
Âşık Mahzuni Şerif, kimlikteki adıyla Şerif Mahzuni ya da doğum adıyla Şerif Cırık,, Alevi Türk halk ozanı.
Güzelleme, Âşık Halk Edebiyatı'nda kullanılan; konusu aşk ve sevgi olan lirik şiirlere verilen ad. Güzellemeler, semai ya da koşma nazım biçimleriyle yazılırlar.

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

Çukurova, tarihi adıyla Cilicia Pedias; Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerini içine alan Güney Anadoludaki coğrafi, ekonomik ve kültürel bir bölgedir. 6.4 milyon nüfusuyla, Türkiye'deki en büyük nüfus yoğunluğuna sahip bölgelerinden biridir.

Ahmet Edip Akbayram, Türk müzisyen.

Davut Sularî, gerçek adıyla Davut Ağbaba,, Türk halk müziği sanatçısı ve âşık.
Karacaoğlan, şiirlerine 17. yüzyılda yazılmış mecmualardan beri rastlanan ünlü saz şairidir.

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.

Söyleyemediklerim. Edip Akbayram'ın, 2008 tarihli, 22. stüdyo albümüdür. Albümde yer alan şarkıların tamamı, daha önce Edip Akbayram'ın farklı farklı sanatçı dostları tarafından seslendirilmiş olan şarkılardır. Şarkıların sözlerinde ve müziklerinde; İlhan Şeşen'den Özer Şenay'a, Enver Karagöz'den Mehmet Koç'a, Zülfü Livaneli'den Aşık Mahzuni Şerif'e, Adnan Ergil'den Ahmed Arif'e, Fikret Kızılok'tan Sarper Özsan'a birden fazla şarkı sözü yazarı, şair ve müzisyenin imzası bulunmaktadır.

33'üncü, Edip Akbayram'ın, 2002 tarihli, 19. stüdyo albümünün adı. Albüm, Edip Akbayram'ın ilk kez seslendirmiş olduğu, kimisi ilk kez kendisi tarafından yorumlanan kimisi daha evvel başka başka sanatçılar tarafından yorumlanmış olan şarkılardan, türkülerden oluşmaktadır. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Sabahattin Ali'ye, Yılmaz Odabaşı'ndan Can Yücel'e, Ahmed Arif'ten Servet Kocakaya'ya değin pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılara yer vermiştir.

Unutamadıklarım, Edip Akbayram'ın 1992 tarihli 11. stüdyo albümü. Albüm, Edip Akbayram'ın sevilen şarkılarını bir araya getirdiği derleme albümlerinden biridir. Edip Akbayram bu albümünde, sözlerinde ve müziklerinde, Aşık Mahzuni Şerif'ten Zülfü Livaneli'ye pek çok farklı şarkı sözü yazarı, müzisyen ve şairin imzasının bulunduğu şarkılarına yer vermiştir.
"Sarı Saçlım Mavi Gözlüm", Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan özlemi ifade eden bir Âşık Mahzuni Şerif türküsüdür. "Kutsal Özlem" ya da "Nerdesin" adlarıyla da bilinen türkü, sözleri ve bestesiyle ağıt niteliği taşır.

Gurbet Yollarında, Erdal Erzincan'ın 1999 yılında çıkardığı üçüncü solo albümüdür.
Âşık Mücrimî -, asıl adı Mehmet Özbozok olan Alevi-Bektaşi halk ozanıdır. Halk arasında Çolak Dede olarak da bilinmiştir.

Dost Garip, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 24 Ekim 1980 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Haziran 1980 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Ağustos 1980 tarihinde tamamlandı. Albümün müzik yönetmenliğini üstlenen Mustafa Karaçeper aynı zamanda albüme bağlaması ile eşlik etti. Henüz 13 yaşında kaydettiği albümünde Aşık İrfani, Aşık Emrah, İbrahim Engin, Kul Mustafa, Karacaoğlan, Haşimi Aslıhak ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

Seher Yeli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 16 Ekim 1984 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Haziran 1984 tarihinde başlamıştır. Ağustos 1984 tarihinde tamamlanan kayıtlar iki ay kadar sürdü. 1984 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı üçüncü albüm olmuştur. Albümde Aşık Sıtkı Baba, Davut Sulari, Neşet Ertaş, İsmail Özden, Gevheri, Ercişli Emrah, Mahmut Salan ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

Misafir Geldim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 23 Mart 1987 tarihinde çıkardığı beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1986 yılının Ekim ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Ocak 1987 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Karacaoğlan, Âşık Dertli, Davut Sulari, Muhlis Akarsu, Mahzuni Şerif, Atakan Çelik ve Kemal Can gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 4 Mayıs 1988 tarihinde çıkardığı yedinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Kasım 1987 tarihinde başlayan albümün kayıtları Şubat 1988 tarihine kadar sürdü. İki buçuk ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm yayınlandı. Albümde Mahzuni Şerif, Musa Eroğlu, Dadaloğlu, Dursun Başçı, Kul Ahmet, Ali Metin, Ali Metin ve Aşık Emrah gibi birçok sanatçının eserine yer verdi. "Selam Olsun" adlı parçanın müziğini ise kendisi besteledi.

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.
Garip Bülbül Neşet Ertaş, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki'nin üstlendiği, senaryosunu Mert Dikmen ve Fulya Özcan'ın yazdığı, Neşet Ertaş'ın hayatını konu alan Türk sinema filmidir. Filmin vizyona girmesi mahkeme kararıyla iptal edilmiştir, filmin yapımcısı Mustafa Uslu karara itiraz edeceğini ve en kısa sürede filmin seyirciyle buluşacağını söylemiştir.