
Cumhuriyet, Türkiye'de yayımlanan günlük bir gazetedir. 7 Mayıs 1924 tarihinde kurulan gazete, 30 Temmuz-5 Ağustos 2018 tarihleri arasındaki 37.412 adet tirajı ile 24. sırada yer almaktadır.

T.C. Resmî Gazete, Türkiye'nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, TBMM, cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri tarafından çıkarılan kanun, kararname, yönetmelik, genelge ve sair mevzuatı yayımlamaktır.

Gazete, haber, bilgi, bulmaca ve reklam içeren, genellikle düşük maliyetli kâğıt kullanılarak basılan ve dağıtımı yapılan bir yayım olup, halka güncel olaylara ilişkin bilgi verme amacı gütmektedir. Genel olarak yayınlandığı gibi, özel bir konu üzerine de yayınlanabilir ve genellikle günlük ya da haftalık olarak yayınlanır. Gazete anlamında Osmanlı döneminde Arapça kökenli ceride sözcüğünün yanında günlük gazete anlamında Farsça rûznâme sözcüğünün de kullanıldığı ve geçmişte günlük olayları kaydetmek üzere günnâme, aylık olayları kaydetmek üzere aynâme yazıldığı da belirtilir. Gazete sözcüğünün Türkçe eş anlamlısı ise yenün sözcüğüdür.
Türkiye, Enver Ören tarafından 22 Nisan 1970 tarihinde Hakikat adıyla yayımlanmaya başlanan günlük gazete. İhlas Holding'in bir parçasıdır ve holdingin ilk kurumudur. 30 Mart 1972 günü Türkiye ismiyle yayın hayatına devam etti.

İkdam, 5 Temmuz 1894 ve 31 Aralık 1928 tarihleri arasında İstanbul'da yayınlanmış günlük siyasal gazetedir.
Tanzimat edebiyatı, Tanzimat döneminin kültürel ve siyasi hareketlerinin sonucu olarak ortaya çıkmış edebiyat akımı. 3 Kasım 1839'da Mustafa Reşid Paşa tarafından ilan edilen Gülhane Hattı Hümayunu da denilen yenileşme beratının yürürlüğe konmuş olmasından doğmuştur. Bu olay daha sonraları Tanzimat Fermanı olarak adlandırılacak, gerek siyasi alanda gerek edebî ve gerekse toplumsal hayatta batıya yönelmenin resmi bir belgesi sayılacaktır. Şinasi ile Agah Efendi'nin birlikte çıkarmış olduğu Tercüman-ı Ahval bu edebiyatın başlangıcı olarak kabul edilir.
İrâde-i Milliye İtilaf Devletleri’nin işgallerine karşı 1919'da Anadolu’da başlayan Kurtuluş Hareketi'nin ilk yayın organı olarak Sivas'ta çıkarılan gazetedir.

Bursa Haber, çeşitli adlarla 1946 yılından beri Bursa'da yayınlanan yerel gazete.

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.
Yeni İstanbul, 1949 yılından itibaren İstanbul’da aynı adla farklı dönemlerde yayınlanan Türkçe gazete.

Sakai, Japonya'nın Osaka prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Yüzölçümü 149.99 km² olan şehrin nüfusu 1 Ağustos 2011 tarihi itibarı ile 842,760'tır.
Tiraj, yayıncılıkta bir defada basılan kitap, dergi, gazete gibi basılı ürünlerin adedi. Baskı adedi hesaplanırken bir yandan talebi karşılaması diğer taraftan stoklarda aşırı birikime yol açmaması göz önünde tutulur. Birçok ülkede tiraj verileri bağımsız kurumlar tarafından saptanır.
Gözcü, 15 Mayıs 1996 ile 1 Nisan 2007 tarihleri arasında Türkiye'de yayımlanan günlük gazete. 15 Mayıs 1996'da Doğan Holding bünyesinde yayına başladı. Ortalama 140.000'lik trajıyla Türkiye'nin en büyük ulusal gazetelerinden biriydi. Gazetenin sloganı "Basında gerçeğin sesi" idi. İngiltere'de yayınlanan The Observer adlı gazete versiyonuydu. Gazete, Aykut Oray'ın oynadığı reklam filmleri ile hafızalarda yer edinmiştir. 2000'li yıllarda Asabi gazetesinde birleştirildi. 1 Nisan 2007 tarihinde kapatıldı. İsim hakları satın alınan gazete kapandıktan 2 ay sonra 27 Haziran 2007 tarihinde Sözcü gazetesi olarak faaliyete geçti.
Vakit' gazetsinin sahibi Ahmet Emin Yalman Vakit'in çok başarılı bir işe devam etmesi ve o dönemde öncü ve akıncı rol oynamasına rağmen, ortağı Mehmet Asım'in kardeşi Hakki Tarik Bey'le gazete işlerinde bazı ihtilaflar üzere ve gazetenin yazı işleri müdürü Enis Tahsin'in gazetenin siyasi yazarı Ahmed Şükrü ile beraber Vakit'den ayrılmaları dolayında, hissesini 12000 Lira'ya Mehmet Asım'e satarak 26 Mart 1923'te Vatan gazetesini çıkardı.

Tokyo Verdy FC 1969 yılında kurulan, Japonya'nın en eski futbol kulüplerinden biridir. Şu anda J2 Liginde mücadele etmektedir.

Asahi Shimbun, Japonya'da beş ulusal gazetesinden biridir. Gazete 25 Ocak 1879 tarihinde kurulmuştur. Haziran 2010 tarihi itibarı ile 7.96 milyon sabah baskısı ve 3,1 milyon akşam baskısı ile Yomiuri Shimbun'dan sonra ülkenin ikinci büyük gazetesidir. Gazete Osaka'da kurulmuş olup daha sonra Tokyo'ya taşınmıştır.

Mainichi Shimbun, Japonya'da beş ana ulusal gazeteden biridir. Gazete 21 Şubat 1872 tarihinde kurulmuş olup ülkenin en eski gazetelerinden biridir. Gazetenin genel merkezi Tokyo'nun Chiyoda semtinde yer almaktadır.
Himmet, Azerice dilinde yayın yapan ilk gayriresmî gazete. Dönemin sosyal demokrat kuruluşu olan Himmet'in yayın organıydı.

Aks-i Sadâ, İkinci Meşrutiyet döneminde Samsun'da çıkarılmaya başlanan gazetedir. Samsun'da çıkarılan ilk gazete olma özelliği taşır.

Yomiuri Giants, Merkez Ligi'nde oynayan bir Japon profesyonel beyzbol kulübüdür. Kulüp Tokyo merkezli olup maçlarını Tokyo Dome'da oynamaktadır.