PalmOS, PalmSource şirketi tarafından cep bilgisayarları (PDA'lar) için tasarlanan bir işletim sistemidir. PalmSource firması Palm isim hakkını Mayıs 2005'te PalmOne şirketine satmıştır. Kasım 2004'te PalmSource, Linux tabanlı bir PalmOS sürümü üzerinde çalıştıklarını duyurmuş, Eylül 2005'te PalmSource, Access Co. şirketi tarafından satın alındıktan sonra Linux tabanlı sistem Access Linux Platform olarak adlandırılıp PalmOS'un yerini almıştır. Ayrıca, 2009 yılında Palm OS'un ana lisans sahibi Palm, Inc., gelecek cihazları için Palm OS'tan WebOS'a geçmişti. Günümüzde LG tarafından geliştirilen WebOS, Akıllı televizyonlarda kullanılmaktadır.
Nexus 5, LG Electronics şirketi tarafından Google Inc. ile ortak olarak tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan ve piyasada Nexus adını taşıyan beşinci nesil Android™ işletim sistemli akıllı telefondur. Google Inc ile ortaklaşa geliştirilen ve Nexus'un amiral gemisi cihazlarının bulunduğu Nexus serisinin bir parçası olarak pazarlanan ve 31 Ekim 2013'te açıklanan bu cihaz, Nexus 4'ün bir devamı niteliğindedir. Nexus 5, yenilenmiş bir arabirim, performans iyileştirmeleri, artan Google Asistan entegrasyonu, daha iyi pil ömrü ve diğer özellikler getirdi. Ekim 2015 yılında yeni bir sürümü olan Nexus 5X tanıtıltı.
MacBook Retina, Apple tarafından Mart 2015'te piyasaya sürülen MacBook ailesine ait bir dizi Macintosh taşınabilir bilgisayar. MacBook, MacBook Air'e benzer bir görünüşe sahip, ancak daha ince ve daha hafif ve boş gri, gümüş, altın ve gül altınında mevcut. Yüksek çözünürlüklü bir Retina Ekran, Force Touch trackpad, yeniden tasarlanmış klavye ve yalnızca iki bağlantı noktası sunar: şarj, veri aktarımı ve video çıkışı için bir kulaklık girişi ve USB-C 3.1 bağlantı noktası.
İkinci nesil Nexus 7, Android işletim sistemini çalıştıran, Google ve Asus tarafından ortak geliştirilen Nexus ailesine ait 2.nesil bir mini tablet bilgisayardır. Google tarafından pazarlanan ve orijinal bir ekipman üreticisi ortak tarafından inşa edilen bir dizi Android tüketici cihazı olan Google Nexus serisindeki üçüncü tablettir. Orijinal Nexus 7'nin başarısının ardından, çeşitli perakendecilerin erken sürümlerinden dolayı cihazın ikinci nesli 26 Temmuz 2013 tarihinde orijinal tarihinin dört gün öncesinde piyasaya çıktı. Tablet 4.3 "Jelly Bean" sürümüyle birlikte gönderilen ilk cihazdı.
Apple Mighty Mouse Mitsumi Electric tarafından üretilen ve Apple tarafından satılan çok kontrollü bir USB fare. 2 Ağustos 2005'te ilk kez duyuruldu ve satıldı. 2006'dan 2009'a kadar bir Bluetooth sürümü mevcuttu.
Apple Kablosuz Klavye Macintosh bilgisayarlar için geliştirilmiş ve iOS cihazlarıyla uyumlu kablosuz bir klavyedir. Bluetooth kablosuz iletişim teknolojisiyle etkileşime giriyor ve kablolu sürümünden farklı olarak hiçbir USB konektörü veya bağlantı noktası yoktur. Her nesil, kullanılmadığında düşük güç özelliklerine sahiptir. 13 Ekim 2015'te kullanımdan kaldırıldı ve yeni Apple Magic Keyboard'u başarıyla tamamladı.
