
Hollanda, Batı Avrupa'da ve kısmen Karayipler'de bulunan bir ülkedir. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden en büyüğüdür. Hollanda, Avrupa'da doğuda Almanya'ya, güneyde Belçika'ya ve kuzeybatıda Kuzey Denizi'ne komşu olan on iki vilayetten ve Karayipler'de Bonaire, Sint Eustatius ve Saba adaları olmak üzere üç özel belediyeden oluşur.

Lübnan, resmî adıyla Lübnan Cumhuriyeti, Batı Asya'da Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Orta Doğu ülkesidir. Kuzey ve doğuda Suriye, güneyde İsrail batıda Akdeniz ile çevrili olan ülkenin ayrıca Kıbrıs ile deniz sınırı bulunmaktadır. Lübnan, Akdeniz Havzası ile Arap Dünyası'nın kesişiminde yer alması nedeniyle zengin bir tarihe sahiptir ve kendine özgü bir kültürel kimlik geliştirmiştir. Tarihteki Fenike uygarlığının vatanı Lübnan ve kıyılarıdır. Ülke pek çok dine ev sahipliği yapmaktadır. Yüz ölçümü 10.452 km² olan Lübnan en küçük ülkelerden biridir. Nüfusu yaklaşık 6 milyon, başkenti Beyrut, ulusal ve resmî dili Arapçadır. Fasih Arapça'nın yanı sıra günlük hayatta konuşma dili olarak Lübnan Arapçası kullanılmaktadır. Ayrıca Fransızca da resmî olarak tanınır.

Lübnan İç Savaşı, 1975'ten 1990 yılına kadar Lübnan'da yaklaşık olarak 150.000 - 230.000 insanın ölümüne neden olmuştur. Yaklaşık 350.000 kişi yaralanmış bir milyondan fazla insan da ülkesini terk etmiştir. Soğuk Savaş dönemi Lübnan'ı ciddi şekilde etkiledi ve 1958'deki siyasi kriz ancak ABD'nin Beyrut'a çıkarma yapmasıyla sona ermişti. İsrail'in kurulması ve yüzbinlerce Filistinli mültecinin Lübnan'a yerleşmesi dini çatışmaları arttırdı. Silahlı FKÖ gerillalarının ülkeye girişi ciddi siyasi sorunlara sebep oldu. FKÖ'nün gelişi, Filistinli mültecilerin silahlanması farklı gruplar arasındaki sürtüşmeyi hızlandırdı. 1976'da çoğunluğu Müslüman Lübnan Cephesi ve Ulusal Komite arasında çatışmalar başladıktan kısa süre sonra Arap Ligi ve Suriye arabuluculuğa girişti, Filistinli-Lübnanlı çatışması daha çok Güney Lübnan'da yoğunlaştı. FKÖ burayı 1969 yılından beri kontrol ediyordu. Kahire Antlaşması imzalanarak bu bölgeden çekildi. İsrail, Güney Lübnan'ı işgal etti ve Suriye önce Hristiyanlar lehine iç savaşa dahil oldu ve sorun uluslararası bir boyut kazandı. Suriye ve İsrail anlaşmazlığı Lübnan üzerinden devam etti. 1980'lerde taraflar harabeye dönen Beyrut'un onarılması için çaba gösterdi.

Bikâ Lübnan'ın bir ilidir. Batı Bikâ, Raşaya ve Zahle ilçelerinden oluşan ilin başkenti Zahle'dir.

Taşkent, Konya ilinin 31 ilçesinden birisidir. Konya'nın en güney ucunda yer alan ilçe, Karaman ve Antalya illerine ve diğer bir Konya ilçesi olan Hadim ile komşudur. 11 Ağustos 1988 tarihinde Hadim'den ayrılarak ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Aley İlçesi Lübnan'ın dokuz ilinden biri olan Cebel-i Lübnan ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Aley'dir. Aley, Lübnan İç Savaşı'ndan önce Lübnanlılar ve Körfez ülkeleri tarafından cazip bir turistik yer olduğu için "yazların gelini" olarak biliniyordu. Aley ve çevresi iç savaş sırasında birçok çatışmaya sahne oldu.

Baabda İlçesi Lübnan'ın dokuz ilinden biri olan Cebel-i Lübnan ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Baabda'dır. Baabda İlçesi, Lübnan'ın 25 ilçesi arasında nüfusu en fazla olan ilçe konumundadır.

