Anadolu yarımadası ile Trakya toprakları üzerine kurulan Türkiye'nin, 81 ili vardır. İller, Türkiye'nin en büyük idari bölümleridir. Bu seksen bir il, dokuz yüz yetmiş üç ilçeye bölünmüştür. Bu ilçeler, en küçük idari birim olan mahalle ve köyleri içinde barındırır. İllerde yönetme ve yürütme görevi, içişleri bakanı tarafından önerilen ve bakanlar kurulunun onayından sonra cumhurbaşkanı tarafından atanan valiler tarafından yerine getirilir.
Kastamonu, Türkiye'nin kuzey kesiminde, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ildir. İlin komşularını Sinop, Çorum, Çankırı, Karabük ve Bartın illeri oluşturmakta olup, ilin ayrıca kuzeyde Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. İlin merkezi aynı isimli Kastamonu şehridir.
Kocaeli, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık onuncu şehridir. Şehir, ülkenin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biridir. Kocaeli; SEGE-2011 sıralamasına göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra en gelişmiş şehirdir. 2023 sonu itibarıyla 2.102.907 kişilik nüfusa sahiptir. Nüfus bakımından İstanbul ve Bursa'dan sonra Marmara Bölgesi'nin üçüncü büyük ilidir. Adını 1320 yılında İzmit yöresini fetheden Akça Koca'dan almaktadır. İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova illeriyle komşudur.
İlçe, Türkiye Cumhuriyeti'nin idari bölünmesinde, ilden sonra gelen idari birimdir. İlçenin idari amiri kaymakamdır. İlçe il kelimesine "çe" küçültme eki getirilerek türetilmiştir. Anlam olarak “küçük il” demektir. İlçenin eski adı kazadır. İlçenin idari merkezi olan ve ilçenin kurumlarının yer aldığı yerleşmeye ilçe merkezi denir. İlçe merkezi, Mersin iline bağlı Tarsus örneğinde olduğu gibi büyük bir kent, Erzurum iline bağlı Şenkaya örneğinde olduğu gibi köy büyüklüğünde bir yerleşme de olabilir. Türkiye'de idari birim ile bu idarimi birimin merkezi olan yerleşme genel olarak aynı adı taşımaktadır. Örneğin Ünye ilçesinin idari merkezi olan yerleşmenin adı da Ünye'dir. Oysa eskiden idari birimin (ilçe) adı ve merkezinin adı farklı olabilirdi.
Karadeniz Bölgesi, ismini Karadeniz'den alan, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur. Türkiye'deki bölgeler arasında büyüklük bakımından üçüncü sırada yer almaktadır, ayrıca doğu batı genişliği ve yerel saat farkı en fazla olan bölgedir. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve gelişmiş şehirleri sırasıyla 1.371.274 nüfusuyla Samsun, ardından Trabzon ve Ordu'dur.
Türkiye taşıt plaka kodu, Türkiye'de taşıtlarda bulunan plaka kodlarıdır. Plakalarda coğrafi bilgi ile ilişkili bir numaralama sistemi kullanılmaktadır. Türkiye'de plakalar yetkili özel atölyeler tarafından yapılmaktadır.
Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür. Geriye kalanı 26,000 yerleşim birimi ise idari yönden köylere bağlı çiftlik, mahalle, oba, mezra, iskele ve istasyon gibi çok az haneli yerleşim yerleridir.
Türkiye'nin ilçeleri, Türkiye'de illerden sonraki gelen idari bölümlerdir. Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ilçeler kaza olarak bilinmekteydi.
Zağvan, Tunus'un kuzeyinde yer alan bir kenttir. Nüfusu 2005 yılı verilerine göre 12.000 kişidir. Aynı zamanda Zağvan ilinin merkezidir.
İtalya'nın illeri, İtalya'nın ikinci düzey idari bölümleridir. Büyüklük ve nüfus olarak bölge ve belediye arasında kalan bir yerel idare ve yerleşim birimidir. Provincia sözcüğü, tarif ettiği yerleşim biriminin yanı sıra o yerleşim birimindeki belediye ya da valilik gibi kurumların işlevlerini yerine getiren yerel yönetimi de ifade eder.
Türkiye'nin idârî bölümleri, coğrâfî durum, ekonomik şartlar ve kamu hizmetlerinin gerekleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuş olup, Türkiye'deki en büyük idârî birim "il" olarak belirlenmiştir. İller de ilçelere ayrılmıştır. İl ve ilçelerin sınırları belirlenmiştir. Ancak belde, bucak, köy gibi daha küçük yerleşim birimlerinin belli sınırı yoktur. Bu yerleşim birimlerinde sadece merkez ve merkez çevresindeki yerler kullanılmaktadır.
2014 Türkiye nüfus sayımı sonucu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 77.695.904'tür. 2014 yılında 1.337.504 bebek dünyaya geldi. Bu bebeklerden 687.255'i erkek 650.249'u ise kız oldu. 2014 yılında toplam 390.121 kişi hayatını kaybederken bunların 213.231'i erkek 176.890 ise kadındır.
El-Fahs, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, başkent Tunus'un 60 km güneybatısında Vadi Milyane Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 398,9 km² olan belediyenin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 36.252'dir.
Cebelü'l-Vast, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, başkent Tunus'un güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 229,6 km² olan belediyenin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 10.544'tür.
Bir Meşerve, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, başkent Tunus'un güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 305,9 km² olan belediyenin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 15.741'dir.
Savâf, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, başkent Tunus'un güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 253,1 km² olan belediyenin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 13.713'tür.
Nazur, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, başkent Tunus'un 90 km güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 357,4 km² olan belediyenin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 32.088'dir.
Zariba veya Hamam Zariba, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, başkent Tunus'un 60 km güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 349,1 km² olan belediyenin nüfusu 2020 yılı itibarı ile 27.129'dur.
Zağvan Su Kemeri, Tunus'ta Kartaca'ya su sağlayan tarihi bir Antik Roma su kemeridir. Zağvan'daki kaynağından toplam 132 km akarak Roma İmparatorluğu'ndaki en uzun su kemerleri arasında yer almaktadır.
Cebel Zağvan, Tunus'un Zağvan ilinde bulunan bir dağdır. Dağ, başkent Tunus'un güneyinde yer almaktadır. 1.295 metre yüksekliği ile Doğu Tunus'un en yüksek dağıdır.