Advanced Micro Devices, Inc. (AMD), iş ve tüketici pazarları için bilgisayar işlemcileri ve ilgili teknolojileri geliştiren Santa Clara, Kaliforniya merkezli bir Amerikan çok uluslu yarı iletken şirketidir. AMD'nin ana ürünleri arasında sunucular, iş istasyonları, kişisel bilgisayarlar ve gömülü sistem uygulamaları için mikroişlemciler, anakart yonga setleri, gömülü işlemciler, grafik işlemciler ve FPGA'lar bulunmaktadır.
Xbox One, Microsoft'un 21 Mayıs 2013'te tanıttığı yeni, Sekizinci Nesil video oyunu konsoludur. Xbox 360'ın halefi olan konsolun, Xbox Live'ın Kasım 2012'den itibaren beri resmî olarak Türkiye'de hizmet vermeye başlamasından dolayı, Türkiye'de Eylül 2014'ten itibaren satışa sunuldu.
İngiliz bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun modern serisinin onuncu sezonu. Çekimleri Haziran 2016'da başlayan sezonun ilk bölümü 15 Nisan 2017 tarihinde başlarken on iki bölümden oluşan sezon, 1 Temmuz 2017 tarihinde sona ermiştir. Sezonun yürütücü yapımcılığını Brian Minchin ile beraber baş yazar Steven Moffat üstlenmiştir. İkisinin bu görevi üstlendiği üçüncü ve son sezon olurken, Moffat'ın baş yazar ve yürütücü yapımcılığı üstlendiği altıncı ve son sezondur. Sezon; 2005 yılında modern serinin başlangıcından itibaren onuncu, klasik seriden itibaren otuz altıncı sezondur.
SILVER LINK., Inc., Japonya merkezli bir animasyon stüdyosudur. Şirket, Aralık 2007 tarihinde kurulmuştur. Şirketin merkezi Tokyo'nun Mitaka kentinde yer almaktadır.
İngiliz bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun modern serisinin on ikinci sezonu. 1 Ocak 2020 tarihinde başlayan sezonun Mart 2020'de sona ermesi planlanmaktadır. Sezonun yürütücü yapımcılığını Matt Strevens ile beraber ikinci kez baş yazar Chris Chibnall üstlenmiştir. Sezon; 2005 yılında modern serinin başlangıcından itibaren on ikinci, klasik seriden itibaren otuz sekizinci sezondur. On ikinci sezon, modern seri başladığından beri Cumartesi günleri yayınlanan dizinin on birinci sezonda Pazar gününe alındığı gibi yine Pazar günleri yayınlanmıştır.
Netflix, orijinal seriler, mini diziler, belgeseller ve filmler dahil olmak üzere bir dizi orijinal program dağıtan Amerikalı küresel internet üzerinden gerçek zamanlı veri akılı sağlayan bir medya üreticisidir. Netflix'in orijinal prodüksiyonları arasında diğer kanallardan iptal edilen dizilerin devamının yanı sıra diğer bölgelerde özel yayınlar için Netflix orijinal içeriği olarak da markalanan içeriklerin lisanslanması veya ortak yapımcılığı da bulunmaktadır. Netflix daha önce Red Envelope Entertainment aracılığıyla içerik üretti. Netflix'in ilk orijinal içerik serisi, 2013'te yayınlanan House of Cards'dı ve şirket o zamandan beri orijinal içeriğini artırdı. Aksi belirtilmedikçe tüm programlama İngilizcedir, birincil türüne veya biçimine göre düzenlenmiştir ve yayın tarihine göre sıralanmıştır.
Dear White People , Netflix tarafından çekilen, Ivy League'de yer alan bir kurumdaki birkaç siyah üniversite öğrencisini takip eden ve modern Amerikan ırk ilişkilerini çevreleyen konulara değinen bir Amerikan komedi-dram televizyon dizisidir. Dizi aynı isimli 2014 filmine dayanmaktadır. Filmin yazarı ve yönetmeni Justin Simien, dizinin bölümlerini yazmaya ve yönetmeye geri dönmüştür. Dizi finali hariç her bölüm belirli bir karaktere odaklanır. Netflix, diziyi 30 dakikalık on bölüm olarak sipariş etti ve ilk sezon 28 Nisan 2017'de yayınlandı. 30 Haziran 2017'de Netflix, diziyi 4 Mayıs 2018'de başlayan ikinci bir sezon için yeniledi. 21 Haziran 2018'de dizi, 2 Ağustos 2019'da yayınlanan üçüncü bir sezon için yenilendi. 2 Ekim 2019'da dizi, dördüncü ve son sezonu için yenilenmiştir ve 2020'de prömiyeri yayınlanacaktır.
