İçeriğe atla

Zümrüt Gibi

Zümrüt Gibi, Mine Çayıroğlu'nun 2004 yılında SOS Production tarafından çıkarılan ilk albümüdür. Mete Özgencil ile 1 yıl süren çalışma sonucunda tamamlanan albüm, 10 parçadan oluşuyor. Albümün tüm söz ve besteleri Mete Özgencil’e düzenlemeleri ise Devrim Karaoğlu’na ait.

Albümdeki Şarkılar

  • 01. Zümrüt Gibi
  • 02. Yaz Zamanı
  • 03. Gözler
  • 04. Yeni Bir “O”
  • 05. Ölüm Yalan
  • 06. Kalıyorsun Öyle
  • 07. Korkma
  • 08. Gel Öğret ve Git
  • 09. İstanbulamaz
  • 10. Tekrar
  • 11. Zümrüt mix

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Hazırım</i> Candan Erçetinin 1996 tarihli stüdyo albümü

Candan Erçetin'in ilk solo albümü olan Hazırım 1995 Ağustos ayında yayınlandı. Albümde Trakya ve Makedon ezgilerinin ağırlıktadır. Albümdeki 11 parçanın 10 tanesinin sözleri Mete Özgencil'e ait. Müziklerde ise Gökhan Kırdar çoğunlukta olmak üzere, Yusuf Bütünley, Sezen Aksu, Ahmet ve Balkan halk ezgileri yer almaktadır.

<i>Çapkın</i> (albüm)

Çapkın, Candan Erçetin'in kariyerinde ikinci stüdyo albümü. Bu albümüyle birlikte Türk pop müziğinde yerini sağlamlaştırırken, halkın dilinde kalıcı yer bulmaya başlamıştır. Albüm 74 bin satış yapmıştır.

<i>Elbette</i>

Elbette, Türk şarkıcı Candan Erçetin'in üçüncü stüdyo albümü. 1999 sonlarında Topkapı Müzik tarafından yayımlandı. Pop ve halk müziği tarzında olan albüm, Erçetin'in 1997 çıkışlı Çapkın albümünden sonra satışa sunduğu ilk stüdyo albümüdür. Sekiz şarkının sözlerini tek başına, bir şarkıyı ise Erçetin ile birlikte yazan Mete Özgencil, albümde en çok adı geçen söz yazarıdır. Özgencil ile Erçetin'in çalıştığı son albüm olan Elbette'nin yapımcılığını Rıza Erekli üstlenmiştir, kayıtları İstanbul'daki Erekli & Tunç Stüdyosu'nda yapılmıştır.

<i>Gülben Ergen</i> (albüm) albüm

Gülben Ergen, sanatçının kendi adını taşıyan beşinci albümü. 17 Haziran 2006 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Albümdeki tüm şarkıların eşit önemi olduğu için, albüm ismi "Gülben Ergen" kondu. Albüm, 180.000 adet sattı.

<i>Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor</i> 2004 çıkışlı Hande Yener albümü

Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor, Türk şarkıcı Hande Yener'in üçüncü stüdyo albümü. 6 Temmuz 2004'te Erol Köse Production etiketiyle satışa sunulmuştur. Pop müzik ritimleri içerir, şarkıcının 2002 yılında çıkardığı Sen Yoluna... Ben Yoluma... albümünden sonra yayımlanan ilk albüm çalışmasıdır. Albümdeki on şarkının sözlerini birlikte yazan Alper Narman ve Fettah Can, albümde en çok adı geçen söz yazarları ve bestecilerdir. Narman ile Can'ın yanı sıra Altan Çetin, Mete Özgencil ve Sezen Aksu da albümde söz yazarı olarak görev almıştır. Albümün prodüktörü Hande Yener'dir, kayıtları Almanya'nın Hamburg ve Türkiye'nin İstanbul şehirlerinde tamamlanmıştır.

<i>Masum</i>

Masum, Asya'nın Yaşar Plak etiketli üçüncü albümünün ve bu albümündeki altı numaralı şarkısının adı. Albümde yer alan "Olmadı Yar"ın orijinali bir Anna Vissi şarkısı olan "Apolyto Keno" 'dur. Bu şarkı Asya'dan sonra Müslüm Gürses ve Duman tarafından da yorumlanmıştır.

