İçeriğe atla

Yeryüzünde Bir Melek

Yeryüzünde Bir Melek
Film afişi
YönetmenOrhan Aksoy
YapımcıHürrem Erman
SenaristAhmet Üstel
MüzikYalçın Tura
Görüntü yönetmeniOrhan Kapkı
StüdyoErman Film
CinsiSinema filmi
TürüDram, Komedi
RenkRenkli
Yapım yılı1973, Türkiye
Süre101 dakika
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe

Yeryüzünde Bir Melek, Ahmet Üstel'in senaryosunu yazdığı, Orhan Aksoy'un yönetmenliğini yaptığı 1973 yılı yapımı Türk filmidir.

Konusu

Ailesini trafik kazasında kaybeden Zehra ada halkını ailesi olarak benimsemiştir. Adada Manav Mustafa'nın oğlu olan Ömer zengin bir aile kızı olan Meral'a âşık olmuştur. Aşkının imkansızlığını düşünüp intiharı düşünmektedir. Bunu öğrenen Zehra, Ömer'in Meral'a olan aşkını itiraf etmesini söyler. Ömer ile Meral bu şekilde birlikte olmaya başlarlar. Bu birlikteliğin mimarı olan Zehra ise kendi isteklerini görmezden gelmektedir.

Oyuncular

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Sıcak Saatler</i>

Sıcak Saatler, Sinegraf ve Detay Film imzalı, 15 Eylül 1997 tarihinde atv'de yayımlanmaya başlayan, senaryosunu Ahmet Yurdakul'un yazdığı dram, macera, duygusal ve polisiye türündeki Türk yapımı televizyon dizisidir. Yapımcılığını Sinegraf'ın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Mustafa Şevki Doğan, Veli Çelik, Sadullah Celen ve Mehmet Aslantuğ oturdu. Dizi müziklerini ise Bora Ebeoğlu, Cengiz Onural ve Oya Ebeoğlu'ndan oluşan Aria yaptı.

<i>Ah Nerede</i> 1975 yapımı Türk filmi

Ah Nerede, 1975 yapımlı Türk romantik komedi filmidir. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu'nun başrollerini paylaştığı filmdir. Film, adını Füsun Önal'ın "Ah Nerede" şarkısından almıştır.

<i>Üç Kağıtçı</i> (film) film

Üçkağıtçı; Kemal Sunal, Ülkü Özen, Turgut Özatay, Nizam Ergüden, Ali Şen ve Reha Yurdakul'un oynadığı, 1981 yapımı Türk filmidir.

<i>Balatlı Arif</i>

Balatlı Arif, başrollerinde Yılmaz Güney ve Nebahat Çehre'nin oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1967 yapımı Türk filmidir.

<span class="mw-page-title-main">DMC</span> Türk müzik şirketi

Doğan Music Company ya da bilinen adıyla DMC, 2000 yılında İstanbul'da kurulmuş Doğan Holding'e bağlı bir albüm yapım şirketidir. 2017 yılsonu verileriyle, müzik sektöründe CD satışlarında %25, radyo ve televizyon müzik listelerinde %42 ve dijital satışlarda %48 pazar payına sahip olan DMC, Türkiye'nin en çok kazanan müzik şirketlerinden biridir.

<i>Şeref Sözü</i> (film) film

Şeref Sözü, Osman Fahir Seden'in yönettiği 1977 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı filmin başrollerinde Tarık Akan ve Perihan Savaş oynamaktadır.

<i>Sev Dedi Gözlerim</i> film

Sev Dedi Gözlerim, Orhan Aksoy'un yönettiği 1972 yapımı Türk filmidir. Senaryosunu Safa Önal yazmıştır. Yapımcılığını Hürrem Erman'ın yaptığı filmin başrollerinde Orhan Gencebay, Perihan Savaş ve Selma Güneri oynamaktadır.

<i>Yatık Emine</i> film

Yatık Emine, 1974 çıkışlı Ömer Kavur'un yönettiği ilk uzun metraj filmdir. Refik Halit Karay'ın Memleket Hikayeleri (1919) eserinde yer alan Yatık Emine adlı öyküsünün sinema uyarlamasıdır.

<i>Vatandaş Rıza</i>

Vatandaş Rıza, yönetmenliğini Cüneyt Arkın'ın yaptığı 1979 yapımı sinema filmi.

<i>Deli Kan</i> 1981 yapımı Türk sinema filmi

Deli Kan, Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Zeyyat Selimoğlu'nun Deprem adlı romanından uyarlanan 1981 yapımı Türk filmidir.

<i>İşte Hayat</i> Atıf Yılmazın yönettiği 1975 yapımı Türk filmi

İşte Hayat, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1975 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Selim Soydan'dır.

Küçük Ağa, 1984 yılında TRT 1'de yayımlanmış olan, Yücel Çakmaklı'nın yönetmenliğini üstlendiği, Tarık Buğra'nın aynı adlı eserinden uyarlanan dram, savaş ve tarihî türündeki Türk televizyon dizisidir. TRT 1'de yayımlanan dizi bir sezon sürmüş ve toplam 8 bölümden oluşmaktadır.

<i>Dinmeyen Sızı</i> Nejat Saydam"ın yönettiği 1972 yapımı Türk filmi

Dinmeyen Sızı, Nejat Saydam'ın yönetmenliğini üstlendiği 1972 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Yıldırım Önal, Esen Püsküllü ve Salih Güney'in yer aldığı filmde, iflas eden bir fabrikatör ile oğlunun öyküsü konu edilmektedir.

Türk adları, her toplumun olduğu gibi Türk toplumunun hayat tarzını, sosyal yapıyı ve düşünce yapısını yansıtır, toplumun aynası kabul edilir. Toplumların kendilerine özgü ad verme gelenekleri vardır. Eski Türklerde çocukların ergenlik çağına ulaşana kadar başardıkları bir işe göre isim verilirdi.

<i>Üç Arkadaş</i> (film, 1971)

Üç Arkadaş, 1971 tarihli Türk sinema filmi. 1958 yılında yine Memduh Ün tarafından çekilen Üç Arkadaş filminin ikinci sinema uyarlamasıdır.

<i>İki Kızgın Adam</i> 1976 yapım film

İki Kızgın Adam, Ertem Göreç'in yönetmeliğini yaptığı 1976 yapımı sinema filmi.

<i>Babanın Oğlu</i>

Baban' ın Oğlu senaryosunu Erdoğan Tünaş'in yazdığı, yapım ve yönetmenliğini Melih Gülgen'ın üstlendiği 1975 yapımı Türk filmidir.

Kartal Murat yapım ve yönetmenliğini Cüneyt Arkın'ın üstlendiği 1980 yapımı Türk filmidir.

Namus Belası, 1974 yapımı Türk filmidir.

Vur Be Ramazan, 1974 yapımı Türk filmidir.