İçeriğe atla

Yer altı hip hop

Yeraltı hiphop, ticari amaç olmadan yapılan hiphop kültürüyle alakalı her şey için kullanılan terimdir. Terim özellikle, küçük bağımsız şirketlere çalışan veya hiçbir şirkete bağlı olmayan rap müzik sanatçılarıyla özdeşleşmiştir. Türkiye'de kendi çabalarıyla şarkılarını yapan ve kaydeden yeraltı rapçileri, bunları kendi sitelerinde veya forumlarda yayınlarlar.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Şamanizm</span> ruhlarla iletişim kurabilmek için vecde amaçlı ritüel

Şamanizm, bir şamanın çeşitli bilinç durumları aracılığıyla ruh dünyası ile etkileşime girdiği dini bir uygulamadır. Uygulama genelde kâhinlik ya da iyileştirme gibi amaçlarla yapılır.

<span class="mw-page-title-main">Fatih Terim</span> Türk eski futbolcu ve teknik direktör

Fatih Terim, Türk teknik direktör ve libero mevkinde oynamış eski millî futbolcudur. İmparator lakabı ile bilinir.

Nu metal, metal müziğin bir türüdür. Alternatif metal müziğin, hip-hop, endüstriyel etkenler, funk ve grunge gibi diğer müzik türleriyle birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Biçimsel olarak, farklı müzik türlerinin ritmik öğeleriyle, post-hardcore gitar rifflerinin buluşması bu müziğin temelini oluşturur. 1990'lı yılların ortasında ortaya çıkan New Wave of American Heavy Metal akımı ile kendini göstermiştir.

Punk rock, kökenleri 1974 ve 1975 yıllarına, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'a dayanan ve kendisini Green Day, The Exploited, Ramones,The Damned ve The Clash gibi gruplarla kanıtlamış düzen karşıtı rock müzik hareketidir.

<span class="mw-page-title-main">Cennet ve Cehennem Çökükleri</span> Mersinde obruk (mağara şeklinde doğal çökük) ve müze

Cennet ve Cehennem Çökükleri veya Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke ilçe merkezine 25 km mesafede Antik Narlıkuyu Limanının 2 km kuzeybatısında, Korykos'un (Kızkalesi) 5 km batısında yer almaktadır. Yer altı sularının uzun yıllar boyunca kireç tabakasını eriterek içerisindeki suyun boşalması ile altı oyulan tavan yapısının çökmesiyle meydana gelmiş doğal obruk oluşumlardır.

<span class="mw-page-title-main">Kaynak (coğrafya)</span> su kaynağı

Kaynak veya pınar, mağara ve yeraltı dehlizlerinde biriken suların hidrostatik basınç altında yüzeye çıktıkları alanlardır. Farklı bölgelerde göze, bulak, eşme veya memba olarak da bilinir. Topoğrafya yüzeyinin, yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur.

Yeraltı sineması veya underground sinema, yalnızca Amerikan deneysel sinemasını belirten bir terimdir.

<span class="mw-page-title-main">Yeraltı (mitoloji)</span>

Yeraltı, başta Şamanizmde sembolik anlamıyla, ölüm olayı ile bedenlerini terk edenlerin göçtükleri öte-alemi ifade etmek üzere kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Yeraltı, Bafra</span>

Yeraltı, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı olan bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Şarkıcı</span> dinleyicilere şarkı söyleyen kişi

Şarkıcı veya solist, şarkı söyleyen, şarkı söyleme yeteneği olan veya mesleği şarkı söylemek olan, bir müzik eserine eşlik etmek için sesini kullanan müzisyen. Şarkıcı terimi daha çok belli bir melodiyi söyleyen müzisyenler için kullanılırken vokalist terimi, insana özgü ancak melodik olmayan diğer sesleri de kompozisyon içinde kullanan müzisyenler için dile getirilir. Ağırlıklı olarak türkü seslendiren şarkıcılara türkücü denir.

Dik açıklık, bir yıldızın gökkürede ekvator düzlemine göre açısal uzaklığı olarak tanımlanmakta olup, ekvator konsayı dizgesinin ikinci öğesidir. Ekvatora bağlı koordinat sistemine ilişkin iki terimden biridir. Dik açıklık, göksel ekvator ile bir nesnenin arasındaki açıyı belirtir. Bir başka deyişle, dik açıklık gökkürenin enlemidir.

