BJK İnönü Stadyumu, İstanbul Boğazı kıyısında, Beşiktaş ile Kabataş semtleri arasında 1947 ile 2013 yılları arasında hizmet vermiş stadyum. Stadyum 2004 yılında yenilenerek, kapasitesi 32.086'ya çıkarılmıştır. Uzun yıllar Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarının maçlarında kullanılan stadyum, Beşiktaş'ın yeni stadyum projesi kapsamında 2013 yılında yıkılmıştır.
Atatürk Olimpiyat Stadyumu, İstanbul'da yer alan bir mega stadyumdur. Adını Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten alan tesis, kapasite olarak ülkedeki en büyük stadyumdur. Olimpiyat oyunlarına hazırlık projesi kapsamında Türk atletizmi ve futboluna hizmet etmesi amacıyla yaptırılmıştır.
Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 19.209 kapasiteli stadyumdu. Kapasiteye göre Ankara'nın en büyük 4. stadyumuydu. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç saha maçlarına ve resmî kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanıldı.
Johan Cruijff Arena, Hollanda'nın Amsterdam şehrinde bulunan bir stadyumdur. Ajax takımı kullanmaktadır. 1997-2007 yılları arasında Avrupa Amerikan Futbolu Ligi (NFL) takımlarından Amsterdam Admirals bu stadı kullandı.
19 Eylül Stadyumu, Ordu'da bulunan 11.024 seyirci kapasiteli stadyumdur. Stat Orduspor, Orduspor 1967 ve 52 Orduspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu'yu 19 Eylül günü ziyaret etmesinden dolayı stadın ismi 19 Eylül Stadyumu'dur. Stadyum son genişletilme çalışmasından sonra UEFA standartlarında bir stadyum olmuştur. Işıklandırması 2010-11 sezonunun ikinci yarısında faal hale gelen stadyumda bir protokol tribünü, iki VIP tribünü, iki kapalı tribün, bir engelli tribünü, 760 kişilik misafir seyirci tribünü, iki kale arkası tribünü ve bir maraton tribünü bulunmaktadır. 2021 yılında kapatılan stadyum, 2023 yılında yıkılmıştır.
Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu veya sponsorluk adıyla Kayseri Rhg Enertürk Enerji Stadyumu, Türkiye'nin Kayseri şehrinde yer alan stadyum. Ülkenin uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapması projesi kapsamında şehir merkezindeki Kayseri Atatürk Stadyumu arazisi karşılığı özel bir şirkete yaptırılan UEFA'nın 4 yıldızlı stadyumlarından biridir.
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki en az 5.000 seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumlarının yer aldığı listedir. İstanbul'da yer alan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 74.753 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük stadyumudur. Türkiye'de, 50.000 kapasitenin üzerinde toplam dört stadyum bulunmaktadır. Bu stadyumlardan üç tanesi İstanbul'da, bir tanesi de İzmir'de yer almaktadır. Ülkedeki en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumlar da yine İstanbul'da yer almaktadır. Türkiye'de seyirci kapasitesi 5.000 ve üzerinde olan en çok stadyumun en fazla bulunduğu şehir, 17 stadyum ile yine İstanbul'dur.
11 Nisan Stadyumu ya da eski adıyla Şanlıurfa GAP Stadyumu, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa ettirilen tam olimpik bir stadyumdur. Koltuk kapasitesi 28 bin 965'tir. Tribünlerin üstü tamamen kapalıdır.
Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan akıllı çok amaçlı stadyumdur. 33.919 koltuk kapasitesiyle Samsunspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve 2017'de tamamlanan stadyum adını Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'tan almaktadır.
Mersin Stadyumu, Mersin'in Yenişehir ilçesinde 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen çok amaçlı futbol stadyumu. 2013 Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışına ev sahipliği yapmıştır. XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında gerçekleşen 32 spor branşında birçok müsabakaya ev sahipliği yapan stadyum, Akdeniz Oyunları sonrasında Mersin İdman Yurdu'na tahsis edilmiş, 2019'da bu kulübün kapanmasının ardından Yeni Mersin İdman Yurduna ev sahipliği yapmaya başlamıştır. 23 Mart 2014 tarihindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilk kez bir futbol maçına ev sahipliği yapan stadyum, 25.534 seyirci kapasitesine sahiptir.
Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu ya da sponsorluk anlaşması gereği Sütaş Timsah Park, Bursa'da bulunan çok amaçlı bir stadyumdur. 24 Şubat 2011 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi Gintaş'ın kazanmasıyla başlayan proje 21 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmıştır. Ali Sami Yen Spor Kompleksi ve Beşiktaş Park ile birlikte Türkiye'deki C90 görüş açısına sahip üç stadyumdan biri olan proje toplam 43.361 koltuk kapasitelidir.
Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu ya da sponsorluk anlaşması gereği Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu, Konya'nın Selçuklu ilçesinde yer alan, temeli 17 Ekim 2012 tarihinde atılmış ve 2014 yılı Eylül ayında inşaat tamamlanan stadyum. UEFA kriterlerine uygun, futbol topu şeklinde yeşil ve beyaz membranlarla kaplı 42.000 seyirci kapasitelidir.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası teklif süreci 28 Mayıs 2010'da Fransa'nın ev sahibi olduğunun duyurulmasıyla sona erdi. Adaylık için tekliflerin son günü olan 9 Mart 2009'da Fransa, İtalya ve Türkiye tek başlarına İsveç ve Norveç ise ortaklaşa olarak turnuvayı düzenlemeye aday olduklarının bildirdiler. Norveç-İsveç ortaklığı, adaylık başvurusunu 2009 Kasım'ında geri çekti.
Şenol Güneş Spor Kompleksi, kısaca Akyazı Stadyumu veya sponsorluk anlaşması gereği Papara Park, Trabzon'un Ortahisar ilçesi, Akyazı mahallesinde yer alan bir futbol stadyumudur. Süper Lig kulüplerinden Trabzonspor'un maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Stadın kapasitesi 41.131 kişiliktir. Stat, denize dolgu yapılan bir alanda inşa edildi ve inşaatı yaklaşık üç yıl sürdü.
Stadion Gradski vrt ya da kısaca Gradski vrt, Hırvatistan'ın Osijek şehrinde yer alan 18.856 seyirci kapasitesine sahip çok amaçlı stadyum. Stadyum, iki Hırvat futbol kulübü NK Osijek ve Fortuna VNO Osijek'in iç saha maçlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Stadyumda 17.876 koltuk mevcuttur. Kalan 980 kişilik yer ise maçı ayakta izleyen seyirciler için ayrılmıştır.
Diyarbakır Stadyumu, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yer alan stadyum. Diyarbakırspor, Diyarbekirspor ve Amed Sportif Faaliyetler takımlarının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Stadyum, 2018 Ziraat Türkiye Kupası finali ile açıldı.
Gürsel Aksel Stadyumu, tam adıyla Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan 20.040 izleyici kapasiteli çok amaçlı stadyumdur. Ev sahibi Göztepe futbol takımının eski stadı ve eski tesisleri olan ana merkez yıkılarak aynı arazi üzerine inşa edildi. Temel atma işlemleri 9 Eylül 2017 tarihinde yapıldı. 26 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş maçı ile açıldı. Koltuklu kapasitesi 20.040 olan stadyum, kale arkasındaki koltukların kaldırılmasıyla 25.000 kişilik kapasiteye sahip olmaktadır.
2028 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası yaygın olarak UEFA Euro 2028 veya kısaca Euro 2028, dört yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 18. olarak organize edilecek olan uluslararası futbol turnuvasıdır. 10 Ekim 2023'te UEFA tarafından yapılan açıklama ile Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti ev sahibi ülkeler olarak duyuruldu.
UEFA Euro 2008 için teklif süreci, 12 Aralık 2002'de, ev sahibi olarak Avusturya ve İsviçre'nin ortak teklifiin seçilmesiyle sonuçlandı.
2032 Avrupa Futbol Şampiyonası yaygın olarak UEFA Euro 2032 veya kısaca Euro 2032, dört yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 19. olarak organize edilecek olan uluslararası futbol turnuvasıdır. 10 Ekim 2023'te UEFA tarafından yapılan açıklama ile İtalya ve Türkiye ev sahibi ülkeler olarak duyuruldu.