<i>Tutunamadım</i> (albüm) albüm

Tutunamadım, Türk şarkıcı Gökhan Kırdar'ın ikinci stüdyo albümü. İlk kez 11 Mart 1995'te Göksoy Plakçılık etiketiyle yayımlandı. Kırdar'ın 1993 yılından beri anlaşması bulunan Göksoy Plakçılık ile çalıştığı ve Serseri Mayın'dan (1994) sonra satışa sunduğu ilk albümüdür. Albümün yapımcılığını Kamil Gök üstlenmiştir. İlk albümün aksiye pop tarzının yanı sıra ilk kez gerçekleştirilen yeni bir sentezin etnik, rock ve elektronik müzik anlayışının ilk örneklerini ortaya koydu. Şarkıcı, albümdeki on şarkıdan beşinin sözlerini kendisi, dört tanesini Mete Özgencil, bir tanesini Yıldırım Türker yazmıştır. Albümündeki tüm şarkıların bestelerini ve düzenlemelerini Gökhan Kırdar yaptı, ayrıca albümün müzik yönetmenliğini de üstlendi.

<i>Nilüferle</i>

1997 yılında piyasaya sürülen, Nilüfer'in on altıncı albümüdür. Sanatçı bu albümde, Fahir Atakoğlu'ndan Mete Özgencil'e, Şehrazat'tan Kayahan'a oldukça geniş bir şarkı sözü yazarı ve besteci ekibiyle çalışmıştır. Albüm çıktığı andan itibaren büyük satış rakamlarına imza atmıştır. Albüm toplam 753.000 tiraj yaparak yılın en çok satan albümlerinden biri olmuştur.

<i>Büyük Aşkım</i> (albüm) albüm

Büyük Aşkım, Nilüfer'in on sekizinci stüdyo albümüdür. Sanatçı bu albümünde, Şehrazat'tan Kayahan'a, Adnan Ergil'den Fahir Atakoğlu'na, Mete Özgencil'den Yaşar'a oldukça geniş bir şarkı sözü yazarı ve besteci ekibiyle çalışmıştır.

Mine Çayıroğlu, Türk oyuncu ve şarkıcı.

Halil Mete Özgencil, Türk şarkı yazarı, ressam, senarist, yönetmen.

<i>Hayal</i> (albüm)

Hayal, Nilüfer'in yirmi ikinci stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 11 şarkı bulunmaktadır. Albümde yer alan şarkılardan dördü için video klip hazırlanmıştır.

"Hoşgeldiniz" Hande Yener'in üçüncü stüdyo albümü Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor'da (2004) yer alan bir şarkı. Mete Özgencil tarafından yazılıp bestelenmiştir. Düzenlemesi Devrim Karaoğlu'na aittir. Klibi, albümünün beşinci klibidir. Mete Özgencil yönetmenliğinde çekilmiştir.

<i>Naylon</i> (albüm)

Umay Umay'ın ikinci albümü Naylon, 26 Aralık 1996'da BMG etiketiyle çıkmıştır. Türkiye'nin ilk elektronik-pop albümü iddiasındaki albümde şarkı yazarlığıyla Barlas Erinç yine destek verirken Mete Özgencil, Kıvanç K. ve Ümit Kuzer’le de bir araya gelinmiştir. Bu albümün klipleri "Naylon", "Edepsiz" ve Umay Umay'a Mete Özgencil'in de eşlik ettiği "Düşmedim Daha" adlı parçalara çekilmiştir.

<i>No 6</i>

No 6, Kıbrıs Türkü pop müzik sanatçısı Ziynet Sali'nin 31 Temmuz 2015 tarihinde DMC etiketiyle yayınlanan altıncı stüdyo albümüdür.

<i>Aşık</i> (Ahmet Akkaya albümü)

Âşık, Şubat 1998 tarihli Ahmet albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Krema (şarkı)</span>

"Krema", Türk şarkıcı Hande Yener'in bir şarkısı. 4 Temmuz 2019'da Poll Production tarafından yayımlandı. Sözleri Mete Özgencil tarafından yazıldı.

Gümüş, Türk şarkıcı Nükhet Duru'nun stüdyo albümü. 17 Temmuz 1996'da Topkapı Müzik tarafından yayımlandı.

"Nerde", Türk şarkıcı Nükhet Duru'nun 17 Temmuz 1996'da yayımlanan stüdyo albümü Gümüş'ten bir şarkı.

"Onlar Yanlış Biliyor", Candan Erçetin'in ikinci stüdyo albümü Çapkın albümünden bir şarkı. Erçetin ve Mete Özgencil tarafından yazılmış ve Alper Erinç tarafından düzenlenmiştir. 1998 yılında yayımlanmıştır.