İçeriğe atla

Yunanistan İzcileri

Yunanistan İzcileri veya Soma Hellinon Proskopon (Σώμα Ελληνων Προσκόπων, ΣΕΠ); Yunanistan'da bir izcilik teşkilatıdır. Dünya İzcilik Teşkilatı tarafından da tanınmaktadır. Yunanistan İzcileri, 1910'da kurulmuştur. 2018 yılı itibarıyla yaklaşık 20.000[1] üyeye sahip olup, Yunanistan'ın en büyük gençlik teşkilatlarından biridir. Yunanistan izcileri, Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı'nın himayesi altındadır.

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İzcilik</span>

İzcilik ; gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, gençlerin karakterlerini ve fiziksel gelişimlerini destekleme amacı güden uluslararası bir harekettir. İzcilik din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen; herkese açık; gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir. İzci gruplarının kendine has üniformaları bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye İzcilik Federasyonu</span> Türkiyede bir izcilik federasyonu

Türkiye İzcilik Federasyonu Türkiye'nin ulusal izcilik federasyonudur. Türkiye'deki izcilik kulüplerini bünyesinde toplayan bu federasyon uluslararası izcilik kuruluşları olan WOSM ve WAGGGS örgütlerine üyedir.

<span class="mw-page-title-main">Dünya İzcilik Teşkilatı</span> uluslararası izcilik teşkilatı

Dünya İzcilik Teşkilatı, en büyük uluslararası izcilik örgütüdür. WOSM Türkiye İzcilik Federasyonu dahil dünya çapında 171 üyeye sahiptir. Bu üyeler dünya çapındaki ulusal izcilik federasyonlarıdır ve toplamda 54 milyondan fazla katılımcıya sahiptir. WOSM 1922'de kurulmuştur.

Kuzey Kıbrıs Türk İzcileri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan bir izcilik teşkilatıdır. Türkiye İzcilik Federasyonu ile bağları bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Dünya Kız İzcileri Derneği</span>

Dünya Kız İzcileri Derneği ; 150 ülkede etkinlik gösteren bir izcilik teşkilatıdır. 1928 yılında Macaristan'da kurulmuş olup, genel merkezini Londra, İngiltere'de bulundurur. Dünya İzcilik Teşkilatı'nın kız izciler için kurulmuş karşılığıdır.

Arnavutluk İzci Derneği, orijinal adıyla Beslidhja Skaut Albania ya da Organizata Skautiste Shqiptare Beslidhja Skaut Albania, Arnavutluk'da bir izcilik derneğidir. 2004 yılında kurulmuş, 2005 yılında Dünya İzcilik Teşkilatı'na katılmış, 2014 yılında üyeliği sonlandırılmıştır. Dernek, 2011 yılında 1730 üyeye sahiptir.

Scout method veya izci metodu, izciler tarafından kullanılan resmi olmayan eğitim sistemidir. İzciliğin amacı; katılımcıların bağımsız ve yardımsever olmalarına ve böylece "sağlıklı, mutlu, faydalı vatandaşlar" olmalarına yardımcı olmak amacıyla eğitmektir.

<span class="mw-page-title-main">İzci kampı</span>

İzci Kampı, izcilik metotları ve prensipleri doğrultusunda yapılan uygulamalardır. En az bir gece, iki gün; en çok 10 gündür.

Kıbrıs'taki İzcilik faaliyetleri,

Andorra, Dünya'da izcilik teşkilatı bulunmayan 4 bağımsız ülkeden bir tanesidir. Nüfus bakımından, izcilik teşkilatını sürdürmek için yeterli yoğunluk bulunsa da, herhangi bir izcilik girişimi bulunmamaktadır. Ülkedeki tek izcilik faaliyeti, Pireneler merkezli olarak yürütülen Scouts d'Andorra birliğidir. Fakat birlikte 80'li yıllardan bugüne kadar herhangi bir faaliyet kaydedilmemiştir.

Azerbaycan İzci Derneği (ASA) 11 Ekim 1997'de, derneğin eski başkanı Namık Jafarov önderliğinde, Nabran'da yer alan izci kampının yapılanmasıyla kurulmuş ve 20 Ağustos 2000'de Dünya İzcilik Teşkilatı, Avrasya izcilik kolu'na tam üye olmuştur. ASA, Dünya İzcilik Teşkilatı'nın amaçlarına, ilkelerine, yasalarına ve düzenlemelerine tabidir. Azerbaycan İzcilik Teşkilatı'nın, Şeki, Berde, Nahçıvan, İsmayıllı, Haçmaz, Zakatala, Ağcabedi, Gence ve Yevlah şehirlerinde şubeleri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İsviçre'de izcilik</span>

İsviçre'deki en büyük izcilik teşkilatı İsviçre İzci Hareketi'dir (SGSM) (Pfadibewegung Schweiz, Mouvement Scout de Suisse, Movimento Scout Svizzero, Moviment Battasendas Svizra ve İsviçre'de 1987 yılında kurulmuş bir ulusal İzcilik kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Finlandiya'da izcilik</span>

Finlandiya'da faaliyet gösteren en büyük teşkilat Suomen Partiolaiset ve Finlandiya'nın ulusal izcilik teşkilatıdır.

<span class="mw-page-title-main">Fransa'da izcilik</span>

Fransa'da izcilik, yaklaşık 180.000 İzci ve Kız izciler ile birlikte yaklaşık 80 farklı kulüp ve federasyondan oluşur. Fransa'daki en büyük izcilik teşkilatı Fédération du Scoutisme Français'di. ve 1940 yılında Vichy Fransası zamanında kurulmuştur. Dünya İzcilik Teşkilatı (WOSM) ve Dünya Kız İzcileri Derneği (WAGGGS) üyesidir. Federasyonun yaklaşık 134.000 üyesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">İsveç'te izcilik</span>

İsveç'in en büyük izcilik teşkilatı Scouterna'dır. Örgüt 2012 yılında Svenska Scoutförbundet'in yeniden yapılandırılmasıyla kuruldu ve 2013 yılında Dünya Kız İzcileri Derneği ve Dünya İzcilik Teşkilatı tarafından Svenska Scoutrådet'in halefi olarak kabul edildi. 70.000 üyesi bulunmaktadır.

Bulgaristan'ın izci hareketi, birkaç dernekten oluşur. Bu dernekler:

"Romanya'nın İzcileri" veya "Romen İzciler", tam adıyla; Organizația Națională Cercetaşii României - "Romanya İzcilerinin Ulusal Örgütü": Romanya'nın başlıca ulusal İzcilik organizasyonudur. 1913 yılında kurulmuş, 1993 yılında Dünya İzcilik Teşkilatı'na (WOSM) üye olmuştur.

Suriye'de İzcilik hareketi şu kurumlar tarafından yapılmaktadır

Macar İzci Derneği Macaristan'ın ulusal İzcilik organizasyonu, 1912'de kurulmuş ve 1922'de Dünya İzcilik Teşkilatı'na üye olmuş, 1948 yılında İzcilik faaliyetlerinin yasaklanması sonrası, 1990'da ülkede İzciliğin yeniden doğuşu ile birlikte tekrar üye olmuştur. Derneğin başlıca kurucuları, Alajos Izsóf, Béla Megyercsy, Gyula Papp ve Sándor Sík sayılmaktadır. 1 Ekim 2020 itibarıyla MCSSZ bünyesinde 13.000 üzerinde izci bulunmaktadır.