Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür. Geriye kalanı 26,000 yerleşim birimi ise idari yönden köylere bağlı çiftlik, mahalle, oba, mezra, iskele ve istasyon gibi çok az haneli yerleşim yerleridir.
Kallikratis Planı'nın 1 Ocak 2011 tarihinde uygulanmasından sonra, Yunanistan'ın idarî bölümleri iki ana seviyeden oluşur: bölgeler ve belediyeler. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın bir parçası olan ancak yerel yönetim kurumu olmayan bölgeleri denetleyen bir dizi merkezî olmayan idare bulunmaktadır.
Yunanistan'ın illeri, Yunanistan'ın ikinci düzey idari bölümleriydi.
İyon Adaları, aynı zamanda Yediadalar olarak da geçen adalar grubu.
Lancashire, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Kuzey Batı bölgesinde birinci seviyede yerel idare "shire" kontluğu ve kraliyet seremonileri için törensel kontluktur. Merkezi Preston şehrindedir.
Arnavutluk'un idari bölümleri; merkezi, bölgesel ve yerel yönetimler olmak üzere üç seviyeli şekilde düzenlenmiştir. Mevcut sistemde bölgesel yönetimleri oluşturan 12 farklı il bulunurken belediye ve komünler ise yerel yönetim mekanizmasını oluşturur. İdari yapılanmayla alakalı son değişiklikler 2015 yılında yapılmış olup 61 belediye, 373 idari birim ve 2972 köy bu sistemin bileşenlerini oluşturur.
Kontluklar, günümüzde Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin en büyük yerel idare birimleri olarak bulunmaktadırlar. Burada "İngiltere ülkesi" terimine dikkati çekmek gerekmektedir. Kontluk sistemleri Britanya adası ile İrlanda adasının kuzeyinde bulunan Birleşik Krallık devletinin tümüne değil sadece İngiltere ülkesiyle ilgilidir. Birleşik Krallık içinde bulunan diğer ülkeler olan Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda değişik tipte yerel idareye sahiptirler.
Fransa'nın belediyeleri, Fransa'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler genellikle şehir veya köylere karşılık gelir. Belediye sistemi Fransız Devrimi'nin ardından kurulmuştur. Belediyelerin yüzölçümleri ve nüfusları önemli ölçüde değişmekte olup 2,2 milyon nüfusluk Paris gibi bir şehir, 10.000 nüfusluk bir kasaba veya 10 kişilik mezra da olabilmektedir. Buna karşın altı yılda bir seçilen belediye meclisi ve belediye başkanı olmak üzere tüm belediyelerin yönetim sistemi aynıdır.
Yunanistan'ın belediyeleri, Yunanistan'ın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler herhangi bir bölgesel birime ait olup her belediye ayrıca belediye birimlerine de ayrılmaktadır.
Yunanistan'ın bölgeleri, Yunanistan'ın birinci düzey idari bölümleridir. Yunanistan 13 adet bölgeye ayrılmakta olup her bölge 2011 Kallikratis reformu ile bölgesel birimlere ayrılmaktadır.
İpsara, Yunanistan'ın Kuzey Ege bölgesinde bulunan bir ada, şehir ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nin ortasında yer almaktadır. Yüzölçümü 44.511 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 458'dir.
Brezilya'nın belediyeleri, Brezilya'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler, Brezilya'daki yerel yönetim düzeyini temsil etmektedirler.
Attike veya Attika Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Attika bölgesini kapsamaktadır. Yüzölçümü 3.808 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 3.828.434'tür. Merkezi aynı zamanda Yunanistan'ın başkenti olan Atina'dır.
Ege Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Kuzey ve Güney Ege bölgelerini kapsamaktadır. Yüzölçümü 9.122 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 508.246'tür. Merkezi Pire'dır.
Girit Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Girit bölgesini kapsamaktadır. Yüzölçümü 8.336 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 623.065'tir. Merkezi Kandiye'dir.
Epir ve Batı Makedonya Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Epir ve Batı Makedonya bölgelerini kapsamaktadır. Yüzölçümü 18.654 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 620.545'tir. Merkezi Yanya'dır.
Makedonya ve Trakya Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Orta Makedonya ve Doğu Makedonya ve Trakya bölgelerini kapsamaktadır. Yüzölçümü 32.968 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 2.490.290'dır. Merkezi Selanik'tir.
Mora, Batı Yunanistan ve İyonya Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Mora, Batı Yunanistan ve İyon Adaları bölgelerini kapsamaktadır. Yüzölçümü 28.847 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1.465.554'tür. Merkezi Patras'tır.
Teselya ve Orta Yunanistan Merkezi Olmayan İdaresi, Yunanistan'ın yedi merkezi olmayan idaresinden biridir. İdare, Teselya ve Orta Yunanistan bölgelerini kapsamaktadır. Yüzölçümü 29.586 km² olan idarenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1.280.152'dir. Merkezi Larisa'dır.
Belçika'nın belediyeleri, Belçika'nın dördüncü düzey idari bölümleridir. Belediyeler, Brüksel ile Belçika'nın ilçelerinin alt bölümleridir.