Elazığ, Türkiye'nin Elazığ ilinin merkezi ve bölgenin en eski kentlerinden biridir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde yer almaktadır.
Malatya, Türkiye'nin Malatya ilinin merkezi olan şehirdir.
Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu, önceki adıyla Alsancak Stadyumu, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan bir futbol stadyumudur. 1929'da hizmete giren stadyum, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015'te yıkıldı ve 2017-2021 yılları arasında yeniden inşa edildi.
Arapgir, Malatya iline bağlı bir ilçedir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı kesiminde, Yukarı Fırat Bölümü'nde, Fırat Vadisi'nin batı yakasında, Malatya iline 114 km mesafede yer almaktadır. TÜİK 2023 yılı ADNKS nüfus sayımına göre tüm ilçe nüfusu belde ve köyleriyle birlikte 10.641'dir. Burada 1249 yılında Arapgir Katedrali inşa edilmiştir.
Battalgazi, Malatya ilinin bir ilçesidir.
Hekimhan, Malatya ilinin bir ilçesidir. "Hekimin Hanı" olarak anılmış, adı zamanla değişmiştir.
Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 19.209 kapasiteli stadyumdu. Kapasiteye göre Ankara'nın en büyük 4. stadyumuydu. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç saha maçlarına ve resmî kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanıldı.
İzmir Atatürk Stadyumu, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan çok amaçlı stadyum. 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilmiştir. Adını ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ten almaktadır. 51.337 kişilik kapasitesi ile ülkedeki en büyük ikinci olimpik stadyumudur. Yerine Yeni İzmir Atatürk Stadyumu yapılması planlanmaktadır 2020 yılında stadyumun Passolig sistemi sökülmüş ve hâlen âtıl vaziyettedir.
Malatya İnönü Stadyumu, Malatya'da bulunan 10.411 koltuk kapasiteli stadyumdur. Adını, kendisi de bir Malatyalı olan İsmet İnönü'den almıştır. Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor maçlarını bu stadda oynamıştır. Stadyumda maraton sahası, koşu alanları ve ışıklandırma mevcuttur. Sivas Caddesi'nde bulunur. 26 Ağustos 2017 tarihinde oynanan Yeni Malatyaspor-Antalyaspor maçından itibaren kullanıma kapatılmıştır.
Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'da bulunan eski bir futbol stadyumudur. 23 Şubat 1975'te Trabzonspor'a karşı yapılan maçta açılan ve 20 Mayıs 2017 tarihindeki Bandırmaspor karşılaşmasına dek Samsunspor'a ev sahipliği yapan stadyum bu tarihten itibaren ilk kez 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları olmak üzere farklı spor branşlarında etkinlikler için kullanılmaktadır.
Yeni Malatyaspor, Malatya merkezli bir spor kulübüdür. Takım, şu anda 1. Lig'de mücadele etmektedir. Renkleri sarı-kırmızı-siyah olup birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. Maçlarını Yeni Malatya Stadyumu'nda oynamaktadır.
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki en az 5.000 seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumlarının yer aldığı listedir. İstanbul'da yer alan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 74.753 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük stadyumudur. Türkiye'de, 50.000 kapasitenin üzerinde toplam dört stadyum bulunmaktadır. Bu stadyumlardan üç tanesi İstanbul'da, bir tanesi de İzmir'de yer almaktadır. Ülkedeki en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumlar da yine İstanbul'da yer almaktadır. Türkiye'de seyirci kapasitesi 5.000 ve üzerinde olan en çok stadyumun en fazla bulunduğu şehir, 17 stadyum ile yine İstanbul'dur.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi ya da sponsorluk anlaşması gereği Rams Park, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan çok amaçlı stadyumdur. Galatasaray'ın iç sahadaki futbol maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan akıllı çok amaçlı stadyumdur. 33.919 koltuk kapasitesiyle Samsunspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve 2017'de tamamlanan stadyum adını Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'tan almaktadır.
Mersin Stadyumu, Mersin'in Yenişehir ilçesinde 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen çok amaçlı futbol stadyumu. 2013 Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışına ev sahipliği yapmıştır. XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında gerçekleşen 32 spor branşında birçok müsabakaya ev sahipliği yapan stadyum, Akdeniz Oyunları sonrasında Mersin İdman Yurdu'na tahsis edilmiş, 2019'da bu kulübün kapanmasının ardından Yeni Mersin İdman Yurduna ev sahipliği yapmaya başlamıştır. 23 Mart 2014 tarihindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yapan stadyum, 25.534 seyirci kapasitesine sahiptir.
Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu ya da sponsorluk anlaşması gereği Sütaş Timsah Park, Bursa'da bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. 24 Şubat 2011 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi Gintaş'ın kazanmasıyla başlayan proje 21 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmıştır. Ali Sami Yen Spor Kompleksi ve Beşiktaş Park ile birlikte Türkiye'deki C90 görüş açısına sahip üç stadyumdan biri olan proje toplam 43.361 koltuk kapasitelidir.
Sivas 4 Eylül Stadyumu veya sponsorluk gereğince BG Grup 4 Eylül Stadyumu, TOKİ tarafından yapılan Türkiye'deki ilk ekolojik stadyumdur. Stadı kullanan kulüp Sivasspor'dur.
Malatya'nın ilçeleri 13 tanedir.
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu ya da sponsorluk anlaşması gereği Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan, temeli 17 Ekim 2012 tarihinde atılmış ve 2014 yılı Eylül ayında inşaat tamamlanan stadyum. UEFA kriterlerine uygun, futbol topu şeklinde yeşil ve beyaz membranlarla kaplı 42.000 seyirci kapasitelidir.
Malatya'da spor, Türkiye'nin Malatya ilinin spor tarihçesini, spor kulüplerini, önemli spor tesislerini konu almaktadır.