İçeriğe atla

Zach King

Zach King
Zach King VidCon
Doğum4 Şubat 1990 (34 yaşında)
Portland, Oregon, Amerika Birleşik DevletleriAmerika Birleşik Devletleri
Meslekİnternet ünlüsü, film yapımcısı, yazar, aktör, illüzyonist
Etkin yıllar2008-günümüz

Zachary Michael King (4 Şubat 1990, Portland, Oregon), Amerikalı bir TikToker ve eski Vine video yapımcısı, film yapımcısı ve Los Angeles merkezli YouTube ünlüsüdür. En çok, sihir yapıyormuş gibi dijital olarak düzenlenmiş altı saniyelik videolar olan "sihirli sarmaşıkları" ile tanınıyor.[1] 2008 yılında YouTube'da video yayınlamaya ve 2013'te Vine'a video yayınlamaya başladı. King, ilk videosunu daha önce musical.ly olarak bilinen TikTok'a 28 Şubat 2016'da yayınladı. Popüler uygulamada 43.8 milyon takipçiyi bir araya getirdi ve onu TikTok'ta en çok takip edilen ikinci kullanıcı yaptı.

King Oregon, Portland'da doğdu ve büyüdü. Baba tarafından yarı Çin kökenli, dörtte biri Avusturyalı ve dörtte biri Nikaragua kökenlidir. King ilk filmini yedi yaşındayken ev video kamerasını kullanarak çekti. On dört yaşındayken bir Mac bilgisayar, kameralar, tripod gibi video ekipmanı satın aldı ve video yapmaya ve düzenlemeye başladı.[2] Aralık 2012'de Biola Üniversitesi Sinema ve Medya Sanatları Bölümü'nden mezun oldu.

King, 2010 yılında Hewlett-Packard ticari yarışmasını kazandı ve Londra Film Festivali'nde kırmızı halıya bir gezi yaptı.[3] 2013 yılında YouTube'un NextUp Creators yarışmasını kazandı. 2015 yılında King ve eşi Rachel Holm, Amerikan gerçeklik oyunu şovu The Amazing Race'in 28. sezonunda yarıştı. Genel sıralamada altıncı sırada yer alan yarışın dokuzuncu ayağında elendi.[4]

King ve eşi Rachel Holm, 2014 yılında evlendi. 2016'da birlikte Amazing Race 28'de yarıştılar ve 6. oldular. 2017 itibarıyla, Orange İli, Kaliforniya'da bulunan Rossmoor, Kaliforniya topluluğunda yaşıyorlardı.[5] King ve karısının biri evlat edindiği iki oğlu var.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2020. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform; 15 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu. Platform; kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmakta olup medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Video blog</span>

Video günlüğü, video blog veya vlog belli bir zaman aralığı dahilinde ve yine çoğu kez belli bir konuya bağlı olarak video kaydı yöntemi ile blog (günlük) tutulması. Genelde rastlanan vlog türü, kullanıcının video kamera ve webcam karşısına geçmesi ve belli bir konuda her gün bir video kaydı oluşturmasıdır. Bazı durumlarda ise hiçbir konuya bağlı olmadan video kaydını yapan kullanıcının o günkü ruh haline bağlı olarak bir konu seçilebilir. Tepki videosu, araştırma, amatör, yaşam tarzı, moda, kozmetik, spor, oyun, seyahat, eğitim, röportaj, haber, gerilim, komedi, sosyal deney, ürün testi, pişirme, challenge, ASMR, inceleme gibi videolar yaygındır. Ayrıca canlı yayın vlogları da popülerdir. Şu anda Facebook, İnstagram, YouTube, TikTok, LinkedIn video blogların yapıldığı popüler sosyal medya'larıdır.

<span class="mw-page-title-main">Instagram</span> sosyal medya platformu

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.

<span class="mw-page-title-main">Olimpiakos (futbol takımı)</span> Yunan futbol kulübü

Olimpiakos, Yunanistan'ın Pire şehrinde bulunan Olympiakos kulübünün futbol takımı. 1925 yılında kurulan kulübün futbol takımı maçlarını 32.115 kişilik Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynamaktadır. Yunanistan'ın en çok şampiyonluk kazanan futbol takımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Phil Lester</span> Vlogger

Philip Michael "Phil" Lester, hazırladığı videoları YouTube'da ve kişisel internet sayfasında kamupyuna sunan İngiliz "vlogger" ve radyo sunucusu.

