Akşam, günlük ulusal Türkçe gazete. Mustafa Kartoğlu yönetiminde, TürkMedya tarafından çıkarılmakta olan günlük gazetedir.
Sabah, Türkiye'de 22 Nisan 1985'te yayımlanmaya başlanan günlük gazete. Sloganı "Türkiye'nin en iyi gazetesi"dir. Gazete, 1997 yılının Ocak ayından itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlamıştır. 2007 yılında TMSF'ye devredilen ve ardından Turkuvaz Medya Grubu'na katılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'tır.
Yeni Asır, 19 Ağustos 1895 tarihinde Selanik'te yayımlanmaya başlanan günlük gazete. Sloganı "Türkiye'nin en köklü gazetesi"dir. Gazete, 1998 yılının Aralık ayından itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlamıştır. 1 Mart 2017 tarihinde ulusal basına geçmiştir. Türkiye'nin en eski gazetesidir.
Yeni İstanbul, 1949 yılından itibaren İstanbul’da aynı adla farklı dönemlerde yayınlanan Türkçe gazete.
Star, 1999-2019 yıllarında Türkiye'de yayınlanmış günlük, ulusal gazetedir. Sloganı "Milli İradenin Sesi"dir. 2004 yılında TMSF'ye devredilen gazete, son olarak Ethem Sancak tarafından yönetiliyordu.
Ulus, 10 Ocak 1920 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan haftalık gazete.
Tasvîr-i Efkâr, İbrahim Şinâsî'nin 28 Haziran 1862'de Tasfîr-i Efkâr adıyla yayınlamaya başladığı, havâdis ve maarife dair Osmanlı cerîdesi (gazetesi).
Yeni Yüzyıl, Türkiye'de yayımlanmış olan eski ulusal günlük gazete.
Şok, Türkiye'de yayımlanan günlük gazete. 9 Ocak 2002 tarihinde Dinç Bilgin tarafından yayına başladı. Daha sonra Sabah gazetesi ile birlikte Turgay Ciner tarafından satın alındı. 4 Nisan 2004'te ise ABC Medya tarafından satın alındı. 28 Şubat 2022 tarihinde gazete, 21 yıllık basılı yayın hayatına, yüksek maliyetler nedeniyle son verdiğini açıkladı.
Vakit gazetesi, ilk defa 15 Mayıs 1875'te Diyarbakırlı Filip Efendi İstanbul'da Kemalzade Lastik Said Bey başyazarlığı altında yayınlanmaya başladı. Gazetenin yönetimi önce Ketenciler başındaki Han-ı Halil'de iken, sonraları Bab-ı Ali caddesindeki 54 numaraya taşınmıştı. Gazete o dönemde 30 paraya satılırdı. Yayınlanan makaleler imzasız olup yazıların altında "Muharriri evvel" imzası vardı. Vakit mücadeleci gazete olarak kısa zamanda en çok okunan gazetelerden biri oldu. Gazetenin yayınlanmasına bir süre göz yumuldu fakat daha sonra Padişah Abdülaziz'in ve hükûmetin tahammülü kalmadı, Vakit kapatıldı.
Safa Kılıçlıoğlu, Türk iş adamı, gazeteci, yazar.
Ortadoğu, 3 Mayıs 1972'de yayın hayatına başlamıştır. Günlük olarak yayınlanan siyasi bir gazeteydi. Milliyetçi bir yayın çizgisine sahip olup Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakın bir gazete olarak bilinmekteydi.
Dinç Bilgin, MTM'in eski sahibi, iş insanı ve medya patronudur.
Fotomaç, 1991 yılında Dinç Bilgin tarafından kurulan bir spor gazetesidir. Ardından kurulan Taraftar gazetesiyle bir müddet sonra birleştirilerek Taraftar Fotomaç ismini almış, daha sonra ismi yeniden Fotomaç olmuştur. 2005 yılında kurulan kardeş yayını Pas gazetesi istenilen satış rakamına ulaşamayınca Fotomaç gazetesi ile birleştirilmiş ve gazete, Pas Fotomaç adını almıştır. Dinç Bilgin'in borçlarından ötürü, Dinç Bilgin'e ait diğer şirketlerle birlikte Pas Fotomaç gazetesine de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulmuştur. Bir müddet sonra çıkılan ihalede diğer şirketlerle birlikte gazete Ciner Holding tarafından satın alınmıştır. 2007 yılında Ciner Holding'e TMSF tarafından el konulmuştur. 17 Aralık 2007 tarihinde TMSF tarafından çıkarılan ve gazetenin de içerisinde yer aldığı Sabah-atv yayın paketi ihalesini Çalık Holding kazanmış ve sair yayın grubu şirketleriyle birlikte gazete, Çalık Holding'e devredilmiştir. Gazete, logosunda Pas Fotomaç ibaresi yer almasına rağmen yaygın olarak Fotomaç ismiyle anılmaktadır.
Sabah, 1875 yılında yayın hayatına giren, I. Dünya Savaşı yıllarında Peyam gazetesi ile birleşip "Peyam-ı Sabah" adını alan ve 1922'de kapanan günlük gazetedir.
Günaydın, 1968-1999 yılları arasında yayın yapmış İstanbul merkezli bir Türk günlük ulusal gazetesidir.
Bugün, Türkiye'de yayımlanmış günlük gazetedir. Dinç Bilgin'in sahibi olduğu Atv+Sabah Grubu'na bağlı olarak 7 Mart 1989 tarihinde yayımına başlamıştır. Genel yayın yönetmeni Rahmi Turan'dır. Daha sonra genel yayın müdürü ise Aydın Öztürk'tür. Yazarları Rahmi Turan, Cüneyt Arcayürek, Haydar Dümen, Esfender Korkmaz ve Akgün Tekin'dir. 8 Ocak 2001 tarihinde Yeni Binyıl gazetesi ile birlikte kapanmıştır.
İlhami Safa, Türk gazeteci, yazar ve öğretmen.
Dünya gazetesi, siyasi günlük gazete olarak 1 Mart 1952'de yayın hayatına başladı. Kurucusu ve başyazarı Falih Rıfkı Atay'dı. Başlığı "Dünya-Ekonomi Politika"dır.
Türkçe olarak ilk gazete II. Mahmut'un emriyle 1 Kasım 1831'de kurulan Takvîm-i Vekâyi'dir ve bu adım, Osmanlı'de baskı makinesinin kurulmasından uzun bir süre sonraya denk gelmektedir. Takvîm-i Vekâyi, yayın hayatı boyunca birkaç kez kapatılmış ve 1922 itibarıyla meclis tarafından Resmî Ceride ve daha sonra Resmî Gazete adıyla yayımlanmıştır. İngiliz diplomat ve gazeteci William Churchill tarafından 1840 yılında yayın hayatına başlayan ve 1866'da kapanan Cerîde-i Havâdis, ikinci Türkçe gazetedir. 1860 yılında Osmanlı devlet adamı ve gazeteci Agâh Efendi tarafından hazırlanan Tercümân-ı Ahvâl, basılan ilk özel gazetedir. Yazarları arasında İbrahim Şinâsî ve Ahmed Vefik Paşa da yer almıştır. Sonraki yıllarda ise kurucusu Şinasî olan Tasvîr-i Efkâr yayımlanmış fakat 1866'da kapanmıştır.