İçeriğe atla

Zennube (film)

Zennube
YönetmenTürker İnanoğlu
YapımcıBerker İnanoğlu
SenaristFuat Özlüer
OyuncularSevim Çağlayan
Tamer Yiğit
Çolpan İlhan
MüzikMetin Bükey
Görüntü yönetmeniÇetin Gürtop
StüdyoEr Film
CinsiSinema filmi
TürüDram, Duygusal
RenkSiyah-Beyaz
Yapım yılı1965
Çıkış tarih(ler)i1965
Süre94 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Zennube, 1965 yapımı Türk filmidir.[1]

Oyuncular

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Arif Damar</span> Türk şair (1925 - 2010)

Arif Damar, Türk şair.

<i>Millî Gazete</i> 1973te yayın hayatına başlayan günlük gazete

Millî Gazete, 12 Ocak 1973 tarihinde İstanbul'un Cağaloğlu semtinde kiralık bir binada Hasan Aksay tarafından yayın hayatına başladı. Kendi matbaası olmadığı için baskısını bir süre diğer gazetelerin tesislerinde sürdürdü.

<i>İnsanlar</i> (İbrahim Tatlıses albümü) 1989 yılında çıkan İbrahim Tatlıses albümü

İnsanlar, İbrahim Tatlıses'in 9 Ağustos 1989'da Emre Plak etiketi ile piyasaya sürülen stüdyo albümüdür. Yavuz Taner'in yönettiği son İbrahim Tatlıses albümü olarak kayıtlara geçmiştir.

<i>Haydi Söyle</i> (albüm) 1994 yılında çıkan İbrahim Tatlıses albümü

Haydi Söyle, İbrahim Tatlıses'in 5 Ağustos 1994 tarihinde Raks Müzik tarafından piyasaya sürülen stüdyo albümüdür. Albümün klibinde Gülben Ergen oynamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Meclis-i Mebûsan 3. dönem mebusları listesi</span>

Meclis-i Mebûsan 3. dönem mebusları listesi, 1908 Osmanlı genel seçimleri ile Meclis-i Mebûsan'a seçilen mebusların tam listesidir. 17 Aralık 1908 - 18 Ocak 1912 tarihleri arasında görev yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Abdürrahman Arif</span> 3. Irak cumhurbaşkanı

Hacı Abdürrahman Muhammed Arif el-Cumayli, 16 Nisan 1966'dan 17 Temmuz 1968'e kadar görevde kalmış Irak'ın üçüncü cumhurbaşkanıdır.

Arif Ahmet Denizolgun, Türk mimar, siyasetçi ve din adamı. Babası Seyyit Hüseyin Kamil Denizolgun, annesi ise Süleyman Hilmi Tunahan'ın kızı Feriha Ferhan Denizolgun'dur. Babası Alanyalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Adliye Nezâreti</span>

Adliye Nezâreti ya da Adliye Nazırlığı Son dönem Osmanlı Hükûmetleri'nde bugünkü Adalet Bakanlığı'nın yaptığı işi yapan nazırlıktır. Türkiye'de Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte önce Ankara'ya taşınmış ve sonrasında ise dilde sâdeleşme çalışmalarının ardından adı "Adalet Bakanlığı" olarak değişmiştir.

Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü, şair Ceyhun Atuf Kansu'nun anısına 1986'dan bu yana her yıl verilen şiir ödülüdür.

<i>Mağlup Edilemeyenler</i> (film, 1976) 1976 filmi

Mağlup Edilemeyenler, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1976 yapımı bir Türk filmidir. Film, 13. Antalya Film Festivali'nde Cüneyt Arkın "En Başarılı Erkek Oyuncu" ödülünü almıştır.

<i>Balatlı Arif</i>

Balatlı Arif, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nebahat Çehre'nin oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1967 yapımı Türk filmidir.

