
Josip Broz Tito, Marksist-Leninist görüşlere sahip Yugoslav devlet ve siyaset adamı. Fikirleri Titoizm olarak bilinir.
Kars Müzesi 1959 yılında kurulmuştur ancak bugünkü hizmet binasına 1980 yılında taşınmıştır. Bu müze Kars'ın en büyük müzesidir.

Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti, Balkanlar'da II. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan ve 1992 yılına kadar hüküm süren sosyalist federal cumhuriyet. Devletin bulunduğu alanda bugün Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Slovenya ve Kosova bulunur.

Yugoslavya Krallığı, Güneydoğu ve Orta Avrupa'da 1918'den 1941'e kadar var olan bir devletti. 1918'den 1929'a kadar resmî olarak Sırplar, Hırvatlar ve Slovenler Krallığı olarak adlandırıldı, ancak kökenleri nedeniyle Yugoslavya terimi onun günlük konuşma dilindeki adıydı. Devletin resmi adı 3 Ekim 1929'da Kral I. Aleksandar tarafından Yugoslavya Krallığı olarak değiştirilmiştir.

Yugoslavya, Balkanlar’ın batısında 20. yüzyılda, üç defa farklı yapı ve idari şekille kurulmuş olan bir devlet olmuştur. Bu ada sahip olan devlet, 1918-2003 yıllarında çeşitli idari yapılarda varlığını sürdürmüş bir Balkan devletidir.

Lazar Koliševski, Makedonya asıllı Yugoslav siyasetçidir.

Çiçekler Evi, 4 Mayıs 1980 tarihinde ölen Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin eski lideri Josip Broz Tito'nun anıt mezarıdır. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın Dedinje mahallesinde bulunan Yugoslav Tarihi Müzesi'nin zemininde bulunur.

Ulusal Müze eski Yugoslavya'nın ve Sırbistan'ın en eski ve en büyük müzesi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın Cumhuriyet Meydanı'nda bulunur. 10 Mayıs 1844'te kurulan müze, Hieronymus Bosch, Juan de Flandes, Titian, Tintoretto, Rubens, Anthony van Dyck, Cézanne, Giovanni Battista Tiepolo, Renoir, Monet, Picasso, Gauguin, Van Gogh, Mondrian gibi birçok yabancı isim ve Miroslav İncili gibi önemli eserlerin de dahil olduğu 5600'den fazla resim ve 8400'den fazla çizim, toplamda 400.000'den fazla eserin sergilendiği bir yapıdır.

Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan bir müze.

Çağdaş Sanatlar Müzesi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan bir müze. Avrupa'nın ilk çağdaş sanatlar müzesi olan müze, 1958'de kurulmuştur. Müze 1900'den sonrasına ait, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Joan Miró, David Hockney, Ivan Meštrović, Milovan Destil Marković, gibi isimlerin eserlerinin de dahil olduğu yaklaşık 35.000 öğelik bir koleksiyona sahiptir.

Etnografi Müzesi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan bir müze. Sırbistan'ın ve Balkanların en eski müzelerinden biri olan Etnografya Müzesi, büyük bölümü eski Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'ni meydana getiren ülkelere ait olmak üzere, Balkanlara ait 150.000'den fazla köy ve kent kültürü ögesi barındırır.

Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı, her yıl Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen fuar. Balkanların en eski edebi etkinliklerinden olan fuara Sırbistan'daki tüm yayınevleriyle birlikte bölgedeki önemli birçok yayınevi katılır.

Afrika Sanatı Müzesi Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan bir müze. 1977'de açılan müze ülkede bulunan Afrika ile ilgili tek müzedir. Koleksiyonunun büyük bölümü Batı Afrika'dan gelen objelerden oluşur. Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti zamanında uzun yıllar Afrika'da büyükelçilik görevi yürüten Hırvat diplomat Zdravko Pečar'ın özel koleksiyonuyla kurulmuştur.

Tito–Stalin ayrılığı Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti ve SSCB liderleri arasında baş gösteren ve 1948 yılında Yugoslavya'nın Kominform'dan ihraç edilmesiyle sonuçlanan görüş ayrılığına ve uzlaşmazlık sürecine verilen isimdir. Bu aynı zamanda, Yugoslavya'da Informbiro dönemi adıyla anılacak, SSCB ile olan ilişkilerin iyice zayıfladığı, 1955 yılına kadar devam edecek bir dönemin başlangıcıydı.

Yugoslav Partizanları ya da Ulusal Kurtuluş Ordusu, resmi adıyla Ulusal Kurtuluş Ordusu ve Yugoslavya'nın Partizan Müfrezeleri, komünist olmayan otonomik bir yapıda olan Leh direniş hareketiyle karşılaştırılan Avrupa'nın en etkili Anti-Nazi direniş hareketiydi. Yugoslav Direnişi II. Dünya Savaşı sırasında Yugoslavya Komünist Partisi önderliğinde sürdürülmüştür.

Titoizm 1948 yılında, yeni bir doktrin olarak Stalin tarafından zorla dayatılan dünya komünizmi anlayışına bir tepki olarak, Yugoslavya'nın komünist lideri J. B. Tito tarafından geliştirilen ve komünizmi, sosyalist ülkelerin ulusal bağımsızlıklarını kazanmalarına katkıda bulunan bir ideoloji olarak gören, ulusal komünizmin teorisi ve uygulamasıdır.

Josip Broz Tito Meydanı Moskova'da yer alan, Moskova metrosu'nun Profsoyuznaya istasyonunun bitişiğinde Kaluzhsko-Rizhskaya Hattı'nın bulunduğu bölgede yer alan meydan.
Uz Maršala Tita, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti devlet başkanı mareşal Josip Broz Tito hakkında ilk kez II. Dünya Savaşı'nın devam ettiği 1943 yılında Vladimir Nazor tarafından yazılan ve Oskar Danon tarafından bestelenen Yugoslav Partizan marşı.

Bölgesel Savunma Kuvvetleri, Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin bölgesel savunma kuvvetleri idi. 1969 yılında Josip Broz Tito tarafından Çekoslovakya krizinin ardından ulusal savunmayı güçlendirmek amacıyla kurulmuştur. Yugoslavya'nın kurucu cumhuriyetlerinin her biri kendi bölgesel savunma oluşumlarına sahipken, tüm federasyonun düzenli ordusu aynı zamanda kendi yedek kuvvetlerine de sahip Yugoslav Halk Ordusu (JNA) idi.

Eski Hersek Müzesi, Bosna Hersek, Sırp Cumhuriyeti, Foça'da bulunan bir müzedir.