İçeriğe atla

Zekiye Keskin Şatır

Madalyalar
 Türkiye adına
Bayanlar okçuluk
Akdeniz Oyunları
Gümüş2005 Almeríatakım

Zekiye Keskin Şatır (d. 10 Haziran 1976, İstanbul), Türk okçu.

Antrenörü Cumhur Yavaş'tır. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezunu olan Zekiye Keskin Şatır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün üyesidir. Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmenliği yapmaktadır. Kendisi gibi okçu olan Serdar Şatır ile evlidir ve iki çocuk annesidir.[1]

2008 Yaz Olimpiyatları'nın bayanlar olimpik yay bireysel sıralama atışlarında 64 sporcu arasında 644 puanla 16. olmuştur. 644 puanla bu sezonki en yüksek puanını aldığını belirtmiştir. 12 Ağustos günü TSi 05.00'da ilk turda Yunan Elpida Romantzi ile karşılaşması sonucunda rakibine 105-103 yenilmiştir.[2]

Dereceleri

Yıl Turnuva Yer Sonuç Ek bilgi
2000 Yaz OlimpiyatlarıSidney, Avustralya35. bireysel
2000 Yaz OlimpiyatlarıSidney, Avustralya4. takım
2004 Yaz OlimpiyatlarıAtina, Yunanistan17. bireysel
2004 Yaz OlimpiyatlarıAtina, Yunanistan10. takım
2005 Akdeniz OyunlarıAlmería, İspanya11. bireysel
2005 Akdeniz OyunlarıAlmería, İspanya2. takım
2008 Yaz OlimpiyatlarıPekin, Çinbireysel

Kaynakça

  1. ^ "Başarımın sırrı karnımdaki kızım - SABAH". 1 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2008. 
  2. ^ "Okçulukta Zekiye Keskin şatır elendi - Haberler.com". 15 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2008. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Olimpiyat Oyunları</span> farklı spor dallarının bir araya gelerek oluşturduğu yarışmalar

Olimpiyat Oyunları veya kısaca Olimpiyatlar, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, dört yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik. 200'ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumundadır.

<span class="mw-page-title-main">Selim Sırrı Tarcan</span>

Selim Sırrı Tarcan, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesinin kurulmasına önderlik ederek Türkiye'nin Olimpiyatlar'da temsil edilmesini sağlayan beden eğitmeni, spor yöneticisi ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Jimnastik</span> Spor

Jimnastik veya cimnastik, bedeni, fiziksel yapısını düzeltme güçlendirme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır. Denge, güç antrenmanı, esneklik, çeviklik, koordinasyon ve dayanıklılık gerektiren fiziksel egzersizleri içerir. Bedeni çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü jimnastiğin kapsamına girer. Bu disiplin; erkeklerde, yer alıştırmaları, halka, halat tırmanma, kulplu beygir, paralel bar, barfiks; kadınlarda yer hareketleri, atlama masası, asimetrik bar ve denge aleti alıştırmalarını içerir.

<span class="mw-page-title-main">Okçuluk</span>

Okçuluk, kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalıdır. Eski zamanlarda avlanmak, saldırmak vb. amaçlarla kullanılıyordu. Bu yay ve oklar basit bir yapıya sahiptir. Okçuluk ilk kez 1904 Yaz Olimpiyatları'nda olimpik programa alınmış, 1972'den beri aralıksız olarak programlarda yer almaktadır. Bu branşta ilk dönemlerde Fransa, Belçika ve Büyük Britanya söz sahibiyken, daha sonraki dönemlerde ABD, Rusya, İskandinav ülkeleri, İtalya ve Kore bu ülkeleri izlemiştir. 1931'de kurulan ve hâlen 140 ülkenin üye olduğu Uluslararası Okçuluk Federasyonu okçuluk dalında en büyük otoritedir.

<span class="mw-page-title-main">Artistik buz pateni</span>

Artistik buz pateni bireysel, çift ya da grup olarak buz üstünde dönüş, atlayış, kaldırış, adım dizisi gibi hareketlerin yapıldığı bir buz pateni sporudur. Yarışmalarda müzik eşliğinde, yapılacak dansın ya da gösterinin konusuna uygun kostümlerle gerçekleştirilir. Sporun uluslararası yönetim organı Uluslararası Paten Birliği kısa adıyla ISU'dur. Artistik buz pateni 1908 Yaz Olimpiyatları ile olimpiyat programına alınmış, 1924 Kış Olimpiyatları ile de ilk kez Kış Olimpiyat Oyunları altında yapılmıştır. ISU, Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Dört Kıta Şampiyonası ve İSU Grand Prix Yarışmaları gibi yarışmalarda düzenler.

<span class="mw-page-title-main">2004 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye</span>

Atina 2004 Yaz Olimpiyatları Türkiye'nin 1908 yılından günümüze katılmış olduğu on dokuzuncu olimpiyat oyunudur. Türkiye'nin 21 kadın ve 45 erkek sporcu gönderdiği oyunların açılış töreninde Türk Bayrağını yelkenci Ali Enver Adakan taşımıştır. Türk sporcular, ilk kez düzenlendiği 1908 yılından bu yana her Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yarışmıştır. Türkiye, Antwerp'te düzenlenen 1920 Yaz Olimpiyatları'na, Büyük Buhran döneminde Los Angeles'ta düzenlenen 1932 Yaz Olimpiyatları'na ve Amerika Birleşik Devletleri'nin boykotuna verdiği destek nedeniyle Moskova'da düzenlenen 1980 Yaz Olimpiyatları'na katılmamıştır. Türkiye Olimpiyat Komitesi Oyunlara ülkenin en büyük delegasyonunu gönderdi. Oyunlarda 10 spor dalında 45 erkek ve 20 kadın olmak üzere toplam 65 sporcu yarıştı. Atıcılık ve tekvandoda sadece tek bir yarışmacı vardı.

2008 Yaz Olimpiyatları, 8-24 Ağustos 2008 tarihleri arasında Çin'de düzenlenen 29. Yaz Olimpiyat Oyunları. 28 spor dalının yer aldığı organizasyonda, 302 karşılaşmada toplam 11.028 sporcu yarıştı. Müsabakaların büyük kısmı başkent Pekin'de gerçekleşirken, futbol ve yelkencilik gibi bazı branşlar başka şehirlerde de düzenlendi.

Azize Tanrıkulu, Olimpiyat ikincisi ve Avrupa şampiyonu Türk millî tekvandocudur. Aynı zamanda, Türk millî tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun kız kardeşidir. 2008 Pekin Olimpiyatları kadınlar 57 kg tekvando finalinde, Güney Koreli rakibi Sujeong Lim'e yenilerek Olimpiyat ikincisi olmuş ve gümüş madalya kazanmıştır. Antalya Çağlayan Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ferhat Arıcan</span> Türk jimnastikçi

Ferhat Arıcan, Türk jimnastikçi.

<span class="mw-page-title-main">2008 Yaz Olimpiyatları'nda Amerika Birleşik Devletleri</span>

Amerika Birleşik Devletleri, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları'na, 310'u erkek, 286'sı kadın olmak üzere toplam 596 sporcuyla katıldı. Bu sporcular, 28 farklı spor dalının 27'sinde mücadele etti.

<span class="mw-page-title-main">2008 Yaz Olimpiyatları'nda Benin</span>

Benin, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları'na, üç sporda beş sporcuyla katıldı. İlk kez 1972 Yaz Olimpiyatları'nda temsil edilen ülke, Yaz Olimpiyatları tarihindeki dokuzuncu katılımını gerçekleştirdi. Daha önceki hiçbir etkinlikte madalya kazanamayan Beninli sporcular, yarıştıkları etkinliklerin hiç birinde eleme turunu geçemedi.

Derya Bard Sarıaltın, doğum adıyla Svana Bard, Ukrayna asıllı Türk okçu.

<span class="mw-page-title-main">Eray Şamdan</span> Türk karateci

Eray Şamdan, Türk karateci.

<span class="mw-page-title-main">2016 Yaz Olimpiyatları'nda okçuluk - Erkekler bireysel</span>

2016 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler bireysel okçuluk müsabakaları, 5-12 Ağustos tarihlerinde Sambódromo'da yapıldı.

<span class="mw-page-title-main">2016 Yaz Olimpiyatları'nda okçuluk - Kadınlar bireysel</span>

2016 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar bireysel okçuluk müsabakaları, 5-11 Ağustos tarihlerinde Sambódromo'da yapılmıştır.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda erkekler takım okçuluk müsabakaları, 6 Ağustos'ta Sambódromo'da yapıldı.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar takım okçuluk müsabakaları, 7 Ağustos'ta Sambódromo'da yapıldı.

Elif Altınkaynak Çahlıyan, Türk okçuluk antrenörü, eski okçu.

<span class="mw-page-title-main">2012 Yaz Olimpiyatları'nda Fiji</span>

Fiji, 27 Temmuz - 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyatları'nda yarıştı. Bu, ülkenin Olimpiyatlara on üçüncü katılımıydı. 1956'dan itibaren 1964 ve 1980 yıllarında düzenlenen olimpiyatlar hariç hepsine katıldı.

<span class="mw-page-title-main">2004 Yaz Olimpiyatları'nda okçuluk</span>

2004 Yaz Olimpiyatları'nda okçuluk karşılaşmaları 15-21 Ağustos 2004 tarihleri arasında Atina'daki Panathinaiko Stadyumu'nda düzenlendi. Kırk üç ülkeden yüz yirmi sekiz okçu, bu oyunlarda dört altın madalya etkinliğinde yarıştı.