Çekoslovakya, Orta Avrupa'da 1918 ile 1992 arasında varlığını sürdürmüş ülke. 1 Ocak 1993'te Slovakya ve Çek Cumhuriyeti adlı iki bağımsız devlete bölünmüştür.
Pan-Slavizm Renkleri; mavi, beyaz ve kırmızıdan meydana gelmektedir. Bu renkler ilk olarak 1848 Prag Slav Kongresi'nde Rusya bayrağı'ndan ilham alınarak kabul edilmiştir. Rusya bayrağı ise Hollanda bayrağı'ndan ilham alınarak tasarlanmıştır. Tarih boyunca Slav kökenli halklar tarafından kurulan çoğu devlet tarafından bu renkler bayraklarda kullanılmıştır. Rusya, Yugoslavya, Çekoslovakya, Çekya, Slovakya, Hırvatistan, Sırbistan ve Slovenya bayraklarında bu renkler görülürken Slav olmalarına rağmen Belarus, Bulgaristan, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Karadağ, Polonya ve Ukrayna bayraklarında bu renkler tercih edilmemiştir.
Probiştip, Kuzey Makedonya'nın kuzeydoğusunda bulunan kasaba ve belediye merkezidir. Probiştip'te akümülatör fabrikası, Türk firmalarının yatırımlarından biri olmuştur.
Makedonski Brod, Kuzey Makedonya'nın orta batısında kasaba ve belediye merkezidir. Makedonski Brod, ülkenin en küçük ve gelişmemiş yerleşim yerlerinden biridir.
Karadağ tarihi Karadağ'da günümüze kadar yer almış tarihsel olayları kapsar.
Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Balkanlar’da yer alan, iki cumhuriyetten oluşan ve 1992-2003 yıllarında yaşamış olan bir devlettir. Ülke iç savaşta parçalanan Yugoslavya SFC'nin sınırları değişen devamı sayılabilir. 2003'te devletin resmi adı değişti ve Sırbistan-Karadağ adı alındı. Devletin bulunmuş olduğu alanda bugün Sırbistan, Karadağ ve Kosovatanınma süreci bulunur.
Pehçevo, Kuzey Makedonya'nın doğusunda, Bulgaristan sınırı yakınlarında bulunan kasaba ve belediye merkezidir. Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'e, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan daha uzak bir konumda yer alır.
Bu madde, Sırbistan-Türkiye ve eskiden beri süregelen Türk-Sırp ilişkilerini içerir.
Bursaspor'da oynayan yabancı futbolcular, Bursaspor 1966 senesinden itibaren kadrosunda yabancı futbolculara yer vermeye başlamıştır. İlk yıllarda eski Yugoslav oyuncuların tercih edildiği görülmüştür. Coğrafi yakınlık ve kentin nüfus yapısının Balkan Göçmeni ağırlıklı olması nedeniyle genellikle Balkan ülkelerinden oyuncular forma giymiştir.
Yugoslavya Bayrağı, Yugoslavya tarafından kullanılmış olan ulusal bayraktır. Yukarıdan aşağa doğru sıralanmış farklı renkte üç yatay banttan oluşmuştur. Bu renkler yukarıdan aşağıya sırasıyla şunlardır: Mavi, Beyaz ve Kırmızı bulunur. Sosyalist Rejim döneminde bayrağa kızıl yıldız eklenmiştir. 2003 yılında Yugoslavya Bayrağı yerine ismi Sırbistan-Karadağ Bayrağı aldı. 2006 yılında Sırbistan-Karadağ ülkesinin ikiye bölünmesi sonucunda iki ismi Sırbistan Bayrağı ve Karadağ Bayrağı aldı.
Yugoslavya, Balkanlar’ın batısında 20. yüzyılda, üç defa farklı yapı ve idari şekille kurulmuş olan bir devlet olmuştur. Bu ada sahip olan devlet, 1918-2003 yıllarında çeşitli idari yapılarda varlığını sürdürmüş bir Balkan devletidir.
Beçe Sırbistan'ın Voyvodina özerk bölgesine bağlı olan Güney Baçka ilçesinde bir şehirdir.
Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’ni oluşturmuş olan anayasal-federal cumhuriyettir. Sosyalist cumhuriyetin adı 1963 yılına kadar “Bosna-Hersek Halk Cumhuriyeti” olmuştur. Bugünkü bağımsız Bosna-Hersek devletinin öncülüdür.
Bu maddede Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın belediye başkanlarının bir listesi yer almaktadır. Sırbistan'daki diğer idari bölümlerden farklı olarak özerk bir yönetime sahip olan Belgrad'ın, 4 yıllığına seçilen ve 110 üyeden oluşan bir Kent Meclisi bulunmaktadır. Belediye başkanı ve yardımcısı tarafından atanan 13 üyeli Kent Konseyi ise Kent Yönetiminin kontrol ve denetiminden sorumludur. Son Belgrad Belediye Başkanı, 24 Nisan 2014'ten beri bu görevde bulunan bağımsız siyasetçi Siniša Mali'dir.
Halk cumhuriyeti, bazı cumhuriyet ile yönetilen devletler tarafından kullanılan bir ünvandır. Bu ünvan popülizm ile ilişkili olup genellikle komünist ülkeler tarafından kullanılsa da bu ünvan birçok komünist olmayan ülke tarafından da kullanmaktadır.
Yugoslav dinarı, 3 Yugoslav devletinin ana para birimiydi. 1918-45 arası Yugoslavya Krallığı'nın, 1945-1992 arası Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin, 1992-2003 arası ise Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'nin para birimi olmuştur Madeni ve kâğıt paralardan oluşmaktadır. Yugoslavya dinarı bazı yenilemelerle 1918'den 2003'e kadar kullanılmıştır.
Yugoslavya Krallığı (1921-1941), Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti (1947-1991), Yugoslavya Federal Cumhuriyeti (1991-2003) ve Sırbistan-Karadağ (2003-2006) devlet başkanları listesidir.
Yugoslavya İçişleri Bakanlığı, normal olarak 1918'den 1945'e kadar Yugoslavya Krallığı'nın ülke içindeki sorunlarından ve 1945'ten 1992'ye kadar süren Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nde benzer sorumluluğu olan içişleri bakanlığını ifade eder. Ayrıca, 1992'den 2003'e kadar Sırbistan ve Karadağ İçişleri Bakanlığı da bu isimle anılır.
Türkiye-Yugoslavya ilişkileri, Türkiye ile Yugoslavya arasındaki tarihi dış ilişkilerdi.
Yugoslavya amblemi, üst tarafında Kızıl yıldız bulunan Başaklarla çevrili ve 6 meşalenin birleşmesinden ortaya çıkan tek bir ateşten oluşuyordu. Yugoslavya SFC amblemi Sosyalist devlet amblemleri'nin tipik bir örneğidir.