Tahıl ya da hububat genellikle buğdaygillerden hasat edilen ürünlere ve onların tohumlarına verilen addır.
Waffle, Belçika asıllı bir hamur tatlısıdır. Üzerinde erimiş çikolata (pralin), krem şanti ve taze meyveler ile servis yapılan waffle, Belçika'da "Brüksel usulü" olarak adlandırılır. Yine Belçika'nın bir kenti olan Liège ise waffle hamurunun tek başına fırından çıktığı haliyle yenmesine verilen addır. Hamuru biraz daha altın sarısındadır, kremalize olan şekerin gevrekliği hamurun üstünde tadılabilir. Belçika usulü waffle hamuru dikdörtgen, Liège usulü ise uçları erimiş dikdörtgen görünümündedir. Her ikisi de kare şeklindeki derin çukur gözenekleri ile meşhurdur. Bu gözeneklerin derinlikleri 1 cm'yi bulur.
Tartrazin ve, yiyecek ve içeceklere sarı renk vermek için yararlanılan bir katkı maddesidir. Alkolsüz içecekler, dondurma, şekerlemeler, puding ve spagetti başlıca bulunduğu besinlerdir.
Snickers, Mars'a ait çikolata markası. İçerisinde nuga, karamel ve fıstık yer alır. Üzeri ise sütlü çikolatayla kaplıdır. Snickers'ın yıllık global ürün satışı 2 milyar dolardır.
Nuga, şeker ve bal, yumurta akı, badem, ceviz, fıstık, fındıktan yapılan ve çeşitli tatlar, tarçın, vanilya gibi baharatlar eklenen bir şeker türüdür. Çeşitli formalarda olur. Kıvamı ise türüne göre sert - yumuşak, sakız gibi olabilir. Nuga kelimesi Oksitanca "pan nogat" veya Latince "panis nucatus" sözü olup, 'fındık ekmeği' anlamını verir. Türkçe geleneğinde ise "ballı badem", "koz helvası", helva ve Lokum sözcükleri daha yaygın kullanılır.
Kalıp çikolata dikdörtgen ya da kare biçimli levha formlu çikolata'lı bir şekerleme'dir. Ticari kullanım için üretilen dökme çikolatadan, ayrıca pastiller, bonbonlar ve çikolatalı trüf mantarları gibi çikolatalardan ayrılır. Çoğu zaman üzeri çizgilerle beraber parçalara bölünür. İngilizce konuşulan ülkelerde çikolata kalıbı, genellikle çikolatadan oluşan veya başka içerikler içeren tipik bir atıştırmalık olan ara öğüne karşılık gelir. İlk katı çikolata kalıbı 1847'de İngiltere'nin Bristol eyaletinde J. S. Fry & Sons şirketi tarafından üretildi. Daha sonra 1866'da Fry's Chocolate Cream olarak seri üretildi.
Gatorade, spor içeceklerin imzasını taşıyan çizgi etrafında inşa edilmiş spor içeceği ve gıda ürünlerinin Amerikalı bir üreticisidir. Gatorade şu anda PepsiCo tarafından üretilmekte ve 80'den fazla ülkede dağıtılmaktadır. İçecek ilk olarak 1965 yılında Dr. Robert Cade veya John White tarafından yönetilen bir ekip tarafından geliştirildi. Başlangıçta, Florida Üniversitesi'ndeki Florida Gators takımı için yaratıldı. Okulun öğrenci sporcularının yaktığı karbonhidratları ve sıkı spor aktiviteleri sırasında ter içinde kaybettikleri su ve elektrolitleri bir araya getirmeleri gerekiyordu.
Klondike, ince bir çikolata tabakası ile kaplanmış kare şekilli vanilya aromalı bir kalıp dondurmadır.
Life veya Life®, daha önce sadece kepekli tahıl yulaftan yapılan, ancak şimdi aynı zamanda şeker, mısır nişastası, tam buğday unu ve pirinç unu da içeren bir kahvaltılık gevrektir. 1961'de Quaker Oats Company tarafından tanıtıldı. Tahıl, karakteristik kahverengi kareli karelerle, Chex tanesinden daha ince bir desenle ayırt edilir.
Cap'n Crunch, 1963'te tanıtılan ve 2001'den beri PepsiCo'nun bir bölümü olan Quaker Oats Company tarafından üretilen mısır ve yulaf kahvaltı gevreklerinin bir ürün serisidir.
Granola; yulaf, fındık, bal veya kahverengi şeker gibi diğer tatlandırıcılardan ve bazen gevrek, kızartılmış ve altın kahverengi olana kadar pişirilen, kabarık pirinçten oluşan bir kahvaltı ve atıştırmalık gıdadır. Pişirme işlemi sırasında, gevşek bir kahvaltı gevreği tutarlılığını korumak için karışım karıştırılır. Kuru üzüm, hurma gibi kuru meyveler ve çikolata gibi şekerlemeler bazen eklenir. Granola, özellikle keten tohumu içeriyorsa, sindirimi iyileştirmek için sıklıkla kullanılır. Granola genellikle yoğurt, bal, taze meyve, süt veya diğer tahıl türleriyle birlikte yenir. Aynı zamanda çeşitli hamur işleri, tatlılar veya dondurmalar için lezzet işlevi görür.
