İçeriğe atla

YouTube kakası

Youtube Kakası (İngilizce:YouTube Poop, kısaca YTP), mizahi, hiciv, müstehcen ve saygısız aynı zamanda sinir bozucu, kafa karıştırıcı veya dramatik amaçlar için genellikle altkültürel önem taşıyan önceden var olan medya kaynaklarının remikslenmesi/düzenlenmesiyle oluşturulan bir video düzenleme türüdür. YouTube kakaları geleneksel olarak video paylaşım web sitesi YouTube'a yüklenir.[1][2]

Tarihi

Öncüleri ve etkileri

YouTube kakası, mevcut fikirlerin ve medyanın çeşitli bağlamlarda yeni sanat ve medya yaratmak için değiştirildiği ve yeniden yorumlandığı remiks kültürünün bir alt kümesidir. DigitalTrends'ten Luke Dormehl, William Burroughs'un cut-up tekniğini ve hip-hop'taki örneklemeyi örnek olarak sıralayarak, remiks kültürü biçimlerinin internetten çok önce var olduğunu belirtmiştir. Dormehl ayrıca YouTube kakasının “estetik açıdan” 1980'lerde MTV'nin “çılgın kurgu tarzına” benzediğini ve bu tarzın karakter ya da olay örgüsünden ziyade bir duygu uyandırmaya odaklanan “hızlı, doğrusal olmayan kesmeler” içerdiğini belirtmektedir.

YouTube kakası aynı zamanda bir medya parçasının hayranlarının eserden görüntüler kullanarak müzik videoları oluşturdukları vidding sahnesinden unsurlardan da yararlanır. Gözlemciler aynı zamanda vidding'e benzer daha modern, internet tabanlı bir uygulama olan anime müzik videosundan (AMV) - özellikle AMV'nin daha komedi varyasyonlarından - etkiler öne sürmüşlerdir.

Erken Tarihi ve "Altın Çağ"

Bu tür 2000'lerin başında başlamıştır. YouTube kakası olarak kabul edilen ilk video “The Adventures of Super Mario Bros. 3 REMIXED!!!” adını taşımaktadır. (adı “I'D SAY HE'S HOT ON OUR TAIL” olarak değiştirilmiştir), SuperYoshi adlı yaratıcı tarafından ilk olarak 22 Aralık 2004'te yüklenmiştir ve YouTube'un oluşturulmasından birkaç ay öncesine dayanmaktadır. 1989 yapımı animasyon televizyon dizisi The Adventures of Super Mario Bros. 3'ün kliplerini Windows Movie Maker video düzenleme yazılımını kullanarak birincil kaynak olarak yeniden düzenlemiştir. Medya uzmanı Randall Halle, SuperYoshi'ninki gibi videolara atıfta bulunmak için kullanılan “kaka” adının bu ilk çalışmaların sözde düşük kalitesine atıfta bulunduğunu öne sürmektedir.

2000'lerin ortasından sonuna kadar, YouTube kakaları YouTube'daki en popüler video türlerinden biriydi. YouTuber EmpLemon bu dönemi, topluluktaki popüler yinelenen memler ve şakalarla karakterize olarak tanımlıyor. Halle'ye göre, 2010 tarihli “jonathan swift returns from the dead to eat a cheese sandwich” videosu, video düzenleme ve diğer çarpıtma yöntemlerinde videonun yoğun kullanımı ile “YTP'yi sanata taşıyan bir çalışma” olarak gösterildi.

Ana Akım Popülaritede Düşüşü

YouTube kakası türünün popülaritesi 2010'larda azaldı. eMarketer baş analisti Nicole Perrin, türün “yol kenarına düşmesinin” nedeninin daha büyük bir YouTube “daha parlak, daha kurumsal dostu içeriğe geçişin” bir parçası olduğunu tahmin etti.

Luke Dormehl 2019'da bu ana akım popülerlik kaybıyla ilgili olarak “internetin her köşesinde olduğu gibi” YTP'nin de ortak kaynaklara sahip büyük ve tek bir topluluktan, her biri kendi tercih ettiği kaynak materyallere sahip bir dizi alt topluluğa dönüştüğünü yazmıştır. Ancak bu aynı zamanda her bir alt topluluğun kendi karmaşık “referanslar içinde referanslar” setini daha da geliştirmesine olanak sağlamıştır. Buna ek olarak, YTP, çok sayıda özel efekt ve ayrıntılı yazı ile artan profesyonelleşme ve düzenleme genel YouTube trendini takip etmiştir.

YTP'nin modern meme kültürü ve bir bütün olarak internet kültürü üzerinde büyük bir etkisi olmuştur. YTP'nin birçok stilistik özelliği, hızlı düzenleme ve komedi etkisi için ses seviyesinde ani sert değişiklikler gibi ana akım YouTuber'ların düzenleme dağarcığına girmiştir. Hatta birçok ana akım YouTuber normal videolarını düzenlemek için YTP editörlerini işe almaktadır.

Stil ve Teknikler

Yapısı, kültürü ve alt türleri

Bazı videolar, genellikle kendinin farkında olan bir hikâye yaratmak veya aktarmak için kaynakları tamamen veya kısmen yeniden kullanmayı içerebilirken, diğerleri doğrusal olmayan bir anlatıyı takip eder ve bazıları gerçeküstü mizah ve sanatsal deney çizgileri arasında kabul edilen hiçbir hikâye içermeyebilir. Kansas Eyalet Üniversitesi'nde kültürel antropoloji profesörü olan Michael Wesch, YouTube kakalarını “remiks kültürünün kendisi hakkında yorum yapmak için remiks kültürünün en düşük teknik ve estetik standartlarını taklit eden ve bunlarla alay eden absürdist remiksler” olarak tanımlamıştır.

YTP genellikle bir yaratıcının (ya da topluluk içindeki kakanın) çalışmasının bazen başka bir video için temel çalışma olarak kullanılması anlamında türevsel olabilir; bu yeniden dolaşıma sokulabilir ve orijinal videonun düzenlemeler ve değişiklikler biriktirdiği turlarda nasıl var olduklarına göre adlandırılan “YTP tenisi” videolarının oluşturulmasına yol açabilir. Harvard Hukuk Fakültesi'nde Hukuk Profesörü olan Lawrence Lessig, bu durumu remiks kültüründe öne çıkan bir çağrı ve yanıt biçimiyle karşılaştırmıştır.

YTP “collab” veya işbirliği yaygın bir uygulamadır ve çeşitli içerik oluşturucuların tek, bazen çok uzun bir video üretmek için bir araya gelmesini içerir.

YouTube kakasının bir alt türü de YouTube Poop Music Video (YTPMV) olup, farklı medya türlerinden kliplerin genellikle hızlı tempolu ve düzenleme yoğun bir şekilde müzikal bir biçimde yeniden karıştırılmasını içerir.

Kaynak Materyali

Esasen herhangi bir görsel-işitsel medya kaynak materyal için “adil oyun” olsa da, YouTube kakasının en yaygın kaynaklarından bazıları filmler, televizyon şovları, anime, çizgi filmler, reklamlar veya diğer YouTube videolarını içerir. En popüler kaynaklar arasında 1990'ların çizgi filmleri, özellikle de Super Mario World ve Adventures of Sonic the Hedgehog gibi eleştirmenlerce göz ardı edilenler yer almaktadır. Çocuk şair Michael Rosen'ın çalışmaları da kullanılmıştır. Farklı zaman dilimlerinden ve tarzlardan gelen bu çeşitli medya kaynakları genellikle YTP'lerde birleştirilmektedir.

Philips CD'sinde yayınlanan Nintendo oyunlarının ara sahneleri - en önemlisi Hotel Mario ve Link: The Faces of Evil ve Zelda: The Wand of Gamelon başta olmak üzere- animasyonları, seslendirmeleri ve senaryoları nedeniyle çokça eleştirilen Nintendo oyunlarının ara sahneleri de sıklıkla kullanılmış ve bu sayede daha yaygın bir şöhrete kavuşmuştur.

Düzenleme Teknikleri

Tipik bir YouTube kakası, altta yatan çalışmayı değiştirmek için görsel ve işitsel efektlerin yanı sıra tek tek kliplerin yeniden düzenlenmesini kullanır. Düzenlemeler genellikle “ani ve sarsıcıdır”, çok sayıda hızlı kesim ve zaman uzatması “genellikle çılgın” bir hıza yol açar. Ruth Alexandra Moran bu tarzı “arıza estetiği” üretmek olarak yorumlamaktadır.

En yaygın yeniden düzenleme türü, diyalogların yeniden düzenlendiği veya yeni, genellikle mizahi veya kaba diyaloglar oluşturmak için parçalandığı bir düzenleme biçimi olan “cümle karıştırma ”dır. Stegblob'un YouTube kakası “Robotnik Has a Viagra Overdose ‘dan ünlü bir cümle karışımı, Kirpi Sonic'in Maceralarından Doktor Robotnik'in uşaklarını ’her zamanki gibi burnunu sokmakla” suçladığı bir sahneyi alır ve ikinci ve üçüncü hece hariç her şeyi keserek sadece “penis” kelimesine benzediği yorumlanan saçma “pingas” kelimesini bırakır. Yıllar geçtikçe “Pingas” genel olarak Kirpi Sonic serisiyle ilgili en büyük memlerden biri hâline geldi ve hem Archie çizgi romanında hem de Sonic Boom televizyon dizisinde referans gösterildi. Bir röportajda, Kirpi Sonic'in başrol oyuncusu James Marsden'a kelime hakkında bir soru soruldu ve o da yanlışlıkla bunun Doktor Robotnik'in orijinal sloganı olduğunu tahmin etti.

Telif hakları ve adil kullanım

Youtube kakası, telif hakkıyla korunan medyanın yeniden kullanımı üzerine kurulu bir mecra olduğundan, telif hakkı yasasına karşı özellikle savunmasız olmuştur. YouTube kakaları YouTube'da sık sık telif hakkı iddialarına konu olmuştur. Siyaset bilimci ve yazar Trajce Cvetkovski 2013'te Viacom'un 2007'de YouTube'a karşı YouTube kakaları, özellikle de Hurricoaster'ın “The Sky Had a Weegee” (Gökyüzünün Bir Weegee'si Vardı) adlı animasyon dizisinin SüngerBob KarePantolon bölümü “Shanghaied” ve Weegee'den (Mario Is Missing!'in DOS versiyonunda görünen Nintendo Luigi'ye dayanan hicivli bir karikatür) sahneler içeren bir telif hakkı ihlali davası açmasına rağmen, bu ve diğerlerinin YouTube'da kaldığını belirtmiştir.

Birleşik Krallık'taki telif hakkı yasası, insanların telif hakkıyla korunan materyalleri, materyalin telif hakkını ihlal ediyor olarak görülmeksizin parodi, pastiş ve karikatür amacıyla kullanmasına izin vermektedir. Telif hakkı sahipleri, ancak eserin nefret dolu veya ayrımcı mesajlar ilettiği ve telif hakkı sahibinin materyalinin kullanım amacını değiştirdiği düşünülüyorsa parodisti dava edebilmektedir. Dava mahkemeye taşınırsa, yargıçlara videonun bu kriterleri karşılayıp karşılamadığına karar vermeleri için yargı yetkisi açısından tavsiyede bulunulur.

Bireysel tepkiler

İngiliz çocuk şairi Michael Rosen, 2012 yılında web sitesinde bir uyarı yayınlayarak, “Oldukça az sayıda insan videolarımı alıp ‘YouTube kakaları’ olarak bilinen yeni versiyonlarını yaparak eğleniyor. Bunların çoğu küçük çocuklar için uygun değildir. Bunların sözlerinden ya da resimlerinden ben sorumlu değilim." 2015 yılı civarında Rosen, YouTube kanalının ‘hakkında’ sayfasına da benzer bir uyarı koydu. 2021 yılında bir İngiliz öğretmen öğrencilerine yanlışlıkla orijinal şiir yerine Rosen'ın ‘The Car Trip’ şiirinin son derece kaba bir YouTube kakasını gönderdi ve bunu orijinal şiirle karıştırdı.

2019 yılında Rosen, şiirlerini ve öykülerini seslendirdiği “yaklaşık 4.000 YTP” olduğunu iddia etti. “Bazıları çok komik... Komik olanları seviyorum. Irkçı, antisemitik olanları kaldırtmaya çalıştım” dedi.

