Müslüman Kız Mektebi ve Tağıyev’in Kız Mektebi olarak da bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Mor Yakup Kilisesi</span>

Mor Yakup Kilisesi, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan bir Ortodoks kilisesidir. Nusaybin piskoposu olarak görev yapan Mor Yakup tarafından yaptırılmıştır. İçinde Mor Yakup'un türbesi de bulunmaktadır. Yukarı Mezopotamya'nın en eski kiliselerinden biri olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Zeynel Abidin Camii</span>

Zeynel Abidin Camii ve Külliyesi, Mardin ilinin Nusaybin ilçesinde yer almaktadır. Külliye, cami, Zeynel Abidin ve kız kardeşi Sitti Zeynep türbeleri, şadırvan, medrese, mezarlık ve abdesthane yapılarından oluşmaktadır. Cami, yanında bulunan türbelerin üzerindeki kitabeye göre 1159 yılında Zengiler döneminde inşa edilmiştir. Türbelerin ithaf edildiği Zeynel Abidin ve Sitti Zeynep, Muhammed'in 13. kuşaktan torunudur.

<span class="mw-page-title-main">Tunus başbakanları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Tunus başbakanı, 1800'de makamın kurulmasından 1957'de cumhuriyetin ilanıyla kaldırılmasına kadar Tunus hükûmetinin başıdır. Pozisyon 1969'da cumhuriyetçi sistem altında yeniden canlandırıldı. Tunus'ta başbakanlık makamının ortaya çıktığı 1759 yılından bu yana 43 başbakan görev yaptı.

Zeynel Abidin Beyazgül, Türk siyasetçi.

Zeynel bir Türkçe erkek adıdır ve şunlara atıfta bulunabilir: