
George Roger Waters, İngiliz müzisyen ve besteci. Pink Floyd grubunun solisti ve basgitaristi olarak tanınmaktadır.

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

Candan Erçetin, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve müzik öğretmeni. 25 yılı aşkın şarkıcılık kariyeri boyunca, insan hayatını konu alan şarkılar hazırlayıp seslendirmesiyle tanındı. Albümlerini pek fazla tanıtım yapmadan çıkarmasına rağmen yine de çalışmalarını çok satarak dinleyici tarafından çok benimsenmesiyle birçok kez takdir edildi. Müziğini ön planda tutarak basında özel hayatıyla yer almaması sayesinde övüldü. Bazen farklı bulunan video klipleriyle ilgi çekti. Ailesinin Balkan kökenli olmasının bir sonucu olarak şarkılarında sık sık Balkan müziği enstrümanlarına yer verdi, Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Yunanca şarkılar da söyledi. Erçetin, kontralto ses aralığına sahiptir.

Funda Arar, Türk pop müzik şarkıcısı. Bugüne kadar bir Altın Kelebek Ödülü ve bir Türkiye Video Müzik Ödülü dâhil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmıştır.

Robert Anthony Plant CBE, İngiliz söz yazarı ve müzisyen. Dünyaca ünlü Led Zeppelin grubunun vokalisti. Gelmiş geçmiş en iyi vokallerden biri olarak anılır.

mor ve ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin, Alper Tekin (bas), Derin Esmer ve Kerem Kabadayı (bateri) tarafından İstanbul'da kurulan Türk alternatif rock müzik grubu.

Berksan Özer ya da bilinen adıyla Berksan, Türk şarkıcı.

Nilüfer Yumlu ya da bilinen adıyla Nilüfer, Türk şarkıcı, söz yazarı ve yapımcıdır. Ayrıca UNICEF Türkiye'nin ilk iyi niyet elçisidir. 1970'li yılların başından itibaren Türk pop müziğinin önde gelen yorumcularından biri oldu. 1972 yılında yayımladığı ilk 45'liğinin ardından, 1973'te “Dünya Dönüyor” ile asıl çıkışını yakaladı. “Dünya Dönüyor”un yanı sıra, 70'ler boyunca yayımladığı “Göreceksin Kendini”, “Başıma Gelenler”, “Boşver”, “Kim Arar Seni” gibi şarkılar Türk pop müziği klasikleri arasına girdi. 1978'de Eurovision'a katıldı.Nilüfer '84 albümünde “Kar Taneleri” şarkısını söylediği ve 90'ların sonuna kadar birlikte çalıştığı Kayahan müzik kariyerinde önemli bir yer tuttu. Nilüfer, 80'ler ve 90'ların ilk yarısına kadar büyük satış yakalayan pek çok albümün ardından, zirvesini Nilüfer'le albümüyle yaşadı. Pek çok müzisyenle çalıştığı bu albüm, “Mavilim”, “Çok Uzaklarda”, “Namussuz Akşamlar” gibi hitlerin de etkisiyle 750 binin üzerinde satarak yılın en çok satan albümlerinden biri oldu. Bir sonraki albümüyle 1970'li yıllardaki hitlerini yeni düzenlemeleriyle yeni nesle taşıyan Nilüfer, 2000'lerdeki birkaç albümün ardından 2011'de yeni nesil rock müzik grup ve şarkıcılarıyla birlikte seslendirdiği 12 Düet albümü oldukça iyi tepkiler topladı. Bunun ardından bir devam albümü daha olan 13 Düet albümü geldi. Şarkıcı 2015 yılında DMC etiketiyle yayınlanan "Kendi Cennetim" albümünü piyasaya sürdü.

Kaiser Chiefs İngiltere'nin Leeds kentinde kurulmuş Indie Rock grubudur. 2000 yılında Parva ismiyle kurulmuş 22 isimli bir albüm çıkarmış ve daha sonra 2003 yılında Kaiser Chiefs ismini almıştır.