İngiliz çocuk şairi Michael Rosen, YouTube'daki kakalarında görünmesiyle ilgili birçok açıklama yaptı.

Kaynakça

  1. ^ "Break Yo' TV: YouTube Poop". Consequence of Sound. 15 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2009. 
  2. ^ Feldman, Brian (10 Şubat 2020). "How Pingas Became One of Sonic the Hedgehog's Most Famous Memes". Intelligencer (İngilizce). 30 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Pornografi</span> Cinsel ilişkinin tasviri

Pornografi, cinsel konunun yalnızca cinsel uyarılma amacıyla betimlenmesidir. Pornografi, dergi, animasyon, yazı, film, video ve video oyunları gibi çeşitli medyalarla sunulabilir. Bu tanım seks gösterileri ve striptiz gibi canlı gösterileri içermez. Günümüz pornografik betimlerinin birincil konuları, hareketsiz fotoğraflar için poz veren pornografik modeller ve filme alınmış cinsel eylemlerde bulunan oyunculardır.

YouTube, Google'a ait bir Amerikan çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformudur. Merkezi San Bruno, Kaliforniya'da olan platform; 15 Şubat 2005'te üç eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu. Platform; kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkânı sunmakta olup medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">YouTube'a Türkiye'den erişimin engellenmesi</span> Tarih boyunca website erişim engeli listesi

YouTube'a Türkiye'den erişimin engellenmesi, Türkiye kanunlarına dayanılarak Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından ilki 6 Mart 2007'de, ikincisi ise 17 Ocak 2008'de olmak üzere birkaç kez engellenmiştir. Bu engelleme, Türkiye'de ve dünyada çeşitli yankılar uyandırmıştır. 31 Ekim 2010 tarihinde ise bir telif ajansı Atatürk'e hakaret eden videoların hakkını satın aldı ve sonra siteden kaldırdı. Savcılığın isteğiyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı YouTube'a erişim engelini kaldırdı, fakat kısa bir süre sonra yasak tekrar işleme konulmuştur. Servisleri en çok kullanılan internet siteleri arasında yer almıştı.

<span class="mw-page-title-main">Super Nintendo Entertainment System</span> 1990 ve 1993 arasında Nintendo tarafından piyasaya sürülen 16 bit teknolojisine sahip 4.nesil bir oyun konsolu

Super Nintendo Entertainment System, Türkçe karşılığı ile Süper Nintendo Eğlence Sistemi Güney Amerika, Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya’da (Okyanusya) 1990 ve 1993 arasında Nintendo tarafından piyasaya sürülen 16 bit teknolojisine sahip bir oyun konsolu. Japonya ve Güneydoğu Asya'da sistem Süper Famicom veya kısaca SFC olarak adlandırılır. Güney Kore'de, Süper Comboy olarak bilinen bu konsol o bölgede ise Hyundai Electronics tarafından dağıtıldı. Her sürüm aslında aynı olmasına rağmen çeşitli bölgesel kilitleme formları farklı bölgelerdeki konsolları birbiriyle uyumlu olmaktan alı koymuştur.

<span class="mw-page-title-main">Kirpi Sonic</span> video oyunu karakteri

Kirpi Sonic, ilk olarak 1991 yılında Sega'nın oyun konsolunda ortaya çıkan, mavi renkli, hızlı, kırmızı ayakkabılı ve sürekli Dr. Robotnik (Eggman)'le mücadelede olan ve aynı zamanda Sega firmasının maskotu olan, Mobius ismindeki farklı bir boyutta Dünya'ya paralel bir gezegende yaşayan kurgusal uzaylı ve tasarlanış itibarı ile kirpiyi andıran bir karakterdir.

<span class="mw-page-title-main">İnternet kültürü</span>

İnternet kültürü, sık ve aktif internet kullanıcıları arasında gelişen ve sürdürülen, özellikle internet üzerinden birbirleriyle iletişim kuran çevrimiçi toplulukların üyeleri tarafından oluşturulan bir tür yarı yeraltı kültürüdür. Bu kültür, etkisi bilgisayar ekranları aracılığı ve bilgi ve iletişim teknolojileriyle, özellikle de internet tarafından aracılık edilen bir kültürdür.

