İçeriğe atla

Zekeriya Müyesseroğlu

Zekeriya Müyesseroğlu
Doç. Dr. Zekeriya Müyesseroğlu
DoğumZekeriya Müyesseroğlu
29 Mart 1959
Ankara, Türkiye
Ölüm3 Eylül 2006
Ankara, Türkiye
EğitimAnkara Üniversitesi Astronomi Ve Uzay Bilimleri Lisans(1976-1981) -
Yüksek Lisans (1981-1983) -
Uzman (1985-1987) -
Araştırma Görevlisi (1988-1995) -
Öğretim Görevlisi (1995-1997) -
Yardımcı Doçent Doktor (1997-2006)
Kariyeri
DalıAstronomi
Çalıştığı kurumlarAnkara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdür Yardımcılığı,
Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği,
Türk Astronomi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,
Amatör Astronomi Topluluğu Bilimsel Danışmanlığı,
Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı,
Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği

Zekeriya Müyesseroğlu (29 Mart 1959 - 3 Eylül 2006) Ankara doğumlu Türk gökbilimci.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Daha sonra 1976 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Gökbilim Bölümü'ne girdi ve 1981 yılında mezun oldu. Aynı bölümde 1981-1983 yılları arasında yüksek lisans ve 1987-1994 yılları arasında ise doktora çalışmasını tamamladı.

Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Müyesseroğlu, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde 1985 - 1988 yılları arasında uzman, 1988 - 1995 yılları arasında araştırma görevlisi, 1995 - 1997 yılları arasında öğretim görevlisi ve 1997 yılından 2006 yılına kadar yardımcı doçent olarak görev aldı. Bu görevleri süresince, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdür Yardımcılığı, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Üniversitesi Türk Astronomi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Amatör Astronomi Topluluğu Bilimsel Danışmanlığı, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

1982 yılında uluslararası bilimsel toplantılarda bildiriler sunmaya başladı. Bunun yanı sıra, 30'a yakın yurt dışı hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmış eseri bulunmaktadır. Bu çalışmalarına 100'e yakın atıf aldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı, Araştırma ve Teşvik Ödülü sahibi Müyesseroğlu, bilimsel çalışmalarının yanında, astronominin halka doğru tanıtılması ve güncel - popüler konularda bilgilendirilmesi konusunda çok sayıda seminer ve konferans da verdi.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi</span> Ankarada kurulu devlet üniversitesi

Ankara Üniversitesi (), Ankara'da yer alan bir devlet üniversitesidir. 13 Haziran 1946 tarihinde kabul edilen 4936 sayılı kanunla kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olma özelliğini taşır.

<span class="mw-page-title-main">Dokuz Eylül Üniversitesi</span> İzmirde kurulu devlet üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Harran Üniversitesi</span> Şanlıurfada kurulu devlet üniversitesi

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa'da bulunan devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">İnönü Üniversitesi</span> Malatyada kurulu devlet üniversitesi

İnönü Üniversitesi 3 Nisan 1975 tarihinde Malatya'da kurulan bir devlet üniversitesidir. İlk olarak Temel Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi olarak kuruldu. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla fiilen eğitim ve öğretime başlandı.

<span class="mw-page-title-main">Ondokuz Mayıs Üniversitesi</span> Samsunda kurulu devlet üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, OMÜ'ye bağlanarak üniversitenin temelleri atılmıştır. Daha sonraları ise OMÜ'ye bağlı bazı enstitüler ayrılarak Sinop Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi olmak üzere toplam 4 üniversite kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi</span>

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Cumhuriyet döneminin ilk kurulan fakültesi Ankara Üniversitesi'nin mühendislik ve temel bilim alanlarındaki öncü kuruluşlarındandır. Kuruluşundan bu yana fakülte Türkiye'de bilim ve teknolojinin gelişmesinde, ülkenin kalkınmasında, çağdaş düzeyde temel ve uygulamalı araştırmalar yapılmasında önemli katkılarda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Kastamonu Üniversitesi</span> Kastamonuda kurulu devlet üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi bugün 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan tarihi binalarda hâlen eğitim yapılmaktadır.

Prof.Dr.Cuma Bayat,, Türk akademisyen.

Prof. Dr. Engin Ataç, Türk akademisyen. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi ve üniversitenin üçüncü rektörüdür.

Hayati Çamaş, Türk veteriner biyokimya profesörü ve bilim insanıdır.

Prof. Dr. Davut Dursun, Türk akademisyen, gazeteci.

Gökhan Çetinsaya 6 Kasım 2014 tarihinden itibaren Başbakan Başmüşavirliği görevini yürüten, eski Yükseköğretim Kurulu Başkanı, Türk siyaset bilimci ve akademisyen.

Ahmet Nihat Berker, Türk bilim insanı, araştırmacı ve fizik akademisyenidir. 2009-2016 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde rektörlük görevini yürütmüştür. Kadir Has Üniversitesi'nde, Rektör Yardımcılığı ile birlikte ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde emeritus öğretim üyesi olarak ders ve araştırmalarına devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Mevlüt Karakaya</span> Türk politikacı

Mevlüt Karakaya, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Yusuf Tekin</span> Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı

Yusuf Tekin, Türk akademisyen ve mevcut Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanıdır.

Tevfik Okyay Kabakçıoğlu, Türk astronom, matematikçi.

Prof. Dr. Zeki Tüfekçioğlu, Türk bilim insanı, astronom ve akademisyen. Türk Astronomi Derneğinin kurucularındandır.

Prof. Dr. Adnan Şişman Türk akademisyen, eski rektör.

Dursun Koçer Türk akademisyen. İstanbul Kültür Üniversitesinin eski rektörüdür.

Mehmet Kul Türk akademisyen, Bürokrat.