Nokia Lumia 2520 , Nokia Lumia ailesinin bir parçası olarak üretilen bir Windows RT sistemli tablet bilgisayardır. Orijinal olarak Nokia tarafından geliştirildi. Nokia'nın ilk ve tek Windows tabanlı tableti ve Nokia Internet Tablet hattından bu yana şirketin ilk tabletidir. Nokia Lumia serili Windows Phone ürünüyle pazarlanan bu cihaz, 10.1-inç (26 cm) 1080p ekran ve isteğe bağlı bir "Güç Klavyesi" yuvası ile birlikte 4G LTE desteğine sahip dört çekirdekli bir Snapdragon 800 yonga içeriyor. Ek pil kapasitesi, USB bağlantı noktaları ve fiziksel bir donanım klavyesi eklendi. Spekülasyon ve sızıntı dönemi sonrasında Lumia 2520 modeli 22 Ekim 2013'te resmi olarak açıldı ve 21 Kasım 2013'te Kuzey Amerika'da piyasaya çıktı.
Palm PDA Palm OS sistemi'ni çalıştıran Kişisel Dijital Asistanlar (PDAs) serisi idi. 28 Nisan 2010 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi'nin Palm'ı yaklaşık 1,2 milyar dolara alacağı bildirildi. HP, başlangıçta Palm markasını koruduğu halde, 9 Şubat 2011 tarihinde yapılan basın açıklamasında tüm yeni PDA cihazlarının Palm cihazları değil, HP cihazları olarak markalandığını açıkladı. TCL Corporation, Ocak 2015'te, 2014 yılının sonunda Palm'ın fikrî mülkiyetini HP'den satın aldığını, "Kitle fonlaması" ile yeni Palm akıllı telefonların geliştirilmesini planladığını açıkladı.
Palm Treo Pro 5 Ocak 2009 yılında hem GSM, hem de CDMA'da sunulan, Palm Treo ailesine ait bir kombinasyon PDA / cep telefonu. Palm'ın dördüncü Windows Mobile sistemli Treo'sudur. Kısa süren Sprint taşıyıcılı Palm Treo 800w'nin yerini aldı. Windows Mobile 6.1 Professional sistemlidir.
Samsung SPH-i300 Samsung tarafından üretilen erken bir Palm OS tabanlı akıllı telefondu. 2001 yılı civarında serbest bırakıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Sprint'in cep telefonu şebekesinde kullanılmak üzere pazarlandı. ABD'de renkli bir ekranla ilk "PDA telefonu" idi. Cihazın ardılı Samsung SPH-i500 ve Samsung SPH-i550 modelleridir. Başka türevi olan Samsung SGH-i300 modeli ise Windows Mobile sistemlidir.
Palm m500 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m100 serisi'nin yerini aldı. Kişisel dijital asistan serisi üç aygıttan oluşuyordu: Palm m500, Palm m505 ve Palm m515. Seri, popüler Palm V serisine benzer, ancak biraz daha kısa ayak izi ve form faktörü takibi yaptı.
Palm Centro, 14 Ekim 2007'de piyasaya çıkan, Palm tarafından pazarlanan, daha büyük Palm Treo 755p'nin daha küçük bir boyuttaki işlevselliğini sunan Palm OS sistemli bir akıllı telefondu. Palm Treo ailesine aittir. Open webOS sistemli Palm Pixi modelinin öncülüdür. Ağustos 2008 itibarıyla, Palm Centro, Palm cihazlarındaki trafik oranının% 78'inden sorumludur ve internet trafiğine dayalı ikinci sırada yer alan ABD akıllı telefonudur; Şubat 2009'da dördüncü sıraya düşerek Palm trafiğinin% 86'sından sorumludur.
Palm Universal Connector 2001-2004 yılları arasında birçok Palm PDA'ya ve Garmin de dahil olmak üzere Palm teknolojisini lisans alan diğer üreticilerin birimlerine takılan standart bir bağlantı noktasıydı. Universal Connector daha sonra daha yeni bir standart olan Palm Multi-Connector lehine terk edildi.