Amy Rose, ilk olarak Sonic the Hedgehog adlı video oyunları serisinde ona âşık olan ilk dişi kirpi kız karakter olarak ortaya çıkar. Kırmızı renkli bir elbisesi ve kırmızı renkte olan çekiciyle Amy, genellikle neşeli ve enerjik bir kişiliğe sahiptir. Sonic the Hedgehog adlı serinin diğer karakterlerinden farklı olarak, Amy Rose'un fiziksel gücü düşüktür ancak sopaları sayesinde savunma yetenekleri yüksektir. Amy'nin tek zayıf noktası, Sonic'tir.

<span class="mw-page-title-main">The Weeknd</span> Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı

Abel Makkonen Tesfaye, profesyonel olarak Weeknd olarak bilinen Kanadalı şarkıcı ve söz yazarıdır. Alışılmadık müzik prodüksiyonu, sanatsal yeniden icatları ve falsetto kayıtlarının imza kullanımı ile tanınır.

<i>Kirpi Sonic</i> (video oyunu serisi)

Kirpi Sonic, Sega'nın, platform oyunu çıkışlı, Japon medya franchise'ıdır. Serinin, 1991 çıkışlı, ilk oyunu Kirpi Sonic; Sega'nın, Alex Kidd ile değiştirilecek ve Nintendo'nun Mario maskotuyla yarışacak yeni bir maskot karakter istemesi üzerine, Sega'nın Team Sonic bölümünce tasarlandı. Başarısı, birçok ardılının doğmasına ve Sega'nın, dördüncü kuşak boyunca video oyunu sektörünü yönlendiren ortaklıklardan biri olmasına yardımcı oldu. Mart 2011'e gelindiğinde, seri, 89 milyon'un üzerinde fiziksel kopya sattı ve 5 milyar doları bulundu. 2018'e gelindiğinde ise ücretsiz mobil oyunlar da içinde olmak üzere 800 milyon kopyaya ulaştı.

<i>Kirpi Sonic</i> (video oyunu, 1991) 1991 yapımı video oyunu

Kirpi Sonic, Sonic Team tarafından geliştirilen ve Sega Genesis konsolu için Sega tarafından yayınlanan platform oyunudur. Oyun 23 Haziran 1991'de Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya'da, 26 Temmuz 1991'de Japonya'da satışa sunuldu. Oyunda Sonic isminde insan biçimli bir kirpi, hayvanları kaçırıp metal kapsüllere hapseden çılgın bilim adamı Dr. Robotnik'i yenmek ve çalınan kaos zümrütlerini bulmak için harekete geçer. Oyunun oynanışı, yüzükleri bir çeşit can sağlayıcı olarak toplama ve atlamayla saldırı hareketlerinin aynı tuşla yapıldığı basit bir kontrol şeması üzerine kuruludur.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Expression Encoder</span>

Microsoft Expression Encoder, Microsoft Windows için kodlayıcı ve doğrusal olmayan bir video düzenleme yazılımıdır.

<span class="mw-page-title-main">MrBeast</span> Amerikan YouTuber

James Stephen "Jimmy" Donaldson, daha çok çevrimiçi takma adı MrBeast ile tanınır, Amerikalı bir YouTuber, girişimci ve hayırseverdir. Ayrıntılı zorluklar ve büyük hediyelerin yer aldığı hızlı tempolu ve yüksek prodüksiyonlu videolarıyla tanınıyor. 300 milyondan fazla abonesiyle YouTube'da en çok aboneye sahip kanalın sahibidir.

Bu liste, tüm zamanların en çok satan video oyunlarını göstermektedir. Bugüne kadar en çok satan video oyunu, Mojang tarafından Mayıs 2009 tarihinde bilgisayar, mobil ve konsol gibi pek çok platformda yayımlanan açık dünya oyunu Minecraft, bütün platformalarda 300,000,000'dan fazla kopya satmıştır. EA tarafından yayımlanan Tetris ile Grand Theft Auto V, 100 milyondan fazla kopya satan diğer video oyunlarıdır. Tek bir platformda en çok satan oyun ise Wii konsolu için piyasaya sürülmüş olan yaklaşık 83 milyon satışla Wii Sports'dur.