Arctic Monkeys, 2002 yılında Sheffield'da kurulmuş bir İngiliz rock grubudur. Grup, solist Alex Turner, davulcu Matt Helders, gitarist Jamie Cook ve bas gitarist Nick O'Malley'den oluşmaktadır. Eski bas gitarist Andy Nicholson ilk albümlerinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra 2006 yılında gruptan ayrıldı.

Baris Mancho, Barış Manço'nun ikinci plağı ve tüm şarkıları İngilizce olan tek albümüdür. Barış Manço bu albümü yurt dışı pazarı için yapmıştır. Albüm 1977'de "Nick the Chopper" adıyla Türkiye'de de yayımlanmıştır.

Reasonable Doubt, Amerikalı rapçi Jay-Z'nin ilk stüdyo albümü. 25 Haziran 1996'da Amerika Birleşik Devletleri'nde Roc-A-Fella Records etiketiyle ve Birleşik Krallık'ta Northwestside Records etiketiyle yayımlandı. DJ Premier, Ski, Knobody ve Clark Kent'in yapımcılığını üstlendiği albümde; Memphis Bleek, Sauce Money ve The Notorious B.I.G. konuk vokalist olarak yer aldı. Billboard 200 listesinde yirmi üç numaraya ulaşan albüm; 2002 yılında RIAA tarafından platin plak ile ödüllendirildi ve 2006 yılı itibarıyla 1,4 milyon adet kopya sattı. Albümden dört tekli yayımlandı ve "Ain't No Nigga" ile "Can't Knock the Hustle" parçaları büyük popülerlik kazandı. Her ikisi de Birleşik Krallık'ta ilk kırka girmeyi başarırken; Billboard Hot 100 listesinde ilki elli ve ikincisi yetmiş üç numaraya ulaştı.
Kolpa, Adana kökenli bir Türk rock grubudur.

Aşk Tesadüfleri Sever, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı Aşk Tesadüfleri Sever filminin soundtrack albümüdür. 4 Şubat 2011 tarihinde yayınlanan bu albüm Pasaj Müzik etiketi ile yayımlanmıştır. Bu albümde filmin başrol oyuncusu Mehmet Günsür, sözü ve müziği Bülent Ortaçgil'e ait olan Eylül Akşamı şarkısını seslendirmiştir. Bu albümün ilk klibi de TNK'nin Yine Yazı Bekleriz şarkısına çekilmiştir. Albümde Redd, Şebnem Ferah, Demir Demirkan, Müslüm Gürses, TNK ve Teoman gibi sanatçılar yer almıştır.

Best of Hande Yener, Türk şarkıcı Hande Yener'in ilk greatest hits albümü. 29 Kasım 2013'te Poll Production etiketiyle dijital ortamda yayımlandı. Yener'in Poll Production etiketiyle satılan 14 şarkısından oluşur.

Hande Yener Best of Remixes, Türk şarkıcı Hande Yener'in ikinci greatest hits albümü. 29 Kasım 2013'te Poll Production etiketiyle dijital ortamda yayımlandı. Yener'in Poll Production etiketiyle satılan 12 şarkısının remikslerinden oluşur.
Employment, İngiliz Kaiser Chiefs grubunun Mart 2005 yılında B-Unique etiketiyle yayınlanan ilk albümleridir. Albümün esin kaynağı Britpop, new wave hareketleri ve 70'lerin punk rock müzik tarzıdır. Albüm 13 Mart 2005'te Birleşik Krallık müzik listelerinde 3 numaraya yerleşmiştir. Brit Ödüllerindeki başarılarından sonra albümün yayınlamasından yaklaşık bir yıl sonra iki numaraya yerleştimiştir.

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

Meyhaneci / Kırık Sazım, Müslüm Gürses'in 1990 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sürülen albümüdür.

Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firmasından 32, Kadırga Müzik firmasından 17, Topkapı Plak firmasından 2, Bayar Müzik firmasından 1, Seyhan Müzik firmasından da 1 tane olmak üzere Gürses hayattayken resmî olarak yayımlanmamış toplam 53 adet şarkısı yayımlanmıştır.