She's Gotta Have It, Spike Lee tarafından yaratılan Amerikan komedi-dram televizyon dizisi. Aynı adlı 1986 yapımı filme dayanır. Netflix tarafından 30 dakikalık on bölüm sipariş edildi, bölümlerin tamamı Lee tarafından yönetildi. Dizi 23 Kasım 2017'de gösterime girdi. 1 Ocak 2018'de dizi ikinci bir sezon için yenilendi ve ikinci sezon prömiyeri 24 Mayıs 2019'da yapıldı. 17 Temmuz 2019'da Netflix, iki sezonun ardından diziyi iptal etti.
Radeon RX 6000 serisi, AMD tarafından RDNA 2 mimarisine dayalı olarak geliştirilen bir dizi grafik işleme birimidir. 28 Ekim 2020 tarihinde duyuruldu ve Radeon RX 5000 serisinin bir sonraki nesilidir.
Zen+, AMD tarafından bir bilgisayar işlemcisi mikro mimarisinin kod adıdır. İlk olarak Nisan 2018'de piyasaya sürülen ilk nesil Zen mikro mimarisinin halefidir, ana akım masaüstü sistemleri için Ryzen 2000, üst düzey masaüstü kurulumları için Threadripper 2000 ve hızlandırılmış işlem üniteleri (APUs) için Ryzen 3000G olarak bilinen ikinci nesil Ryzen işlemcilere güç sağlar.
Ryzen Zen mikro mimarisine dayalı masaüstü, mobil, sunucu ve gömülü platformlar için AMD tarafından tasarlanan ve pazarlanan x86-64 mikro işlemcilerin bir markasıdır. Ana akım, meraklı, sunucu ve iş istasyonu segmentleri için pazarlanan merkezi işleme birimlerinden (CPU'lar) ve ana akım ve giriş seviyesi segmentler ve gömülü sistem uygulamaları için pazarlanan hızlandırılmış işlem birimlerinden oluşur.
Zen 3, AMD tarafından 5 Kasım 2020'de piyasaya sürülen bir CPU mikro mimarisinin kod adıdır. Zen 2'nin halefidir ve yongalar için TSMC'nin 7 nm işlemini ve Global Foundries'in I/O kalıp için 14 nm işlemini kullanır. Zen 3, Ryzen 5000 ana masaüstü işlemcilerine ve Epyc sunucu işlemcilerine güç sağlar. Zen 3, 500 serisi yonga setlerinesahip anakartlarda desteklenir; 400 serisi kartlar, belirli beta BIOS'lara sahip belirli B450 / X470 anakartlarda da destek görecektir. Zen 3'ün AMD'nin DDR5 belleğe ve yeni soketlere geçmeden önceki son mikro mimarisi olması bekleniyor. AMD'ye göre, Zen 3 döngü başına ortalama % 19 daha yüksek talimatlara (IPC) sahip.
Soket AM4, AMD'nin Zen ve Ekskavatör mikro mimarisi üzerine inşa edilmiş merkezi işlem üniteleri (CPU'lar) tarafından kullanılan bir PGA mikroişlemci soketidir. AM4, Eylül 2016'da piyasaya sürüldü ve TEK bir platform olarak AM3+, FM2+ ve FS1b soketlerini değiştirmek için tasarlandı. 1331 pin yuvasına sahiptir ve DDR4 belleği destekleyen ve üst düzey CPU'lar ve AMD'nin alt uç APU'ları arasında birleşik uyumluluk elde eden AMD'den ilktir. 2017'de AMD, AM4 platformunu 2020 yılına kadar 1331 soketiyle kullanma taahhüdünde bulundu.
Zen, AMD'den aynı adı alan bilgisayar işlemcisi mikro mimarisi ailesindeki ilk yinelemenin kod adıdır. İlk olarak Şubat 2017'de Ryzen serisi CPU'larıyla kullanıldı. İlk Zen tabanlı önizleme sistemi E3 2016'da gösterildi ve ilk olarak Intel Developer Forum 2016'dan bir blok ötede düzenlenen bir etkinlikte önemli ölçüde ayrıntılı olarak yer aldı. "Summit Ridge" kod adlı ilk Zen tabanlı CPU'lar Mart 2017'nin başlarında pazara ulaştı, Zen türevi Epyc sunucu işlemcileri Haziran 2017'de piyasaya sürüldü ve Zen tabanlı APU'lar Kasım 2017'de geldi.