<span class="mw-page-title-main">Üretim araçları</span> Varlık oluşturma amacıyla kullanılan insan dışı araçlar

Üretim araçları, somut ve insansız girdilerin -fabrikalar, makineler ve gelir meydana getirmede kullanılan araçlar- üretim sürecinde kullanılması. Marksizm, terim olarak üretim araçları sermaye, toprak, emek ve hammaddeden oluşan ve artık değer üretiminde kullanılan ögelere tekabül eder. Üretim araçlarını elinde tutanlara "kapitalist" ya da "burjuva", kendi emeğini bile bir üretim aracı kullanma yetisinden arındırılmış ve mülk sahibi olmayan insan topluluğuna da "proleterya" denmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Gine bayrağı</span> Ulusal bayrak

Gine bayrağı, Gine'nin 10 Kasım 1958 tarihinde göndere çekilerek kullanımına başlanan resmî bayrağıdır.

<i>Kolostrofobi EP 2</i>

Kolostrofobi EP 2, Türk rap sanatçısı Kolera'nın 2013-2015 yılları arasında yapmış olduğu single çalışmalarını topladığı 25 Şubat 2015 tarihinde dijital platformlardan yayımladığı 12 şarkılı EP'sidir.

Hellheim Cermen mitolojisinde yeraltı dünyası. Loki ve Angrboda'nın kızı tanrıça Hel bu dünyanın kraliçesidir ve burası onun adıyla anılır. Hel İskandinav kozmolojisindeki 9 diyardan biri olan Helheim veya Niflheimr olarak anılır. Efsanevi yerin Midgard'ın en kuzeyi ve aynı zamanda onun altındaki Yeraltı Dünyası olduğu söylenir. Haysiyetsizlik içinde (yaşlılık,kaza) ölenler Hellheim'a, savaşarak haysiyeti ile ölenler ise Valhalla'ya ve Frejya'nın salonu Folkvanger'a gidecektir. Bu da İskandinav mitolojisinde evrensel bir iyi ve kötü anlayışını simgeler.

<span class="mw-page-title-main">Hayalet istasyon</span>

Hayalet istasyon, özellikle bir yeraltı demiryolu hattında herhangi bir kullanılmayan bir istasyonu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Terim ilk olarak Soğuk Savaş döneminde Berlin'in bölünmesi sırasında kapatılan belirli metro ve S-Bahn istasyonlarını tanımlamak için kullanıldı.

<span class="mw-page-title-main">Antik Mezopotamya Ölüler Diyarı</span>

Antik Mezopotamya Ölüler Diyarı veya Yeraltı Dünyası, daha çok Sümercede Kur, Irkalla, Kukku, Arali ya da Kigal ve Akadcada Erṣetu olarak bilinir, sakinlerinin "dünyadaki yaşamın karanlık bir örneğini" sürdürdüklerine inanıldığı yerin derinliklerinde bulunan karanlık, kasvetli bir mağaradır. İçecek ya da yiyecekleri sadece kuru tozdur ve ölen kişinin aile fertleri, libasyon içmeleri için serbest bırakılır. Sümer yeraltı dünyasında, antik dünyanın diğer yaşamdan sonra hayatlarından farklı olarak ölenin kesin bir yargısı yoktur ve ölüler yaşamdaki işlerinden dolayı ne cezalandırılır ne de ödüllendirilir. Bir insanın yeraltı dünyasında var olma niteliği, onun gömülme şartlarına göre belirlenir.

Nerdcore, nerd'ler ve geek'ler için genel ilgi alanı olarak kabul edilen temalar ve konularla karakterize edilen bir hip hop müziği türüdür. Kendini nerdcore müzisyeni olarak tanımlayan MC Frontalot, 2000 yılındaki "Nerdcore Hiphop" şarkısında terimin bilinen en eski kayıtlı kullanımına sahiptir. Frontalot, çoğu nerdcore sanatçısı gibi, çalışmalarını kendi kendine yayınlamakta ve çoğunu çevrimiçi olarak ücretsiz olarak yayınlamıştır. Niş bir tür olarak, nerdcore genellikle DIY etiğine sahiptir ve kendi kendini yayınlama ve kendi kendine üretim geçmişine sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Yeraltı kültürü</span>

Yeraltı kültürü veya basitçe yeraltı, çeşitli alternatif kültür türlerini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kendilerini toplumun ve kültürün ana akımından farklı görürler. Direniş hareketlerinin bir geçmişi olduğu için "yeraltı" kelimesi kullanılıyor. Terim, mod kültürü, hippi, punk kültürü, tekno müzik/rave ve yer altı hip hop gibi çeşitli alt kültürleri belirtmek için gelmiştir. Yeraltı çizgi roman, yeraltı sineması, yeraltı müziği, yeraltı basını, yeraltı edebiyatı gibi kültürler gelişmiştir.