Jeoloji ya da yer bilimi, geniş anlamda Yerküreyi, dar anlamda yerkabuğunu oluşum, bileşim, yapı, hareket, değişiklikler ve değişiklikleri yaratan nedenler ve tarihsel evrim açısından inceleyen, yeraltı zenginliklerinin bulunması, doğal afetlerle savaşımda katkı sunulması gibi amaçları olan bir bilimdir. Jeolojinin temel konusu Dünya olmakla birlikte yer benzeri gezegenler ve doğal uyduların incelenmesini de içerir. Yer bilimleri bünyesinde ele alınır.

Bilgisayar Derneği, bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmıştır. Mesleki ve akademik yayınları ile toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, bilişim dalının en önemli ödülü kabul edilen Turing Ödülü'nü vermesiyle de bilinir. Merkezi New York şehrindedir. Dünya genelini kapsayan üyelik sistemi ile bilişim teknolojisinin çeşitli alanları ile uğraşan profesyonellere ve öğrencilere kaynak sağlamaktadır.

Barış kelimesi genel anlamda düşmanlığın olmaması anlamında kabul görülür. Başka bir anlatımla kötülükten, kavgalardan, savaşlardan kurtuluş, uyum, birlik, bütünlük, sükûnet, sessizlik, huzur içinde yaşamak olarak da tanımlanabilir.

Yöneylem araştırması, belirli kısıtların olduğu bir durumda, belirli bir amaca yönelik en uygun çözümün bulunması için geliştirilmiş bir yöntem.

The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, bilime yönelik olarak alanında uzman bir topluluk olup var olma bakımından muhtemelen en eski topluluktur. 1660'ta oluşturulmuş ve 1662'de resmen kurulmuş olan bilim topluluğudur. İngiltere Kralı II. Charles tarafından açılışı yapılmıştır. Topluluk, bir araştırma ve tartışma mekânı olmasını amaçlayan kurucularla birlikte başlangıçta "Görünmez Kolej"in bir uzantısı idi. Topluluk, İngiliz hükûmetine karşı devlet yardımı alan ilmî bir uzman olarak görev yapmaktadır. Topluluk Birleşik Krallık'ın Bilimler Akademisi olarak görevini yapmakta olup, araştırma derneklerine ve bilimsel kuruluşlara yatırım yapmaktadır.

Sea Shepherd Conservation Society, Greenpeace'in kurucularından biri olan Kanadalı Kaptan Paul Watson'un 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon eyâletinde kurduğu, kâr amacı gütmeyen çevreci dernek. Faaliyetlerini esas olarak denizlerde ve okyanuslarda yürüten kuruluşun, Neptune's Navy olarak adlandırdığı RV Farley Mowat, MV Steve Irwin ve RV Sirenian adında üç gemisi vardır. Dernek bunların yanı sıra daha küçük teknelere de sahiptir.

Hermann Staudinger, plastiklerle ilgili çalışmaları sebebiyle 1953 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü almış olan Alman kimyager.
Londra Linne Derneği dünyanın ilk taksonomi ve doğa tarihi derneğidir. Bitki bilimi (botanik) ve biyoloji dergilerinin yanı sıra bir de hayvan bilimi (zooloji) dergisi yayınlamaktadır. Ayrıca genel toplum ve taksonomi tarihi derlemeleri de yayınlar.
Britanya Bilimsel İlerleme Kurumu olarak da adlandırılan İngiliz Bilim Derneği, bilimin kullanım alanını yaygınlaştırma, bilimsel konulara gösterilen ilgiyi artırma ve bilim işçileri arasındaki etkileşimi kolaylaştırmayı amaç edinen bir bilimsel topluluktur. Kuruma üyelik için herhangi bir önkoşul bulunmamaktadır.
Paolo Marcello Brignoli, araknoloji ve akaroloji ile zoocoğrafya bilim dallarında uzmanlaşmış İtalyan araknolog.

Carl Peter Henrik Dam, Danimarkalı bilim insanıdır. 1943 yılında Edward Adelbert Doisy ile birlikte K vitamini keşiflerinden dolayı Nobel Fizik ödülünü kazanmıştır.
Pir Sultan Abdal Şenlikleri ya da tam adıyla Pir Sultan Abdal Geleneksel Kültür Etkinlikleri; her sene Haziran ayının sonu ile Temmuz ayının başında düzenlenen şenlik. Halk ozanı Pir Sultan Abdal adına düzenlenen etkinlik, ozanın doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde gerçekleştirilir.
Niyazi Serdar Sarıçiftçi Türk asıllı Avusturyalı fizikçi. Johannes Kepler Üniversitesi'nde (JKÜ) fiziksel kimya profesörü olup Fiziksel Kimya Enstitüsü'yle Organik Güneş Hücreleri Enstitüsü'nü (OGPE) yönetmektedir.
Franz Kafka Topluluğu, Prag'da Alman Dili ve Edebiyatı mirası adına 1990'da kurulan ve adını Franz Kafka'dan alan kâr amacı gütmeyen dernektir. Dernek her yıl Franz Kafka Ödülü'ne sponsorluk yapmaktadır. Günümüzde küresel olarak 1000 civarında üyesi vardır. Bazı üyeler arasında Nobel Ödülü sahibi Günter Grass ve derneğin genel başkan yardımcısı Vladimír Železný sayılabilir.
Zeitschrift für Physik, artık var olmayan 1920 yılında Springer Berlin Heidelberg tarafından kurulmuş Alman akran denetimli bir Alman bilimsel fizik dergisi. Dergi ardılı olan Avrupa Fizik Dergisi dizisini oluşturmak için diğer dergilerle birleştiğinde 1997'de yayını durdurdu.
European Chemical Society (EuChemS) organizasyonunun alt birimi olan European Young Chemists' Network (EYCN), Avrupalı toplumlara mensup 35 yaşın altındaki kimyagerleri bir araya getiren bir topluluktur.

Bettina Plank, Avusturyalı karateci. 2019 yılında Minsk'te gerçekleştirilen Avrupa Oyunları'nda Kumite 50 kg kategorisinde altın madalya kazanmıştır. 2015 yılındaki etkinlikte gümüş madalya almıştır.

Reinhard Genzel Max-Planck-Institut für extraterrestrische Physik'de yönetici, LMU'da profesör ve Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley' de emeritus profesör olan bir Alman astrofizikçi. Andrea Ghez ve Roger Penrose ile paylaştığı " galaksimizin merkezinde süper kütleli kompakt bir nesnenin keşfi için" 2020 Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.

Bu listede, sosyolojiyi ve çeşitli alt alanlarını kapsamakta olan ilgili akademik dergiler yer alır.
Sosyoloji derneklerinin listesi, şuanda veya geçmişte sosyoloji alanında faaliyet gösteren derneklerin listesidir.