Baalbek-Hirmil Lübnan'ın bir ilidir. Baalbek İlçesi ve Hirmil İlçesinden oluşan il, toplam 74 belediyeye bölünmüştür. İlin başkenti Baalbek'tir.

Batı Bikâ İlçesi Lübnan'ın doğusundaki Bikâ ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Joub Jannine'dir. 150 bin civarında bir nüfusa sahip olan ilçede, Joub Jannine dışındaki önemli kasabalar Karun, Kefraya, Maçgara'dır.

Şuf İlçesi Lübnan'ın dokuz ilinden biri olan Cebel-i Lübnan ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Beytüddin'dir.

2020'de 100 milyondan fazla nüfusuyla Mısır, Nijerya ve Etiyopya'nın ardından Afrika'nın en kalabalık üçüncü ülkesidir. Mısır aynı zamanda Arap dünyasının, Orta Doğu'nun ve Akdeniz havzasının en kalabalık ülkesidir.

Akkar Lübnan'ın en kuzeyinde yer alan ilidir. Sadece Akkar İlçesinden oluşan il, toplam 121 belediyeye bölünmüştür. İlin başkenti Halba'dır.

Baalbek İlçesi Lübnan'ın doğusundaki Baalbek-Hirmil ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Baalbek'tir. 2.278 kilometrekarelik yüzölçümüyle ülkenin toplam yüzölçümünün yaklaşık dörtte birine sahip olan Baalbek ilçesi, ülkenin en büyük ilçesidir.

Hirmil İlçesi Lübnan'ın doğusundaki Baalbek-Hirmil ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Hirmil'dir. Nüfusunun 70.000 civarı olduğu tahmin edilmekte olup, yarı kurak arazisi nedeniyle nüfus yoğunluğu düşüktür.

Raşaya İlçesi Lübnan'ın doğusundaki Bikâ ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Raşaya'dır. Yaklaşık 50 bin nüfusa sahip olan Raşaya İlçesi, Bikâ ilinin en küçük ilçesidir. Raşaya'nın nüfusunun çoğunluğunu Dürzîler oluştururken, Sünni ve Hıristiyan azınlıklar da bulunmaktadır.

Akkar İlçesi Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Halba'dır. 400 binin üzerinde bir nüfusa sahip olan Akkar İlçesi, Akkar ilinin tek ilçesidir. İlçe, doğusunda yüksek dağlar bulunan nispeten geniş bir kıyı ovasının varlığı ile nitelendirilebilir. Akkar'ın en büyük kasabaları Halba dışında, Bireh ve Kubayat'tır.

Metn İlçesi Lübnan'ın dokuz ilinden biri olan Cebel-i Lübnan ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Cüdeyde'dir. Metn İlçesi, Beyrut'a olan yakınlığı nedeniyle yoğun bir nüfusa sahip olup Lübnan'ın 25 ilçesi arasında Baabda İlçesi'nden sonra nüfusu en fazla olan ikinci ilçe konumundadır.

Trablusşam İlçesi Lübnan'ın dokuz ilinden biri olan Şimal ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi başkent Beyrut'tan sonra ülkede en fazla nüfusa sahip şehir olan Trablusşam'dır. Lübnan'daki yüzölçümü en küçük olan ilçelerden biri olan Trablusşam, Sünni nüfusuyla ön plana çıkmaktadır. İlçe nüfusunun yaklaşık %80'ini Sünniler, %10'unu ise Arap Alevileri oluşturmaktadır. Az da olsa ilçede Maruniler ve Rum Ortodoks Hıristiyan toplulukları da bulunur.

Kisrevan İlçesi Lübnan'ın dokuz ilinden biri olan Kisrevan-Cübeyl ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi başkent Beyrut'un 17 kilometre kuzeyinde yer alan Cuniye'dir.

Bişerri İlçesi Lübnan'ın kuzeyindeki Şimal ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin merkezi Bişerri'dir. Yaklaşık 30 bin nüfusa sahip olan Bişerri İlçesi, Şimal ilinin en küçük ilçesidir. Dağlık ve engebeli yapısı nedeniyle ilçedeki köy ve kasabaların çoğu bin metreden daha yüksek bir rakımda yer almaktadır. İlçe aynı zamanda Doğu Hıristiyanlığı ve Maruni Hıristiyanlık tarihinin en önemli simgelerinden biri olan Kadişa Vadisi ve Orta Doğu'daki en eski Hristiyan manastır topluluklarından bazılarını sınırları içerisinde barındırmaktadır.