<span class="mw-page-title-main">Scarlxrd</span> İngiliz rapçi ve söz yazarı

Marius Lucas Antonio Listhrop, sahne adı ile Scarlxrd, İngiliz rapçi ve söz yazarıdır. Trap müzik ve heavy metal unsurlarını birleştiren eşsiz müzik tarzı ile bilinir. Eskiden Mazzi Maz olarak bilinen bir YouTube kişiliği olan Scarlxrd, Scarlxrd takma adının altında rapçi olarak çıkış yapmadan önce nu metal grubu Myth City'nin vokalisti olarak müzik kariyerine başladı.

Enes Batur Sungurtekin veya sadece bilinen adıyla Enes Batur, Türk YouTuber, oyuncu ve şarkıcıdır. Nisan 2023 itibarıyla Türkiye'nin en çok abonesi bulunan bireysel YouTube kanalının sahibidir. Eğlence, video günlüğü ve meydan okuma türü videolar çekmektedir.

Eğlence hukuku, medya hukuku olarak da adlandırılır, eğlence sektörüne sağlanan hukuki hizmetlerdir. Eğlence hukukundaki bu hizmetler fikrî mülkiyet hukuku ile örtüşmektedir. Fikrî mülkiyet, tescilli marka, telif hakkı ve "Tanıtım Hakkı" dahil olmak üzere birçok hareketli parçaya sahiptir. Bununla birlikte, eğlence hukuku uygulaması genellikle iş hukuku, sözleşme hukuku, haksız fiiller, iflas hukuku, göçmenlik, menkul kıymetler hukuku, güvenlik çıkarları, acentelik, mahremiyet hakkı, hakaret, reklam, ceza hukuku, vergi hukuku, Uluslararası hukuk ve sigorta hukuku ile ilgili soruları içerir.

Video oyunlarında reklamcılık, ürünleri, organizasyonları veya bakış açılarını tanıtmak için reklamın video oyunlarına entegre edilmesidir.

<span class="mw-page-title-main">Cr1TiKaL</span>

Charles Christopher White Jr., daha çok bilinen adıyla MoistCr1TiKaL, Cr1TiKaL veya penguinz0, Amerikalı bir YouTuber, Twitch yayıncısı ve müzisyendir. Özellikle internet kültürü ve video oyunlarını konu alan yorum videoları ve canlı yayınlarıyla tanınır. White'ın içerikleri monoton derin sesi ve ifadesiz komedi tarzı ile karakterize edilir. Ayrıca White, bir espor organizasyonu olan Moist Esports'un kurucu ortağı ve müzik ikilisi olan Gentle Men'in kurucu ortağı ve üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Scientology ve İnternet</span>

Scientology Kilisesi'nin, başta davalar, yasal tehditler ve paravan kuruluşlar olmak üzere çeşitli yöntemler kullanarak Scientology'yi ve internetteki örgütü eleştiren materyalleri bastırma girişimleriyle ilgili bir dizi anlaşmazlık bulunmaktadır.. 1994'ün sonlarında örgüt, L. Ron Hubbard tarafından yazılan yayınlanmamış belgelerin dağıtımını durdurmak için çeşitli yasal taktikler kullanmaya başladı. Örgüt sıklıkla "SLAPP" davalarının açılması yoluyla barrat yapmakla suçlanıyor. Kuruluşun yanıtı, dava konusu niteliğinin yalnızca telif hakkıyla korunan eserlerini ve belirli belgelerin yayınlanmamış durumunu korumak olduğu yönündedir.

<i>Skibidi Toilet</i> Gürcistan kökenli bir animasyon serisi

Skibidi Toilet, Aleksey Gerasimov tarafından oluşturulan ve YouTube kanalı DaFuq!?Boom!'a yüklenen, YouTube videoları ve kısa filmlerden oluşan bir machinima web dizisidir. Source Filmmaker kullanılarak üretilen dizi, insan kafalı tuvaletler ile kafa yerine elektronik cihazlar kullanan insansı karakterler arasındaki kurgusal savaşı konu almaktadır.