Afganistan, 2001 senesi hariç olmak üzere, 1992 yılından beri Myanmar ve "Altın Üçgen" ülkelerini geçerek en yüksek yasadışı afyon üreticisi konumuna yerleşmiştir. 2001 senesi bu istatistiğin dışında tutulur. İran, Pakistan ve Afganistan'dan oluşan Altın Hilal isimli afyon üretici ülkeler arasında Afganistan ana üretici konumundadır. 2001 senesinde Taliban yönetiminin devrilmesinin ardından haşhaş üretimi arttı. Taliban bu dönemden sonra afyon üretiminden haraç keserek milyon dolarlar kazandı. UNODC veritabanına göre, afyon çiçeği üretimi Taliban yönetiminde geçmişteki 4'lü (2004–2007) gelişim yıllarından daha fazladır. Aynı zamanda şimdilerde Afganistan'da afyon çiçeği tarımı için kullanılan tarım alanı Latin Amerika'daki kola tarımı topraklarından daha fazladır. 2007 senesinde, tıp için uygun saflıkta olmayan afyonlu ilaçların %92'si Afganistan'dan dünya pazarına açılmıştır. Bu da 4 milyar dolar civarında bir ihracata denk gelir. Bunun dörtte biri afyon çiçeği tarımcılarına giderken geri kalanı bölgenin resmi yetkililerine, isyancılara, diktatörlere ve uyuşturucu kaçakçılarına gitmektedir. Taliban'ın afyon çiçeği yasağından önceki yedi yıl içerisinde (1994-2000), Afgan tarımcıların brüt gelirdeki payı 200.000 aile arasında bölüştürüldü. Afyonlu ilaçlara ek olarak, ülke haşhaş üretiminde de dünyada birinci sıradadır.
Efraim Evron İsrailli diplomat. Birleşik Krallık Mandası sırasında Hayfa'da doğan Evron, İsrail Devletinde çeşitli mevkilerde görev aldı ve çok sayıda ülkede büyükelçilik görevinde bulundu. 1943'te Rivka Passman ile evlenen Evron'un bir kızı ve bir oğlu vardır. Temmuz 1995'te Ramat Gan'da öldü.
The Malaya Federasyonu ; 31 Ocak 1948 ile 16 Eylül 1948 yılları arasında var olan, 9 Malay eyaleti ve 2 Britanyalı Boğazlar Yerleşkesi eyaleti olan Penang ve Malakka'dan oluşan 11 eyaletli fedarasyona verilen addır. Federasyon 31 Ağustos 1957'de bağımsız olmuştur. 1963 yılında Singapur, Sabahve Sarawak'ın eklenmesi ise Malezya adını almıştır. Singapur 9 Ağustos 1965'te bağımsızlığını ilan ederek ayrılmıştır.
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi, (UNODC) Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Programı (UNDCP) ile Suç Önleme ve Ceza Adaleti Bölümlerinin 1997 yılında Viyana'da Birleşmiş Milletler Ofisinde birleştirilmesi neticesinde kurulan bir ofistir. Birleşmiş Milletler Kalkınma Grubunun bir üyesidir ve 2002 yılından Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi olarak yeniden adlandırılmıştır.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, uluslararası hukuk çerçevesinde garantilenen ve 1948 İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nde beyan edilen insan haklarının desteklenmesi ve korunması için çalışan bir Birleşmiş Milletler kuruluşudur. Komiserlik, 1993 İnsan Hakları Dünya Konferansı sonrasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Aralık 1993'te kurulmuştur.
Yasa dışı uyuşturucu ticareti veya uyuşturucu ticareti, uyuşturucu yasağı kanunlara tabi uyuşturucuların ekimi, üretimi, dağıtımı ve satışına dayalı küresel bir kara piyasadır. BM raporlarına göre küresel uyuşturucu ticareti 2003 yılı tahminleri ile 321.6 milyar Amerikan doları olup dünya ticaret hacminin %1'ini oluşturmaktadır.
Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Yönetim Misyonu Birleşmiş Milletler'in Kosova'daki geçici misyonudur. Misyonun amacı, Kosova vatandaşlarının barışçıl ve normal yaşam şartlarında yaşaması ve Balkanlar'ın batısında bölgesel istikrarın geliştirmesine yardımcı olmaktır.
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ya da kısaca Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) sürdürülebilir ve evrensel olarak erişilebilir turizmin tanıtımından sorumlu Birleşmiş Milletler kuruluşudur.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin vekilidir. Ofis, Genel Sekreter'in birçok idari sorumluluğunu üstlenmek, sekretarya işlerini yönetmeye yardımcı olmak, etkinlik ve programların tutarlılığını sağlamak için oluşturulmuştur. Genel Sekreter Yardımcılığı, 1997 yılı sonunda resmi olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kuruldu.
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nın başıdır. Dışişleri Bakanı, ülkenin dış politikasından sorumlu olup Bakanlar Kurulu'ndaki en önemli dört bakanlıktan biridir.
Afrika Birliği/Birleşmiş Milletler Darfur Hibrit Operasyonu (İng:African Union/United Nations Hybrid operation in Darfur) (UNAMID) Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliği'nin Sudan'ın Darfur eyaletinde sürdürdüğü ortak barışı destekleme harekâtıdır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1769 sayılı kararıyla Darfur savaşı sonrasında gerçekleştirilen barış görüşmeleri ve sonrasında bölgede stabilizasyonu sağlamak ve barış anlaşmasının yürürlükte kalmasını temin etmek maksadıyla 31 Temmuz 2007 tarihinde kurulmuştur. Kuruluşunda belirtilen 12 aylık süre sonunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1881 sayılı kararı ile görev süresi 31 Temmuz 2010 tarihine dek uzatılmıştır. 2008 yılı için aylık bütçesi 106 milyon Amerikan Doları olarak belirlenmiştir. 2007 yılının ekim ayından itibaren 26,000 personel bölgeye atanmış, 9,000 kişilik Afrika Birliği Sudan Kuvveti (AMIS) 31 Aralık 2007 itibarıyla görevini tamamen UNAMID kuvvetlerine devretmiştir. UNAMID Darfur'daki görevini 19,555 askerî personel ve 3.772 polis ve her biri 140'ın üzerinde personeli olan 19 silahlı polis birliğiyle icra etmektedir. Barışı Koruma Görevlileri (İng:Peacekeepers) sivilleri koruma ve insancıl görevleri açısından güç kullanmaya yetkilendirilmiştir. UNAMID Birleşmiş Milletler ve Afrika Birliğinin ortak görev yaptığı ilk ve en geniş barış korunma misyonudur. Aralık 2008'de 12.194 askerî personel, 175 askeri gözlemci ve 2.767 polis olmak üzere 15.136 üniformalı; 768 uluslararası, 1.405 Sudanlı ve 266 Birleşmiş Milletler gönüllüsü olmak üzere 2.439 sivil görevli istihdam etmiştir.
Zurab Pololikaşvili, Gürcü politikacı ve diplomat, günümüzün Dünya Turizm Örgütü genel sekreteri. 2005 - 2009 yılları arasında Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcılığı yapmıştır ve İspanya, Fas, Cezayir ve Andorra'ya büyükelçi olarak atanmıştır.
Bu madde Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) verilerine göre 100.000 kişi başına düşen yıllık kasıtlı cinayet oranlarını içermektedir. Ülkelerin millî cinayet oranı verilerinin güvenilirliği, cinayet tanımının farklılık gösterebilmesi nedeniyle değişkenlik gösterir, bu yüzden listede sadece UNODC verileri kullanılmıştır.
Altın Hilal, Orta, Güney ve Batı Asya'nın kesişme noktasında bulunan ve Asya'nın iki ana yasadışı afyon üretim alanından birine verilen addır. Bölge, dağlık çevreleri hilali tanımlayan üç ülke, Afganistan, İran ve Pakistan'ı kapsamaktadır.
Çeyiz cinayetleri, evli kadınların öldürülmesi veya tahrik altında intihar etmesidir. Kocalarının veya kayınpederlerinin çeyizleri hakkında tacizde bulunması nedeniyle bu adı almıştır. Çeyiz cinayetleri ağırlıklı olarak Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve İran'da görülmektedir. Hindistan, 2010 yılında rapor edilen bu tür 8.391 ölümle en yüksek toplam çeyiz cinayeti sayısını bildirmiştir. Bu 100.000 kadın başına 1,4 ölüm anlamına gelmektedir.
Yvo de Boer uluslararası çevre politikası konusunda danışmandır. De Boer, 2006'dan 2010'a kadar yürüttüğü bir görev olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin (UNFCCC) eski Genel Sekreteridir. BM görev süresinin ardından de Boer, KPMG'de İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Küresel Başkanıydı. 2014-2016 yılları arasında de Boer, Seul merkezli uluslararası bir çevre örgütü olan Küresel Yeşil Büyüme Enstitüsü'nün (GGGI) Genel Direktörü olarak görev yaptı.
Ivan Šimonović Hırvat diplomat, siyasetçi ve hukukçudur. Ekim 2008'de Hırvatistan Adalet Bakanı olarak atandı. 3 Mayıs 2010'da Šimonović, BM İnsan Hakları Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.
Barış Operasyonları Departmanı (DPO), BM barışı koruma operasyonlarının planlanması, hazırlanması, yönetimi ve yönlendirilmesinden sorumlu Birleşmiş Milletler departmanıdır. Daha önce Barışı Koruma Operasyonları Dairesi (DPKO) olarak bilinen birim 1 Ocak 2019'da BM'nin barış ve güvenlik aygıtının yeniden yapılandırılmasının bir parçası olarak kuruldu. DPO; uyuma, farklı kaynakları ve bilgileri bütünleştirmeye ve insan haklarını geliştirmeye daha fazla önem vererek, öncülünün temel işlev ve sorumluluklarını sürdürmektedir.
Birleşmiş Milletler Nairobi Ofisi Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan, çok sayıda farklı BM kuruluşunun bulunduğu dört büyük Birleşmiş Milletler ofis sahasından birisidir. 1996 yılında kurulmuştur ve BM'nin Afrika'daki resmi merkezidir.
Volker Türk Avusturyalı bir avukat ve Birleşmiş Milletler yetkilisidir. 17 Ekim 2022'den beri Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri'dir.