K12; AMD'nin 2017'de satışa çıkarılması planlanan ve ARMv8-A (AArch64) komut setinden temel alan ilk özel mikromimarisidir. Bu işlemcinin selefi olan Opteron A1100 serisinde, ARMv8-A komut setini kullanan başka bir işlemci, ARM Cortex-A57 çekirdekleri kullanılmıştır. 2018 itibarıyla ürün halen piyasaya sürülmemiştir; ARM mimarilerin geliştirilmesi devam etmektedir ancak herhangi bir ürün planı yoktur.
Socket G34, AMD tarafından çoklu çip modülü Opteron 6000 serisi server (sunucu) işlemcilerini destekleyecek şekilde tasarlanan bir LGA işlemci soketidir. Socket G34, 29 Mart 2010'da bu soket için tasarlanan Opteron 6100 işlemcilerinin ilk modelleriyle birlikte piyasaya sürülmüştür. Socket G34, 1944 pimli işlemci soketindeki her işlemci devresi için ikişer tane olmak üzere 4 tane DDR3 SDRAM kanalı destekler. Socket G34, selefi Socket F'deki 8 sokete kadar soket desteğinden farklı olarak 4 sokete kadar soket destekler; ancak 4 tane Socket G34 işlemcisinde toplamda 8 devre bulunur, bu da 8 tane Socket F işlemcisindeki toplam devre sayısıyla aynıdır. AMD, 4 soketten daha fazla soket bulunan segmentteki azalan talebi gerekçe göstererek Socket G34'ü toplamda 8 soket destekleyecek şekilde genişletmeyi kabul etmemiştir. AMD, Socket G34 ile üst seviye 2 soket segmentini ve 4 soket segmentini hedeflemekteydi. AMD; alt seviye 2 soket segmenti içinse Socket G34 işlemcilerinin muadili olarak, çekirdek sayısı Socket G34 işlemcilerinin çekirdek sayısının yarısı kadar olan tek devreli Socket C32 işlemcilerini piyasaya sürmüştür.
Socket sTRX4, Socket SP3r3 olarak da bilinir, AMD tarafından tasarlanmış ve Zen 2 tabanlı Castle Peak Ryzen Threadripper masaüstü işlemcilerini destekleyen bir LGA işlemci soketidir. Bu soket, 25 Kasım 2019'da üst seviye masaüstü ve workstation platformları için piyasaya sürülmüştür.
Socket TR4, Socket SP3r2 olarak da bilinir, AMD tarafından Zen tabanlı birinci ve ikinci nesil Ryzen Threadripper masaüstü işlemcilerini destekleyecek şekilde tasarlanmış bir LGA işlemci soketidir. Bu soket, 10 Ağustos 2017'de üst seviye masaüstü ve workstation platformları için piyasaya sürülmüştür. Bu soketin yerini, üçüncü nesil Ryzen Threadripper işlemcileri için tasarlanmış Socket sTRX4 soketi almıştır
AMD Steamroller Family 15h, AMD tarafından APU'lar için geliştirilmiş bir mikromimaridir; bu mikromimari, 2014'ün başlarında Bulldozer tabanlı üçüncü nesil mikromimari olarak Piledriver'in yerini almıştır. Seleflerinde olduğu gibi çift çekirdekli modüller kullanılmaya devam edilen Steamroller ile daha yüksek paralellik seviyesine ulaşmak hedeflenmekteydi.
Socket C32, AMD'nin tek ve çift işlemcili konfigürasyonlarda kullanılan Opteron 4000 serisi server (sunucu) işlemcileri için bir işlemci soketidir. Bu soket, tek işlemcili serverlarda Socket AM3'ün ve çift işlemcili giriş seviyesi serverlarda Socket F'nin halefidir. Socket C32, iki tane DDR3 SDRAM kanalı destekler. Bu soket, Socket F'den temel alır ve benzer bir 1207 temas noktalı LGA soketi kullanır ancak Socket F platformlarında kullanılan DDR2 SDRAM yerine DDR3 SDRAM ile çalıştığı için Socket F ile fiziksel veya elektriksel olarak uyumlu değildir.