<i>Beyaz Ölüm</i>

Beyaz Ölüm, Halit Refiğ'in yönettiği, Erdoğan Tünaş'ın senaryosunu yazdığı 1983 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Türker İnanoğlu'dur. Filmin başrol oyuncuları Tarık Akan, Ahu Tuğba ve Yaprak Özdemiroğlu'dur.

<i>Deli Kan</i> 1981 yapımı Türk sinema filmi

Deli Kan, Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Zeyyat Selimoğlu'nun Deprem adlı romanından uyarlanan 1981 yapımı Türk filmidir.

<i>Fahriye Abla</i> (film) 1984 çıkışlı Türk filmi

Fahriye Abla, Ahmet Muhip Dranas'ın Fahriye Abla şiirinin uyarlaması olan 1984 tarihli sinema filmi. Yavuz Turgul'un yönettiği filmde Fahriye'yi Müjde Ar, Mustafa'yı Tarık Tarcan canlandırmıştır.

<i>Kurtar Beni</i> 1988 yapımı Türk filmi

Kurtar Beni, 1988 yapımı Türk filmi.

<i>Biri ve Diğerleri</i>

Biri ve Diğerleri, Tunç Başaran tarafından yazılıp yönetilmiş, 1987 yılı yapımı sinema filmi. 7. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü'ne layık görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">17 Temmuz Devrimi</span> Irakta 1968 Baas darbesi

17 Temmuz Devrimi, 1968'de Irak'ta Ahmed Hasan el-Bekir, Abdurrezzak en-Naif ve Abdurrahman el-Davud liderliğinde, Cumhurbaşkanı Abdurrahman Arif ve Başbakan Tahir Yahya'yı deviren ve Arap Sosyalist Baas Partisinin Irak Bölgesel Şubesini iktidara getiren bir darbeydi. Darbeye ve ardından Naif liderliğindeki ılımlı fraksiyonun tasfiyesine katılan Baasçılar, Hardan et-Tikriti, Salih Mehdi Ammaş ve gelecekteki Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'i içeriyordu. Darbe öncelikle Yahya'ya yönelikti. Yahya, Arif'in ılımlı hükûmetini Irak'ın petrolünü İsrail'e karşı savaşta bir silah olarak kullanmak için Birleşik Krallık ve ABD'nin sahip olduğu Irak Petrol Şirketi'ni (IPC) kamulaştırmaya zorlamak için Haziran 1967 Altı Gün Savaşı'nın yarattığı siyasi krizi istismar eden açık sözlü bir Nasırcıdır. IPC'nin tam olarak kamulaştırılması, Baas yönetimi altında 1972 yılına kadar gerçekleşmedi. Darbenin ardından yeni Irak hükûmeti, sözde Amerikan ve İsrail entrikalarını ifşa ederek daha geniş bir tasfiyenin ortasında 14 kişiyi - 9 Irak Yahudisi de dahil - uydurma casusluk suçlamalarıyla alenen infaz ederek ve Irak'ın Sovyetler Birliği ile geleneksel olarak yakın ilişkilerini genişletmeye çalışarak gücünü pekiştirdi.

<i>Babanın Oğlu</i>

Baban' ın Oğlu senaryosunu Erdoğan Tünaş'in yazdığı, yapım ve yönetmenliğini Melih Gülgen'ın üstlendiği 1975 yapımı Türk filmidir.

<span class="mw-page-title-main">Ses analizi</span>

Ses analizi ya da Konuşma analizi, iletişimi ve gelecekteki etkileşimi iyileştirmek için müşteri bilgilerini toplamak üzere kaydedilen çağrıları analiz etme sürecidir. Süreç, öncelikle müşteri iletişim merkezleri tarafından bir işletmeyle müşteri etkileşimlerinde ihtiyaçları çıkarmak için kullanılır.

Osmanlı Deniz Mutfağı, yemek kitabıdır. Yunus Emre Akkor ve Zennup Pınar Çakmakcı tarafından yazılmıştır. Book Gourmand 2012' nin en iyi balık ve deniz ürünleri kitabı seçilmiştir.