<span class="mw-page-title-main">TikTok</span> kısa video sosyal platformu

TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin, Musical.ly bazında yaratılan, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Eylül 2016'da ByteDance tarafından piyasaya sürüldü. Asya'da kısa video platformunda lider olan ve başka ülkelere de yayılmış olan uygulama, kısa süreli müzik videoları kapsamında en hızlı büyüyen uygulama haline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Mia Khalifa (şarkı)</span>

"Mia Khalifa", Amerikan hip hop grubu iLoveFriday'ın bir şarkısı. Atlanta merkezli rap şarkıcıları olan Aqsa Malik ve Xeno Carr ikilisi, şarkıyı 12 Şubat 2018'de kendileri yayınlamış, daha sonra 14 Aralık 2018'de Sony Music Entertainment tarafından şarkı bir kez daha yayınlanmıştır. İkinci EP'leri Mood'a (2019) dahil edilmiş şarkı, Carr tarafından üretilmiştir. Konu açısından Lübnan-Amerikalı İnternet ünlüsü ve eski porno yıldızı Mia Khalifa'yı hedef alan bir diss şarkısı olmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">En çok takipçisi olan Instagram hesapları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste, fotoğraf ve video paylaşım sosyal platformu Instagram'da en fazla takipçiye sahip ilk 50 hesabı içerir. 2024 itibarıyla en çok takip edilen kişi 635 milyon takipçisi olan futbolcu Cristiano Ronaldo ve en çok takip edilen kadın 425 milyon takipçisiyle Selena Gomez'dir. Instagram'ın kendi marka hesabı 675 milyon takipçiye sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">CZN Burak</span> İnternet fenomeni aşçı

CZN Burak ya da gerçek adıyla Burak Özdemir Türk şef, lokantacı ve internet fenomeni.

Köksal Bektaşoğlu veya tanındığı ismi ile Köksal Baba, Türk internet ünlüsü. Köksal Baba adlı YouTube kanalı, Mart 2023 itibarıyla yaklaşık 1,36 milyon takipçiye sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">En çok takipçisi olan TikTok hesapları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste, daha sonra musical.ly ile birleştirilen sosyal medya platformu TikTok'ta en fazla takipçi sayısına sahip ilk 50 hesabı içeriyor. Platformda en çok takip edilen kişi Mayıs 2020 itibarıyla 59.0 milyondan fazla takipçisi olan Charli D'Amelio'dur. Bu, en çok takip edilen önceki hesap olan Loren Gray'i 25 Mart 2020'de geçti. Diğerleri Zach King, Khaby Lame, Addison Rae, Bella Poarch, Riyaz Aly ve başkalarıdır. Çin versiyonu olan Douyin'de en takip edilen kişi Chen He ve uygur aktrisi Dilraba Dilmurat'dır.

<span class="mw-page-title-main">YouTube kanalı</span> YouTube resmî video kanalı

YouTube kanalı, YouTube'daki videoları ve etkinlikleri öne çıkarmak için YouTube'un resmî video kanalıdır. Her bir kullanıcı veya kuruluş kendi kanalını yaratarak video yayınlayabilmektedir. Site abonelik iş modeli ile çalışmaktadır. Kullanıcılar istedikleri kanal ve kişiye abone olabilir, videoları beğenip/beğenmeyebilir, yorum yazabilir, kendi oynatma listesini oluşturabilir, reklam ve tanıtım yapabilirler. 2020 itibarıyla, 31 milyondan fazla YouTube kanalı ve günlük 2 milyar video görüntülemesi mevcuttur. Kanal sayısı gün geçtikçe artarken; bir önceki yıl % 25'ten fazla büyümüştür. Dünyanın çeşitli yerlerinden kişiler YouTube kanalı oluşturmaktadır ve her dakika 500 saatlik video yüklenmektedir. Uzun videolardan başka, Eylül 2020'de YouTube, TikTok'a benzer, YouTube Shorts adlı 15 saniyelik yeni bir video platformunun beta sürümünü piyasaya süreceğini duyurdu. YouTube API ve youtube-dl geliştiricilerin video istatistiklerine ve YouTube kanallarına erişmesine izin vermektedir. Bazı kanalların videolarına göre bazı ülkelerde zaman zaman YouTube'a erişimin engellenmesi yaşanmıştır.

YouTube Live, 2008 yılında San Francisco ve Tokyo'dan internette canlı yayınlanan bir video olayıydı. 22-23 Kasım 2008'de piyasaya sürüldü. The Black Eyed Peas, rapçi will.i.am, Will It Blend'den Tom Dickson, Michael Buckley, The Happy Tree Friends, Fred Figglehorn, Smosh, Esmée Denters ve şarkıcı Katy Perry gibi çeşitli YouTube ünlüleri tarafından sunuldu. 8 Nisan 2011'de, kanal kapatıldı ve tüm videolar etkin bir şekilde kaldırıldı. Yerine YouTube canlı bölüm sayfası geldi.

