Yılmaz Güney, Kürt kökenli Türk oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı, yazar, şair ve aktivisttir. Oyuncu olarak yer aldığı Çirkin Kral, hem senaristi hem de yönetmeni olduğu Umut, Ağıt, Baba, Arkadaş ve Duvar, senaryosunu yazdığı ancak 1974–1981 yılları arasında cinayet nedeniyle hüküm giymesi sebebiyle çekimlerinde bulunamadığı eş yönetmenli Yol ve Sürü gibi filmleriyle tanınmaktadır. Güney, eserlerinin birçoğunu sol perspektiften üretmiş ve bunları Türkiye'deki işçi sınıfı insanlarının içinde bulunduğu kötü duruma adamıştır. Filmlerinde Türkiye'deki toplumsal yapı ile birlikte Kürt kültürünün, halkının ve dilinin tasvirini etkin bir şekilde kullanmıştır. Sinemada elde ettiği başarılar, uluslararası bir üne ulaşmasını sağlamıştır.
Nilüfer, Bursa iline bağlı ilçedir. İlçenin adı, Orhan Gazi'nin eşi "Nilüfer Hatun"dan gelmektedir. Haziran 2016'da Avrupa'da bulunan yaklaşık 27.000 belediye arasından 12 belediyeye Avrupa Konseyi tarafından verilen 'Avrupa Diploması'nı almıştır.
Yılmaz Duru, Türk oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist ve dansçı.
Ağıt, yönetimi ve senaryosu Yılmaz Güney'e ait, 1971 yılında çekilmiş Türk filmi.
Nilüfer Marmara Bölgesi'nin önemli akarsularından biridir.
Nilüfer Aydan, gerçek adıyla Aydan Canbula, Türk sinema ve televizyon dizi oyuncusu.
100. Yıl Mahallesi Bursa İlinin Nilüfer İlçesi'ne bağlı bir mahalledir. Şehir merkezine 17 km uzaklıkta Nilüfer ilçesine 8 km uzaklıkta olan mahallenin batısında Uludağ Üniversitesi Yerleşkesi, kuzeyinde Özlüce Mahallesi, güneyinde İzmir Yolu, doğusunda ise Ertuğrul Mahallesi bulunmaktadır.
Halil Mete Özgencil, Türk şarkı yazarı, ressam, senarist, yönetmen.
Dolandırıcılar Şahı, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1960 yapımı Türk filmidir.
Ala Geyik, başrollerinde Yılmaz Güney ve Pervin Par'ın oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1959 yapımı Türk filmidir.
Bu Vatanın Çocukları, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nuri Altınok'nin oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1959 yapımı Türk filmidir.
Kovboy Ali, başrollerinde Yılmaz Güney ve Müjgan Ağralı'nın oynadığı yönetmenliğini ise Yılmaz Atadeniz'in yaptığı 1966 yapımı Türk filmidir.
Yedi Dağın Aslanı, başrollerinde Yılmaz Güney ve Sevda Ferdağ'ın oynadığı yönetmenliğini ise Yılmaz Atadeniz'in yaptığı 1966 yapımı Türk filmidir.
Kızılırmak-Karakoyun, başrolünü Yılmaz Güney'in, yönetmenliğini ise Lütfi Ömer Akad'ın yaptığı 1967 yapımı Türk filmdir.
Büyük Cellatlar, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nilüfer Koçyiğit'in oynadığı yönetmenliğini ise Yılmaz Duru'nun yaptığı 1967 yapımı Türk filmidir.
Silahların Kanunu, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nilüfer Aydan'ın oynadığı yönetmenliğini ise Yılmaz Atadeniz'in yaptığı 1966 yapımı Türk filmidir.
Ve Silahlara Veda, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nilüfer Aydan'ın oynadığı yönetmenliğini ise Remzi Jöntürk'ün yaptığı 1966 yapımı Türk filmidir.
Anası Yiğit Doğurmuş, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nilüfer Aydan'ın oynadığı yönetmenliğini ise Nazif Kurthan'ın yaptığı 1966 yapımı Türk filmidir.
Kendi Cennetim, Nilüfer'in yirmi beşinci stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 13 şarkı bulunmaktadır. Bu albüm 2 yıl süren titiz bir çalışmanın ürünüdür. Albümde ilk kez Sezen Aksu ve Nazan Öncel'den ikişer şarkı seslendirdi. Nilüfer, bu albümünde 2 amatör müzisyene kapı açtı. Kendi web sitesinden yaptığı duyuru sonucunda gelen yüzlerce şarkıdan seçtiği iki şarkıya albümünde yer verdi. Albümün ilk klibi "Haziran Vakti" şarkısına çekildi. İkinci klip Nokta ve üçüncü klip Elimden Gelen Bu Kadardı şarkısına geldi. Albüm çıktığı sene fazla ilgi göremedi ve 20.000 satış grafiğine kadar ulaştı. D&R Çok Satanlar Listesi' nde 6 Numaraya kadar yükseldi.
Yarın Bizimdir, 1964 tarihli Türk sinema filmi. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı filmin başrollerinde Orhan Günşiray, Eşref Kolçak, Nurhan Nur, Nilüfer Aydan ve Ulvi Uraz yer aldı. 1964 Antalya Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.