LifeDrive Palm'in eski bir enkarnasyonu olan PalmOne tarafından 2005 yılında üretilen, Palm OS tabanlı mobil kişisel dijital yardımcı cihazdı. Cihaz, PalmOne'ın "Mobil Yöneticisi" cihaz kategorisine giren ilk ve tek cihaz idi. Palm, adından da anlaşılacağı üzere, LifeDrive'ı, kişi, takvim, müzik, resim, video ve uygulamalar da dahil olmak üzere gün boyunca bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği tüm yetenekleri ve veri depolama alanını sunma kapasitesine sahip olmasını amaçladı. Serbest bırakıldığında, bu görev için seçilen 4 gigabayt kapasite, çoğu PDA tarafından kullanılan flash belleği kullanarak elde edilemedi. Bu nedenle, görev için 4 GB microdrive sabit disk sürücüsü seçildi. Taşınabilir bir disk sürücüsü olarak kullanılabilecek ayrı bir veri bölümü içeriyordu. LifeDrive, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahipti, her iki özelliği de bir araya getiren ilk Palm el cihazı oldu. Cihaz E-kitap okuyucu (eReader), Documents To Go ve WiFile yazılımı ile önceden yüklenmiş olarak geldi. Palm OS Graffiti 2 girişi vardır.
Samsung SPH-i500 Samsung Electronics tarafından üretilen bir Palm OS tabanlı akıllı telefondu. Samsung SPH-i330 modelinin devamı oldu. Haziran ayında CommunicAsia 2002'de önizleme yapıldı ve o yıl başlatıldı. Daha sonra Ağustos 2005'te kullanımdan kaldırılmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde Sprint'in cep telefonu şebekesinde kullanılmak üzere pazarlanmıştır.
Zire Handheld Palm'in kişisel dijital asistanı "tüketici sınıfı" markasıydı.
Zire 72 Palm'in entegre bir dijital fotoğraf makinesine sahip ikinci kişisel dijital asistanı - cep bilgisayarı idi. 2004 yılında piyasaya sürüldü ve Zire 71 modelini takip etti. Cihaz 1.2 megapiksel kameralı, 32 MB bellekli, dahili Bluetooth kablosuz iletişim, video kayıt ve oynatma özellikli, dahili bir mikrofon, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana, SecureDigital akıllı kart yuvası ve 312 MHz Intel PXA270 işlemciye sahip oldu.
Palm Tungsten Palm'ın birinci sınıfda (business-class) Palm OS tabanlı PDA serisi idi.
Zire 31, palmOne'dan bir Zire Handheld'tir. Ürün, ilk olarak Nisan 2004'te Zire 21'in yerini alması için piyasaya çıktı. Palm OS 5.2.8'i çalıştırıyor ve 160 × 160 renkli ekran, SDIO yuvası ve standart 3,5 mm stereo kulaklık girişi bulunuyor. Gelişmiş PIM uygulamaları sağlanmaktadır. ROM, aygıta bazı dijital MP3 çalar yetenekleri veren RealPlayer'ı içerir. TCPMP gibi üçüncü parti yazılımlarla genişletilebilirler. Zire 31, orta menzilli Zires 71/72 standart 4'e kıyasla, 5 yollu bir navigatör yastığı, ancak hala sadece 2 hızlı düğmeye sahiptir. Bunun yerine SD / MMC / SDIO Genişleme ve kulaklık girişi bulunmayan Z22 yerini aldı.
Palm Foleo 30 Mayıs 2007'de mobil cihaz üreticisi Palm tarafından tanıtılan ve üç ay sonra iptal edilen planlı bir subnotebook bilgisayarıydı. Palm'ın kendi Treo hattı da dahil olmak üzere akıllı telefonlar için bir arkadaş olarak hizmet vermeyi amaçladı. Cihaz Palm OS değil, Linux işletim sisteminde çalışıyor ve 256 MB flash bellek ve anında açılış özelliği barındırıyor.