İçeriğe atla

Zeitgeist: The Movie

Zeitgeist
(The Movie)
Zeitgeist, The Movie
YönetmenPeter Joseph[1]
YapımcıPeter Joseph
SenaristPeter Joseph[1]
MüzikPeter Joseph[1]
KurguPeter Joseph[1]
DağıtıcıGMP LLC[2]
CinsiBelgesel filmi
TürüBelgesel
RenkRenkli (Technicolor)
Yapım yılı2007, ABD
Süre122 dakika
Dilİngilizce 23 dilde altyazılı
Solda Horus ve sağda İsa. Her ikisi de belgeselin 1. bölümünde "Güneş'in mesihleri" olarak betimlenmektedirler.
11 Eylül Saldırıları belgeselin 2. bölümünün konusudur.
Belgeselin 3. kısmında ABD'deki gelir vergisinin anayasal olmadığı iddia edilmektedir.

Zeitgeist: The Movie, 2007 yılı yapımı, din, para ve banka ile 9/11 olayını anlatan bir belgeseldir.

Belgeselin devamı olan Zeitgeist: Addendum ise yeni teknoloji temelli sosyal sistemi ve Jacque Fresco'nun fikirlerini ve Venüs Projesi'ni anlatır.[3]

Yayınlanması

Zeitgeist: The Movie ilk defa 18 Haziran 2007 tarihinde[4] zeitgeistmovie.com üzerinden yayınlandı. Ancak beta versiyonu 6 Haziran'dan beri Google Video aracılığı ile seyredilebiliyordu.[5] Bu süreç içinde Google Video'nun en çok izlenen filmi oldu. Video 24 ayrı dile çevrilerek yayınlandı.[6]

Zeitgeist (Zamanın Ruhu)

Son derece tartışmalı bir belgesel olup 3 kısma ayrılmıştır:

1. bölüm, din kurumunun güvenini sorgulamak için bilgi üretmek; Yahudi ve Hristiyan dini figürlerinin Sümerler ve Eski Mısır'da bazı dinî figürlerle olan benzerlikleri üzerinden bu dinlerin fiktif ve kurgusal özelliklerine dikkat çekmektedir.

2. bölüm, 11 Eylül olayları hakkında bizlere anlatılan problemleri ve yazarların 11 Eylül olaylarından kimlerin sorumlu olduğunu gösteren iddialarını içermektedir.

3. bölüm, bankaların tek bir "Dünya bankası" oluşturma teorilerini kapsamaktadır.

2. belgesel Özeti (Zeitgeist Addendum):

2. belgesel 4 bölüme ayrılmıştır. 1. Bölüm şu anda geçerliliğini koruyan parasal sistem ve çöküşünü iddialarını anlatmaktadır. 2. bölüm 1. bölümün devamı olarak John Perkins isimli eski ajan kendini ekonomik tetikçi olarak tanımlayan kişiyle röportaj olarak geçiyor. 3. bölüm Jacque Fresco tarafından üretilmiş Venüs Projesi hakkında bilgiler veriyor. 4. ve son bölüm doğa kanunları ile iç içe yaşamanın insanlar için ne anlama geldiğini araştırıyor.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ a b c d "IMDb Profile". Imdb.com. 18 Şubat 2008. 16 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2009. 
  2. ^ "IMDB company credits". Imdb.com. 18 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2009. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 20 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2009. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2009. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2009. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2009. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">IMDb</span>

IMDb ; filmler, diziler, televizyon programları, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir bilgi bankasıdır. Sinema ve televizyon yapımları hakkında oyuncu kadrosu, yapım ekibi, biyografiler, özetler, ilginç bilgiler, puanlar ve eleştiriler gibi bilgileri içerir. İlk kurulduğunda amatör sinemaseverler tarafından yönetilen IMDb, günümüzde Amazon'un alt kuruluşu IMDb.com Inc. tarafından yönetilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">David Fincher</span> Amerikalı film yönetmeni

David Leo Fincher, Akademi Ödülü adayı olmuş sinema filmi ve video klip yönetmenidir. Yedi, Dövüş Kulübü, Sosyal Ağ, Zodiac, Panik Odası ve Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi gibi filmlerle tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Dünya vatandaşlığı</span>

Dünya vatandaşlığı, yeryüzünde yaşayan insanların ırk, renk, dil ve inanç ayrımı olmaksızın dünyanın vatandaşları olduğu fikri veya bundan doğan kimliktir.

YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform; 15 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu. Platform; kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmakta olup medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Will Smith</span> Amerikalı oyuncu ve rapçi

Willard Carroll Smith II, Amerikalı sinema oyuncusu, yapımcı ve rap müzisyeni. Biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç çocuğu vardır. Will'in son sekiz filmi gişelerden 100 milyon dolar ve üstü gelir getirmiştir.

D-Smart, Doğan Yayın Holding tarafından kurulan 24 Mart 2018'de ise Demirören Holding'e satılan, 2006 yılında çalışmalarına başlanan ve 10 Şubat 2007'de hizmete giren bir dijital yayın platformudur.

<i>Demirkırat</i>

Demirkırat: Bir Demokrasinin Doğuşu, Mehmet Ali Birand, Can Dündar ve Bülent Çaplı'nın hazırladığı, müziklerini Fahir Atakoğlu'nun yaptığı, Türkiye'de 1946 ile 1961 arasındaki çok partili siyasi yaşama geçiş sürecini, Demokrat Parti dönemini ve 27 Mayıs Darbesini anlatan TRT-Milliyet Gazetesi ortak yapımı belgesel dizisi. Belgesel 10 bölümden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Zeitgeist Hareketi</span>

Zeitgeist Hareketi, insanların sosyal kaygıları ve genel iyilikleri için bilimsel yöntem kullanılarak, büyük bir sosyal kalkınmayı savunan, dünya çapında bir harekettir. Hareketin ana hedeflerinden birisi modern küresel halkın para-bazlı ekonomiden kaynak bazlı ekonomiye geçmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ziraat Bankası Müzesi</span> Ankaradaki bir müze

T.C Ziraat Bankası Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinin Ulus semtinde 1981 yılından bu yana hizmet veren, Türkiye'deki bankacılık sisteminin gelişimini gösteren tarihi objelerin sergilendiği müzedir.

<span class="mw-page-title-main">Jacque Fresco</span>

Jacque Fresco, kendi kendini eğitmiş bir endüstriyel tasarımcı, toplum mühendisi, mucit, yazar, konferansçı, fütürist ve Venüs Projesi'nin yaratıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Joan Cusack</span> Amerikalı sinema oyuncusu

Joan Mary Cusack, Amerikalı 2 kez Akademi Ödülüne aday gösterilmiş oyuncu ve komedyen.

<span class="mw-page-title-main">Venüs Projesi</span>

Venüs Projesi, Jacque Fresco'nun gelecekle ilgili planlarını gerçekleştirmek amacıyla kurduğu bir organizasyon. Bir web site aracılığıyla yayınladığı video ve belgelerle, toplumu geliştirmek ve daha ileri taşımak amacıyla kaynak bazlı ekonomiye geçmenin; yenilenebilir şehirlerin, enerji etkinliğinin, doğal kaynak yönetiminin ve gelişmiş otomasyonun önemini topluma sağlayacağı faydaya odaklanarak açıkladığı bir organizasyondur.. Bu organizasyon, Jacque Fresco ve Roxanne Meadows tarafından 1995 yılında başlatıldı. Jacque Fresco'nun hayatının ve çalışmalarının anlatıldığı Planlı Gelecek 2006 yılında yayınlandı. Venüs Projesi'ne isim kaynağı olan Venüs, Florida'da Okeechobee Gölü yakınlarında 85.000 m2 alana sahip bir araştırma merkezidir.

<i>Türkiyenin Kalbi Ankara</i>

Türkiye'nin Kalbi Ankara, 1934 Sovyetler Birliği yapımı siyah beyaz belgesel filmdir.

<span class="mw-page-title-main">Forever (Drake şarkısı)</span> Drake, Kanye West, Lil Wayne ve Eminem tarafından yapılan tekli, 2009.