Pepsi Max PepsiCo şirketine ait Pepsi varyasyonları'ndan biri olan Pepsi markasıdır. The Coca-Cola Company şirketinin Coca-Cola BlāK markasına karşı sunuldu. Düşük kalorili, şekersiz kola, Pepsi Light içeceklerine alternatif olarak pazarlanmaktadır. Öncelikle Avrupa ve Asya pazarlarında satılmaktadır.
Kahvaltılık mısır gevreği veya kahvaltılık gevrek, işlenmiş tahıl tanelerinden yapılan ve çoğunlukla Batı dünyasında kahvaltı zamanı sıklıkla yenen bir kahvaltı yemeğidir. En sık sütle karıştırılır, ancak yoğurt veya meyve ile de yenilebilir. Bazı şirketler, ürünlerini mısır unu, yulaf bazlı ve yüksek lifli tahıllar karışımları ile sağlık yararları için tanıtır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, tahıllar genellikle vitaminlerle takviye edilir, ancak sağlıklı bir kahvaltı için gereken vitaminlerin çoğundan da yoksun olabilir. Yüksek oranda şeker içeriği olan tahılların önemli bir kısmı üretilir. Pek çok kahvaltı gevrekleri ekstrüzyon yoluyla üretilir. Kahvaltılık gevrek endüstrisinin brüt kâr marjı % 40-45, bazı pazarlarda% 90 penetrasyon olmuştur ve tarihi boyunca istikrarlı ve büyümeye devam etti. ABD'deki farklı kahvaltı gevreklerinin sayısı 160 (1970) 'den 340 (1998)' e yükselmiştir; 2012 için öngörülen trend 4.945'tir. Bu son derece rekabetçi pazarda, kahvaltı gevreği şirketleri gittikçe artan sayıda farklı lezzetlerde tahıllar geliştirmiştir. Pek çok sade buğday ve beyaz yulaf bazlı tahıl mevcut olmasına rağmen, diğer tatlar tatlıdır. En popüler markalardan bazıları lipofilizasyon olan kurutulmuş meyveler içerir, bazıları tatlı veya şeker gibi tatlandırılır. Düğürcük çorbası, karabuğday lapası, irmik lapası türleri vardır.
Yulaf ezmesi, değirmende öğütülmüş, çelikten kesilmiş veya haddelenmiş, kabuklu yulaf tanelerinden yapılan bir tahıl ezmesi türüdür. Öğütülmüş yulaf "beyaz yulaf" olarak da bilinir. Kesimli yulaf "kaba yulaf ezmesi" veya "İrlandalı yulaf ezmesi" olarak bilinir. Yulaf ezmesi kalın veya ince, "eski moda" veya "hızlı" veya "anlık" olabilir. "Yulaf ezmesi" terimi, ABD'de ve Kanada'nın bazı bölgelerinde, öğütülmüş, çelikten kesilmiş veya bu tür ülkelerde popüler olan bir yulaf lapası için başka bir kelime olarak da kullanılır.
Ricicles, Kellogg's tarafından İrlanda ve İngilterede üretilen ve satılan kahvaltılık gevrek markasıdır. Kellogg'un bir ürünü olan Rice Krispies'e benziyordu, ancak gLasajlı bir şeker kaplaması da vardı. Ürün Amerika Birleşik Devletleri'nde Frosted Krispies olarak bilinir.
Nutri-Grain, Kellogg's tarafından üretilen ve satılan kahvaltılık gevrek markası idi. Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Nutri-Grain mısır, yulaf ve buğdaydan yapılan bir kahvaltılık gevrekdir. Parçalar, içinde üç delik bulunan dikdörtgen şeklindedir. Güney Afrika gevreği birbirine bağlı üç daireden yapılmış parçalardan oluşur. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere ve İrlanda'da Nutri-Grain Bar ismi yumuşak kahvaltı macunlar için kullanılır.
Special K Kellogg's tarafından üretilen ve satılan kahvaltılık gevrek, protein suyu ve yulaf macunu markasıdır. Tahıl, 1955’de Amerika’ya tanıtıldı. Öncelikle hafifçe kızarmış pirinç, buğday ve arpa gibi tahıllardan yapılır. Special K, öncelikle bir kişinin kilo vermesine yardımcı olmak için yenebilecek az yağlı bir tahıl olarak pazarlanıyordu.
Munch, Mars şirketi'ne ait kalıp şeker markasıdır. 1970 yılında Snickers Munch Bar olarak tanıtıldı ve daha sonra "Munch" olarak tekrar etiketlendi. Yer fıstığı, şeker, tereyağı, mısır şurubu, tuz ve soya lesitini gibi yalnızca altı maddeden oluşur.
Çikolata çikolatalı kurabiye Amerika Birleşik Devletleri kökenli bir çikolatalı kurabiye olup ayırt edici bileşeni olarak damla çikolata parçaları, M&M's veya çikolata şekerleri içerir. 1938 dolaylarında, Ruth Graves Wakefield, Nestlé yarı-tatlı bir çikolata çubuğundan bir kurabiyeye doğranmış parçalar ekledi.
Kahve muadilleri, genellikle kafeinsiz kahve olmayan ürünlerdir. Kahveyi yerine tüketilmek ve kullanılmak amacıyla kullanılır. Kahve muadili ürünler, tıbbî, iktisadî, dinî nedenlerle veya sadece kahvenin hemen bulunmaması nedeniyle kullanılabilir. Kavrulmuş tahıl içeceği, karahindiba kahvesi, beyaz kahve kahvenin yaygın muadilleridir.