Bu liste, video paylaşım sosyal ağ hizmeti TikTok'ta yayınlanan, en çok beğenilen 25 videoyu içerir. Kasım 2020 itibarıyla platformda en çok sevilen video, Bella Poarch'ın İngiliz rapçi Millie B'nin "Soph Aspin Send" adlı şarkısına uyarladığı dudak senkronize videosudur.

Çeşitli devlet kurumları ve özel işletmeler, zaman zaman video paylaşım hizmeti TikTok'u yasakladı. Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri, uygulamanın Çinli ByteDance şirketi tarafından sahiplenilmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi ve uygulamayı uygulama mağazalarından yasaklamaya çalıştı. ABD örneğinde bu yasak, TikTok ile Trump yönetimi arasındaki yasal bir anlaşmazlık nedeniyle durduruldu. Endonezya ve Bangladeş'te, uygulama pornografiyle ilgili endişeler nedeniyle yasaklandı.

<span class="mw-page-title-main">Bella Poarch</span> Filipinli-Amerikalı şarkıcı ve içerik üreticisi

Denarie Bautista Taylor bilinen adıyla Bella Poarch, Filipinli-Amerikalı içerik üreticisi ve şarkıcıdır.

Enes Batur Sungurtekin veya sadece bilinen adıyla Enes Batur, Türk YouTuber, oyuncu ve şarkıcıdır. Nisan 2023 itibarıyla Türkiye'nin en çok abonesi bulunan bireysel YouTube kanalının sahibidir. Eğlence, video günlüğü ve meydan okuma türü videolar çekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">YouTube Shorts</span>

YouTube Shorts, Google'ın bir yan kuruluşu olan YouTube tarafından geliştirilen bir sosyal medya uygulaması hizmetidir. YouTube tarihi boyunca ilk kez kısa videolar ayrıca bir hizmet oldu. Eylül 2020'de YouTube, Instagram Reels ve TikTok'a benzer 15 saniyelik videolardan oluşan yeni bir platform olan YouTube Shorts'un beta sürümünü piyasaya süreceğini duyurdu. Platform ilk olarak Hindistan'da test edildi, Mart 2021'den itibaren artık 1 dakikaya kadar uzayabilen videolarla Amerika Birleşik Devletleri dahil diğer ülkelere yayıldı. Platform bağımsız bir uygulama değil, ana YouTube uygulamasına entegre edilmiştir. TikTok gibi, kullanıcılara videolarına lisanslı müzik ekleme olanağı da dahil olmak üzere yerleşik yaratıcı araçlara erişim sağlar. Platform, küresel beta lansmanını Temmuz 2021'de yaptı.

31 Ağustos 2020'de 33 yaşındaki Amerikalı bir erkek olan Ronnie McNutt, sosyal medya platformlarında viral olan bir Facebook canlı yayını sırasında kendini başından vurarak intihar etti. Olay, hem bazı internet kullanıcıları tarafından McNutt'ın ölümüne karşı ifade edilen duygusuz tavırla hem de Facebook'un birçok başka platformda paylaşılan ve nihayet yayından kaldırılmadan önce büyük bir görüntüleme sayısı toplayan videoya yavaş yanıt vermesiyle dikkat çekici hale geldi. Video platformu TikTok, birçok kullanıcının akışında görülen ve platforma sürekli yeniden yüklenen videoya yanıt vermekte yavaştı ve birçok kullanıcının platformu boykot etmeyi seçmesine neden oldu. Olay, hem intiharı önleme hem de sosyal medya platformlarının, grafik içerik söz konusu olduğunda çevrimiçi kullanıcıları ve mağdurların itibarlarını korumak için ne gibi bir görev borcu olduğu konusunda farkındalık yarattı.

<i>Skibidi Toilet</i> Gürcistan kökenli bir animasyon serisi

Skibidi Toilet, Aleksey Gerasimov tarafından oluşturulan ve YouTube kanalı DaFuq!?Boom!'a yüklenen, YouTube videoları ve kısa filmlerden oluşan bir machinima web dizisidir. Source Filmmaker kullanılarak üretilen dizi, insan kafalı tuvaletler ile kafa yerine elektronik cihazlar kullanan insansı karakterler arasındaki kurgusal savaşı konu almaktadır.