"Forever", Drake'in bir şarkısıdır. Kanye West, Lil Wayne ve Eminem vokallerinin de bulunduğu parçanın prodüktörü Boi-1da'dır. Şarkı LeBron James'in More Than a Game adlı belgeselinin müzikleri arasında yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Peter Joseph</span> Amerikalı film yönetmeni

Peter Joseph, Amerikalı bağımsız bir film yapımcısıdır. Ticari amaç taşımayan ve özgür lisanslı Zeitgeist: The Movie, Zeitgeist: Addendum ve Zeitgeist Moving Forward belgesel filmlerini yazmış, yönetmiş, anlatmış, müziğini yapmış ve yapımcılığını yapmıştır. Kariyerine 2007 yılında başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Crazier</span>

"Crazier", Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift'in şarkısı. Şarkının sözleri Swift ve Robert Ellis Orrall tarafından yazılmış ve yapımcılığını da Nathan Chapman ile Swift yapmıştır. Country pop tarzından bir balad olan şarkı, Hannah Montana: The Movie filminde kullanıldı ve filmin soundtrack albümünde yer aldı. Sanatçı filmin bir sahnesinde şarkıyı söylemiş ve daha sonra bu sahne şarkının video klibi olarak yayınlanmıştır.

Kozmopolitanizm, bireyin insanlık adı verilen büyük komüniteye aitliğini savunan, yerel nitelikteki bağlılığın yerini evrensel bağlılığın aldığı, evrensel düşüncelerin benimsendiği, tüm dünyanın ülke ya da vatan olarak görüldüğü; genellikle bu görüşlerle ilgili etiksel, sosyolojik ve siyasi felsefelerin tanımlanmasında kullanılan bir kavramdır. Bu fikirleri benimseyen kişi kozmopolit veya kozmopolitan diye adlandırılır.

Kaynak bazlı ekonomi, para, kredi, takas ya da benzeri hiçbir borç ve kölelik şeklini kullanmadan, insanların ihtiyaçları olan her şeye erişimini sağlamayı öngören ekonomik model. Endüstriyel tasarımcı, mucit, yazar ve aynı zamanda bir fütürist olan Jacque Fresco tarafından geliştirilmiştir.

iMovie macOS ve İOS işletim sistemine sahip cihazların yerleşik video düzenleme yazılımı

iMovie Apple tarafından Mac ve iOS için bir video düzenleme yazılımıdır. İlk olarak 1999 yılında, FireWire özellikli ilk tüketici Mac modeli iMac G3 ile birlikte Mac OS 8 uygulaması olarak piyasaya çıktı. iTunes, iDVD, iWeb, iPhoto ve GarageBand uygulamaları ile birlikte iLife yazılım paketinin parçasıdır. Sürüm 3'ten bu yana iMovie, Mac için iLife paketiyle birlikte gelen bir OS X uygulamasıdır. 2003 yılından bu yana, iMovie tüm yeni Mac bilgisayarlarına ücretsiz olarak dahil edilmiştir. iMovie, çoğu MiniDV format dijital video kameradaki FireWire (IEEE 1394 arayüzünü veya bilgisayarın USB bağlantı noktasını kullanarak Mac'e video çekimi yapar. Ayrıca bir sabit diskten video ve fotoğraf dosyalarını içe aktarabilir. Buradan, kullanıcı fotoğraflar ve video klipler düzenleyebilir ve temel renk düzeltme, video geliştirme araçları ve geçişler ve slaytlar gibi geçişler de dahil olmak üzere başlık, tema, müzik ve efektler ekleyebilir.

Ten Minutes Older, The Trumpet ve The Cello adlı iki derleme uzun metrajlı filmden oluşan 2002 film projesi. Proje, yapımcı Nicolas McClintock tarafından Milenyumun başında zamanın teması üzerine bir düşünce olarak tasarlandı. On beş ünlü film yapımcısı on dakikalık filmde zamanın ne anlama geldiğine dair kendi vizyonlarını oluşturmaya davet edildi. Derlemelerin müziği Paul Englishby tarafından bestelenmiş ve Hugh Masekela (trumpet) ile Claudio Bohorques (cello) tarafından seslendirilmiştir.